2019-01-13 716 瀏覽
平常多去早餐或午餐,今次特來试下火鍋。雖然只有牛肉蕃茄餐及滑雞胡椒餐,總覺得愈簡單愈好味;先說湯底,蕃茄湯底有切件蕃茄,夠蕃茄味,夠濃度,而胡椒湯底夠香夠濃郁夠辣,就算食到中途楼面姐姐會加滚水,味道不會冲淡,其他快餐店愈溝愈淡,沒有香味。主菜有牛肉,普通,反而鸡肉不錯,很滑,份量算多,有四份一隻雞,其他指定套餐配料都魚蛋,肉丸,菜,烏冬等,配汽水一杯,吾夠饱可加錢再落单。建議可以加豬皮,豬紅,多些丸類,整體没有失望。其實馬鞍山區餐廳中,定價不算貴,合理,食物份量足夠。
平常多去早餐或午餐,今次特來试下火鍋
建議可以加豬皮,豬紅,多些丸類,整體没有失望。
其實馬鞍山區餐廳中,定價不算貴,合理,食物份量足夠。

2018-09-16 485 瀏覽
大開眼界。佢出面貼咗紙,話換左廚師,入去試就中哂伏。首先豬手麵呢,豬手就有毛既。另外撈麵呢,就唔乾身,而且痴埋成舊,夾都困難。再者間餐廳衛生環境唔好,餐具枱面全部有油。呢間野,簡直係美食沙漠既霸者。
大開眼界。佢出面貼咗紙,話換左廚師,入去試就中哂伏。
首先豬手麵呢,豬手就有毛既。
另外撈麵呢,就唔乾身,而且痴埋成舊,夾都困難。
再者間餐廳衛生環境唔好,餐具枱面全部有油。
呢間野,簡直係美食沙漠既霸者。
2018-09-15
13蚊加個菠蘿油 比到我的時候,個皮完全係"林"嘅 完全係濕濕地"林"的樣。拎返去問廚師,佢拎住一袋膠袋入面淋曬嘅菠蘿包, 同我講個個都係食,我個個都係咁煮,唔覺得有乜問題 。如果佢拎個菠蘿包去焗一焗,我唔覺得啲菠蘿包個皮會濕咁的樣。我個包放左係枱到,睇住個凍嘅包 夾住啲牛油唔會溶 睇到已經唔想食。菠蘿包又唔熱 已經係失敗個皮仲要係濕 ,重要話冇問題,係失敗中嘅失敗。不過是失敗都係我 竟然去咗呢間嘢度食 sorry冇下次

菠蘿包又唔熱 已經係失敗

個皮仲要係濕 ,重要話冇問題,係失敗中嘅失敗。

不過是失敗都係我 竟然去咗呢間嘢度食 sorry冇下次
2018-07-05
2018-02-06 508 瀏覽
第一次寫食評,這家餐廳實在太差了,實在忍唔住!1-咖喱牛腩飯:青椒全生,硬的,完全冇煮過!問佢點解生既?佢話係咁既!O晒嘴!2-乾炒肉片河:味道怪!永不再去!!!
第一次寫食評,這家餐廳實在太差了,實在忍唔住!
2-乾炒肉片河:味道怪!
永不再去!!!
2017-11-08 440 瀏覽
比之别家茶餐厅,鱼是特色,用料新鲜,日常种类较多,总有2-3种蒸或炒的小菜套餐。食物品种繁多,在茶餐厅中属于味道稳定,较好。唯一缺点就是等待时间较长,但小炒都是随叫随做,可以理解。
2017-03-27 541 瀏覽
lunch time,叫左雲吞麵,買完拎票去,再等叫號碼取食物,比較唔方便。雲吞有5粒,一般,有蝦仔,味道普通,無特別。麵夠爽口,比預期好,算是驚喜,好味!湯有味,但飲多幾啖就覺得偏咸。價錢大眾,27蚊一碗,算係抵食。
lunch time,
叫左雲吞麵,
買完拎票去,
再等叫號碼取食物,比較唔方便。

雲吞有5粒,一般,有蝦仔,
味道普通,無特別。
麵夠爽口,比預期好,算是驚喜,好味!
湯有味,但飲多幾啖就覺得偏咸。
價錢大眾,27蚊一碗,算係抵食。
雲吞麵
雲吞麵
2017-01-28 404 瀏覽
第一次食呢間野,一心想試試佢,結果食物質素可以接受,其味道,份量都唔會有太大的負評,價錢唔算平,不過佢個餐廳環境真係一般,d餐具都油淋淋,所有野既整潔度都好差。如果有其他餐廳選擇,應該都唔會再揀佢👎🏿當晚叫左兩個菜,一個魚香茄子,一個椒鹽豬扒,兩個味道都唔錯,有獲氣,不過都比較多油。
2016-11-02 410 瀏覽
平時見都幾多人食, 又會排曬隊, 諗住試下啦.叫左2個"美食":星州炒米, 色就夠曬, 味就十分不足. 十分淡口的, 材料都叫收貨, 有蝦/火腿/叉燒等等. 炒得太過乾身, 亦無鑊氣, 吃了一半已經放棄!炸醬撈麵, 賣相又好似唔錯, 另外有一碗上湯. 一吃炸醬, OH!!!! 唔係一般的, 肉絲係瘦肉, 真係一D肥膏都無既. 味道係酸酸的 =.=有一次, 無下次....
平時見都幾多人食, 又會排曬隊, 諗住試下啦.

叫左2個"美食":

星州炒米
炸醬撈麵
有一次, 無下次....
2016-10-22
2015-11-21 740 瀏覽
三寶河粉,一個簡單而直接的麵食,3種不同的丸在河粉湯麵上浮游着,踏實而不花巧,跟茶餐廳與人實而不華的感覺一樣。3寶,包括墨魚丸,魚蛋,和肉丸,墨魚丸質感冧中帶靱,雖然沒有粒粒墨魚粒,但是味道都好; 魚蛋鮮甜好味,跟其他店舖的魚蛋是有分別的。肉丸一向都是我喜愛的,因此3丸中較喜歡這個,很爽口,肉的鮮甜在口內徘徊。河粉亦很qq彈牙,雖然這碗河粉份量不算大,但是剛好是女生適中的份量,而且下午茶餐是有飲品附送,食完後飽飽。

2015-10-31