2021-07-16 717 瀏覽
今日Pacific 生日,有紅色有半價,當然要幫襯下啦,有個好有禮貌嘅咖啡哥哥,見有客用英文同佢講英文,就即刻轉channel, 隔住口罩都知佢笑,又快手,一如以往咖啡好飲,地方夠大又好坐,可hea
2020-11-23 416 瀏覽
早上到宏利中心办事,时间突然推迟了一个1小时,附近又没有地方逛,机缘巧合之下在一楼大堂的 Pacific Coffee 吃早餐。餐厅刚好位于扶手电梯的旁边,靠栏杆的座椅可以看到外边伟业街的街景。基本上没有什么瞄头,但早上客人不多,坐在他们的沙发上,是十分舒服的。本来是点他们的 Plain Bagel, 店员说有黑麥 Bagel, 姑且试试,Bagel 卖14元,比 Starbucks 便宜一点,但配cream cheese 要加4元,好像有点贵。最后决定配不用加钱的牛油。Bagel 有点薄,但黑麥味很浓,烘完再塗上牛油后会很快溶化。入口稍为煙韧,但口感私味道都出乎意料地好。这个早餐配搭不错,下次可以考虑。

Americano  +  黑麥  Bagel

这个早餐配搭不错,下次可以考虑。
2020-11-23
$44 (早餐)
Americano  +  黑麥  Bagel
2016-11-28 1329 瀏覽
Christmas到了, 咖啡店都有唔同既Christmas Theme 飲品。多數都係薑味,薄荷朱古力,杏仁,呢個就唔同啦! 黑森林有紅苺醬, 朱古力,咖啡同很突出的脆脆朱古力脆! 其實有唔同選擇的,有凍同熱之餘,仲有可以選要唔要咖啡,仲可加配黑森林蛋糕。 可以一提的, 呢杯飲品唔會太甜,而且紅苺都好突出,令杯飲品有種香同生果既鮮味,朱古力味都很重,我叫了最大的size,食飽飯,唔洗廿分鐘已經飲矖了, 主要係覺得呢杯飲品層次豐富,而且配搭好啱Key,。

2016-11-09
5 分鐘 (外賣自取)
2015-12-31 957 瀏覽
宏利金融中心呢間pacific coffee幾開揚, 全部座位都係open area,有日光照入黎幾舒服, 同埋無咩人~一心想飲杯朱古力味既沙冰, 所以叫左杯Alto size既石板街派對,一飲落口, espresso味好濃, 原來Vi睇漏左呢一頁既Chillino全部都加狙espresso 朱古力味都有,但因為espresso太濃所以蓋過左d朱古力味,同埋成杯沙冰都好冰, 飲極都未溶, 岩哂慢慢坐o係度傾計~
有日光照入黎幾舒服, 同埋無咩人~

同埋成杯沙冰都好冰, 飲極都未溶, 岩哂慢慢坐o係度傾計~
Rocky Road Rumba Espresso Chillino
聖誕節