2024-03-12 31 瀏覽
麻辣刺激的:麻辣燙的调料中充满了辣椒和花椒的味道,吃下去可以感受到一种刺激的辣感和麻感,令人兴奋。香气四溢的:麻辣燙的煮熟的香料在汤中散发出诱人的香气,令人垂涎欲滴。口感丰富的:麻辣燙中的配料多样,有蔬菜、海鲜、豆腐等各种食材,吃下去可以感受到不同食材的嚼劲和口感。美味爽口的:麻辣燙中的汤底清爽,配料嫩滑,辣椒和花椒的味道令人回味无穷,给人一种爽口的感觉。垂涎欲滴的:麻辣燙的配料都经过煮熟处理,肉质鲜嫩,海鲜味道鲜美,令人看了就感到食欲大增。麻辣燙的美味是由其刺激的口味、丰富的配料和香气所构成的,吃下去既能感受到舌尖上的麻辣刺激,又能享受到各种食材带来的口感和美味。
2023-08-05 334 瀏覽
川婆婆麻辣燙應該冇人唔識啦掛 !我諗鍾意食麻辣嘅人都有食過 ~!佢個麻辣湯真係10分出色~係有少少 帶甜嘅感覺~🤭我叫咗午餐肉、爆漿豬肉丸、蓮藕、萵筍、蟹籽丸 呢幾個餸係我最鍾意食嘅~蓮藕,每次一定係必叫!藕斷絲連!而且10分爽口=(爆漿豬肉丸真係相當多汁!午餐肉應該係韓國嗰隻!薄切幾好食!~今次我叫咗小辣 多蒜蓉!唔知點解覺得今次特別辣 可能太耐冇食喇仲request咗一定要少油!如果唔係真係相當之肥膩!
川婆婆麻辣燙應該冇人唔識啦掛 !
我諗鍾意食麻辣嘅人都有食過 ~!
佢個麻辣湯真係10分出色~係有少少 帶甜嘅感覺~🤭
我叫咗午餐肉、爆漿豬肉丸、蓮藕、萵筍、蟹籽丸
爆漿豬肉丸真係相當多汁!
午餐肉應該係韓國嗰隻!薄切幾好食!~

今次我叫咗小辣 多蒜蓉!
唔知點解覺得今次特別辣 可能太耐冇食喇
仲request咗一定要少油!如果唔係真係相當之肥膩!

2023-03-05 583 瀏覽
以前呢間可以打電話叫外賣,但依家佢哋停咗外賣服務,只可自取/外賣平台🥺叫咗蘿蔔肥牛粉絲中辣,粉絲浸左喺入邊一段時間,好入味,肥牛比我想像中足料,起碼有成五至七塊!建議大家可以試吓粉絲底😆
2022-12-23 479 瀏覽
份量少就算啦,仲要超級難食,以後都唔會再幫襯唔知係太重味精,定係太鹹,食咗個口好苦,再試一啖都係苦,食咗2啖就掉咗,飲咗成支水都仲覺得好口渴。非常失望既麻辣燙,
份量少就算啦,仲要超級難食,以後都唔會再幫襯
2022-10-02 655 瀏覽
網上見好多人都講川婆婆,哩間係做外賣,我叫左個招牌水煮魚,因為見其他分店都跟白飯,但哩間係就甘得個魚🥲水煮魚跟埋好多配菜,蓮藕/海帶/芽菜甘,但魚肉份量極少,主要都係食配菜甘。湯底方面魚同配菜都好入味,雖然冇得簡辣度,但都唔會話太辣🌶️不過湯底有啲太油🫤
外賣送餐
2022-08-29 587 瀏覽
好耐冇食 唔記得食幾辣叫左bb辣 😂 結果完全係只for完全唔食得辣既朋友下小可以叫返小辣 😂oooooooooooooooooooooooooooooo
好耐冇食 唔記得食幾辣
叫左bb辣 😂
結果完全係只for完全唔食得辣既朋友
下小可以叫返小辣 😂
芝士丸 爆牛丸 蘿蔔 幼紅薯
芝士丸 爆牛丸 蘿蔔 幼紅薯
2022-06-20 763 瀏覽
放工突然好想食薯粉,去咗呢度買外賣返屋企食,嗌咗三餸麵餐(寛粉鴨血金菇牛柏葉)企咗喺度等一陣,員工掛住撳手機完全冇打算理我🥶,我估佢忙緊啦下。過多幾分鐘終於肯理我,但態度都幾差下😂都算,走去買埋其他舖頭嘅小食,行返返去佢都仲係未整好🫶🏻只好俾啲耐性等多陣返到去,一打開真係嘴都o埋,成碗嘢得嗰一舊鴨血😂已經嗌大辣,但食落都係完全唔辣、死咸、油到不得了。同埋你同我講呢個係寬粉😂?總結係唔會有下次🫶🏻

總結係唔會有下次🫶🏻
2022-06-19
25 分鐘 (外賣自取)
2022-04-28 590 瀏覽
每日番工最期待嘅就係放lunch嘅時候🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰而疫情關係都已經好少lunch time會出去食💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻多數叫外賣係公司食😎😎😎😎我哋公司差唔多每日都會有同事叫川婆婆因為係好味嘅仲唔知我大食定佢份量少叫5個餸1粉 $58大概車仔麵價錢都食唔飽我平時食咁多餸嘅車仔麵一定飽🥶🥶🥶🙊🙊🙊雖然係咁,但每日都會想食佢最中意係清湯唔辣 但已經好夠味,類似譚仔就算清湯都百吃不硬👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
每日番工最期待嘅就係放lunch嘅時候🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

叫5個餸1粉 $58
大概車仔麵價錢
都食唔飽我
平時食咁多餸嘅車仔麵一定飽🥶🥶🥶🙊🙊🙊
雖然係咁,但每日都會想食佢

最中意係清湯唔辣
但已經好夠味,類似譚仔
就算清湯都百吃不硬👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
外賣送餐
2022-02-28 561 瀏覽
嗌左個紅薯寬粉,兩個員工啲態度差到你企喺度想落單都冇人理你,佢地隔左2分鐘先話:「食咩啊?」想佢地比多對筷子又話要收錢,我都算,心諗好食就得啦。買完返到去打開,哇細碗到!比出面既米線細一半都有,啲餸又少,食完都唔夠飽!我明明order寬粉,佢所謂既寬粉都唔係寬個隻,根本成碗野既質素係唔值$38!街邊廿幾蚊既米線都好過佢!以後唔會想幫襯,非常失望!

麻辣紅薯寬粉
2021-12-09 575 瀏覽
對我來講 要成為心目中嘅宵夜no. 1 必須要符合以下幾個條件 重鹹 重辣 熱湯✌🏻今日就買咗川婆婆麻辣燙試吓 我哋先要咗個三餸 (魚腐 墨魚丸 同肥牛)配薯粉 先講佢嘅份量 我感覺上係比較細 女仔一個人的話都夠嘅😹😹三餸入面最出色嘅係魚腐 佢能夠吸收湯汁 薯粉夠煙韌 湯底我會形容10分出色🙌🏻 夠麻夠辣 飲完身心舒暢🥰🥰另外叫咗兩個小食 麻辣蟹子丸 20蚊6粒好抵 好夠味😋😋 涼拌海蜇青瓜就略嫌太辣 食唔到食材既味道😅😅

2021-11-30
5 分鐘 (外賣自取)
宵夜
生酮緊唔食得飯既我經過麻辣燙啱曬我之前都有食開旺角中心嗰間,今次第一次試尖沙咀分店今次我依然都係嗌淨餸🥬套餐F有六個餸$45蚊。我揀咗蓮藕、羊肉、雞柳、萵筍、芋絲、煙肉片,以我經驗酸辣比較好食之前食過麻辣太油同得死辣今次嗌左小辣🌶由落完單到拎得外賣前後五分鐘都唔洗確係幾快返到屋企食第一舊芋絲已經覺得好辣明明我嗌小辣,下次應該嗌bb辣每樣餸都得三舊左右,食曬成確都唔夠飽份量太少,希望下次份量可以多返啲,我揀呢個已經係最多餸既套餐黎
生酮緊唔食得飯既我經過麻辣燙啱曬我
之前都有食開旺角中心嗰間,今次第一次試尖沙咀分店
今次我依然都係嗌淨餸🥬套餐F有六個餸$45蚊。
之前食過麻辣太油同得死辣
今次嗌左小辣🌶由落完單到拎得外賣前後五分鐘都唔洗確係幾快
返到屋企食第一舊芋絲已經覺得好辣
明明我嗌小辣,下次應該嗌bb辣
每樣餸都得三舊左右,食曬成確都唔夠飽
2021-11-17 281 瀏覽
酸辣汤底中辣也不辣,而且也不咋香,爱吃辣的点麻辣吧。回家吃的时候发现这次点的六样直接少了两样,没给肥牛和芋丝。如果点自取的话记得取餐时检查一下,不然还是直接过去点吧……
2021-11-17
15 分鐘 (外賣自取)
2021-11-15 265 瀏覽
第1次食川婆婆麻辣燙,叫咗6個淨餸 $45,都覺得好抵啦,就算難食到有個蒲叫咗2份萵筍、1份支竹、午餐肉、鴨血、牛柏葉,叫咗大辣酸辣係好大陸式麻辣味,好夠燙!但係個味唔夠濃,應該話係冇乜味🥲萵筍正、支竹,正常常,鴨血好垃圾、午餐肉「梅」,牛柏葉唔識講…點知真係食咗餐冇咩味,又唔知食乜嘅一餐,係尖沙咀呢個價錢,大把有得揀🍢川婆婆麻辣燙 (尖沙咀)🍢尖沙咀厚福街7D地舖#肥dodo食記 #食好西 #尖沙咀美食 #麻辣燙 #伏食記

叫咗2份萵筍、1份支竹、午餐肉、鴨血、牛柏葉,叫咗大辣酸辣

🍢川婆婆麻辣燙 (尖沙咀)
🍢尖沙咀厚福街7D地舖

2021-11-15
$45 (宵夜)
2021-11-15 111 瀏覽
感觉有种牛油火锅的香味,和内地的麻辣烫一样好吃!爱了!下次试试其他菜。量的话六种菜的女生够吃了。要是可以额外配饭就更好啦。不过香港物价真的高,麻辣烫价格是内地的两倍qaq
2021-11-15
2021-07-28 699 瀏覽
老細 你哋都唔睇評論嘅咩 45蚊6個餸分量少得好陰公 連埋湯得個小半碗咁上下 邊夠食喎 之前睇評論話嗰分量好少 真係估唔到竟然會少得離曬譜囖 希望可以有所改善 👇🏻圖片係冇食過影噶

2021-07-28
$45 (宵夜)