超級無敵耐冇入迪士尼啦✨難得入園 順便嘆個港女下午茶~ 同嘆冷氣! (夏天呢個最重要呀!!!個人覺得大街餐廳下午茶係全個園區最抵食嘅!$398/2 出面普通cafe食個high tea可能都唔只呢個價! 餐廳分咗兩邊 玻璃房& vintage啲嘅房今次坐咗玻璃房 靚靚 坐窗邊仲會望到城堡! 不過會曬啲我今次係10:30am入園 一入就去餐廳門口登記拎籌然後會收到籌號短訊到3pm會按籌號碼安排入座~ 如超過5個號碼,需要重新登記輪候不過當日好好彩 過咗號碼都安排到入座✨但大家都係提早到穩陣啲!-🏰【大街餐廳下午茶】$398整體味道係幾高質 特別係鹹點!性價比高✨鹹點☞︎ 鮑魚蘑菇撻☞︎ 牛小排配雞肉慕斯☞︎ 芝士蘑菇釀雞翼☞︎ 香炸脆網南瓜春卷☞︎ 香炸蝦膠魷魚酥☞ 黑松露炒蛋蘆筍煙三文魚卷配粟米脆包☞ 蒲燒鰻魚配蘑菇脆包鹹點全部都幾好食 中上水準 設計配搭都有心思💕個人比較鍾意蝦膠魷魚酥 黑松露三文魚包 同牛肉😋甜點☞︎ 榛子朱古力撻及☞︎ 紅桑子朱古力蛋糕☞︎ 士多啤梨棉花糖夾心曲奇餅☞︎ 香橙泡芙☞︎ 馬卡龍及鮮雜果沙律☞︎ 即烘鬆餅甜點相對就正正常常 大部份都有迪士尼角色造型 好可愛!個人比較鍾意朱古

超級無敵耐冇入迪士尼啦✨
難得入園 順便嘆個港女下午茶~
同嘆冷氣! (夏天呢個最重要呀!!!
個人覺得大街餐廳下午茶係全個園區最抵食嘅!
餐廳分咗兩邊 玻璃房& vintage啲嘅房
今次坐咗玻璃房 靚靚 坐窗邊仲會望到城堡! 不過會曬啲

我今次係10:30am入園 一入就去餐廳門口登記拎籌
然後會收到籌號短訊
到3pm會按籌號碼安排入座~
如超過5個號碼,需要重新登記輪候
不過當日好好彩 過咗號碼都安排到入座✨
但大家都係提早到穩陣啲!
🏰【大街餐廳下午茶】$398

☞︎ 香橙泡芙
☞︎ 馬卡龍及鮮雜果沙律
☞︎ 即烘鬆餅
甜點相對就正正常常
大部份都有迪士尼角色造型 好可愛!
個人比較鍾意朱古力撻同scone✨
前者朱古力味幾濃 後者牛油味好出😋

飲品
☞︎ 烏龍芒芒茶:幾正呀!茶味同芒果味都出 個味都唔假~ 夏天飲呢個正!
☞︎ 暖心朱古力:正常嘅朱古力~ *只有熱 冇凍

✨推薦指數:9/10
💰人均消費:$219
⏳等候時間:0min (10:30am入園拎籌)
2022-07-28 649 瀏覽
7:30pm收園,懶得出去搵食,用最後1%電嘟咗入大街餐廳,坐低發現部電話已經熄咗😂👍🏼本身想話去客服擺低電話叉電,食完飯先拎番走。點知去到話要俾證件佢登記先得喎🤷🏼‍♂️係咪驚bad boy拎賊贓嚟。行番去見d野食已經到哂,索性爽手食完野番歸算。大街精選套餐 $288唔同主菜唔同價錢,可以再加$30配一份甜品。今次Bad boy就揀咗:前菜海鮮大蝦沙巴翁配龍蝦汁🦐🦞其實bad boy唔係太識欣賞佢個擺盤,我只覺得一堆立雜野擺堆一齊……海鮮係一粒帶子同一粒青口,urm…普通囉😅bad boy完全無意慾食呢碟野主菜香烤西冷配西蘭花椰菜花芝士撻🥩🥦🥧Bad boy係食肉獸,見到大大舊肉就🤤。但佢咁好心機遮哂d肉,成功令bad boy無乜食慾,睇落都唔覺會好食。都係果句唔識欣賞個擺盤🤪叫咗5成熟,肉質偏實淨,偏乾唔juicy,有肉味,唔算難食,只係性價比低。🌟全場最好食嘅野係個芝士撻,芝士味濃郁🧀,撻皮都唔錯🤤另外叫咗兩杯野飲Duffy’s Chocolate Duet $62焦糖雪糕可樂 $30都係中規中矩都幾肯定食過一次唔會再食,呢個價錢食d好食少少嘅野好過😉#迪士尼美食 #香港美食 #h

大街精選套餐 $288
唔同主菜唔同價錢,可以再加$30配一份甜品
今次Bad boy就揀咗:

前菜
海鮮大蝦沙巴翁配龍蝦汁🦐🦞

主菜
香烤西冷配西蘭花椰菜花芝士撻🥩🥦🥧
🌟全場最好食嘅野係個芝士撻,芝士味濃郁🧀,撻皮都唔錯🤤

另外叫咗兩杯野飲
Duffy’s Chocolate Duet $62
焦糖雪糕可樂 $30
都係中規中矩

都幾肯定食過一次唔會再食,呢個價錢食d好食少少嘅野好過😉

#迪士尼美食 #香港美食 #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfood #香港西餐 #香港甜品 #香港主菜 #香港好去處 #香港迪士尼樂園 #性價比低
海鮮大蝦沙巴翁配龍蝦汁
香烤西冷配西蘭花椰菜花芝士撻
Duffy’s Chocolate Duet
焦糖雪糕可樂
2022-06-13
焦糖雪糕可樂
2022-07-28 2535 瀏覽
當日樂園Offical關閉時間為19:30,餐廳的Last Order時間為20:00,可以用餐至20:30。平日呢間時間幾full,需要企定定嚮餐廳門口等位。當晚可以即時入座,所以就決定小試一次。筆者大約係19:00入座。。總括嚟講,餐廳主要係賣氛圍同賣相,食物質素正正常常,價錢係偏貴。餐廳環境係乾淨衛生嘅,而且一貫係迪士尼作風,服務態度誠懇有禮。。點咗一個大街精選套餐 - Corner Cafe Set Menu,係下午五時後供應。套餐係根據主菜而定價,包前菜、主菜同樽裝汽水。。🍲前菜或湯 - Appetizers or Soup海鮮忌廉湯 - Seafood Cream Soup呢款湯感覺係最穩陣嘅一款前菜,而且筆者想試下熱食。上枱時,湯嘅熱度係足夠嘅。忌廉湯質感十分幼滑,滑不溜口,味道香甜。。海鮮配料包括有帶子、小蝦仁、魚柳塊。面頭嘅係香草橄欖油,橄欖油增添咗少少herbs嘅香氣,味道都豐富咗。。主菜 - Main Course大街特式龍蝦包 配蟹籽、生菜、西芹、洋蔥、番薯條及咖哩沙律醬Corner Cafe Lobster Rollwith crab roe, lettuce
當日樂園Offical關閉時間為19:30,
餐廳的Last Order時間為20:00,
可以用餐至20:30。
平日呢間時間幾full,
需要企定定嚮餐廳門口等位。
當晚可以即時入座,所以就決定小試一次。
筆者大約係19:00入座。

總括嚟講,餐廳主要係賣氛圍同賣相,
食物質素正正常常,價錢係偏貴。
餐廳環境係乾淨衛生嘅,
而且一貫係迪士尼作風,服務態度誠懇有禮。

🍲前菜或湯 - Appetizers or Soup
海鮮忌廉湯 - Seafood Cream Soup

海鮮配料包括有帶子、小蝦仁、魚柳塊。

主菜 - Main Course
大街特式龍蝦包
配蟹籽、生菜、西芹、洋蔥、番薯條及咖哩沙律醬
Corner Cafe Lobster Roll
with crab roe, lettuce, celery, onion, sweet potato fries and mild curry dressing

筆者當日想食一個清新嘅主食,所以就揀咗呢款龍蝦包。主菜即點即製,所以番薯條炸得好新鮮好脆口。番薯條點少少咖哩沙律醬,整體味道係夾嘅,感覺有少少異國風情。

龍蝦包面頭烘了餐廳名字,賣相加分。
麵包熱騰騰,質感軟熟。

包入面嘅配料充足,算係幾豐富。
龍蝦肉有三大塊,份量滿意,
不過食落有少少雪味,略有不足。
而且西芹粒同洋蔥粒都切得夠細粒,
廚師幾細心。

套餐均配樽裝汽水一支
(Include a bottle of soft drink)

樽裝汽水有少少懷舊嘅感覺,相信切合美國小鎮大街嘅背景:20世紀初美國市井風貌的美國小鎮景觀。呢支汽水嚮氛圍上略有加分,而汽水都夠冰凍。

Duffy栗子朱古力撻 (套餐加$45)
Duffy Chestnut and Chocolate Tart

套餐可用優惠價$45加配精選甜品一份。
揀咗呢款人氣甜品
甜品嘅賣相幾精緻可愛,少女心爆發。
甜品係一早整好,再擺入雪櫃,
所以甜品感覺冰凍。
栗子蓉質感幾幼滑,可可味都幾香濃。
較為可惜嘅係,撻皮偏腍,口感略為扣分。

旁邊嘅士多啤梨粒同藍莓可以平衡甜品嘅膩感,值得加分。

2022-07-27
2022-07-24 593 瀏覽
星期日同個女去迪士尼,見到間幾好餐廳,行入去試下,一坐底,樓面係甘推介一個下午茶餐(2位用)$398.都幾貴,唔緊要預左,叫一個餐加一個兒童餐。下午茶餐足足等左45分鐘先到,一般甜品,都等甘耐,樓面所有野即做,所以要甘耐。兒童餐好快到左,蛋包飯加布甸,生果,多謝$118終於等到,第一時間試下,酥餅(樓面話即做)個心凍甜品好甜,好多 蒼蠅 嬲來嬲去 。落咗我哋碟嘢食到,跟住找個經理,經理話即時換過送一碟嗰啲朱古力畀我哋話唔需要喇,我哋只是想你正視嗰個餐廳衛生。
.都幾貴,唔緊要預左,叫一個餐加一個兒童餐。

終於等到,第一時間試下,酥餅(樓面話即做)個心凍
甜品好甜,好多 蒼蠅 嬲來嬲去 。
蛋包飯
茶餐
2022-07-24
好高興呢,已經好難引發我,沒有邀請底下寫食評了。今日來到迪士尼做一下米奇老豆,去到呢間大街餐廳,事實呢間餐廳都OK貴…不過就腳冇辦法啦。睇我食評嘅人都知會講吓揸車先,泊車$260.1日。如果你屋企附近有地鐵去方便當然搭地鐵。冇得輸。還有一點很有趣嘅,我睇到樂園其中寫住平板車可以進入樂園,但現實係唔俾㗎。呢點係要留意番。順便講吓迪士尼啦,好玩的,不過價呢,就OK搶。原本以為迪士尼冇乜刺激嘢,後來未來世界嗰個過山車我直程感覺有危險😂😂,其他都係OK冇問題放心。玩完去到五點幾,就食嘢啦。去到呢間嘢,又問我哋有冇book枱,我話冇佢就話要排隊,排隊冇問題。但係餐廳裏面明顯好多空枱,你學蘋果節牙膏,都做得好啲唔好俾人排隊嘅時候睇到🙏🏻入到去叫嘢食啦哎呀我都唔講,自己睇相…..$400一個人唔係問題,真係用可憐來形容。可以的話改進一下。你可以設定每人最低消費,咁我嗌多幾樣嘢食怕咗你唯一可以讚就係嗰碟「芥辣」有老竇個樣😄😄

入到去叫嘢食啦哎呀我都唔講,自己睇相
…..

$400一個人唔係問題,真係用可憐來形容。
可以的話改進一下。

你可以設定每人最低消費,咁我嗌多幾樣嘢食怕咗你

唯一可以讚就係嗰碟「芥辣」有老竇個樣😄😄
2022-07-24 253 瀏覽
每次入到迪士尼都掛住玩機動遊戲🤣今次朋友提議話不如試下個tea set所以先有機會去食😂😂😂睇左攻略見到啲人話好快會full所以一入員就先去拎飛😆好方便 職員會sd番個sms俾你到時你2點幾過番去餐廳等一等就可以入啦👍🏻下午茶時段基本上每一枱都係叫Tea Set而家係Duffy做主題有幾款食物都有佢個造型好似係朱古力🍫 凍飲🥤生果🍉好靚好得意🥰🥰🥰打卡一流😍影左好耐先食當然味道認真係一般既😗甜點方便真係每一樣都超甜😳反而鹹點係好味嘅😚不過入得黎樂園食呢啲都係為左影相📸️$398 可以2個人食👭🏻係樂園黎講絕對唔算貴🤣傾下計影下靚相叉足電又可以出去玩過啦😆
每次入到迪士尼都掛住玩機動遊戲🤣

係樂園黎講絕對唔算貴🤣
傾下計影下靚相叉足電又可以出去玩過啦😆

2022-07-02
  • 大街小熊下午茶
♡̴ 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟐𝟖𝟖𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐫 𝐒𝐨𝐮𝐩𓄼 𝙲𝚑𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝚊𝚗𝚍 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚂𝚊𝚋𝚊𝚢𝚘𝚗 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚛𝚞𝚜𝚝𝚊𝚌𝚎𝚊𝚗 𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎海鮮大蝦沙巴翁配龍蝦汁其實係凍盤黎 連啲菇菌同蔬菜都係凍好搞笑😂 大蝦正常發揮冇乜特別🦐 反而個汁整得幾有有鮮味🦞𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𓄼 𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚂𝚒𝚛𝚕𝚘𝚒𝚗 𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙱𝚛𝚘𝚌𝚌𝚘𝚕𝚒, 𝙲𝚊𝚞𝚕𝚒𝚏𝚕𝚘𝚠𝚎𝚛 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚃𝚊𝚛𝚝, 𝚁𝚎𝚍 𝚆𝚒𝚗𝚎 𝚂𝚑𝚊𝚕𝚕𝚘𝚝 𝚒𝚗 𝙲𝚘𝚌𝚊-𝙲𝚘𝚕𝚊®️ 𝙼𝚞𝚜𝚑𝚛𝚘𝚘𝚖 𝙶𝚛𝚊𝚟𝚢香烤西冷肉味ok👌🏻 生熟度剛好但就有根位 比較難咬🥩 紅酒乾蔥可口可樂白菌燒汁有助提升肉味🍷 而西蘭花椰菜花芝士撻撻皮夠脆 芝士味較濃 不過不失🥦評分: 7/10🌟‪♡̴ 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟐𝟔𝟖𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐫 𝐒𝐨𝐮𝐩𓄼 𝙿𝚞𝚖𝚙𝚔𝚒𝚗 𝚂𝚘𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚛𝚊𝚋 𝚌𝚕𝚊𝚠南瓜湯飲落幾濃郁同重南瓜味🎃 質地亦唔會太稀🤞🏻 蟹鉗都夠新鮮🦀 奉送既餐包同多士最啱點湯食🥖 最特別係多士上面既𝚍𝚞𝚏𝚏𝚢牛
♡̴ 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟐𝟖𝟖

𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐫 𝐒𝐨𝐮𝐩

𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞
評分: 7/10🌟

‪♡̴ 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟐𝟔𝟖

𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐫 𝐒𝐨𝐮𝐩
𓄼 𝙿𝚞𝚖𝚙𝚔𝚒𝚗 𝚂𝚘𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚛𝚊𝚋 𝚌𝚕𝚊𝚠
南瓜湯飲落幾濃郁同重南瓜味🎃 質地亦唔會太稀🤞🏻 蟹鉗都夠新鮮🦀 奉送既餐包同多士最啱點湯食🥖 最特別係多士上面既𝚍𝚞𝚏𝚏𝚢牛油 𝚜𝚘 𝚌𝚞𝚝𝚎!!!🧈

𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞
𓄼 𝙼𝚊𝚒𝚗 𝚂𝚝𝚛𝚎𝚎𝚝 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎, 𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝 𝚙𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚜 𝚊𝚗𝚍 𝚌𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝 𝚙𝚒𝚌𝚔𝚕𝚎 𝚍𝚛𝚎𝚜𝚜𝚒𝚗𝚐
大街和牛芝士漢堡包份量十足🍔 而且包體烘得好脆😍 漢堡扒煎得夠香口同𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢🤤 仲有清新既焦糖蘋果片去平衡返整體油膩感🍎 最欣賞佢用蕃薯條取代薯條🍟 食落香甜得黎又冇咁油🍠 值得一試🤩

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
𓄼 𝙳𝚞𝚏𝚏𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚜 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚖𝚒𝚡𝚎𝚍 𝚋𝚎𝚛𝚛𝚒𝚎𝚜 𝚊𝚗𝚍 𝚟𝚊𝚗𝚒𝚕𝚕𝚊 𝚒𝚌𝚎-𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 +$𝟹𝟶
𝙳𝚞𝚏𝚏𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚜 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜賣相精緻✨ 窩夫食落外脆內軟🧇 配埋雲尼拿雪糕食就更加滋味🍨 而雜錦草莓亦夠香甜🍓 甜品都算唔錯既收尾🤍

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐁𝐞𝐯𝐞𝐫𝐚𝐠𝐞
𓄼 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙵𝚕𝚘𝚊𝚝 +$𝟹𝟶
焦糖雪糕浮冰其實即係黑牛再加焦糖醬🐮 對於平時唔飲汽水既我加咗雪糕係容易接受啲😆 絕對係一杯大人細佬都啱飲既飲品🥤
評分: 8/10🌟
—————————————————————————————
大街餐廳 (大嶼山)
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
𝙿𝚞𝚖𝚙𝚔𝚒𝚗 𝚂𝚘𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚛𝚊𝚋 𝚌𝚕𝚊𝚠
𝙳𝚞𝚏𝚏𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚜 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜
𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙵𝚕𝚘𝚊𝚝
𝙿𝚞𝚖𝚙𝚔𝚒𝚗 𝚂𝚘𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚛𝚊𝚋 𝚌𝚕𝚊𝚠
𝙳𝚞𝚏𝚏𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚜 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜
𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙵𝚕𝚘𝚊𝚝
2022-07-13 381 瀏覽
去迪士尼玩,想坐得舒服又有冷氣,就要去Corner Cafe. 但要一早去拎籌,12點鐘先返黎食lunch.餐牌選擇唔算多,但睇圖片就幾精緻嘅。前菜係海鮮大蝦沙巴翁,雖然唔知係咩,但有少量海鮮,仲有龍蝦汁,涼涼的,夏天食係幾開胃。但份量太少了。大街特色龍蝦包,龍蝦肉有兩件,都算啖啖肉,但味道較淡,要加埋醬汁食會好啲。麵包唔夠鬆軟,又較乾身。配菜蕃薯條好好食,又香又脆又夠甜,食唔停口。小食拼盤,炸雞幾好,唔會好乾,雞肉頗滑,春卷幾香脆,唔會油淋淋。 整體黎講,食物唔錯,價錢略貴,份量太少,但如果想炎炎夏日,坐得舒服,又有侍應服務,呢度係唔錯選擇。

餐牌選擇唔算多,但睇圖片就幾精緻嘅。

2022-07-10 298 瀏覽
呢排啲學生考緊試,星期三入樂園,遊人唔多,大部份機動遊戲都係排5-10分鐘,仲預約到3pm去大街餐廳試佢個Duffy tea set (之前次次嚟到都話full booking) ⋯⋯ 準時3pm去到餐廳,我哋no.21,個姐姐順冧巴叫,大概10分鐘就叫到我哋⋯⋯ 講真呢個tea set味道一般啦,但個賣相都幾靚嘅,如果有小朋友或者同女朋友去吓打卡都唔錯嘅😏
2022-07-08 306 瀏覽
夏天去迪士尼次次去都熱到溶左,次次去迪士尼都想試下Corner Cafe 既Tea set,所以專登樂園一開門就入黎book 定位先。Corner Cafe 既Tea set 係無得提早幾日book 既,一係就walkin 排隊,一係就一開園無耐去餐廳門口排隊去book 定想要既timeslot。 我呢日就一開園就行入去book 下午茶時段,收到確認sms 之後,餐廳同事就提我記得1500 翻黎餐廳等叫我個預約號入座我1500hrs 就翻到去餐廳門口等同事安排我入座,今次同事安排左我地坐窗口位。 一set 下午茶就398 加一。成個set 性價比都好高,除左打卡able 之外d 野食都不過不失~下午茶set成個set 主要分左左鹹點同甜點連兩杯野飲飲品Duffy 熱朱古力Cookie Ann 烏龍芒芒甜點個人覺得甜點比鹹點遜色小小,但係d 甜點都好得意,都係Duffy and Friends 既主題Duffy榛子朱古力撻Shellie May紅桑子蛋糕CookieAnn 香橙泡芙及鬆餅士多啤梨棉花糖夾心餅Duffy 雜果沙律馬卡龍鹹點我覺得d 鹹點都好好味,相比起甜點來說。鮑魚蘑菇撻牛

成個set 主要分左左鹹點同甜點連兩杯野飲

Duffy 雜果沙律
馬卡龍

雜果沙律  +馬卡龍

鹹點

我覺得d 鹹點都好好味,相比起甜點來說。

鮑魚蘑菇撻

炸蝦膠魷魚酥  炸網紋南瓜春卷

蒲燒鰻魚配蘑菇包

三文魚蘆筍卷配包
蒲燒鰻魚配麵包    三文魚蘆筍卷配包

總括黎講,呢個set 真係好打卡able ,食物質素唔錯,係炎熱陽光猛烈既迪士尼的下午入冷氣房食個tea 係唔錯的選擇
2022-07-08
雜果沙律  +馬卡龍
炸蝦膠魷魚酥  炸網紋南瓜春卷
  • Afternoon tea set
上次萬聖節去買Duffy雪糕果陣見到隔離有間好靚既童話式建築餐廳即刻心心眼😍🍴係大街隔離既餐廳食飯好似好正,有格仔窗望出去好chill又好打卡able🤪所以今次聖誕節🎄有機會再黎就好想體驗下啦,佢嘅食物有迪士尼Signature所以如果喺聖誕節食嘅話一定會好有氣氛佢既價錢都唔平,都288未加一🥲ww一副死港女既樣望著我👶🏻由於佢無得book位大家都係walk in,我地一黎就排左半個鐘先入到去,好好彩咁有得坐靚靚格仔窗隔離😍⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫$288 for Each Set🍄野菌忌廉湯配松露牛油多士 (7/10)佢一黎我地都呆左,因為無諗過佢個樣一d都唔似湯而係似Cappuccino☕️上面有舊Duffy樣既牛油,丟左舊牛油落個湯度之後好Creamy👍🏻真係更加香濃同埋香滑🙈不過成舊牛油咁丟落去感覺真係少肥~🦀米奇蟹餅配蜜糖青檸沙律醬 (8/10)除左個樣係米奇,佢個味道都幾有驚喜,真係有一梳梳蟹肉,外面既餅脆脆地,有d沙律醬咁都幾好食🥰🥩香烤西冷配西蘭花椰菜花芝士撻配紅酒乾蔥白菌燒汁 (8/10)主菜就係西冷椰菜花薯蓉,呢份都好有驚喜,本身我地

⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
$288 for Each Set

🍄野菌忌廉湯配松露牛油多士 (7/10)

🦀米奇蟹餅配蜜糖青檸沙律醬 (8/10)

主菜就係西冷椰菜花薯蓉,呢份都好有驚喜,本身我地唔expect會好食,諗住佢都係得個樣比d cheap牛我地,點知佢既肉質味道醬汁薯蓉都好好食,個肉唔係好嫩但係啱啱好,佢嘅五成熟係真係好做到嗰個效果,有咬口有肉味唔un,上面有d薯蓉再點佢個醬汁真係好好食,個醬汁都唔係普通hea你既燒汁洋蔥汁,係有d番茄味有d燒汁味又有d蘑菇片🤣而個薯蓉、牛、醬汁三樣既口感味道配搭都好好👍🏻

🍝地中海海鮮闊條麵配芝士龍蝦汁 (6/10)
佢都唔差啦d醬汁都幾多,醬汁味道相當唔錯,不過d海鮮就都係雪藏野啦麻麻地,同樣價錢黎講比起個牛佢就遜色好多啦🥴

🌰Duffy栗子朱古力撻 $30跟餐加配 (7.5/10)
甜品係Duffy栗子朱古力撻🤪呢個真係衝住佢個樣而叫,相信大把女仔或者小朋友都會好鍾意❤️佢都唔係得個樣,Duffy個頭係栗子慕斯蛋糕,下面就係朱古力蛋糕撻,夾埋都好食,30蚊for呢個質素我都覺得可以接受🙉

🍹焦糖雪糕浮冰 (5/10)
其實簡單啲來講就係一杯用焦糖雪糕整嘅黑牛👀咁佢真係一啲特別都冇只不過係個雪糕變咗焦糖味🤣所以忍到口嘅話其實飲水都可以

⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
👦🏻👧🏻: 總括黎講呢間都唔係我地原本諗既金玉其外敗絮其中既主題樂園餐廳,佢同海洋公園水族館比我地感覺都幾好,因為都有佢quality係度都唔算完全係坤錢既,同埋係disney食返disney米奇duffy樣既食物真係好有氣氛,感覺真係入左去童話世界呀🤪不過佢真係幾貴啦,所以都係少食多滋味haha

🐭環境:8/10
2021-12-24
  • 香烤西冷配西蘭花椰菜花芝士撻配紅酒乾蔥白菌燒汁
  • 米奇蟹餅配蜜糖青檸沙律醬
2022-06-26 335 瀏覽
迪士尼園內餐廳基本上係又貴又唔算好食,唯獨係喺大街餐廳有個限量嘅下午茶性價比算係幾高!呢個下午茶其實推出嘅時候都有好一段時間,但一向都幾難排到隊食,餐廳會一開園就派不同時段嘅籌。今次入園為咗可以食到,晨早流流一開園就喺美國小鎮大街飛奔到大街餐廳攞籌,留個電話號碼收到SMS confirm booking,服務員都會提醒你2點45就可以翻餐廳門口等嗌飛!果然無令人失望,下午茶性價比好高(當然要考慮翻畢竟係園內餐廳消費),相比起甜點嚟講,咸點更加出色,味道比起其他園內餐廳更好味!Duffy & Friends 主題適合打卡之餘又夠飽肚,二人份量加特色飲品盛惠$398 + 10%off,完全不枉朝早就入園訂位!

2022-06-10
2022-06-25 314 瀏覽
小妹呢排瘋狂去迪迪尼…今次又去另一餐廳🍴試食吓🤗 呢間餐廳位於大街,菜式加入獨特Coca-Cola®特色元素🔥但呢度冇港式可口可樂雞翼/可樂骨,而係其他食物,加上以迪士尼樂園餐飲價錢算得上合理。餐廳環境佈置以維多利亞式風格為主,陳列一系列經典Coca-Cola的仿製珍藏✨主食:🫕南瓜湯配蟹鉗香濃滑南瓜味道非常香濃,且有隻足料蟹鉗🦀湯上更有塊長多士+Duffy凍朱古力🍫冷熱配搭正🥳🍝香煎帶子大蝦闊條麵配蟹籽本菇香茅汁 帶子口感不錯且鮮甜,大蝦彈牙爽口,闊條麵口感不錯,唔會覺得太硬/太淋,小妹最欣賞係個汁,非常出色,感覺清新,好creamy😋惟一份量唔多~甜品:🐻🧇Duffy and Friend窩夫配雜錦草莓及雲尼拿雪糕與普通窩夫味道一樣,但呢個窩夫係即叫即便,做到熱既感覺,配埋凍冰冰雪糕🍦,冷熱交替好正😍😍😍 潮聖打卡絕對一流🐒🥭🥤特色飲品:烏龍芒芒茶Cookie Ann's Mango Lagoon 芒果同茶味都濃🥭口感不錯,重點係打卡好靚😚呢間餐廳環境好舒適又有職員serve😚 最正係食物都以迪士尼🏰卡通人物Duffy 🐻造型,可愛之餘,仲打卡📸絕對值得一試😆特別一提係可以對住城堡

主食:
🫕南瓜湯配蟹鉗香濃滑

🍝香煎帶子大蝦闊條麵配蟹籽本菇香茅汁

甜品

🥭🥤特色飲品:烏龍芒芒茶

呢間餐廳環境好舒適又有職員serve😚 最正係食物都以迪士尼🏰卡通人物Duffy 🐻造型,可愛之餘,仲打卡📸絕對值得一試😆特別一提係可以對住城堡食飯😍 用餐體驗算唔錯🥰小妹提提呢度嘅冷氣超級凍🥶 嚟呢度食嘅話記得着返件褸啦🤗

💥因疫情限坐餐廳入坐前可以用系統訂位,一路玩一路等,當差唔多有位就會有訊息通知你入坐,非常方便😍👍🏻
2022-06-17 482 瀏覽
晚上去到Corner Café醫肚。睇星夢光影之旅之前係最近位置食晚飯。點咗個Set Dinner,個餐包括香煎鮮蝦蒸魷魚卷、帶子大蝦闊條麵及個Duffy & Friends 窩夫。個香煎鮮蝦蒸魷魚卷,海鮮好新鮮。屬上等食材。食到蒸魷鮮甜味。個帶子大蝦闊條麵賣相好精緻。闊條麵彈牙,爽口。白汁好鮮甜。入口好開胃。正中意大利闊條麵口味。海鮮食材彈牙。鮮蝦好甜。最後個Duffy & Friends 窩夫好精美。個雪糕份量太細粒。雲尼拿雪糕好正。間餐廳橫裝好似仿古式美國西餐廳。高級橫裝,好重浪漫氣氛。建議情侶一早訂枱,同戀人一齊進餐,就好滋味。Set Dinner 係煎鮮蝦蒸魷魚卷加帶子大蝦闊條麵總價$288+10%。如要加多個甜品,要補水$30。總價加10% = $349.8。
帶子大蝦闊條麵
題外話/補充資料: 間餐廳橫裝好似仿古式美國西餐廳。高級橫裝,好重浪漫氣氛。建議情侶一早訂枱,同戀人一齊進餐,就好滋味。
2022-06-16
2022-06-11 386 瀏覽
今次已經係第五六次入去食嘢,每一次都令人十分失望,食物煮得唔好食都已經不是重點了,真係唔明白點解食物一啲都唔熱,完全唔似啱啱煮出嚟,似放喺廚房入邊暖住佢,只可以用微暖嚟形容,大概5、6成左右,本身食物味道已經一般,仲要唔係新鮮熱辣,這樣令食物更加覺得唔好食,我哋叫嘅係套餐,但竟然唔包飲品,加錢都算,仲要冇得加,要用正價,因為飲品係每餐飯必須,好似要逼人用正價買杯飲品,到最後用正價買咗杯特飲,但沖出嚟嘅質素仲差過茶餐廳杯凍檸茶,都係要講返啲食物質素,雖然唔係重點,但都係一個問題,我叫咗一份牛,侍應問我要幾成熟,我話要七成,出到嚟係全熟,咁其實使乜問我要幾成熟,餐廳價錢不是平,但食物味道質素十分失望,入樂園都預咗使錢,但洗得唔開心唔值得會令人失望,食完出嚟仲要一啲飽肚嘅感覺都冇,非常誇張
2022-06-10