餐廳: 大家樂
資訊:

【年年團圓飯推介養生滋補盆菜登場】黎緊新年又點少得同一家人食返餐盆滿缽滿嘅團圓飯,我每逢過節都心思思要訂盆菜,大家樂今年推出的「鮑魚花膠海參福袋盆菜」啱晒一大班人,真材實料,成座山咁高,有6隻原隻極品蠔皇扣鮑魚,3件挪威花膠及6件加拿大海參,所有食材都香濃鮮美,食到停唔到口,獨立包裝,夠曬貼心,盆菜配料超級足料😍材料有:、黃金福袋、茄汁中蝦、蠔鼓、花菇、南乳炆蓮藕、南乳炆腩仔、鴨掌、炸魚蛋、栗子、枝竹、芋頭、蘿蔔及西蘭花味道有驚喜〰️南乳炆腩仔帶少許鹹香😋仲有爽滑飽滿的花菇以及吸湯又易入味的蘿蔔 枝竹、芋頭🏻隨時隨地同家人分享鮮味,讓你暖笠笠過冬,一家人齊齊整整係屋企食飯就最溫馨。
【年年團圓飯推介養生滋補盆菜登場】

盆菜配料超級足料😍
味道有驚喜〰️南乳炆腩仔帶少許鹹香😋
仲有爽滑飽滿的花菇以及吸湯又易入味的蘿蔔 枝竹、芋頭🏻
2023-09-28 125 瀏覽
好耐之前食過咋咋淋鐵板餐印象好好,今次咁啱經過就再食多次~最期待佢既酥皮湯,同埋一串薯片真係好吸引😍唔知係咪因為即整所以都等左一段時間...一上菜即刻將D醬倒落鐵板到,即刻咋咋聲超過癮!不過舊蕃茄比我咋燶左🤣🤣食左薯片先,嗯....唔脆既?!有啲失望😥唔緊要再試下個酥皮湯先!塊酥皮完全癡左係個碗到郁都郁唔到😥見到隔離枱拎左碗湯去換左個沙律,唔知係咪因為呢個原因呢🤣不過其實個湯都OK既,熱辣辣幾好飲。不過塊豬仔骨就都幾難切,雞扒就還可以,下次都係唔好叫呢個餐🤣
好耐之前食過咋咋淋鐵板餐印象好好,今次咁啱經過就再食多次~
2023-09-11
2023-08-17 92 瀏覽
今日諗唔到去邊度食野,就簡簡單單係大家樂食算喇叫左一客咖喱牛腩飯連飲品,60幾蚊咖喱牛腩同飯係分開上,凍奶茶另外加$3咖喱牛腩放上番茄同紅椒,賣相ok牛腩份量都夠合理,汁都好豐富,不過就油膩左D牛腩比較硬同有少少鞋,應該係煮得唔夠時間,牛味都可以;牛筋就煮得夠時間又岩岩好,腍得黎仲保持有咬口咖喱味感覺重味左少少,食完有d 口乾白飯砲左少少蔬菜,感覺健康凍奶茶就正正常常,甜度高D整體黎講係正常水平,唔會難食
今日諗唔到去邊度食野,就簡簡單單係大家樂食算喇
叫左一客咖喱牛腩飯連飲品,60幾蚊
咖喱牛腩同飯係分開上,凍奶茶另外加$3
咖喱牛腩放上番茄同紅椒,賣相ok
牛腩份量都夠合理,汁都好豐富,不過就油膩左D
咖喱味感覺重味左少少,食完有d 口乾
白飯砲左少少蔬菜,感覺健康
凍奶茶就正正常常,甜度高D
整體黎講係正常水平,唔會難食
2023-07-04 116 瀏覽
冬天就係要食鐵板燒啦!我今日去咗大家樂叫咗一個鐵板西冷牛扒。個牛扒用上鬆肉粉,所以好嫩滑,唔會太乾。我揀咗洋蔥汁,好惹味。埋邊仲有粟米同千島腸,增加咗風味。餐廳環境寬敞舒適,唔會太吵。而且個價錢都唔貴,適合一家大細食。我覺得呢個鐵板牛扒比起其他快餐店嘅質素高好多,牛扒又大塊又多汁,唔會有鞋口感。洋蔥汁又唔會太甜太膩,好岩我嘅口味。粟米同千島腸都好新鮮,唔會有雪藏味。總括黎講,呢個鐵板牛扒係我食過最好食嘅一個!
2023-06-26 63 瀏覽
今天去政府部門,去錯地方,急急成功找到了,完成任務。胃部嗱住嗱住,疲憊的身軀,要立即相信器官既訴求,空肚食過早既午餐。大家樂既超值午餐連熱飲($37),hea 既我,遇上hea既一碟炒飯。好彩那杯水準穩定既熱奶茶。冇期望,冇失望。

冇期望,冇失望。
2023-06-26
2022-12-17 238 瀏覽
一向都係都係大家樂嘅粉絲,最中意食佢嘅鐵板扒餐,今次見到仲有酥皮湯!正!鐵板塊牛扒大大塊,不過配菜就小啲啦! 酥皮好香脆但裡面嘅湯就唔喺咁好飲喇!杯楊枝甘露 OK 好味!整體黎講簡單一想食餐鐵板餐就大家樂啦!
2022-09-04 271 瀏覽
去左荃灣去大家樂,霸個靚位据個靚扒,咁今期佢有幾款扒餐選擇,我記得有牛扒餐,我食呢個既雜扒餐啦。呢個餐有一塊豬扒、雞扒、仲有一條司華力腸&玉米。首先豬扒煎得幾好,外皮煎到金香可口夠哂脆口,D肉又唔會話韌。雞扒肉質好滑,份量好大塊,雞扒層皮亦都煎到金香可口。仲有條司華力腸都好好味,唔會話好重腸仔既味精味。今次就配左黑椒汁,個汁唔會好辣,但又夠味,加埋個玉米,成個套既份量都好充足好飽。但係佢個酥皮湯就真係唔得啦,個酥皮冇問題既都係好香酥好好味,但個湯就唔得啦,佢個所謂既羅宋湯係淡得黎得胡椒味,直情可以叫胡椒水。
2022-09-04
$100 (宵夜)
2022-09-03 105 瀏覽
好耐冇去食大家樂,琴日食咗個牛扒餐,真係影真嫲嫲,牛肉好明顯用粉醃過,完全冇乜牛味,我發覺大家樂嘅嘢做得越嚟越差,而家市面上好多新開嘅茶餐廳好食過佢好多,仲要個牛扒餐唔係平
2022-08-16
2022-08-01 159 瀏覽
估唔到大家樂都出咗一款咁高質嘅飯!係日式嘅流心溫泉雞蛋🥚♨️再加台式嘅肉燥 肉燥唔會太肥太乾 仲有啲冬菇粒粒 撈飯一流🐷🍚再加埋大家樂嘅招牌港式燒味 非常之豐富✨
2022-06-23 204 瀏覽
大家樂出左個趣脆三文治盒,睇poster勁吸引,擇日不如撞日,就今日tea time去左附近間大家樂買黎試下。落完單搵位坐果陣,眼見有8成的食客都嗌左尼個三文治盒。搞到我等緊既時候好期待。 ⦁趣脆三文治 $31今期是芥末蜜糖汁吉列豬扒三文治,入面塊豬扒炸得好香脆,仲要係熱辣辣,差少少辣親果咀。仲有塊豬扒肉質唔乾啖啖都勁juicy。例外芥末蜜糖汁令到成個包冇咁乾身,整體配搭好fresh。 今期果口味我都幾鍾意,唔知下期出咩口味呢?好期待⋯

⦁趣脆三文治 $31

今期果口味我都幾鍾意,唔知下期出咩口味呢?好期待⋯

趣脆三文治盒
2022-06-21
趣脆三文治盒
2022-04-24 158 瀏覽
嗰日去咗食餐包+煎牛扒+ 牛尾通,普普通通,價錢算合理,奶茶夠熱,係牛扒有少少凍左另外加咗個炒麵,份量比較細希望下次個牛扒可以熱返少少,餐具有少少污糟但都仲接受到😂
另外加咗個炒麵,份量比較細
希望下次個牛扒可以熱返少少,餐具有少少污糟但都仲接受到😂
2022-01-13 268 瀏覽
一個人悶悶地又想慳下錢就最適合去食快餐店,而愉景嘅大家樂就係一個好選擇。通常黎呢到我都食燒味飯,貪佢平啲同可以食雞(冇咁肥),而呢邊大家樂都做得唔錯嘅。今次寫食評係特別想讚下佢地嘅BB鴨,佢要4:30先有得賣,而且係限量嘅,但真係排隊都物超所值。首先$69一份都幾大,夠我地一家人食兩餐,而且佢都煮得幾好,啲皮係脆脆地之如,因為係bb鴨,鴨肉肉係質好嫩,完全唔酥,食落去真係覺得好正! 推介呀,有時間去買隻黎試下!

外賣自取
2021-10-14 292 瀏覽
最鍾意食大家樂既早餐 銀針粉系列好吸引出面比較少餐廳有得食銀針粉 所以成日一諗早餐 都會諗到大家樂先銀針粉有埋蝦米 菜脯係入面 非常香 絕不馬虎!其次 大家樂既下午茶都好吸引!
最鍾意食大家樂既早餐 銀針粉系列好吸引
出面比較少餐廳有得食銀針粉
所以成日一諗早餐 都會諗到大家樂先
銀針粉有埋蝦米 菜脯係入面 非常香
絕不馬虎!
其次 大家樂既下午茶都好吸引!
2021-04-14 702 瀏覽
最近lunch都會外賣自取,尤其係喺連鎖快餐店。有啲精選餐價錢都幾相宜,份量又足,味道唔差,CP值頗高。而且落單方便,網上或手機app落單,計啱時間去攞,完全唔洗等。加上總有一間喺左近,所以真係窮人恩物嚟。呢間快餐店同同樣係大字頭嘅對手比,價錢上有啲輸蝕,因為冇外賣自取九折。但佢嘅燒味系列真心係唔錯。好似呢個叉燒滷香肉燥飯$42,飯同餸嘅份量都好多,仲有大大杯檸樂送。叉燒腍甜,肉燥好香嘅八角肉桂冬菇味,肉汁好惹味,送飯一流,仲有爽甜嘅菜心,好滿足。

2021-02-01 525 瀏覽
之前睇過YouTube一個Channel。咁啱嗰個Channel嗰集係介紹大家樂。從來都唔知道大家樂原來係靠一哥焗豬扒飯起家。自從樓下間大家樂執咗之後。好耐都冇食過大家樂啦。行開荃灣心郁郁就去咗食一哥焗豬扒飯。港式快餐嘅好處就係。佢夠快之餘亦都可以食到中式嘅菜式。好啦去完收銀比完錢排完隊拎埋個焗豬飯,拎埋餐具就搵位坐低。一個人食嘅關係少不免同人搭枱。但係好彩而家有限最令極其量都係同一個陌生人搭枱姐。先講個焗豬扒飯。茄味濃郁,豬扒唔算太大舊。但係亦都食唔到浸雪味。飯底亦都非常好食。最後加埋罐可樂。簡直係滿足左一整日。