餐廳: 太興
資訊:

餐廳: 太興
資訊:

2024-04-30 53 瀏覽
今日和弟弟往沙田廣場太興食晚餐,我們點了四喜臨門拼盤和菠蘿咕嚕肉,白飯,熱奶茶和冰鎮奶茶,四喜臨門我們選了乳朱,燒鵝,叉燒和燒肉,乳朱食落香脆,燒鵝食落有油花,叉燒我們揀瘦叉燒,食落啖啖肉和燒肉爽脆美味,整份四喜臨門份量適中,食落美味,菠蘿咕嚕肉菠蘿甜度適中,青椒和紅椒食落爽口,咕嚕肉食落香脆啖啖肉,整份菠蘿咕嚕肉食落開胃,白飯食落軟綿,最後冰鎮奶茶茶味香濃,飲落香滑,餐廳座位舒適闊落,燒味食落惹味,食了一頓好味燒味晚餐
四喜臨門
菠蘿咕嚕肉
四喜臨門
2024-04-30
用餐優惠
優惠券
2023-09-23 671 瀏覽
個位男待應服務態度好差  求其叫我坐,叫點餐又話用qr code又冇俾到最後行出去埋單,仲叫我返轉頭返好啲垃圾 ,話唔衛生?其他客人又唔見佢叫執返好,個個都係甘扔係枱上面
2023-09-22
2023-08-21 629 瀏覽
星期日同屋企人到訪太興食lunch。估唔到幾多人食,要等一段時間先入得。餐單選擇好多,呢度用QR code落單,夠方便。叫咗幾款食物。燒鵝皮唔脆,味道正常發揮,有d失望。咖喱濃稠度適中,唔辣,味道可以,撈飯一流。梅菜扣肉都唔錯,夠肥,又多油,返去先減肥。食完好口渴,叫埋野飲解吓。凍奶茶夠大杯,味道唔淡,都可以。紅豆冰,小朋友最愛,勁多紅豆粒,但偏硬,野飲夠凍,好鬼正,喜歡。飲完再encore,老少咸宜。

2023-07-12 508 瀏覽
每隔一段日子我都會到這裡吃我最喜歡的雪菜肉絲湯米配太陽蛋拱多士和熱奶茶早餐醒神下🥹。今早返完夜放工又想去幫襯,坐低就即點上面提到的早餐系列,可惜今次卻令我大失所望。首先,雪菜肉𢇁湯米雖然系湯夠熱,雪菜味道理想,但肉絲卻少得不合理,只得3、4條。另外平時的太陽蛋蛋味濃郁,蛋黃超大,今天的太陽蛋蛋黃 size 竟縮了一半🥲,而且煎得過熟,即時胃口減半!好彩奶茶味道依然。希望餐廳今次只是一時失手吧 !要知道好的食物質素才能留住食客心😎!
熱奶茶早餐醒神下🥹。
今早返完夜放工又想去幫襯,坐低就
即點上面提到的早餐系列,可惜今次
卻令我大失所望。
另外平時的太陽蛋蛋味濃郁,蛋黃超
2023-06-05 563 瀏覽
早餐嚟左食太興,叫左份方包拼脆皮腸同雪菜米,味道一般就算,上野速度又慢,特別係杯凍鴛鴦,30分鐘都冇上到,野都食晒仲未到,叫左二次催單都仲未到,第一次見過咁垃圾嘅服務!仲要唔係喺繁忙時間都咁慢,難以想像係繁忙時間會點,最後比左杯冰鎮鴛鴦就算,永遠唔會嚟呢間太興,如果你係趕時間就唔建議嚟呢間太興,慢中慢,蝸牛🐌都比佢快!而且價錢又貴、味道一般,唔價
2023-02-24 816 瀏覽
今日去左太興食早餐,叫左個通粉餐,配炒蛋,多士,仲加塊雞扒;炒蛋夠滑,多士超好食,烘底加埋牛油;雞扒夠稔,無雪味,加埋杯柚子蜜,無懈可擊,雖然人多,但好快有位,值得
2023-02-24
$60 (早餐)
  • 雞扒
2023-01-29 718 瀏覽
🤩🤩🤩|🍜|太興出名的冰陣奶茶🥤,不過這個天氣真的還是喝杯茶走的奶茶比較暖和😆,禮拜六來說不算多人了。燒味飯份量感覺比之前少了,不過燒味的水準依然不錯😋,豉油雞+叉燒這個組合沒得輸,雞肉很滑,叉燒半肥瘦,不乾很好吃再來是燒肉+燒鵝,這個組合感覺最值,無論燒肉還是燒鵝都很好吃😋乾炒牛河的CP值這次真的高了很多,用的碟是日式和風所以看上去整碟就很開心🥳,雖然是碟換了不過份量依然很足哦👍👍
🤩🤩🤩
|🍜|

2022-11-16 969 瀏覽
下午茶☕️真係好抵食,一個鮮牛油西多士加一杯港式冰震奶茶都係$36+$3=$39!,真係好抵!😎不過睇相西多有啲紅色野唔好嚇親,因為係燈光反光,唔係有野係個西多上面😂😂😂。冰凍冰震奶茶🥤同其他分店飲既味係一樣,一樣咁好飲!
之前看到他們家奶茶在街邊免費派,喝了之後覺得奶茶很好喝!就想說來他們家吃一次,點了涼瓜燒鵝但是沒有燒鵝給我換了牛肉,覺得咸了一點。另外星洲炒米是比較正常的水平。
之前看到他們家奶茶在街邊免費派,
喝了之後覺得奶茶很好喝!
就想說來他們家吃一次,
點了涼瓜燒鵝但是沒有燒鵝給我換了牛肉,
覺得咸了一點。
另外星洲炒米是比較正常的水平。
2022-07-22 976 瀏覽
太興最近推出咗新優惠 就係買奶茶有得送多士 超抵食😍揀咗杯豆花奶茶☕️茶底好濃郁 入口好順滑😋仲有軟滑嘅豆花同粒粒胚芽 再加埋燒過嘅棉花糖 口感非常之豐富✨再配埋個西多士 係超正嘅下午茶🫖
2022-07-19 757 瀏覽
3點3啦🙋🏻‍♀️! 食下午茶啦😎! 以冰鎮奶茶打響名堂的 •太興𝕋𝕒𝕚 ℍ𝕚𝕟𝕘•💜最近推出3款新奶茶啦~3款奶茶都是用經典冰鎮奶茶配方調配,分別是 用台灣芋頭造的香芋奶茶、有綿花糖的豆花奶茶 和 滋潤的桃膠奶茶。我超愛桃膠😍,當然要選桃膠奶茶啦~桃膠煙靭有口感🥰,茶香奶滑,很好喝呀~為慶祝33周年,推出 限時升級 和 3點3買杯茶送個包活動呀。1. 購買仼何午市和下午茶套餐可+$3或晚市套餐+$8升級以上3款奶茶🧋。2. 即日起至7月31日,在下午茶時段點仼何1杯新奶茶,即可免費獲賺西多士或粗粒花生醬﹑奶醬﹑油占或果占口味厚多士1份哦~

2022-06-21 852 瀏覽
集團式經營, 當然唔會有驚為天人嘅感覺, 但起碼都唔會中伏, 穩穩陣陣食一餐都ok喇, 我抱住呢個謬誤🤣入咗呢間餐廳, 咁咪中伏囉👻濃香星洲炒米(包飲品)$67油多但炒得唔香口, 咖哩粉醬汁多, 但撈唔勻並漿實响一執米粉喥, 但係又唔知點解🤣, 咖哩味又唔濃, 配料有紅綠椒絲, 牙菜及蝦, 蝦肉質地爽彈ok, 米粉份量少煙三文魚菜粒炒飯(包飲品)$67飯面有蟹子, 煙三文魚份量多, 魚味偏鹹, 另外配料有蛋碎, 菜粒及蔥花, 炒得完全唔香口, 所有配料似撈落去啲白飯嘅感覺, 飯份量亦唔多下午茶嚟計$67一個炒粉麵算貴, 諗住穩穩陣陣食一餐, 點知換來係一餐劣食🤮魚堅總評性價比 1👍(以5👍為滿分)

濃香星洲炒米(包飲品)$67

煙三文魚菜粒炒飯(包飲品)$67

魚堅總評
性價比 1👍
(以5👍為滿分)
下午茶
2022-06-12 546 瀏覽
今日同肥貓一齊放假,佢話要睇侏羅紀,睇11點😌⋯⋯睇戲前就黎個醒神早餐先啦~第一時間諗到就係最愛🤤既太興咖啡☕️,提下神🙆‍♀️冰鎮咖啡☕️ - 花花碗裝住d冰,再擺杯咖啡落去,濃濃咖啡香味,又唔會太凍,岩哂我😍凍咖啡(加冰 )- 除左凍d之外,咖啡既濃香味一d都無減到🤩午餐肉滑蛋麵🍜 - 厚切午餐肉,香滑炒蛋,別有一番風味😈香煎雞扒拼德國香草腸配多士(加火腿加🍳)- 雞扒煎到香脆,肉質嫩滑,腸蛋火腿多士正常

第一時間諗到就係最愛🤤既太興咖啡☕️,提下神🙆‍♀️

午餐肉滑蛋麵🍜 - 厚切午餐肉,香滑炒蛋,別有一番風味😈

2022-06-08
早餐
2022-05-20 449 瀏覽
昨天晚上在沙田太興燒味,買了半隻燒鹅.回家後發覺燒鹅胸部位少了一大半,只得四.五件.鹅背位就齊全.二佰幾元.明碼實價! 為何要做成這樣? 又不是街邊舖.覺得好不滿,一肚氣.差評!差評!差評!
2022-05-19
外賣自取
2022-05-20 273 瀏覽
昨晚在沙田太興燒味買了半隻燒鹅,回家打開後發現(鵝胸位得四.五件.少了一大半,鵝背就齊全). 二佰幾蚊的價錢.為什麽要做成這樣?又話出名燒味店,做出這行為,令人不滿,名码實價,差評!差評!差評!
2022-05-19