2012-07-18 466 瀏覽
今次玩大飽口福 facebook 舉辦的「食評達人」, 有免費試食機會當然要食餐飽。首先試左 冷盤, 壽司同沙律。壽司 飯粒軟硬適中, 口感唔錯, 如果加多小小醋就更好。 喜靈魚刺身放在冰上, 但仍然略嫌不夠凍。最推薦帶子同赤貝, 依家每個食客入去都會派一粒玩具紅寶石, 拎住紅寶石可以去換一份 新鮮即開的帶子同赤貝, 帶子非常鮮甜, 全場最好味的食物, 赤具都新鮮好味, 值得推薦!! 沙律亦不錯, 很多醬汁選擇, 青瓜, 蕃茄亦算新鮮!另外, 試食左d 熱薰, 呢條蒸魚蒸得非常唔錯, 時間岩岩好, 肉質很滑, 大廚話係每日新鮮運黎既, 大家要試試!! 士多啤梨鴨胸都ok, 肉質都算嫩; 香芒龍利柳就中規中矩。 值得一提的還有幾款食物, 就是燒蠔 同 燩湯, 燒蠔係現場即燒的, 每人每次限拎二隻, 岩岩燒完既蠔連汁仲滾下滾下, 上面燒香左既蒜蓉連成隻蠔一齊入口, 真係好味!! 燩湯很足料, 一盎唔大, 但入面塞滿湯料, 入口很濃郁, 忍不住飲左二盅。還有要排隊拎既龍蝦, 肉質煮得太熟了點, 但膏很多, yummy!另外, 甜品對我而言就比較一般, 因為偏好比較淡的甜品, 而呢到的
非常鮮味
很滑
燉湯正!
另外, 甜品對我而言就比較一般, 因為偏好比較淡的甜品, 而呢到的甜品都比較偏甜, 但味道還是不錯的, 賣相討好, 而且款式繁多, 我試了下面這幾款也ok, 右上角那款超濃朱古力味!! 右下的雜果撻是我的favorite
dessert
總括黎講, 整體質素屬於中上, 食物量供應足, 想食的食物都拎得到, 而且空間寬敞, 環境舒適亦乾淨! 以這個價位來說, 是很值得一試的。
2012-07-16
試食活動
非常鮮味
很滑
燉湯正!
dessert
2012-07-18 374 瀏覽
遊行完之後,都已經好晏lu,就去左呢間buffet到食宵夜。到左之後,O左,因為都成9點半,呢到仲有甘多人,認真估唔到 最估唔到ge係竟然有鮮活赤貝送,仲要唔係每張枱一份,係每個人一份,計人頭ga,O哂 而且味道不錯,確實係即開貨色,很新鮮a!!跟著,又去左掃天婦羅同豆腐,豆腐剛上台,「新鮮滾熱辣」,又滑又脆口,好正!而天婦羅就無豆腐咁熱辣辣啦,但味道都唔差,係多左少少油!仲有個辣蝦,川味好重,唔駛排隊隨便拎!(D人去晒排蠔!呵!)食左好多,惹味!太多O,和朋友遊行後,完美既結束!

到左之後,O左,因為都成9點半,呢到仲有甘多人,認真估唔到

而且味道不錯,確實係即開貨色,很新鮮a!!
好新鮮既赤貝!!
用叉拮住個個,係好滑既豆腐黎ga~一定要試下a!!!
太多O,和朋友遊行後,完美既結束!
2012-07-01
$143 (宵夜)
好新鮮既赤貝!!
用叉拮住個個,係好滑既豆腐黎ga~一定要試下a!!!
2012-07-17 125 瀏覽
大飽口福的食物種類齊全,有海鮮,剌身.串燒,中菜,甜品等等。我較喜歡甜品,這朱古力甜品上的藍莓很甜,下層朱古力慕絲與藍莓味道很夾,入口即溶。另一個甜品是朱古力噴泉,可配搭棉花糖,哈密瓜,菠蘿,雖然很多酒店都有這款式,不過我都很喜歡,因為朱古力很快凝固,形成薄的朱古力片,配合新鮮水果,不會太甜,十分可口。水果撻的水果很多,很甜,一小口便食掉,是很好的飯後甜品。刺身很厚身新鮮,但款式不太多,而壽司較多元化,芒果壽司外表較吸引,事實上都幾好吃,厚身的芒果肉同粒粒蟹子,為壽司生色不少。星期六送帶子,赤貝,鮮味十足.帶子很滑,令人食完一件想再吃多件。由於是次為試食活動,因此有火焰龍蝦提供,正!未食前見到伴碟都食慾大增, 龍蝦同樣很新鮮,肉質豐厚, 配以龍蝦汁調味,十分滋味呀!飲品選擇很多,有各類生果汁,紅酒也有,選了青檸汁,清清甜甜。那兒環境很大,很舒服,很適合一家大小。
水果撻的水果很多,很甜,一小口便食掉,是很好的飯後甜品
2012-07-16
試食活動
2012-07-16 168 瀏覽
呢個「蠔」並唔係指使錢個方面,而係話我地要係最短時間內掃得最多既「蠔」 !!!所以,「蠔」就成為左我地今次食野既目標!!有左呢個共識,大家就不斷係甘出去拎蠔黎食,唔同既整法都俾我地掃哂返黎 !!!好開心,因為啲蠔大大隻,又夠新鮮,過哂癮!!!所以一掃就掃左多隻,有啲就已經俾waiter收左,所以影唔到,話時話,佢地啲手腳好快,見到啲碟空左陣時就已經即時幫我地收左!!所以要影,就要趁手 !!不過,呢間餐廳有樣野可以改善下,就係斟野飲個到,因為啲野飲都幾有份量下,一唔留神我地就好容易會斟瀉,整到周圍都係。如果可以既話,可以搵一、兩個專門企係個到做門神,幫人斟,可以令到個流程更快!!!
!!!

所以,「蠔」就成為左我地今次食野既目標!!

!!!

好開心,因為啲蠔大大隻,又夠新鮮,過哂癮!!!
大大舊XD
大大舊 ><
!!
要食返少少沙律黎Balance下 XD
好多生果呀 ><
2012-06-27
$150 (宵夜)
大大舊XD
大大舊 ><
好多生果呀 ><
要食返少少沙律黎Balance下 XD
2012-07-16 163 瀏覽
起初在此店還未「成名」, 剛坐落於銅鑼灣區之時,已經試過一次,當時是屬於逢週末398元,任食龍蝦、鮑魚、鵝肝、燒蠔,(雖然要排隊),甜品係日式甜品,仲有心太軟,食品質素高,值得一吃再吃今日再吃,大大的退步了,價錢平了,但賣點全部沒有了整cheap自己招牌為咩呢,香港人俾唔起錢咩?變更點如下:正價再無任何龍蝦、鮑魚、鵝肝!日式甜品消失得無影無蹤刺身部一開始會放一堆刺身在小碟上供客人拿取,拿晒,唔refill, 問先至求其hea拎俾你點心變得不堪入目,燒賣連街邊買既都無佢咁走樣!燒蠔區依舊多人,由年初開幕到依家,明明可以加速製作,從沒想方法改善,分明係控制出貨量,引人鼓燥焗蠔,未熟、稍腥,食一隻已不想再拿飲品,有六款果汁、有汽水、有水吧可供點咖啡/茶,但係六種果汁全部溝得勁浠,除左石榴汁同火龍果汁好小小之外,西瓜、檸檬、橙、菠蘿四種汁皆達不堪入目級另外,場內的預設膠杯細到我懷疑有冇200ml !!!,反而佢地洗唔切杯refill出黎既用完即棄杯就明顯達正常水平. . . . 雪糕,非常有guts地提供疑似雀巢公司雪糕,任挖,但有d極硬,另外一d極軟以前有四條隊食龍蝦,現在都沒有了,所以清蒸

今日再吃,大大的退步了,價錢平了,但賣點全部沒有了

整cheap自己招牌為咩呢,香港人俾唔起錢咩?

變更點如下:

正價再無任何龍蝦、鮑魚、鵝肝!

日式甜品消失得無影無蹤

點心變得不堪入目,燒賣連街邊買既都無佢咁走樣!
焗蠔,未熟、稍腥,食一隻已不想再拿
以前有四條隊食龍蝦,現在都沒有了,所以清蒸那條隊變了放生果
蒸魚亦小了變化,只有一種魚
串燒成為主力,但整體偏咸
燒味:退步了
燉湯:OK
胡椒豬肚湯: OK
其他熟食,普通,沒特別,亦不能成為新賣點,其他同區放題/自助餐質素遠比此店好。

至於價錢轉為218後,到底龍蝦, 鮑魚去了哪裏呢?
就是實行「寶石制度」

紅寶石,一人一粒,去刺身部換帶子、甜蝦刺身,一次過拎五六粒去會好d,會有埋蟹腳、翡翠螺,唔見呢隻寶石有得refill

呢堆極限量配給既刺身,質素尚且能保持

黃寶石,預設是沒有的,要另外購買,50元港幣一粒,不限購買量,憑黃寶石可以換取:芝士焗半邊龍蝦 或 燒大蝦一隻 或 蠔汁鮑魚 兩隻

今晚一行四人全叫龍蝦,龍蝦質素幸好尚能保持。

COME ON!!,簡直係大縮水
之前398我一晚可以食五份龍蝦兩份鮑魚仲有塊鵝肝仔,而且新鮮蝦、花甲、螺任灼
依家花甲放凍盤,但係隻隻都有泥,洗都唔洗
青口又俾次貨
而且就算我由218買黃寶石買到398我都食唔番佢d蒜蓉/鐵板/清蒸龍蝦!

坦白說,當初以此作招徠,成名後就收起殺手鐧,實在予人不快的感覺

所以承開文所說,價錢是平了,但賣點,都沒有了。

而且今次再臨,衛生亦大大下降,地下濕晒唔拖,食完野d碟耐一耐都無人清
題外話/補充資料: 我明白團購賣得多,出次貨係為控制成本 但假若為了「應酬」團購客希望做響自己個朵,而弄得不倫不類,倒不如從不和那些狗屁不通的團購Sales為伍,飲鴆止渴。 (有時我都懷疑係風水問題,間間好野開o係伊利沙伯呢度最後都慘淡收場, 連樓下FAT ANGELO都執埋了)
2012-07-15
$294.8 (晚餐)
  • 龍蝦
2012-07-11 40 瀏覽
是日經過CWB,見到個大紅色招牌寫著自助餐,就上去試一下 自己不是太喜歡sushi啊和刺身那些,對那些沒太大的興趣,所以就專攻中式美食囉~看見有燉湯,就拿來試一下,畢竟出來在社會工作那麼久,很少回家吃飯,更甭說有老火湯滋補一下~~一喝下去,很舒服,很快就已經喝完一盅,再去拿的時候還仔細看了下它的名字,原來叫「無花果元肉燉肉扒」~~而且那些蝦蛟又大顆,裡邊又不會說是乾巴巴的,燒賣卻有點乾,反倒喜歡那籠排骨,有肉香,比得上酒樓吃那些,滿足~~ 而且那些海蝦也很大隻,鮮甜,不過略嫌只有一種製法有點單調,建議可增加多些製法~~ (佢係鐵板檔口既蝦黎,要限時出去,有師傅燒既,派完就要等第2round 架!)不過,整體上來說還是不錯的!
是日經過CWB,見到個大紅色招牌寫著自助餐,就上去試一下

不過,整體上來說還是不錯的!
很足料的湯~~
好新鮮的海蝦呀!
2012-06-30
很足料的湯~~
好新鮮的海蝦呀!
2012-07-11 28 瀏覽
初初見到openrice d comments 陣時,真系有d嚇窒,心諗有冇差得甘勁a,我唔信,決定點都要信自己!!但係去到陣時就有D嚇親,因為同想像ge完全唔同,地方比想像中大好多,仲有好長的BUFFET台,其實選擇都好多!!!!點心燒味牛柳辣蝦車仔麵串燒!!!總算對版!!仲有D甜品同飲品,D小朋友開心到啊,系咁話要呢樣要個樣,甘多朱古力,甘舖實肥死啦!!!仲要有生果食,OMG,有我至愛的石榴!!如果有埋准鹽就一流喇!!!看到現實同D comment出入咁大,真系有點嚇親,所以話呢,野食都要係親身去試下,每個人要求既和鍾意既都唔同!!!可能一早睇到咁差勁,有心理準備卦!食完反而覺得算係甘喎。
,心諗有冇差得甘勁a,我唔信,決定點都要信自己!!
強烈建議食中間黃色個個,佢係用芒果整ga,陣味好香 ~~
美麗的花
2012-06-21
強烈建議食中間黃色個個,佢係用芒果整ga,陣味好香 ~~
美麗的花
2012-07-07 35 瀏覽
「2個半鐘,飽到你唞唔到氣!!」呢個就係我同班FD食完呢間Buffet下午茶嘅感想太恐怖啦,$110 可以食到咁多好嘢,D quality又唔會話因為Tea而差咗、求其咗、少咗嘢食,相反,D quality重幾好添ar!!!而且2:00早D準時去,慢慢喺嗰度食,歎吓世界,先叫做下午茶嘛~~食物方面都有好多選擇,就好似有壽司啦、串燒啦、溫泉蛋啦、點心呀等等,不過,想食串燒嘅話,就一定要去到立即揀,即俾師父整,否則一多人,就要等吓喇!「早到的鳥兒有蟲吃」,就係因為咁,我哋話咁快就KO咗多碟串燒,人哋,咪得個望字lor~最估唔到,係有燒蠔添ar!!! Tea咋喎!!!平心而論,用一百蚊去食buffet,有呢d食、又可以坐咁耐,抵到爛啊!!!
「2個半鐘,飽到你唞唔到氣!!」
呢個就係我同班FD食完呢間Buffet下午茶嘅感想

最估唔到,係有燒蠔添ar!!! Tea咋喎!!!
蝦餃餡大大舊!
條八爪魚串燒好好味!
竟然有燒味選擇!! 第一次喺buffet見!
2012-06-29
蝦餃餡大大舊!
條八爪魚串燒好好味!
竟然有燒味選擇!! 第一次喺buffet見!
2012-07-06 8 瀏覽
尋日去食,多人幾熱鬧,服務不錯。個壽司檯都幾震撼,款式都算多喎…有象拔蚌、赤貝、芒果、希靈魚、火灸蝦呀咁…反而無最大路既三文魚壽司(而有三文魚刺身..) 幾搞笑凍盤的花甲幾好食,不過要識簡..因為有D好大隻有D好細,味道差天和地。熱盤有魷魚呀魚柳呀辣蝦呀..辣蝦辣到我傻…不過幾入味..送酒一流!!!炸雞翼好好食,我食左好多(雖然自助餐唔應該食依D平價食物..但真係好味道喎!!!)燒蠔當然有試…. 味道幾好..不過蠔味可以再多點..甜品款式多,有個椰汁糕..椰香味濃……… 如果有杯裝雪糕..更好!!

自助餐中.好少見咁長的壽司台...
最愛雞翼..好食!辣蝦惹味
花甲要識簡..大同細味道差得遠... 大得味道好鮮!
2012-07-05
自助餐中.好少見咁長的壽司台...
最愛雞翼..好食!辣蝦惹味
花甲要識簡..大同細味道差得遠... 大得味道好鮮!
  • 燒蠔
2012-07-06 21 瀏覽
吾知係咪睇完facebook 同 openrice,心入面立即涼一截..仲打算退錢(點知退唔唔到)…以為團購d錢凍過水!!!其實,都比想像中好有凍盤啦.青口我就普普通通, 3隻就收得工.. 反而花甲又真系好okay.. 新鮮無沙仲要食多多都唔覺飽…一個人都食2碟..至於螺..怕麻煩所以無食!燒蠔果然招牌貨….肥美香口….. 不過食5隻入面..其中有1隻腥.. 整體都可以.. 壽司款式都多..大路貨… 串燒檔燒出嚟都睇得的..味道okay..稍嫌凍左d..熱d一定會好味好多… 沙律都有橄欖車厘茄生菜呀…多隻黑醋dressing會更加好… 整體都過得去….而飲品方面..寧願飲奶茶都吾飲果杯任飲紅酒…………老死們話算多野食吾錯…..會再幫親過……..

老死們話算多野食吾錯…..會再幫親過……..
2012-07-03
  • 花甲
  • 燒蠔
  • 奶茶
2012-07-05 17 瀏覽
昨日下午和同事幫襯,$48有個半自助餐,好似好抵!!! 去到先發覺原來最低既餐先$48, 平均$60幾蚊到,一個Main course包埋飲品 加任食沙律、湯、麵包同水果.. 其實都抵食!Order左魚,好厚身,肉質柔軟,配埋個魚子汁味道的確可以! 薯條脆身,是即炸的貨色......旁邊仲有沙律菜,Fresh!.............其他同事的食物都ok....係炒飯就唔夠香,啖味左d................成餐飯 大家有食有笑,得閒fill下水果沙律,好開心同好飽的Lunch! 是一個愉快經歷

大圍人好愉快!!!
魚身嫩滑,看似不大,但十分厚身,加埋任食的,都好夠飽
2012-07-04
大圍人好愉快!!!
魚身嫩滑,看似不大,但十分厚身,加埋任食的,都好夠飽
2012-07-04 7 瀏覽
見到團購百零蚊有buffet食, 唔駛去酒店食咁貴, 於是一試。其實d食家有d講到咁劣, 睇吓各人要求d乜啫。一入去, 地方都幾大, 門口有爆谷機及朱古力噴泉, 小朋友至愛,有得食, 有得玩, 小朋友話要再來添。入去坐低後, 即刻去攞刺身啦, 有三文魚及另外一種好似係劍紅魚之類,都ok嘅, 不過無甜蝦、蟹腳囉跟住攞咗d翡翠螺及花甲等, 普通啦 (要求唔高的話)再來, 去串燒檔目及目及有咩食, 我地一早查探咗要拎枱上竹籤筒的膠籤去落order,一支可以叫兩串, 我地叫了尤魚及蝦等串燒,不過拎到埋來不是熱的, 又不是暖的 (可能因為時間關係, 所以預先整定)算罷, 試另外熱盤吧!焗蠔可以算係喺嗰個場最好食又唔駛等之食物 (燒蠔要排隊等呢).d汁都幾美味, 我一口氣食咗半打, lam lam 利 另外天婦羅, 椒鹽骨??等只是食咗少少, 天婦羅很不濟呢, 唔熱又油億,味道一般般吧,最後食我至愛嘅甜品, 嗰度d甜品全部用小碗子上, 很不錯呢, 至少不用好似酒店的mousse 或燉蛋一樣被人亂查一通, 一pat pat 咁,呢個值得一讚 款式有許多, 例如平時常食的燉蛋, 燉奶, 朱古力mous
其實d食家有d講到咁劣, 睇吓各人要求d乜啫。

有得食, 有得玩, 小朋友話要再來添。

都ok嘅, 不過無甜蝦、蟹腳囉

跟住攞咗d翡翠螺及花甲等, 普通啦 (要求唔高的話)

一支可以叫兩串, 我地叫了尤魚及蝦等串燒,
算罷, 試另外熱盤吧!

d汁都幾美味, 我一口氣食咗半打, lam lam 利

另外天婦羅, 椒鹽骨??等只是食咗少少,
天婦羅很不濟呢, 唔熱又油億,
味道一般般吧,

呢個值得一讚

款式有許多, 例如平時常食的燉蛋, 燉奶, 朱古力mousse, 芒果布甸, 木糠布甸.......
very good......!

總括來講, 要求唔高, 有得自取, 吃吃喝喝咁,
都係一個選擇來的, 不用那麼執著吧, 輕輕鬆鬆過一個weekend, 又一個禮拜
2012-06-16
2012-07-03 9 瀏覽
同事食過dinner buffet, 覺得都可以, 難得老闆首肯, 決定去幫襯semi lunch buffet.. 入去個場人唔算多都有d怯.. 不過食物選擇夠多.. 我自己選左牛仔柳…成`熟.. 估唔到肉質嫩…而且仲有濃郁牛味..真係有d驚喜! 反而意粉就一般貨色.. 建議要薯菜…應該會好好多!Buffet有沙律吧…湯同麵包…..仲有水果…………….. 沙律吧都可以..8款料選…最愛蒜蘑故 南瓜湯比想像中好飲……..濃杰足料! 埋單$70多……平… 不過要下次再有1.5hr lunch先再食!
牛仔柳真的5成熟,入口嫩滑,而且仲有牛味,比預期中出色
牛仔柳真的5成熟,入口嫩滑,而且仲有牛味,比預期中出色
2012-07-02 18 瀏覽
因感團購價每位$98+$11 (原價加一) =$115好便宜,所以去『大飽口福』試下十點後宵夜buffet。點知去到,門口知客話:”逢十點後就無海鮮刺身,但仲有壽司。” 當時即刻有受騙感覺,即是我地買呢個宵夜groupon係註定無海鮮刺身食!但groupon根本無寫清楚!入到去就仲激氣,發現根本連壽司都無!所有食物都係唔熱,好似係正價時段食剩d餸咁。菜式又少,例如咖喱只係得一個咖喱牛腩,所謂"天婦羅"係d凍冰冰攤凍哂炸物!雪糕係放响一個唔凍的雪櫃,係一d半融唔硬類似牛奶公司的廉價雪糕。好容易等到有一個服務員推一架烤肉餐車出來,心想終於有D新鮮野食,點知返轉頭走返去時已經派哂! 問個服務員佢話全晚的烤肉已派哂! 真係好似乞食咁! 佢地嗰度D燒烤串燒,又鹹又多油。而甜品實在係我食過的buffet之中最差的,蛋糕是粉狀,味道不值一提。甜品撻嗰皮亦係粉狀,似係隔夜餸。相片中的燒生濠已經算係全場最好味食物,但其實味道亦只係一般。總結而言,呢問野的宵夜BUFFET同一般人認知的buffet不同,沒有海鮮刺身、壽司,菜式少、餐廳D人都唔會上新菜,所以宵夜BUFFET根本係幫佢清理正價時段的餸尾!

總結而言,呢問野的宵夜BUFFET同一般人認知的buffet不同,沒有海鮮刺身壽司,菜式少、餐廳D人都唔會上新菜,所以宵夜BUFFET根本係幫佢清理正價時段的餸尾!
題外話/補充資料: 我依指示用餐前提早三天在網上訂位,過程順利
2012-07-01
$115 (宵夜)
2012-06-30 23 瀏覽
差到難忘, 永不再去 因為團購關係, 又見OPENRICE都幾多笑面, 諗住試一試, 可惜十分後悔, 一個很不開心的生日。先講團購附送的「海鮮」拼盤, 雖然有三文魚,帶子, 翡翠螺, 長腳蟹等, 但四人才有一份, 每人每款得一件, 攝牙都唔夠, 仲搵冰水浸住, 感覺很不清潔, 仲要快快吃, 否則疴梗。如果想吃多些海鮮Sashimi, 須另外購買, 好像是60元一份(不是任吃), 實在太搵笨了。第一檔是燒生蠔區, 熱騰騰香噴噴的燒蠔好像很好吃, 排了一會兒便取得一隻, 可惜生蠔不新鮮, 完全沒有蠔味, 失望。當晚坐於鐵板燒前面, 「所謂」鐵板燒, 基本上只有魚和帶子(元貝), 廚師是一個很「慢工出細貨」的人, 每10至15分鐘才燒一轉魚或元貝, 每次燒10份, 如果你一早排隊, 他會請你10分鐘後才去, 10分鐘後你便會發現人龍已逾10人, 再排也沒有用, 因為到排到的時候已派完, 下次請早?! 所以基本上當晚無吃過鐵板燒。燉湯是當晚稍為好味的菜色, 熱騰騰相當不錯。燒味無鮮味兼凍冰冰, 不吃也罷。熱盤款式不多, 材料亦不新鮮, 蔬菜煮成又爛又黃, 試了個牛仔骨, 毫無鮮味, 劣。本來
差到難忘, 永不再去

燉湯是當晚稍為好味的菜色, 熱騰騰相當不錯。

燒味無鮮味兼凍冰冰, 不吃也罷。

本來以為可以回本的「鮮果汁」則像有顏色的糖水, 喝了半杯已放棄, 最有保證的飲品是汽水。

再進一區是串燒區, 試了雞亦, 雞軟骨, 冬菇, 蝦等串燒, 蝦不太新鮮, 吃了一串已放棄, 自已比較喜愛雞軟骨, 叫了5-6串, 這間店的串燒真的很「厲害」, 5-6串的雞軟骨串燒, 有一串是完全無味的, 有一串很香, 很好吃, 有一串是咸到難以入口, 總之是串串不同味道, 非常神奇。喜愛新奇刺激的朋友, 不妨一試。

最遠處放了甜品, 刺身, 壽司及冷麪的吧枱, 刺身不是即叫即切, 感覺是放了很久, 不知哪些新鮮, 哪些放得久, 所以只吃了一兩碟, 幸好還算新鮮, 但衞生情況真令人擔心。壽司飯乾乾的, 好像放了很久, 不吃也罷。冷麪則沒有試了。

甜品也像很多酒店一樣, 「的的色色」很精美, 可惜放於牆邊, 沒有任何遮蓋, 應該是凍食的甜品完全不凍, 雪糕亦淡而無味, 真不知道是哪一牌子的出品?!

總括來說, 整晚的食物不新鮮, 味道亦不太好, 只有燉湯值得推介, 以130元的價錢, 相信都好難回本, 因為貴價食物限量供應, 我會寧願加20-30元, 到大喜屋或吉壽吃個飽。
題外話/補充資料: 值得一提的是這間店提供「串燒籤」, 二人枱有兩支, 四人枱有三支, 每支「串燒籤」限取二支串燒或蒸魚一條, 可循環使用, 但如果喜歡吃串燒便要不停往串燒枱插籤了。
2012-06-20
生日