2019-04-08 2169 瀏覽
最中意就係同朋友仔一齊去行街街,行完又可以大食一餐,好耐都無去食日本野喇,今次一於整個放題嘆下先,朋友仔話之前食過依度好正,今日一於嚟試下先! 宵夜時段都一樣咁多人,咁其實放題嚟講係好事既,雖然要等,不過一定新鮮嘛 最重點既魚生完全無令我失望,新鮮之餘仲要係厚切,中意食魚生既相信都特別中意食厚身既,口感一流,完全食到佢既鮮味 小食就梗係吾少得八瓜魚啦,個汁整得好好,食落芝麻味好香 海胆手卷勁鮮,不過厭海胆小啲,要食多幾舊先夠 壽司方面保持一貫水準,全部都好新鮮,特別係個花之戀非食不可 熟食方面依個燒牛都一定要試,牛肉味好重,加埋個醬汁香到爆,我自己都食左兩碟啊 仲有依個牛肉窩都係一定要食,重點係隻蛋,加埋入去將啲牛香撞曬出嚟,我依啲牛控就至中意 甜品方面可以食下依個home made雪糕,吾會太甜,味道好香,至啱吾太中意食太甜既我 依餐食得我好滿足啊,最重要係價錢抵食之餘食物又新鮮

小食就梗係吾少得八瓜魚啦,個汁整得好好,食落芝麻味好香

海胆手卷勁鮮,不過厭海胆小啲,要食多幾舊先夠

壽司方面保持一貫水準,全部都好新鮮,特別係個花之戀非食不可

依餐食得我好滿足啊,最重要係價錢抵食之餘食物又新鮮

• 刺身拼盤
  • 燒牛舌
2019-03-31 931 瀏覽
話說今日同朋友終於完成左個課程同考試,難得黎到銅鑼灣附近就想食下日本野慶祝下而時間當時已經8點幾,又想搵性價比好既地方!終於能夠附合三個條件既就係黃金廣場大喜屋,所以最後決定入去刷一餐勁既。一坐低當然要叫返一大堆刺身去熱下身,三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子呢幾個核心既內圍是必須的,最神奇原來有松葉蟹腳可以揀,呢個真係放題比較少見而成個魚生餐單好似食酒店自助餐咁樣。上菜見到完全係要開著左個胃,食到停唔到,兩人叫左2-3 round 魚生。另外仲有叫左特色壽司都好吸引,好似黑松露油甘魚、鵝肝帶子都係必食推介。而熟食方面牛柏葉、豉汁炒蜆同埋一口牛都係符合預期。原本以為清酒梅酒係要另外加錢,點知原來都有可以任叫!

$230 (宵夜)
2019-02-23 661 瀏覽
同朋友起金鐘考完試就諗住賀賀佢,最後去左銅鑼灣間大喜屋,果日星期二黎,夜晚九點時段居然唔洗停位,勁難得依間啲刺身好新鮮,款式又多,我地兩個人都食左3盤之前我都淨係食刺身,今次試下啲熟食。有驚喜喎!原來大喜屋啲熟食都ok,我地叫左炒蜆,無沙,味道好。另外仲有牛柳粒,9成熟但都唔硬,幾正。本來我地以為無酒,突然發現居然有清酒!即刻點黎飲下,依款酒精無咁高,幾岩飲,太烈反而配野食唔好,我朋友唔飲酒既都破例飲左兩杯2百頭食到好飽,好抵,滿載而歸

依間啲刺身好新鮮,款式又多,我地兩個人都食左3盤

2百頭食到好飽,好抵,滿載而歸
2019-02-12
$230 (宵夜)
  • 焗廣島蠔
  • 燒牛舌
  • 黑椒牛柳粒
  • 剌身拼盤
2019-02-20 472 瀏覽
之前也同朋友去過其他區大喜屋,每次吃完大家也感覺滿意。 今日剛巧同朋友也一齊放假,既然咁啱,就約出來吹吹水吃過美味放題。 今天中午突然下著微雨,好在餐廳位置好,出了地鐡不用開傘就到,真的超方便。有很多不同類型食物,方便朋友相聚,大家柯打自己喜歡食物。大盤厚切刺生,肥美刺生坐著冰凍著,可以慢慢品嚐慢慢傾計,也不怕刺生轉暖。全部也是少飯一口壽司,試多幾款也不會太飽。細細份手卷,飯少海膽多紫菜脆,一啖一口,最愛這口感。天婦羅新鮮炸起,薄薄外層非常鬆脆。啤酒加燒物,美味配撘。 羊架外層焦香,內裏肉質嫩滑。

有很多不同類型食物,方便朋友相聚,大家柯打自己喜歡食物。

全部也是少飯一口壽司,試多幾款也不會太飽。

細細份手卷,飯少海膽多紫菜脆,一啖一口,最愛這口感。

天婦羅新鮮炸起,薄薄外層非常鬆脆。

啤酒加燒物,美味配撘。 羊架外層焦香,內裏肉質嫩滑。
2019-02-18 407 瀏覽
今日經朋友帶路去到銅鑼灣吃放題,好友相聚正是吃吃喝喝好時機。 由銅鑼灣地鐵口一出轉彎就到商埸門口,直搭電梯上7樓超方便。 餐廳長方形設計,一邊全是玻璃窗,顯得好光亮。 我最愛吃日式放題可以少量少量咁柯打,邊吃邊傾為一陣shopping 先叉電。 刺身種類唔多,但就十分肥美。 天婦羅就值得一讚,外層粉漿好薄,炸得超香脆。 羊架及牛仔肉味道調較得好,燒至剛熟,啖啖肉好好味。 甜品方面除了牛奶布甸及糕點之外,更有名牌雪糕供應。 以放題來說食物種類不算多,但食物質素高又精美,真是貴精不貴多。

2019-02-08 144 瀏覽
日日返工食canteen冇啖好食,真係人都瘦幾磅,難得今日放咗工有friend同我一齊食飯,就近近地去銅鑼灣食放題!我哋搭電車去,幾個站就到!搭番電車去銅鑼灣就勁掛住以前返學嘅日子六點幾去到,都唔算多人,值得一提係d店員服務態度幾好,夠主動同積極。食放題點可以唔叫刺身呢!因為我個friend唔食魚生,所以得我自己吃又唔敢叫咁多,只係每樣叫d試下。每樣都好新鮮,有適當厚度,話呢到嘅刺身出名高質真係冇錯!驚唔夠quota試其他野,所以都唔敢叫太多壽司,不過見款款都幾吸引,就忍唔住手,仲有encore!推介牛油果軟殻蟹卷mini海膽手卷正!海膽鮮甜,一啖一個啱啱好!食番個沙律先!後面個沙律d黑松露同帶子為平平無奇嘅菜增添口感和味道上嘅層次!燒物都唔錯!牛舌羊鞍都好重肉味,同埋叫d菜中和下,食咗咁多肉都冇咁guilty xd沖繩黑糖網燒牛仔肉真係睇見到覺得好好食,中間仲係粉紅色,食落個味道幾有層次。再試埋豉椒汁炒花甲同冬陰功煮海鮮,算不過不失,如果想食多d其他野就可以skip呢2個。麻醬烏冬~Haagen dazs焦糖餅脆雪糕~甜度還好,味道幾特別,係會令人想食多幾杯!最後係炸榴槤波,係流心g

每樣都好新鮮,有適當厚度,話呢到嘅刺身出名高質真係冇錯!

mini海膽手卷正!海膽鮮甜,一啖一個啱啱好!

麻醬烏冬~

最後係炸榴槤波,係流心gahh!一啖咬落去,熱辣辣,好正!
2019-01-24
2019-02-06 107 瀏覽
難得早收工,與朋友聚餐放鬆一下心情~ 今日決定去位於黃金廣場的大喜屋日本料理放肆一吃!! 很久以前去過旺角的大喜屋,銅鑼灣的大喜屋就真的是第一次了~ 舖內環境挺舒適的~刺身很鮮甜清爽! 蟹籽沙律的蟹料同沙律醬份量很多,加上新鮮的青瓜絲,很開胃!朋友點的黑松露帶子沙律的黑松露味不算太濃,勝在帶子夠鮮甜,配上生菜都挺夾的。拖羅手卷和海膽手卷是主打吧!! 一口手卷的份量不多,點多些都不會怕飽~牛油果軟殼蟹卷和鰻魚忌廉芝士卷都很美味!豉椒汁炒花甲的醬汁太過,而且花甲有沙~串燒味道一般~燒香草羊鞍肉質唔錯! 當然少不了主角!! 脆炸貓山王,榴槤味勁濃郁,必必必食!!!最後一人一杯的Haagen-Dazs雪糕結束這頓晚飯。

刺身很鮮甜清爽!

蟹籽沙律的蟹料同沙律醬份量很多,加上新鮮的青瓜絲,很開胃!

牛油果軟殼蟹卷和鰻魚忌廉芝士卷都很美味!

豉椒汁炒花甲的醬汁太過,而且花甲有沙~

串燒味道一般~

燒香草羊鞍肉質唔錯!

最後一人一杯的Haagen-Dazs雪糕結束這頓晚飯。

2019-01-24
  • 脆炸貓山王
  • 海膽手卷
  • 炸物
2019-01-28 121 瀏覽
每次食放題都好興奮~ 可以試曬好多日本菜式~ 而大喜屋出名質素有保証~ 今次都再推介這間!環境:好多卡位,座位十分舒服。服務:非常滿意,店員態度親切,上菜速度快,亦沒有跟漏單,特別經理十分友善。讚!食物:1. 魚生買相非常吸引,帶子,蟹腳,三文魚都好新鮮味美!2.壽司相當多種類,火炙壽司好好食,而壽司飯份量少,食多幾件都唔會飽!3. 海膽手卷你睇下海膽幾多,幾大粒,必食!4. 芝麻雞翼十分香口,我叫左3 round! 5.天婦羅唔會太多粉~ 最鍾意食蟹柳!6. 雪糕這款牛奶雪糕超好味, 好重奶味!7. 飲品除左正常野飲,這些清酒,梅酒都可任叫,nice!

環境:
好多卡位,座位十分舒服。

服務:

食物:
1. 魚生
買相非常吸引,帶子,蟹腳,三文魚都好新鮮味美!

2.壽司

3. 海膽手卷
你睇下海膽幾多,幾大粒,必食!

4. 芝麻雞翼
十分香口,我叫左3 round!

5.天婦羅
唔會太多粉~ 最鍾意食蟹柳!

6. 雪糕
這款牛奶雪糕超好味, 好重奶味!

7. 飲品
除左正常野飲,這些清酒,梅酒都可任叫,nice!

2019-01-23 150 瀏覽
經過成個星期既工作,終於都到左星期五!今日放左工之後,去左同朋友食位於銅鑼灣既大喜屋放題。我地食晚上六點鐘既時段,唔算好多人,同埋都唔太逼,我地兩個人去都有張四人枱,坐得幾舒服。 一開頭叫剌身就少不免啦!我地叫左甜蝦、北海道鮮帶子、虎蝦、三文魚,d 刺身幾新觧,唔錯!至於壽司,我地就叫左大灸蒜香大蝦壽司、黃金蟹棒壽司、火灸左口魚壽司、芥辣八爪魚軍艦同埋辣味三文魚壽司。每件壽司都細細件,可以試曬佢地又唔會太飽! 熟食都有唔少選擇!當中最中意佢個芝士波,好煙韌!最後,甜品方面仲有Haagen Daz 既雪糕!除左雪糕,我地仲叫左法式燉蛋、桂花椰汁糕、榴槤糯米糍同埋軟身芝士餅。D甜品都好有質素,味道適中,唔會太甜!今晚真係過左一個好「豐富」既晚上~

熟食都有唔少選擇!當中最中意佢個芝士波,好煙韌!

今晚真係過左一個好「豐富」既晚上~
2019-01-23 104 瀏覽
最近太大壓力,決定收工同同事食餐放題化悲憤為食量,所以揀咗平靚正又就腳既大喜屋,希慎隔離就係!睇佢menu都幾多選擇,冷盤到熟食再到甜品同野飲都應有盡有!我同朋友刺身方面雖然唔係叫咗好多,但發現佢都幾新鮮!我地主攻壽司同小食!壽司都叫咗好多款,芝士蟹棒呀炙燒三文魚呢啲都有叫,飯嘅份量夠細可以食多幾款口味!除此之外,仲叫左餐廳推介既蟹籽沙津、蒜片牛柳粒、燒香草羊鞍、鹽燒海蝦、燒菠蘿。食物既質素都好好,上菜速度又快,同埋最緊要係食物既種類都好多。最後甜品都有好多選擇,焦糖燉蛋又有,tiramisu又有,連我至中意嘅芝士蛋糕都有!雪糕仲可以揀Hagen daz!連最新款mochi都有!總括而言,價錢合理又多選擇,一定會再黎!

總括而言,價錢合理又多選擇,一定會再黎!
2019-01-23 110 瀏覽
好耐無食放題啦,對上一次食應該係8個月前😌😌🤭今次揀個平日去食lunch放題!早餐都唔食,留返個肚食放題絕對係明智選擇😄刺身絕對不可缺少,每次放題都會食三文魚,甜蝦&虎蝦~~ 刺身都好新鮮,最緊要係無雪味。又夠厚👍👍然後食左牛油果軟殼蟹壽司,燒三文魚🍣壽司,燒雞軟骨,燒菠蘿🍍,榴蓮波波🤪🤪🤪太多嘢想食,但胃細🤭🤭食唔落啦....
刺身絕對不可缺少,每次放題都會食三文魚,甜蝦&虎蝦~~
刺身都好新鮮,最緊要係無雪味。又夠厚👍👍
三文魚刺身

太多嘢想食,但胃細🤭🤭食唔落啦....
三文魚刺身
  • 刺身
  • 燒菠蘿
  • 炸物
2019-01-23 80 瀏覽
好久沒有吃放題了,今次跟朋友一齊吃午餐放題,慶祝一下大家年尾出雙糧😆😆餐廳非常窩心,其中的幾款飲品竟然有熱的,15度的天氣,我絕對是不會喝凍的飲品!沒想到居然會如此周到,有我喜歡的蜜桃烏龍茶,暖暖的!好感動對於刺身,我覺得自己挺有要求的,好驚喜發現這裡的刺身真的不錯,很新鮮!厚度也足夠,口感不錯的!點了我最喜歡的三文魚、希靈魚跟 油甘魚。當然還有吃其他的刺身,甜蝦和虎蝦我也很愛😌可是我顧著吃,忘記了拍照......哈哈鰻魚控的我按耐不住點了幾件鰻魚壽司,看著就覺得那個鰻魚有多好吃,入口即化,香噴噴的鰻魚汁真的會忍不住,可是為了品嘗更多的品種,我還是控制自己不要瘋狂的吃鰻魚壽司!畢竟我不是大胃王鹽燒雞翼很入味,無論雞翼的表層或者裏面都是有味道的,廚師處理的很好👍脆炸貓山王跟芝心香芋丸也是必吃的,外脆內軟,裏面的榴蓮味很香很香,一口一個,剛剛好😌😌我從來沒有想過放題都會有非味精的燉湯喝🤣這個栗子燉烏雞湯最適合我們這些養生的女生們!這湯濃郁,比媽媽平時在家做的更加濃郁🤭🤭對於不吃海膽的我,在朋友三番四次的推薦下,朋友不斷說這裡的海膽手卷如何如何的好吃,我就答應了吃一個,天啊....這海膽真的

對於不吃海膽的我,在朋友三番四次的推薦下,朋友不斷說這裡的海膽手卷如何如何的好吃,我就答應了吃一個,天啊....這海膽真的很新鮮,完全沒有我討厭的腥味!份量剛剛好👍

餐廳提供的食物實在太多了,我不能一一去嘗試!還有就是餐廳的服務很好,不會漏單,服務員也很熱情!及時幫忙清理檯面,環境也舒適!新年以後,我要再吃一次,瘋狂的吃鰻魚壽司刺身、燒雞翼、脆炸貓山王..........
2019-01-23 60 瀏覽
期待左好耐嘅放題,終於可以食到啦!難得星期一唔洗返工,一於去瘋狂食食食;今次選擇左Lunch 放題,12:00-15:00,我同朋友12點前就到咗,可以第一檯入座,環境好舒服,安排左4人座位。闊落,good啱坐落就陸續有客人黎,好彩我哋早到,有靚位坐! 第一round,當然係食刺身啦, 為咗避免浪費嘢食,我地兩個人就嗌2 3件!費事做大嘥鬼嘛三文魚,切得好厚,完全無雪味^-^ 好好食,前後嗌左3次,正,完全係食過返尋味跟住就食下sushi la,大喜屋嘅壽司真係好抵讚👍細細舊,唔會超大舊飯,可以食多幾件,食左啲唔同嘅款式,超👍👍我最愛的依然係燒三文魚腩壽司,真係好好食勁愛牛油果🥑嘅我,二話不說就嗌左個牛油果軟殼蟹卷,香脆可口,軟殼蟹脆,配埋牛油果一齊,簡直絕配,一口氣食左兩舊重頭戲嚟啦,海膽手卷,好精緻呀!細細舊,一啖放入口,乾淨俐落!完全係perfect~~ 炸物都好出色,我最愛雞軟骨同埋天婦羅蝦🍤!最後食埋個雪糕🍦食到超級飽嘅一餐,餐廳服務好好,完全無漏單的現象,效率高,上菜速度快!
啱坐落就陸續有客人黎,好彩我哋早到,有靚位坐!

炸物都好出色,我最愛雞軟骨同埋天婦羅蝦🍤!
最後食埋個雪糕🍦

2019-01-21 103 瀏覽
因為銅鑼灣有適合時段,所以才預約了這間,之前一直食開旺角樂天,睇網上話銅鑼灣坐得舒服點,所以就去啦。座位方面最後都係無話坐得好舒服,都係同人枱貼枱坐。食物方面款式都真的少之又少,燒菠蘿由一開始點了,之後等到咁上下再點多一次,都無上燒菠蘿,本以為要燒一段時間,所以到差不多要結帳時才跟服務生講,原來漏左兩次單飲品又選擇少,得幾款普通飲品,所以食一次就夠了!服務都一般,不過不失。但就好想食花膠,這一間沒有得食,今次食都不算太飽,好似不夠滿足,甜品都不太夠多!可能食過旺角才知道咩叫滿足所以不是銅鑼灣分店的錯

座位方面
最後都係無話坐得好舒服,都係同人枱貼枱坐。

食物方面

飲品又選擇少,得幾款普通飲品,所以食一次就夠了!

服務都一般,不過不失。

所以不是銅鑼灣分店的錯

炸榴連
炸榴連
2019-01-19 109 瀏覽
行左大半日街真係腳都斷,為左慰勞自己,真係要食放題狂拆一餐講起放題,係銅鑼灣我淨係識大喜屋,一於試下佢有無退步先!刺身拼盤榮螺係最好味既大粒又彈牙,正。北寄貝亦鮮甜爽口好味。海膽迷你卷味道較淡,普普通通吧鰻魚新鮮,牛油果軟殼蟹卷香脆可口,牛油果味好香好林,正!芝士玉子芝味香濃,好味道照燒雞涼拌烏冬配上香滑麻醬,青瓜絲,稻庭冷烏冬好好味估唔到咁大鑊既蟹粥,粥底綿滑清甜,竟然兩個人ko到成鍋X.O.醬炒牛柏葉牛柏葉爽口,加埋西芹做配菜,口感十足。芝士麻薯波朋友話驚好漏唔陪我食,佢見到我食就後悔啦外面香脆,入面鬆軟,一啖咬落去 入面既芝士流出黎,香滑好味牛油粟米讀書時候既回憶呀~日日放學都去阿波羅買杯黎食。你有無試過呀?燒翠肉瓜清甜好味,一串得兩塊真係唔夠喉。豉椒炒蜆無太大期望所以無失望。不過完全無沙,值得一讚冬陰公海鮮湯好香~~不過略嫌唔夠酸,偏甜。但都幾好味食過大喜屋無數次,質素點都仲keep到食極唔厭呀
行左大半日街真係腳都斷,為左慰勞自己,真係要食放題狂拆一餐
講起放題,係銅鑼灣我淨係識大喜屋,一於試下佢有無退步先!

榮螺係最好味既
大粒又彈牙,正。
北寄貝亦鮮甜爽口
好味。

海膽迷你卷味道較淡,普普通通吧

鰻魚新鮮,牛油果軟殼蟹卷香脆可口,牛油果味好香好林,正!

芝士玉子芝味香濃,好味道

照燒雞涼拌烏冬

配上香滑麻醬,青瓜絲,稻庭冷烏冬好好味

估唔到咁大鑊既蟹粥,粥底綿滑清甜,竟然兩個人ko到成鍋

X.O.醬炒牛柏葉

牛柏葉爽口,加埋西芹做配菜,口感十足。

芝士麻薯波

朋友話驚好漏唔陪我食,佢見到我食就後悔啦
外面香脆,入面鬆軟,一啖咬落去 入面既芝士流出黎,香滑好味

牛油粟米

燒翠肉瓜

清甜好味,一串得兩塊真係唔夠喉。

豉椒炒蜆

無太大期望所以無失望。不過完全無沙,值得一讚

冬陰公海鮮湯

好香~~不過略嫌唔夠酸,偏甜。但都幾好味

食過大喜屋無數次,質素點都仲keep到
食極唔厭呀