德美壽司 觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨✨壽司☄️油甘魚腩壽司 x2 $53☀️吞拿魚茸+鵪鶉蛋軍艦 x2 $50☄️火炙左口魚邊 x2 $50三款都很推薦✅所有食材好新鮮~識食一定食油甘魚*腩*,會比油甘魚油脂感重d同滑左,我覺得我食既係滿滿的幸福感🩵軍艦有一口「爆蛋」的感覺,主打一個體驗,幾神奇🤣仲有冇人未食過左口魚邊🥹係入口即融既感覺‼️☄️芝士鰻魚卷 $69原粒芝士cube包左係d鰻魚隔離,未食過既一定要試下,超級邪惡亦超級好食😆☀️蔥拖羅茸卷 $100簡單直接粗暴菜式,就係比大量拖羅茸你,想象得到既味道,但愛拖羅茸的人士應該會好中意👏🏻☀️野菜牛肉鍋定食 $98有菜有肉有飯,營養均衡之選~壽喜燒湯底,唔會過甜,都係一個晚餐唔錯的選擇~☀️炸雞軟骨 $45炸得香脆,唔會有好厚炸粉問題👍🏻令人一口接一口咁食🤤☄️温泉蛋天婦羅 $52一個全新的世界✨超打卡able,尼個係我下次去會再encore!愛蛋人士(is me)表示好少見之如又好食🤤一啖食温泉蛋,係個非常奢華的食法,我表示好滿足!最後仲每人送左一粒泡芙做甜點
德美壽司

野菜牛肉鍋定食

☀️野菜牛肉鍋定食 $98
炸雞軟骨

☀️炸雞軟骨 $45
炸得香脆,唔會有好厚炸粉問題👍🏻令人一口接一口咁食🤤
温泉蛋天婦羅

野菜牛肉鍋定食
炸雞軟骨
温泉蛋天婦羅
  • 溫泉蛋天婦羅
以前隔一段時間都會去德美食日本野,貪佢性價比高。不過自從寶琳果間冇左之後就冇再食,難得星期二係觀塘做完野,就去試下呢間分店。我地見到menu有二人餐($358),啱哂好餓唔想諗野既我地。入面有多款野食。.前菜有煙三文魚和風沙律,沙律菜夠新鮮,配埋沙律醬夠哂開胃!另外仲有帶子裙邊,呢個食落有驚喜,加埋個汁酸酸甜甜幾惹味。壽司剌身方面就有四塊厚切三文魚同兩塊油甘魚壽司~厚切三文魚夠哂肥美!平時好怕油甘魚一咬會有腥味,但呢個厚身得黎唔腥,食落帶點甘甜。.燒物我地揀左三文魚鮫腩,十分有驚喜👍🏻魚身瀟上少少鹽燒,令魚肉味道更加提升,皮脆但魚肉好嫩,入口即溶,魚油封哂係魚身入面,食完個嘴成口魚油香😍.主食我地揀左日式炒飯同野菜牛肉鍋。牛肉鍋既牛肉份量超級多,牛肉都好嫩滑,壽喜燒湯汁比較濃,個人好推介炒飯加入少少湯汁,兩者既味道都好夾。而炒飯入面既蝦肉終於唔係出面食既急凍野,蝦味濃、肉質爽彈🦐.講到呢度,其實仲未食哂,仲有個天婦羅拼盤,入面有大蝦 2 隻、茄子、番薯、南瓜同冬菇各一。個人好鐘意大蝦天婦羅,入面蝦肉都係好爽彈新鮮,外皮脆身。.最後仲有個味噌湯同甜品(泡芙),為今餐畫上完美句號。味噌湯有

精選二人餐

前菜有煙三文魚和風沙律,沙律菜夠新鮮,配埋沙律醬夠哂開胃!

另外仲有帶子裙邊,呢個食落有驚喜,加埋個汁酸酸甜甜幾惹味。

三文魚鮫腩

燒物我地揀左三文魚鮫腩,十分有驚喜👍🏻
日式炒飯
野菜牛肉鍋

主食我地揀左日式炒飯同野菜牛肉鍋。
而炒飯入面既蝦肉終於唔係出面食既急凍野,蝦味濃、肉質爽彈🦐
天婦羅拼盤

最後仲有個味噌湯同甜品(泡芙),為今餐畫上完美句號。
味噌湯有大大隻蜆,用料唔馬虎,味道亦唔似現成既咁鹹。

總括黎講,我地覺得德美既二人餐好抵食,兩個人400零蚊有找但食到間質素唔錯既日本野,特別係炸物燒物做得好出色。我地兩個人食到飯同牛肉鍋已經好飽🤣
2023-12-04
精選二人餐
三文魚鮫腩
日式炒飯
野菜牛肉鍋
天婦羅拼盤
#MC帶你去觀塘.行過裕民坊YM²搵嘢食先發現,德美個晚市定食幾抵食划算,有丼飯、石鍋飯、鍋物定食,最平$90起,有曬主食、湯品、沙律及甜品。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 德美壽司.店內裝潢雅緻,採用傳統日系簡約設計,部份卡位位置可以欣賞庭園優美景色,更設有吧檯座位,可以觀賞師傅料理手法,充滿日本地道風味。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 三色魚生丼–晚市定食|$122.刺身魚生鋪滿丼飯面,有三文魚、油甘魚、帆立貝、蟹籽、溫泉蛋,賣相已經十分吸睛!刺身魚生好新鮮,肥美厚切,口感軟嫩;特別係油甘魚,足料厚切,魚油香氣好濃厚;帆立貝鮮甜美味。而且仲有溫泉蛋佐飯,丼飯份量充足,口感層次豐富!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 壽司定食配牛肉烏冬–晚市定食|$172 ✨豐富定食之選✨.六款精選時令壽司及玉子燒,擺盤整齊,賣相唔錯,包括有三文魚、吞拿魚、帶子、魚籽、熟蝦、油甘魚,全部都好鮮甜肥美!另外,以日式昆布湯底作為湯底配上牛肉片及彈牙烏冬,十分滿足!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 活赤貝(一隻)|$70.呈橙紅色嘅原隻新鮮赤貝刺身,主體部分一分為二,相當厚切,肉質爽厚,鮮味十足!另外仲

#MC帶你去觀塘

✨ 德美壽司

🥢 三色魚生丼–晚市定食|$122

🥢 活赤貝(一隻)|$70
呈橙紅色嘅原隻新鮮赤貝刺身,主體部分一分為二,相當厚切,肉質爽厚,鮮味十足!另外仲有紫菜卷住赤貝群邊和青瓜,就算係群邊位都花心機比埋食客。

⚠️ 晚市定食
晚市定食套餐均有味噌湯、芝麻醬沙律菜及甜品
2024-05-22
  • 三色魚生丼
2024-05-20 45 瀏覽
Weekday Dinner 德美海膽魚生丼 $163海膽魚生丼飯很吸引,有豐富的配料,有鮮甜的海膽、肥美的厚身三文魚、帶子、油甘魚、蟹柳、魚子、蟹籽、大熟蝦及香甜的玉子,足料美味,啖啖滿足。晚市套餐配麵豉湯、沙律及芝麻布丁,價錢抵食。和風三文魚沙律 $86清爽的沙律菜及三文魚淋上開胃的醬汁,作為前菜剛剛好。加州卷 $50加州卷中間包住紫菜、蟹柳、青瓜和雞蛋,表面灑上橙紅色的蟹籽,口感豐富。鐵火卷 $62鐵火是指吞拿魚背部,味道比較濃,用來做卷物,味道甘香。餐廳明亮闊落,以淺木色為主調,配上日系裝飾,環境舒服,食物不錯,而且服務殷勤。
Weekday Dinner

德美海膽魚生丼 $163

和風三文魚沙律 $86
清爽的沙律菜及三文魚淋上開胃的醬汁,作為前菜剛剛好。

加州卷 $50

鐵火卷 $62
鐵火是指吞拿魚背部,味道比較濃,用來做卷物,味道甘香。

2024-05-12 43 瀏覽
2大1小叫左3個餐Salad ,蒸蛋同湯送左2set 黎先,唔叫都唔送埋第3 set 黎,送完個蛋黎,又唔送salad 同湯,嘢食唔算貴,但質素就普通,叫左個海膽三色丼,啲海膽係唔新鮮又臭味,建議唔好叫呢個。另一個魚生餐就正常,熟食好味啲
2大1小叫左3個餐
2024-05-07 81 瀏覽
係觀塘做完野,突然想吃魚生飯,捻起裕民坊有間日本餐廳就去八下,平日的晚上不用等位直入,看完Menu 太多選擇,有天婦羅,魚生丼,鰻魚定食,銀鱈魚西京燒等等,最後揀咗魚生丼飯,哈哈😂。德美海膽魚生丼飯 $163 呢個應該係德美人氣魚生丼飯,原本配大粒魚子,但我麻麻地喜歡,就問下服務員可否不要大粒魚子轉細粒魚子,服務員很好幫我問師傅話後話Ok 可以改細粒魚子,咁我就叫呢個啦,海膽魚生丼飯上枱,真係幾吸引,厚切的三文魚同油甘魚,真係幾厚,兩款魚生好新鲜又有鮮味,加埋鮮甜帶子,海膽同勁多魚子,重有蛋蛋,熟蝦同蟹柳,非常足料,真係高性價比又高質,吃完很滿足😌。丼飯配麵豉湯,沙律,同芝麻布丁🍮,埋單$179,呢個價錢幾抵食。

德美海膽魚生丼飯 $163

2024-05-02
  • 德美海膽魚生丼
1K
2024-05-01 73 瀏覽
假日係觀塘海蝦後順便食晚飯,諗唔到食咩又落雨係商場行下,見到德美壽司,見餐牌晚市價格都合理,一於係到醫肚。餐廳面積頗大,裝潢以木系為主調,日式的設計,感覺柔和溫暖。餐牌,晚市定食。便當三段,$92,有刺身、炸雞及牛肉烏冬,配味噌湯、沙律及甜品,十分豐富。刺身有兩片三文魚及兩片油甘魚,厚切大件,都幾鮮味,玉子軟滑香甜。炸雞有4件,夠熱,外脆雞肉滑,伴上醬汁食更美味。牛肉烏冬,熱騰騰的牛肉烏冬,牛肉份量頗多,烏冬滑溜,正常水準。有小甜品,泡芙,滿足下。食物味道不俗,坐得舒適,價格合理,服務態度有禮又親切(今時今日好難得><),冷雨夜,係一個坐得舒適的店子慢慢享用晚餐,倍感溫暖。
餐廳面積頗大,裝潢以木系為主調,日式的設計,感覺柔和溫暖。
餐牌,晚市定食。
便當三段
便當三段,$92,有刺身炸雞及牛肉烏冬,配味噌湯、沙律及甜品,十分豐富。
炸雞有4件,夠熱,外脆雞肉滑,伴上醬汁食更美味。
有小甜品,泡芙,滿足下。

滑蛋吉列豬扒飯定食 ($68) ●●●◐○包沙律、味噌湯、茶碗蒸蛋、甜品如我所料似細個食連鎖港式日本餐廳嗰啲有啲皮肉分離嘅豬扒、炸皮腍咗啲🤣但整體味道都唔差,蛋同飯份量好足,而且定食夠豐富✨茶碗蒸幾香幾好食!甜品係牛乳布丁配Hershey’s朱古力醬,又幾滑溜🍮✍🏻 建議嚟食lunch set,有多種主食,同埋配菜都有唔同(上次食烏冬有跟壽司)味道唔算特別出色,以份量、選擇、穩陣取勝,所以啱想平平地食下日本嘢嘅你🤭📍德美壽司💰: ●●●●○環境、服務:●●●●○
滑蛋吉列豬扒飯定食 ($68) ●●●◐○
包沙律、味噌湯、茶碗蒸蛋、甜品

茶碗蒸幾香幾好食!
甜品係牛乳布丁配Hershey’s朱古力醬,又幾滑溜🍮

📍德美壽司
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●●○
人均消費$100-$200德美海膽魚生飯 $163 配有湯,沙律,甜品🔥成座山咁高嘅魚生飯 招牌魚生丼,有海膽,三文魚,三文魚籽,蝦,帆立貝,油甘魚,蟹籽,蟹柳海膽肥美鮮甜,味道濃郁,入口即化!厚切三文魚 , 肉質鮮嫩肥美,鮮甜美味!鮮蝦鮮甜彈牙。所有刺身都非常新鮮,份量多,全部都厚切,豐富滿足!好足料,好飽肚!男生食都會好飽 ! 必食!好好味!👍👍👍👍👍芝士鰻魚卷 $69 鹹香味的忌廉芝士與鰻魚味道非常夾,濃郁芝士奶香配鰻魚鮮味,完美的配搭!多層次的味道!好味道!足料,份量多!魚子蔥拖羅茸飯 $146 配有湯,沙律,甜品拖羅茸份量多,配上鮮甜爆汁魚子,好味道! 食物質素一直都保持到水準環境舒服,食物款式選擇多!我係去觀塘分店, 員工非常有善! 環境 8.5/10味道 9/10服務 9/10衛生 9/10性價比 9.5/10人均消費$100-$200店名: 🍣德美壽司地址📍觀塘協和街33號裕民坊3樓310號舖
人均消費$100-$200

德美海膽魚生飯 $163
配有湯,沙律,甜品
🔥成座山咁高嘅魚生飯
海膽肥美鮮甜,味道濃郁,入口即化!
厚切三文魚 , 肉質鮮嫩肥美,鮮甜美味!鮮蝦鮮甜彈牙。
男生食都會好飽 !
必食!好好味!👍👍👍👍👍

芝士鰻魚卷 $69
足料,份量多!

魚子蔥拖羅茸飯 $146
配有湯,沙律,甜品
拖羅茸份量多,配上鮮甜爆汁魚子,好味道!

食物質素一直都保持到水準
環境舒服,食物款式選擇多!
我係去觀塘分店, 員工非常有善!

環境 8.5/10

地址
📍觀塘協和街33號裕民坊3樓310號舖

• 德美海膽魚生丼
2024-01-24 288 瀏覽
第一次同屋企人一齊行裕民坊YM²,好多選擇🤩晚餐揀左日本料理💓 德美壽司🍱有朋友介紹話唔錯🤩環境舒服,燈下可以擺放自己的物品在座位下的籃子👍🏻 service不錯👏🏻主動詢問及提供小朋友用具🤲🏻熟瀨尿蝦壽司 (2件)海膽軍艦(2件)火炙洋風三文魚(2件)三文魚刺身(5片)壽司師傅坐鎮,壽司🍣刺身即叫即做💓💓啲魚生睇落都好新鮮。三文魚刺身啖啖肉🤤很厚身同很新鮮,海膽唔send👍🏻很鮮甜火炙鵝肝(2件)鵝肝口感豐富,油汁正常發揮溫泉蛋天婦羅新穎菜式,外皮炸到脆卜卜💓裏面溫泉蛋,咬落爆蛋汁😝燒牛舌(1串)燒雞翼(1串)黑豚串(1串)燒得外脆內軟,啲肉肥瘦適中,唔靭👍🏻保留肉汁💓燒物調味不錯,好惹味🤩鍋燒烏冬凍冰冰嘅冬天梗係要食返熱辣辣嘅鍋燒👍🏻鍋內有炸蝦天婦羅冬菇,蟹柳,金菇,蛋等等❤️好豐富,湯底濃郁,烏冬好入味,味道不會太鹹,小朋友都吃得津津有味😍煎鵝肝帶子卷鵝肝配帶子口感獨特,有新鮮感,加上有啲脆脆👍🏻口感不錯煙肉蠔卷肥嘟嘟嘅鮮蠔被脆卜卜嘅煙肉包住❤️口感不油膩,蠔好Juice,音樂同蠔原來都可以好夾🤩呢個菜式幾新鮮👍🏻可以encore

三文魚刺身(5片)

火炙鵝肝(2件)
鵝肝口感豐富,油汁正常發揮

溫泉蛋天婦羅
新穎菜式,外皮炸到脆卜卜💓裏面溫泉蛋,咬落爆蛋汁😝

燒牛舌(1串)燒雞翼(1串)黑豚串(1串)

鍋燒烏冬

煎鵝肝帶子卷
鵝肝配帶子口感獨特,有新鮮感,加上有啲脆脆👍🏻口感不錯

煙肉蠔卷

2024-01-17
2024-01-24 148 瀏覽
近期好多朋友推介我地去食德美好!即刻去觀塘分店試試😋我地叫左個精選2人会席同壽司定食🍣依個2人套餐超級豐富呀😍有中華沙律前菜、大蜆味噌湯、煙三文魚和風沙律🥗、油甘魚壽司2件🍣、三文魚刺身、牛肉湯烏冬🍲、雜錦天婦羅🍤、鯖魚鹽燒🐟、野菜牛肉鍋、甜品🍮樣樣都好吸引 好好味😋仔仔最鍾意食雜錦天婦羅同野菜牛肉鍋❤️天婦羅炸皮薄 炸得好香脆👍🏻炸蝦勁大隻 兩隻都比仔仔搶哂黎食😂而野菜牛肉鍋個都好正😍 牛肉好嫩滑賀喜燒湯汁好香甜好濃郁🤩野菜、豆腐、炒絲 索哂d湯汁,真係好好味🤤另外我地仲叫左壽司定食🍣入面有帶子、油甘魚、三文魚子、三文魚、熟蝦、鰻魚、池魚等等全部都好新鮮 好高質👍🏻而且叫左咁多野食都唔貴 性價比好高下次要再黎食先☺️
近期好多朋友推介我地去食德美

天婦羅炸皮薄 炸得好香脆👍🏻
炸蝦勁大隻 兩隻都比仔仔搶哂黎食😂
而野菜牛肉鍋個都好正😍 牛肉好嫩滑
賀喜燒湯汁好香甜好濃郁🤩
野菜、豆腐、炒絲 索哂d湯汁,真係好好味🤤

另外我地仲叫左壽司定食🍣
入面有帶子、油甘魚、三文魚子、三文魚、熟蝦、鰻魚、池魚等等
全部都好新鮮 好高質👍🏻
而且叫左咁多野食都唔貴 性價比好高
下次要再黎食先☺️
2024-01-16
  • 野菜牛肉鍋定食
2024-01-18 100 瀏覽
my吃貨梓幸👧🏻 觀塘玩完一輪🛼肚餓到大叫要食日本野🎌闖入YM²裕民坊3️⃣樓見到有間連鎖式日本居酒屋 #德美壽司🍣 拿拿聲叫個二人前餐🍽款式同份量多到二人枱完全放唔哂😂💛先付·日式前菜💜煙三文魚和風沙律💛油甘魚壽司2件💜三文魚刺身💛日式炒飯/牛肉烏冬💜什錦天婦羅💛鯖魚鹽燒 / 三文魚鮫腩💜野菜牛肉鍋/ 泡菜豚肉鍋💛大蜆味噌湯💜甜品全部菜式份量足✨味道都好好😋真系好🈶質素保證👍🏻太肚餓既MY梓幸👧🏻食埋二人餐既甜品泡芙仲話未夠~再ORDER 啫喱➕柚子雪糕🍨不過啫喱同🍨真系超級有驚喜🤩勁好食‼️好值得一試😋
拿拿聲叫個二人前餐🍽款式同份量多到二人枱完全放唔哂😂

💜野菜牛肉鍋/ 泡菜豚肉鍋
💛大蜆味噌湯
💜甜品

全部菜式份量足✨味道都好好😋真系好🈶質素保證👍🏻
試完魷魚絲拉絲🍜,份魷魚絲夠辣夠脆,真係一啖接一啖!再嚟個韓式泡菜豬肉鍋,簡直冇得頂!湯底酸酸地、豬肉煮到入味,葛絲嘅彈性👌🏻,真係食咗仲想再食。三色魚生丼賣相靚到唔捨得食,魚生厚切到可以講得出「實在」兩字,光滑鮮美,配埋溏心蛋,流晒出嚟嘅蛋黃令個飯變成另一層次嘅滋味。而個烏冬真係令人驚喜,係彈牙嘅狀態,湯頭濃郁,牛肉嘅肉汁令味道層次更加豐富。個泡菜豬肉鍋真係有得揼🎉!豚肉嘅肉香搭配咗濃厚嘅泡菜味,一啖滋味!個鍋仲有豆腐同埋青菜,食完熱辣辣好滿足😌。我真係要推介埋你哋,嗰朱古力奶凍出奇地滑,係完美嘅ending!總括嚟講,德美嘅食物真係質素一流,之後有機會一定要再嚟試下其他野!味道正!食物又靚仔,你話唔係咁心癮呢?🤩

2024-01-10 101 瀏覽
依家我地出街食嘢,都會考慮邊啲食物適合「親子共食」呢🤔坐得舒服而又有提供BB凳😍日本嘢🇯🇵真係太適合「親子共食」啦🩷 大人細路都有嘢食😍🤩今次帶咗小吃貨𝑨𝒖𝒅𝒓𝒆𝒚👧🏻去咗德美壽司🍱餐廳環境以木系風格裝修,仲提供咗BB凳俾我地🥰等爸爸👨🏻媽媽👩🏻都可以享受me time🙌🏻🥰🪄「豐盛二人會席」套餐🍱✅日式前菜(螺肉)✅枝豆配上少許鹽🧂,食落倍添幾分味道✅煙三文魚和風沙律🥗煙三文魚味道濃郁,番茄🍅爽甜口感,配上和風芝麻醬✅三色刺身宴(甜蝦🦐、三文魚、油甘魚)三文魚同油甘魚都係厚身,甜蝦🦐入口鮮甜✅壽司4件(帶子壽司、油甘魚)帶子新鮮、厚切,油甘魚劃上幾刀,油脂香濃。值得一讚,壽司飯嘅份量唔會太大舊✅銀鱈魚西京燒表皮煎得香口,味道唔錯✅海鮮鍋🍲天氣凍,來一碗海鮮鍋非常適合,湯底清甜,加入咗大蝦🦐、娃娃菜、金菇、獅子狗、蟹柳✅牛肉湯烏冬🍜牛肉份量十足,配上烏冬、昆布、粟米🌽✅大蜆味噌湯呢碗味噌湯有大蜆,鮮甜好飲✅甜品(芝麻膏)芝麻膏濃郁香滑🎀另外點了一份味淋雞泡魚干燒得好香、灑上味淋醬汁,十分惹味🎀日式雪糕🍧(柚子味)口感有啲似雪芭,柚子味濃

🪄「豐盛二人會席」套餐🍱

✅日式前菜(螺肉)

✅枝豆
配上少許鹽🧂,食落倍添幾分味道

✅煙三文魚和風沙律🥗
煙三文魚味道濃郁,番茄🍅爽甜口感,配上和風芝麻醬

✅三色刺身宴(甜蝦🦐、三文魚、油甘魚)
三文魚同油甘魚都係厚身,甜蝦🦐入口鮮甜

壽司4件(帶子壽司、油甘魚)

✅銀鱈魚西京燒
表皮煎得香口,味道唔錯

✅海鮮鍋🍲

✅牛肉湯烏冬🍜
牛肉份量十足,配上烏冬、昆布、粟米🌽

✅大蜆味噌湯
呢碗味噌湯有大蜆,鮮甜好飲

甜品(芝麻膏)
芝麻膏濃郁香滑

🎀另外點了一份味淋雞泡魚干
燒得好香、灑上味淋醬汁,十分惹味

🎀日式雪糕🍧(柚子味)
口感有啲似雪芭,柚子味濃
2024-01-04
2024-01-06 99 瀏覽
《德美壽司》📍 觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310 號舖精選二人會席:- 日式前菜:精緻嘅擺盤同埋多種美味嘅小吃 展現左日本料理嘅精髓🥰- 牛肉湯烏冬🍜:鮮嫩嘅牛肉同埋彈牙嘅烏冬麵 湯底鮮香濃郁😍- 煙三文魚和風沙津🥗:結合左煙燻三文魚同埋清爽嘅沙津醬帶來左豐富嘅口感同埋風味🥰- 什錦天婦羅🍤:多種天婦羅嘅組合 可以試到唔同嘅天婦羅😍- 油甘魚壽司2件🍣:新鮮嘅 有鮮美嘅海味- 三文魚刺身🍣:鮮嫩滑順- 三文魚餃腩:結合左三文魚同埋餃子嘅美味 豐富嘅口感同埋風味- 野菜牛肉鍋🍲:豐富嘅野菜和嫩牛肉 搭配暖身的鍋物湯底 係冬天嘅首選🥶- 大蜆味噌湯:以大蜆為主要食材嘅味噌湯 有濃郁嘅海鮮風味- 牛油果軟殼蟹卷:結合左牛油果嘅脆軟殼蟹嘅卷物 有豐富的口感同埋風味- 令和生蠔🦪:新鮮嘅生蠔 充斥住鮮美嘅海洋味道#ig #igdaily #igers #idfoodies #香港 #香港美食 #美食 #美食推薦 #香港美食 #香港好去處#FoodPhotography #Eeeeeats #FoodPorn #FoodGasm #Foodie #ForkYeah #FoodInTheAi
《德美壽司
📍 觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310 號舖
精選二人會席:
- 什錦天婦羅🍤:多種天婦羅嘅組合 可以試到唔同嘅天婦羅😍
- 油甘魚壽司2件🍣:新鮮嘅 有鮮美嘅海味
- 三文魚刺身🍣:鮮嫩滑順
- 大蜆味噌湯:以大蜆為主要食材嘅味噌湯 有濃郁嘅海鮮風味
- 令和生蠔🦪:新鮮嘅生蠔 充斥住鮮美嘅海洋味道
#ig #igdaily #igers #idfoodies #香港 #香港美食 #美食 #美食推薦 #香港美食 #香港好去處#FoodPhotography #Eeeeeats #FoodPorn #FoodGasm #Foodie #ForkYeah #FoodInTheAir #Delish #EatingForTheInsta #CleanEating #ELLE愛吃貨