餐廳: 大家樂
資訊:

2023-02-15 230 瀏覽
食晏時間大家樂如常多人,明顯員工不足,每位員工都好盡心盡力工作。 打趣的問好立克加檸檬是什麼吃法。 真心沒有嬲,反而覺得員工很辛苦,真心繼續支持大家樂!性價比高的快餐。
反而覺得員工很辛苦,真心繼續支持大家樂!性價比高的快餐。
咖哩牛三寶飯 凍好立克 糖水
2023-02-15
咖哩牛三寶飯 凍好立克 糖水
  • 凍好立克加檸檬
2022-10-10 214 瀏覽
大家樂有一陣子都唔出火鍋,但今日大家樂火鍋返來啦。今次我選擇左食豬豚拼肥牛,湯底就選擇左龍蝦湯底。首先講個湯底先,雖然味道上係比較淡,但係都嚐得到個湯底係有蝦既味道,入口味道ok啦。配菜就有米線,生菜,雲耳,南瓜,配菜都算普通,所以唔需要期待。而肉類就算ok啦,$69既價錢有一份肥牛,一份豬豚,肥牛既質素就唔會話勁肥,一般街市既級數啦,而豬豚又唔會話肉質「好鞋」。肉量都算ok,整體食完個餐會夠飽肚感。
2022-10-08
2022-05-21 170 瀏覽
每逢星期六工作都會好忙🥹,所以都要食一個能量滿滿的早餐,🍳🍳早餐過後又開始忙碌的生活💪🏻💪🏻💪🏻今朝揀咗食大家樂早餐位於尖沙咀重慶大廈呢一間🫶🏻⭐️牛扒 /份量唔算多但佢個洋蔥汁就幾好味性價比算係高😆⭐️蘿蔔糕/每次我都會將個多士轉做蘿蔔糕🤓因為真係唔鍾意食佢嘅厚多士⭐️太陽蛋/今次覺得呢個太陽蛋熟咗少少如果可以再生啲就好啲🤭⭐️銀針粉/呢個銀針粉係加錢換既,但估唔到幾好味個湯底都幾甜💕💕👍🏻👍🏻💰💰$43.5

⭐️牛扒 /份量唔算多但佢個洋蔥汁就幾好味性價比算係高😆

💰💰$43.5

外賣自取
2021-08-20 130 瀏覽
未夠鐘入場睇戲,唯有搵個地方食個hea tea等下啦。呢間大家樂都幾多座位,同埋地點好方便。花生醬西多正正常常無咩特別,杯低糖綠茶超甜,自己加左好多水先變成低糖綠茶,平平地食個tea 等夠鐘呢度的確唔錯

2020-10-30 273 瀏覽
一早工作,未有時間吃早餐,完事後決定醫醫肚,太肚餓,最就腳只有大家樂,記起有個超值早餐,少少哋吃一下⋯⋯殊不知一看那蜜糖芥末雞肉三文治已售罄,唯有改吃另一款⋯⋯點好餐,走到前台等候⋯⋯先到醬料櫃選擇自己所需⋯⋯這包潮洲辣椒油扮演很重要的角色⋯⋯過了繁忙時段,可以靜靜地嘆過舒適的早餐。烚蛋火腿多士配雪菜肉絲米粉$25~牛油多士,只要多士夠熱,附上那粒牛油不要雪得太冰,已是合格之選,筆者將腸仔改為火腿就是想配那米粉一起吃。即磨咖啡~連鎖快餐店的咖啡不會期望過高,但又不過不失,早上便宜急速义電法。火腿和烚蛋是配米粉一起吃,所以打算自娛一下,改動令自己開心點!每每看到這裡的米粉,就覺得要為它在平凡中加添些色彩,將火腿、烚蛋加了進去,再配上辣油,豐富視覺,吃得也開心一點。一碗”火腿蛋雪菜肉絲米” 正式登場,再配上牛油多士及咖啡,平靚正!完滿。整體來說:以$25一個早餐,果然超值,快餐中自娛一下,香港人忙裡偷閒。生活中,在一些細節位找找新意思!

殊不知一看那蜜糖芥末雞肉三文治已售罄,唯有改吃另一款⋯⋯

點好餐,走到前台等候⋯⋯

先到醬料櫃選擇自己所需⋯⋯

這包潮洲辣椒油扮演很重要的角色⋯⋯

過了繁忙時段,可以靜靜地嘆過舒適的早餐。

烚蛋火腿多士配雪菜肉絲米粉$25~

即磨咖啡~

整體來說:

生活中,在一些細節位找找新意思!

2020-10-29
$25 (早餐)
2019-11-17 292 瀏覽
我是熱狗控,途經大家樂,看到下午茶時段有熱狗茶餐供應,立即光顧。點了一個熱狗茶餐,除了熱狗,還有楓樹糖雞翼和飲品(我選了可樂)。以往也食過大家樂的熱狗,有時有多種口味可供選擇,例如田園口味、墨西哥辣肉醬口味等,這次只有一款口味,沒有選擇,也沒有註明是什麼口味,不過見是熱狗,我沒多問便買了。領取茶餐後,吃一口,原來是泡菜口味,覺得這口味沒以前的那麼好吃,幸好雞翼十分好吃。這大家樂從入口看不很大,原來內裏座位也不少。
這大家樂從入口看不很大,原來內裏座位也不少。
2019-06-23 168 瀏覽
真心超差!唔明點解連鎖餐廳咁可以咁難食。雞扒係有怪味嫁,加埋啲汁食都遮唔住,真心好劣。食左一啖即唔要,亦無需同職員講,因為睇返其他食評就知佢不嬲都係咁差。。。 炒蛋同埋蘿蔔糕ok正常。多士都係正常,不嬲間間都唔太好食,冇特別差/好。午餐肉好薄,但味道都係正常。個米粉完全冇味 🙈 好似水浸米粉咁。反而腿蛋三文治有驚喜,因為好正常(可能係呢間野降低左水平。。。)成餐早餐最滿意既係杯水😂 尖沙咀都冇特別貴,都係三十頭至中一個餐。
真心超差!唔明點解連鎖餐廳咁可以咁難食。

2019-05-30 129 瀏覽
又到月尾啦~呢個時候食lunch都要精打細算,今日lunch就係尖沙咀食反個平平實實既大家樂午餐~ 「明爐燒鴨飯」。幾十塊錢食個外賣燒鴨飯,個人要求實在不敢多,今日呢個燒鴨飯實在不錯,鴨烤得有鴨味,肉質算厚,肉既份量本身亦多,又有肉汁,又有少少豉油點綴,雖然鴨皮不算脆,但亦有鴨香,算係色,香,味皆合格。飯煮得夠熱夠綿,份量夠多,飯亦不硬,感覺配合得剛剛好。另外我亦買了一盒清煮菜,清清地,平衡一下肥膩感。連所快餐店既質素,以明爐燒味來講,算是不俗了!~

連所快餐店既質素,以明爐燒味來講,算是不俗了!~

2019-05-30
10 分鐘 (外賣自取)
  • 燒鴨飯
我係呢間分店嘅管制文員,呢間個早餐真心係難食到喊出嚟,叉燒包又硬,我食得比較多嘅牛尾湯通粉得D湯係叫做放得入口,其他嘅早餐都幾難食。。。而午餐更加慘,燒味飯得上面嗰幾嚿燒味放得入口,但係D飯唔知煮左幾耐先至裝比人食,D飯係爛㗎!唔駛咬都可以直接吞㗎!而肉燥飯更加衰,一次食左個唔知擺左喺水吧幾耐嘅雞扒肉燥飯,成個飯係得個雞扒嘅味道係正常少少咋!如果真係要講可以食嘅飯嘅話,呢間應該淨係得個粟米肉粒飯係可以放得入口,因為大部分嘅粟米肉粒飯係即時整,所以得呢個飯嘅味道係正常D。
2018-10-09 164 瀏覽
昨天中午和朋友在這裡吃的午餐,點了一份咖喱牛腩飯和一份雞扒飯。朋友吃的牛腩飯,味道還可以,食材也給的挺足的,還算ok。但是我的雞排飯就撲街無救,第一口嚼了幾下就感覺口感不對,而後嘗到餿味差點嘔吐,用鼻子靠近聞了一下,有很明顯的番茄醬都蓋不住的臭味!去找了經理,她只說要給我換個餐,連象征性的道歉都沒有,我懷疑她明明就知道這肉有問題!我沒有要換餐,因為我不敢再吃它家的東西,直接離開了這家無良商家!!回來深圳以後,同事聽說此事才讓我專門下載和註冊了openrice曝光商家,以督促他們改進,避免他們坑害更多遊客,損害大部分友好熱情的香港市民很努力營造的很有愛的香港的形象。以上字字屬實,若有虛假願承擔一切責任。
2016-11-24 851 瀏覽
大家樂的下午茶餐,"牛油西多士送上杯紅豆冰"的!西多士松軟適中的,甜蜜滋味還可自由調配的呀!😋經濟適宜的呀!此散叫了杯熱奶茶,此濃郁度欠佳的啊!😡淡而無味的啊 !😡
此散叫了杯熱奶茶,此濃郁度欠佳的啊!😡淡而無味的啊 !😡
Very very messy logistic for the queue at cafe de coral for TST 重慶mall, totally no sign for how to queue to get the food, then all ppl queue at the queue at 燒味部, after queue almost my time, then get another queue at another side, and ask me queue again at another side, ok after I almost reach the queue, then the shop manager 林艶still shout at me said ur food is at the front, no need to queue, however, my food at last being taken by order, the food I want to order is totally so sold out, very frustrated & mad for such rubbish messy logistic & set up, liked totally no people control the situation & no cooperation, wonder where is the shop manager. I need to queue over 30 mins still not get a time tea set & at last get there good not I want.

Just can say the worst cafe de coral I have ever visit & poor messy service worse than mainland China.
Queue over  30mins at last get not the food  i  want  &  with  the  poor  reply  with  the  shop  manager  Ms  Lam
2016-05-01
下午茶
2013-07-05 520 瀏覽
想在iSquare附近tea一tea,如要價錢相宜一點,大家樂會是其中一個選擇。原來大家樂剛推新熱狗茶餐系列,二話不說即點個「青瓜蕃茄田園沙律熱狗茶餐」,配熱飲盛惠$20。Menu上的熱狗賣相吸引,但實物實在相差太遠,睇落就似堆堆埋埋一舊上碟。雖然賣相差,但熱狗包即烘,外脆內軟,而且夠暖,入口溫度剛剛好。熱狗腸亦即時番熱,外皮脆口,肉味亦夠。不過青瓜蕃茄就似是一片片「塞」在腸的左右,至於所謂田園沙律,應該說是沙律醬配生菜絲,只有少量在底層。其實我想問,熱狗頂層的番茄與芥辣醬不是顧客自己加的嗎?究竟那裡可以取得番茄與芥辣醬呢?店員完全無提過,抑或無預期顧客自己落醬??包+腸+配菜+醬熱狗放在一起才是最好食的「熱狗」;大家樂可否加點誠意做多少少??

2012-06-18 345 瀏覽
行行下街去食下Tea入去大家樂$22.5 2件雞鎚,半件西多,一杯野飲咁熱梗係要飲杯凍野先但杯可樂好似俾人飲左2淡咁好唔開心件雞鎚都幾細件有d凍味道還可以啦加埋半件西多士梗梗醫到個肚總括黎講一個tea算係咁啦一般既味道,一般既價錢
行行下街去食下Tea
有d凍
味道還可以啦
加埋半件西多士
梗梗醫到個肚
多士普通,雞鎚好細隻
總括黎講
一個tea算係咁啦
一般既味道,一般既價錢
2012-06-14
2012-03-31 199 瀏覽
在剛坐下時,因為桌子還未清潔,而工作人員則聚在工作間閒聊,於是我特意上前請她們清潔,卻得到尖聲回應「得啦~」,令人氣憤,父親更憤然大罵。說回食物泡菜雞肉石鍋燒飯,雞肉偏乾及硬,泡菜配飯吃起來很開胃,玉子過熟,若再加點醬汁必更好吃。漬物和蒸蛋,漬物偏酸及有怪味,不吃也罷。蒸蛋倒是不錯。

說回食物
漬物和蒸蛋,漬物偏酸及有怪味,不吃也罷。
蒸蛋倒是不錯。
2012-02-28