2024-05-21 0 瀏覽
第二次來,兩次都同小朋友,員工立刻主動幫我搵位和拎餐,服務非常周到、親切及友善,實屬難得😍🥰今次黎食下午茶,餐廳有某些位可以睇到出面海景👍👍牛舌芝士焗飯🧀🍚牛舌淋易食,芝士焗飯好香好味,恩熙弟弟都好鍾意食🤤吉列深海魚柳配椰菜絲沙律、牛角包及炒滑蛋🐟🥗🥐🍳魚柳真係正野,以熙哥哥平時唔多食菜,椰菜絲佢都𝓛𝓲𝓴𝓮,牛角包超脆超驚喜,炒蛋真係滑😋唯玄米茶比較淡🫢#廿一堂 #下午茶 #荃灣 #海之戀商場 #地鐵上蓋 #日本菜

牛舌芝士焗飯🧀🍚
牛舌淋易食,芝士焗飯好香好味,恩熙弟弟都好鍾意食🤤

吉列深海魚柳配椰菜絲沙律、牛角包及炒滑蛋🐟🥗🥐🍳

唯玄米茶比較淡🫢

2024-05-16
2024-05-13 80 瀏覽
陪小朋友玩完playhouse少少餓餓地,諗住去食個tea,由於唔熟海之戀唔知有乜好食,醒起一出地鐵C出口就見到廿一堂咁就入去食啦☺️同埋早排食過將軍澳嗰間午餐覺得幾好食,今次就試下午茶🥰柚子醬煎雞扒配椰菜絲沙律、牛角包及炒滑蛋 $46雞扒已切開幾件👍🏻啱晒我呢d懶人😂😂😂雞扒都煎得幾香,配埋柚子醬酸酸地幾好味😋椰菜絲加咗芝麻醬😍炒滑蛋就老咗少少🤏🏻唔係好夠滑牛角包正常發揮整體水準都ok

柚子醬煎雞扒配椰菜絲沙律、牛角包及炒滑蛋 $46

椰菜絲加咗芝麻醬😍
炒滑蛋就老咗少少🤏🏻唔係好夠滑
牛角包正常發揮

整體水準都ok
下午茶
2024-05-05 65 瀏覽
廿一堂副線神鳥燒開埋廿一堂內,收銀counter一個,但要分單,變咗商場🏬儲唔到分😅攞嘢食外賣🥡都分開⛓️‍💥兩張單叫號碼,送廿一堂coupon,廿一堂嘢食等5分鐘就有,但神鳥燒等咗10分鐘先有,原本想叫燒粟米🌽點知冇,叫咗神鳥燒串(日式醬燒)($12)特價真心大件夾抵食,好juicy,厚切牛肉燒串(日式醬燒)($20),韌,厚切豚肉串(海鹽🧂燒)($20),肥美啱我,原條多春魚(海鹽🧂燒)($18),冇乜春。廿一堂叫咗熟成牛柳玉子鐵板定食($101),牛有嫩有韌,送大福ok,面豉湯唔掂😣,鰹魚湯讚岐烏冬配關冬煮($80),鰹魚湯好飲,好多海帶,大根正
串燒(牛、豬、雞及多春魚)
鰹魚湯讚岐烏冬配關冬煮
串燒外賣
2024-05-05
10 分鐘 (外賣自取)
串燒(牛、豬、雞及多春魚)
鰹魚湯讚岐烏冬配關冬煮
  • 燒雞
  • 串燒
  • 串燒雞
2024-02-10 382 瀏覽
休休閒閒食個lunch,今次來到廿一堂呢邊,基本上係必點之一的厚切牛舌飯🤤廿一厚切牛舌丼 $70今次過黎見到加左價,不過見佢咁吸引,照食啦哈哈,一如既往的厚切,啖啖肉,真係食過番尋味🔥另外仲有一杯玄米茶同甜品大福好味指數:9/10性價比指數:9/10餐廳名稱:廿一堂餐廳地址:荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖電話:28127113

廿一厚切牛舌丼 $70

好味指數:9/10

性價比指數:9/10

餐廳名稱:廿一堂

餐廳地址:荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖

電話:28127113
2024-01-03 372 瀏覽
同老婆食晚飯。不幸地吃到返炸雞翼,建議不要點炸物。小心中伏,又硬又乾,咬唔入的。以前食過還可以的,現今唔知咩事差到咁。其他野食還可以。價格稍貴,座位是普通快餐枱椅。食客有大概一半是內地人。位置很近荃灣西出口。其他無咩值得點評。
芝麻雞翼
姐姐🧍‍♀️放假🏖️,用Foodpanda order咗14A.鰹魚湯牛肉65C溫泉玉子讚歧烏冬配豚肉野菜脆餃子🥟(2件)、北海道炸薯餅(加錢)、七喜走冰,第二個餐6.熟成牛柳玉子鐵版定食配豚肉野菜脆餃子🥟(2件)、溫泉♨️蛋🥚、面豉湯。Foodpanda HSBC滿$200減$40。帶埋陳皮妹落去廿一堂攞外賣🥡,都等咗一陣先有外賣🥡,兩大袋搞掂🤝。牛柳有口感有牛味,蒜片紫菜飯正,薯餅好食但我唔鐘意沙律🥗醬,冇走醬呢個option
外賣
鰹魚湯牛肉65C溫泉玉子讚歧烏冬
北海道炸薯餅
豚肉野菜脆餃子
面豉湯
紫菜飯
2023-12-25
5 分鐘 (外賣自取)
鰹魚湯牛肉65C溫泉玉子讚歧烏冬
北海道炸薯餅
豚肉野菜脆餃子
紫菜飯
  • 薯餅
2023-12-26 229 瀏覽
朋友介紹廿一堂的廿一厚切燒牛舌丼好食,終於有得食啦!我點了廿一厚切燒牛舌丼$73,追加北海道炸薯餅$12。個餐賣相不錯,燒牛舌口感和質量不俗,價錢抵食;炸薯餅好香口,好食。
朋友介紹廿一堂的廿一厚切燒牛舌丼好食,終於有得食啦!

2023-12-07 249 瀏覽
因為有一日朝早返中心下晝又要返返學校嘅關係終於經過海之戀可以試下食廿一堂🥰午餐都幾多選擇 平均$70左右一個set我就叫左個蕃茄濃湯牛肉65 °C溫泉玉子讚岐烏冬🍜佢嘅蕃茄濃湯有滿滿嘅番茄鮮甜味 差D飲晒成碗🍅牛肉份量都多 但我覺得略嫌煮得耐左少少🐮溫泉玉子同呢個烏冬配合得幾好🥚我仲加左個小食——北海道炸薯餅外脆內軟 食得出薯仔嘅香甜同埋鬆軟口感飲品方面 我加左錢要柚子檸檬梳打🥤佢清新怡人 啲柚子同檸檬嘅酸度同甜度平衡得好好記得攪勻先飲最後個set仲包一粒朱古力味大福🍫朱古力cream同糯米嘅軟綿質地交融係呢一餐幾完美嘅ending😋廿一堂嘅午餐值得一試雖然唔算平 但食物有質素同埋份量都多海之戀呢間環境又舒適 座位又闊落
因為有一日朝早返中心下晝又要返返學校嘅關係

廿一堂嘅午餐值得一試
雖然唔算平 但食物有質素同埋份量都多
海之戀呢間環境又舒適 座位又闊落
2023-12-06
📍廿一堂 (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖==============================今日放工經過海之戀見到開咗間日式餐廳門口餐牌食物價錢唔算太貴,但種類好多好吸引除咗有火鍋之外,仲有好多款套餐同埋定食如果坐近窗口仲可以望到海濱長廊位置非常舒適,所以就決定晚餐喺度食==============================1️⃣唐揚雞配日式咖喱湯讚岐烏冬套餐呢個套餐除咗碗烏冬之外,仲有麵豉湯甜品大福同埋一杯可樂讚岐烏冬,口感煙靭咖喱湯底唔算好辣,但好香咖喱味,炸雞有四大件,外皮炸到好脆入邊好多肉汁,麵豉湯同大福味道都唔錯2️⃣美國牛小排壽喜湯shabu shabu 火鍋材料好豐富,有好多蔬菜,菇同腐皮福袋😋牛小排切到好薄煮一煮就好快熟牛味都算濃郁呢個火鍋仲配一碗白飯可以打完邊爐之後倒埋啲飯落去湯底一齊食非常飽肚😌
📍廿一堂 (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖
1️⃣唐揚雞配日式咖喱湯讚岐烏冬套餐
呢個套餐除咗碗烏冬之外,仲有麵豉湯甜品大福同埋一杯可樂

2️⃣美國牛小排壽喜湯shabu shabu
火鍋材料好豐富,有好多蔬菜,菇同腐皮福袋😋
牛小排切到好薄煮一煮就好快熟牛味都算濃郁
2023-11-22 141 瀏覽
🥢美國牛小排壽喜燒:壽喜燒湯底唔太甜,牛肉沾蛋汁好滑又惹味,烏冬亦好彈牙。配料有年糕袋、金針菇等。🥢重鰻丼🍱飯:鰻魚偏瘦,勝在大份,兩個人都夠食。🥢北海道帆立貝柚子漬物:有柚子味🍊既涼拌帆立貝好清新特別,好食👍🏻。🥢芝麻手羽:香脆可口,但少少硬。🥢豚肉野菜脆餃子:可以放涼左,唔建議。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🥢重鰻丼🍱飯:鰻魚偏瘦,勝在大份,兩個人都夠食。

🥢芝麻手羽:香脆可口,但少少硬。

🥢豚肉野菜脆餃子:可以放涼左,唔建議。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2023-11-17 175 瀏覽
呢日食日式快餐,全自助形式,自己買飛攞餐搵位,環境乾淨企理~🔘天婦羅虎蝦野菜蕎麥麵兩隻大嘅天婦羅蝦,仲有幾件冬菇天婦羅,蕎麥麵質地Q彈,邪惡嘅炸嘢配搭清爽嘅蕎麥麵,平衡返感覺冇咁油膩~🔘美國牛小排壽喜湯可以揀壽喜湯或者蕃茄濃湯,牛小排質素可以,但追加嘅豚肉更加好味,半肥瘦肉質軟熟,另外配菜最鍾意年糕福袋,吸左湯汁好好味,加錢轉嘅烏冬原本已經係熱嘅,唔使再煮就咁食都得~另外跟餐追加嘅小食好似都幾抵,加點咗餃子同帆立貝,兩個味道都正常,帆立貝幾大粒~食日式快餐感覺點都好過港式快餐😆😆,食物選擇都夠多~

🔘天婦羅虎蝦野菜蕎麥麵

🔘美國牛小排壽喜湯

食日式快餐感覺點都好過港式快餐😆😆,食物選擇都夠多~
2023-11-08 161 瀏覽
-呢間食過好多次,呢間店屬於快餐形式,出餐都快,食物款式幾多,水準都OK,所以間唔中會光顧一下。我本身好鍾意食牛舌,呢度啲牛舌係厚切仲要大件,yummy,牛舌關注組一定鍾意!熟成牛柳玉子鐵板定食除咗牛舌,牛柳都唔錯,唔會煮得太熟,裏面仲係少少粉紅色,肉嫩夠juicy,配搭咗燒汁,但係唔會太過鹹。入面仲配咗秋葵粒粒,同埋玉子,呢個配搭真係幾好食。重點係呢個質素配呢個價錢都幾抵食,仲包甜品大福,作為一餐嘅結尾。

熟成牛柳玉子鐵板定食
入面仲配咗秋葵粒粒,同埋玉子,呢個配搭真係幾好食。

外賣自取
2023-10-30 147 瀏覽
唔想食吉字頭,但想食一人一鍋同丼飯試下呢間啦!廿一堂,主打日式定食定食包主食,麵豉湯,飲品&前菜/甜品幾正式,價錢略比吉字頭高但質素上係兩回事,不能比較自助落單,自助搵位,自助取餐食完自助執埋枱有$2回贈添!食物我覺得中規中矩,係呢個價錢嘅貨色我唔會吹到佢好好食,但誠意撘救美國牛小排壽喜湯鍋肉類如圖,比吉記肥牛好,質素一般啦個鍋啲配料就真心靚仔喇!有個靚仔飽滿嘅福袋(年糕)芝士竹輪卷靚蟹棒大隻冬菇超甜粟(真係甜到連個湯都甜埋)金菇娃娃菜胡麻醬等等仲附有日本蛋&日本米飯一碗(可加底)三五知記拾下拾下都幾過癮的丼飯或烏冬選擇甚多廿一燒牛丼醬汁係甜甜地嗰隻日本燒肉汁呢個同吉記嗰隻肥牛飯係兩樣野嚟吉列豬扒配鰹魚湯烏冬幾靚仔,有椰菜絲伴胡麻醬烏冬係讚岐烏冬,冇酸味又彈牙上面有一片豆腐,呢個真心正🤤吉列豬扒可接受,好好食就唔講得上跟餐可加購小食,豚肉野菜餃子還好,但就唔係日式煎餃子嗰種咁多嘢食,都只係人頭$100左右海之戀仲邊度搵到咁抵食嘅餐廳!
唔想食吉字頭,但想食一人一鍋同丼飯
試下呢間啦!廿一堂,主打日式定食
定食包主食,麵豉湯,飲品&前菜/甜品
幾正式,價錢略比吉字頭高
但質素上係兩回事,不能比較
自助落單,自助搵位,自助取餐
食完自助執埋枱有$2回贈添!

食物我覺得中規中矩,係呢個價錢嘅貨色
我唔會吹到佢好好食,但誠意撘救
美國牛小排壽喜湯鍋

肉類如圖,比吉記肥牛好,質素一般啦
個鍋啲配料就真心靚仔喇!

有個靚仔飽滿嘅福袋(年糕)
芝士竹輪卷
靚蟹棒
大隻冬菇
超甜粟(真係甜到連個湯都甜埋)
金菇娃娃菜胡麻醬等等
仲附有日本蛋&日本米飯一碗(可加底)

三五知記拾下拾下都幾過癮的

丼飯或烏冬選擇甚多
廿一燒牛丼

醬汁係甜甜地嗰隻日本燒肉汁
呢個同吉記嗰隻肥牛飯係兩樣野嚟

吉列豬扒配鰹魚湯烏冬
幾靚仔,有椰菜絲伴胡麻醬

烏冬係讚岐烏冬,冇酸味又彈牙
上面有一片豆腐,呢個真心正🤤

吉列豬扒可接受,好好食就唔講得上

跟餐可加購小食,豚肉野菜餃子
還好,但就唔係日式煎餃子嗰種

咁多嘢食,都只係人頭$100左右
海之戀仲邊度搵到咁抵食嘅餐廳!
2023-10-22 121 瀏覽
廿一堂(荃灣)地址: 荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖今日去慶祝荃新天地開新冒險樂園,就同男朋友佢廿一堂食嘢先,人山人海,勁多人排隊真係平靚正又抵食。「鐵板角切和牛配燒魂丼」,呢款菜絕對係一個爆炸嘅組合!嫩滑嘅和牛同燒魂丼一齊煮熟,每一口都好多汁好鮮美,絕對能夠令你回味無窮。「吉列豬扒配日式咖喱讚岐烏冬」,呢碟真係將西式同日式嘅風味結合得好好!豬扒煎得脆口,再配上濃郁嘅日式咖喱同讚岐烏冬,每一口都帶來一種滿足感同豐富嘅味覺享受。飲品方面,「巨峰乳酸梳打」同「柚子檸檬梳打」絕對係消暑聖品!巨峰乳酸梳打帶有豐富嘅乳酸菌同果香,而柚子檸檬梳打則有清新嘅柚子同檸檬風味,兩種飲品都好適合解渴同享受。「豚肉野菜脆餃子」同「北海道炸薯餅」絕對係小食不二之選!豚肉野菜脆餃子五個一份,每一個餃子都有豐富嘅餡料同脆口嘅外皮。北海道炸薯餅則係一個香脆又美味嘅小食,絕對能夠滿足你對薯仔嘅渴望。仲有「芝麻手羽」同「65°C溫泉玉子」,芝麻手羽兩件一份,每一件都有香氣四溢嘅芝麻味道。而65°C溫泉玉子則係一個溫柔嘅料理,每一口都帶來絲滑嘅口感同舒服嘅味道。最後,唔可以錯過「北海道帆立具」同「大福」!北海
廿一堂(荃灣)
地址: 荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖

最後,唔可以錯過「北海道帆立具」同「大福」!北海道帆立具帶有新鮮嘅海味,每一口都充滿了鮮甜同濃郁嘅風味。而大福就係一個經典嘅甜品,每一顆都有軟糯嘅糯米外皮同豐富嘅內餡,絕對令你甜品愛好者心動不已。
2023-10-22 104 瀏覽
餐廳食物可以自助下單,感覺超方便;地方寬敞,乾淨企理~豚肉壽喜湯火鍋~壽喜湯味道非常可口,跟蔬菜味道很夾,還可另外加購豬肉、牛肉或雞肉,保證夠吃~天婦羅虎蝦野菜烏冬~天婦羅外層炸得很香脆,有2隻大虎蝦,2件茄子及1件大冬菇,烏冬份量也不少,吃起來很Q彈~豚肉野菜脆餃子~內裡豚肉餡料塞得滿滿的,餃子皮更是十分香脆,沾上柚子醬汁吃更是一流~九洲豚湯野菜煮~滿滿的蔬菜,煮得都較冧軟及吸汁的,除了蔬菜外,內裡還有一隻大冬菇,豚湯味濃~芝麻手羽~外層都是炸得脆卜卜,雞肉有水份感~
餐廳食物可以自助下單,感覺超方便;地方寬敞,乾淨企理~

芝麻手羽~外層都是炸得脆卜卜,雞肉有水份感~