2007-04-28 67 瀏覽
約左朋友食飯,不過就佢響銅鑼灣做0野,好彩聽日有假放,咁一次半次收工出咁遠都OK~本來想去KFC,不過好貴呀!(睇中左個周末皇牌套餐,遲幾日要試下先,哈!)最後朋友提議去大家樂,以為今日係平日應該冇乜人,點知落到去都幾FULL,所以要搵左位先叫0野食。我地每人都叫左個鐵板餐~朋友負責出去叫,拎左個餐0黎我見到有湯冇0野飲0既?!朋友話原來一係要湯一係要0野飲(d水牌寫到好唔清楚,我意識係有湯&0野飲的!)如果咁計,36蚊得主菜同湯就唔係好抵食了~我要豬扒餐,朋友要雜扒餐。味道都幾好食,西湯賣哂要中湯係髮菜湯,太多料冇乜湯水...等車0個陣已經覺得有d口渴,唔為意啦...點知搭車搭到無耐口渴得要命!無奈帶個支水得返幾啖,真係好想即刻落車買0野飲呀~~~忍左1個鐘終於返到屋企,立即為自己灌水,飲了2大支水才得以舒緩><;最後問朋友,原來朋友同我一樣,我地都覺得係d0野食出問題:落多太多味精了!

2006-07-17 26 瀏覽
俾個廣告吸引左決定去試下佢既鐵板餐..2個人叫左一個肉醬意粉及一個燒骨鐵板燒個意粉做得好好...真係比起一般既cafe仲做得好...酸甜適中..讚.個鐵板餐真係幾豐富下...個酥皮湯就麻麻地...不過我就比較喜歡佢地個薯仔加埋d sour cream無得彈.反而個燒骨就無咩肉...我見其他人食牛扒同燒雞多d, 下次有機會都試埋佢地既牛扒先...$39一個咁豐富既晚餐真係抵食.p.s..隻香蕉船都係普通啦...
俾個廣告吸引左決定去試下佢既鐵板餐..2個人叫左
一個肉醬意粉及一個燒骨鐵板燒
p.s..隻香蕉船都係普通啦...
2006-06-22 15 瀏覽
我去大家乐餐厅吃饭,感觉那里的服务员很好,服务态度很好.有个收银员叫吴什么的,服务很好,每次去都主动和你打招呼,感觉很亲近.推荐大家去大家乐餐厅.
2006-01-11 16 瀏覽
呢排廣告吹都咁行, 要試下...對於我呢挺未食過芝士火鍋0既香港人,食落幾過癮0既..但你知啦, 香港人就係乜都要快.. 心急情況下, 卒之芝士火鍋變左芝士一品鍋, 乜都落晒落去, 仲頂唔順走去拎左對筷子成chu 意粉大啖大啖爬入口, 快快趣食完算數~p.s. 比飛仔等number 拎野食, 拎完仲要等埋ar 婆waitress 慢慢拎個爐黎, 要食佢都要好有耐性..
呢排廣告吹都咁行, 要試下...
對於我呢挺未食過芝士火鍋0既香港人,食落幾過癮0既..

2005-12-01 20 瀏覽
一直很想再寫這家快餐店﹐因為我覺得這裡的收銀員和其中一位收碟呀姐﹐好有禮貌。早前幾乎日日來吃早餐﹐煙肉併火腿加熱奶茶﹐但鹽份很高﹐要減少食添。其中一位短髮的收銀姐姐都認得我﹐成日話﹕「靚女﹐要多士定蘿蔔糕呀﹖」另外一位收碟嬸嬸﹐名有個瓊字的﹐好勤力同有禮貌﹐經常同客人講早晨。餐廳曾經一度是全面禁煙的﹐還貼了大大張海報寫住﹕全店不吸煙﹐客氣清新。但冇幾耐就改為劃了一邊玻璃位做吸煙區﹐竟然仲叫做貴賓吸煙區添﹗呢度的員工幾好﹐反而覺得全店最巴之閉的是那個所謂經理/主管﹐成日大大聲喝D員工。以為自己係經理好叻咩﹐我夠係經理級囉﹐又唔見我大聲喝公司D 員工﹖

2005-06-26 8 瀏覽
今早來這裡食早餐,入到去都幾多人。其實一早有位,但近吸煙區,故算數,好在很快就找到遠離的位坐。仔仔坐下,我就去收銀買早餐。要了一個$15.0的腸仔煎蛋通粉(這個味道淡,好在腸仔幾好,隻蛋又完整,通粉不是過淋。)連橙汁汽水,另一個是$11.0的奶油厚多士(這個多士不算厚,只是平常多士的二塊厚度,奶油不多,多士不夠脆身,還有些黑色濃碎在碟上)連可樂一杯。這裡的早餐真是一個月一次好了,食多次都不用了。順帶一提,這裡的餐具真的很污穢的。飲汽水時,一定會見油漬浮在面的。
2005-02-17 2 瀏覽
17/2/05當好想獨吞一個tea的時候~在各款下午茶中,除了西多士和Hot dog,其他的我都不大考慮~因為餐中食物太多喇!它們最適合少食多餐,胃口細細的ladies~!熱狗用的飽並不是間間分店相同~但基本上是烘過的~!所以喜歡吃軟包的你記得向de cafe 員工說聲嚕~!熱狗裡面的餡我實在太過喜歡~!個醬-我好中意=P不過,為什麼不能配紅豆冰??!!!圖中紅豆冰是跟媽媽對換的=D所以,找一個伴用餐係有著數架!! XDD
17/2/05

熱狗用的飽並不是間間分店相同~但基本上是烘過的~!
所以喜歡吃軟包的你記得向de cafe 員工說聲嚕~!

熱狗裡面的餡我實在太過喜歡~!個醬-我好中意=P

所以,找一個伴用餐係有著數架!! XDD
2004-12-15 2 瀏覽
記得讀書時﹐大家樂的早餐是$16.5﹐到而家都只是$17.5。時光真係好似停留未動。果時吃大家樂的早餐﹐通常係早上九時上完一節課堂之後冇堂﹐於是去吃﹐當是brunch﹐好回味那種感覺。現在是上班前匆匆忙忙的吃。我比較喜歡吃牛扒併火腿﹐不要加通粉﹐再加杯熱奶茶。唔﹐正呀﹗點樣都好過Canteen 呀﹗

時光真係好似停留未動。

(非會員)
2004-06-15 2 瀏覽
新出的"至COOL冰冰"很一般而已,杯身高但杯底厚,故其實不算大杯。朋支試過「乳酸甘柚冰」,味道和fruit punch分別不大,只是加了少少甘柚而已。自己試過「粒粒紅豆冰」,不覺得比一般紅豆冰多紅豆,都是"大快活"的好喝一點。不過,這間分店環境算不錯的。
不過,這間分店環境算不錯的。
2002-11-06 25 瀏覽
午市有2款煲仔飯供應,今天吃過了蝦乾排骨煲仔飯,快餐店的煲仔飯當然不是即叫即煲,但勝在由頭吃至尾都保持到熱辣辣,加上蝦乾有咬頭,排骨夠嫩滑,只售25元兼加送飲品,實在很難令人抗拒。
2000-08-04 2 瀏覽
新推出的韓國燒烤餐,價錢$38,包括兩款肉食、兩款前菜,蘿蔔牛腩湯、香飯同埋「茗茶」,都算抵食。<br>肉類有牛肉、咸牛、豬肉、雞肉或魷魚可供選擇,仲有椰菜、煎蛋卷和豆腐。<br>除了牛之外,其餘我都試過。魷魚味道一般,牛肉就真是一分錢一分貨,味道同口感都麻麻,反而豬肉同雞肉質素幾好。
<br>
<br>
1999-11-20 2 瀏覽
先字聲明, 唔係話地既火鍋唔好只不過係唔同鋪既大家樂份量會好唔同. 呢間大家樂既食物份量至適合D 減緊肥既人去幫襯事關地D 食物既份量係Diet 版, 樣樣野好似唔見緊一D, 肥牛雜錦鍋得兩" 薄" 片肥牛白菜加埋一"Paul" 都唔夠, 豉油碟入邊D 辣椒少到我以為係隻碟D 花紋, 問比多D, 竟然話無!! 有無攪錯!! 話明係" 肥牛" 火鍋ma, 得兩塊, 但係D 麵條多過乜, 不如叫" 一哥麵條鍋" 啦, Conniezilla 係兩星期前, 係中環近海皮o 個間大家樂食同樣既野, 份量大碟到連Conniezilla 都要捧住個肚走, 我諗以後都係返番中環食lor!!