2017-02-03 3035 瀏覽
如果你星期一至五下午唔開就唔好話開12:00啦,去幾次你都話未開門。第一次去就話有問題要遲到12:30先開門,第二次直頭話星期一至五,下午係唔開。仲有啲態度唔得囉。
2017-01-29 2426 瀏覽
燒元貝食到硬野,東風螺有沙, 飯都有怪味, 海膽似鼻涕, 咖哩雞似瘦肉, 蟹柳似魚蛋, 冇叫嘅嘢就成枱都係, 最多就係啲澱粉質類嘅, 韓式炒蜆烚完之後用汁撈。 last order都唔提你 。要用雪糕填飽個肚…… 因為係雀巢出產……

2017-01-09 2377 瀏覽
朋友介紹午餐可以任食自助沙律就一起來了,沙律大約有三、四種選擇,味道不錯材料幾新鮮。午餐的量大,一個定食對大胃我的來說都已經足夠。可惜的是滑蛋雞扒的雞扒上菜時已經吸了不少汁軟了沒咬口。另外,店中的冷氣真的好強好大風,我本身是怕熱的人都給吹到發震。基本上,約hkd50吃這午餐都算不錯了!最重要的是沙律可以自助任食,就算男士們胃口再大都可以填滿肚子!朋友點了鰻魚石頭鍋炒飯說幾好吃,下次來就試試這炒飯吧!

可惜的是滑蛋雞扒的雞扒上菜時已經吸了不少汁軟了沒咬口。
基本上,約hkd50吃這午餐都算不錯了!
朋友點了鰻魚石頭鍋炒飯說幾好吃,下次來就試試這炒飯吧!
2016-11-24
人生食過最難食嘅放題,不可一不可再。三文魚有怪味,牛肉鍋得一舊牛肉(同雜菜煲一樣)。野食種類少到飛起。第一次嗌完第一轉野食,第二轉完全唔知嗌咩好。 重點。273蚊一個人,係咪傻左? 唔明間野點生存落去。
重點。273蚊一個人,係咪傻左? 唔明間野點生存落去。

2016-12-09 2034 瀏覽
本身諗住上大鍋口打邊爐,點知滿哂。見到呢間一至四做緊二人同行一人半價ge優惠,結果就決定試下。入門口之前都有睇過食評,感覺好多都好差,仲諗住今次中伏了,點知係勇者ge試煉場。一入門口都唔算好吸引,個reception頹頹地,d menu貼哂出黎,不過見識過旺角同尖沙咀…就覺得即時冇哂霸氣。行到埋去個侍應問我地坐唔坐窗口位,我當然話好,但又覺得奇怪,好少有放題餐廳主動咁問。不過行到埋去窗口位又唔覺得有咩特別,而且因為夠高,個景都唔錯。一坐低侍應就介紹出面有自助沙律吧同雪櫃自己拎。出去兜一轉個吧,都係得好普通個d,即係有沙律菜呀,醬呀比你自己撈,又有整好左任夾,但就…冇咩特色,所以一樣都冇試到。野飲都ok,有可樂,zero,韓國罐裝龍井茶…最厲害我見到有一堆應該500ml ge波羅味芬達,飲完都應該飽左一半。佢d菜單唔算好多,差唔多十款左右,一般大圍野壽司,軍艦,小菜,天婦羅等等都有。所有選擇都係平時一定會有個幾款,所以都冇咩驚喜。但特別ge係,佢ge水準冇其他食評講到咁差,如果係當佢普通一間日本野,同元氣,板長個種級數都差唔多,唔會話特別好食,如果唔特別專挑大伏野,都唔算難食。之但係食食

之但係食食下,突然有個侍應走黎問有冇興趣大閘蟹。如果唔係已經十二月,都唔介意試下,反正又唔使加錢。不過最後都冇叫到,大閘蟹d咁易中伏,都係唔好係呢d餐廳搵命博。

食完之後,其實間餐廳都比到唔少驚喜。

佢有得叫苦瓜炒蛋,係日本餐廳叫呢味就係奇怪d,不過如果有勇者想挑機,不妨叫埋麵豉青瓜一齊食,唔係撈埋一齊食,因為個炒蛋本身冇咩味,但夾埋青瓜…上面個堆紅麵豉一齊食,又比佢吊到d味出黎,仲要有昇華ge感覺。

我條佬就話牛舌可以安歌十萬次,因為佢勁厚切,又燒得唔錯,可惜我係唔同牛濕吻,所以冇食到。

佢個蠔仔粥唔知係咪落左大地魚粉,本身質感就係厚身ge潮州粥,仲要加埋個面有一埋芫茜,直頭就係打冷ge感覺。個炒金菇又會落勁多生熟蒜,所以好香好好食。

最後兩個人夾埋先三百,抵到爛。
2016-12-08
  • 蒜蓉炒金菇
2016-11-29 2290 瀏覽
大喜家名字細細個已經聽過啦,其實都食過幾次,不過仲係好有質素依然要2星期莉BOOK位先可以食到,証明人氣依然,真係誇張黎到急不及待叫刺身細細個已經唔明黠解放題既價錢可以拎到咁靚既刺身,鮮蝦刺身好滑溜三文魚夠曬肥美,拖羅香港黎講亦都算唔錯鮮蝦刺身好滑好多汁,拖羅味道都唔錯玉子壽司飯團夠實,燒出黎味道都唔錯,而且好大份,叫一次都夠曬飽拖羅海膽壽司個樣夠曬精緻,食起黎味道仲唔錯海膽夠曬新鮮,拖羅肥美,真係好正每人都仲係$250,出面依個價錢有機會中伏嫁

依然要2星期莉BOOK位先可以食到,証明人氣依然,真係誇張

黎到急不及待叫刺身

三文魚夠曬肥美,拖羅香港黎講亦都算唔錯

鮮蝦刺身好滑好多汁,拖羅味道都唔錯

海膽夠曬新鮮,拖羅肥美,真係好正

每人都仲係$250,出面依個價錢有機會中伏嫁
2016-11-05 2837 瀏覽
看了單張2人同行1人半價,所以吃吃看。 首先,環境方面,環境尚算乾淨寬躺不過燈色有點暗,冷氣開得比較冷,建議帶薄風衣,坐得也舒服,當天剛好碰見幾位行動不便坐左輪椅的客人,職員貼心讓出空間較大的位置讓他們享用晚餐。廁所環境較差 其次,職員方面,有足夠職員服務客人而且勤快,態度有禮可是有部份職員不懂處理信用卡付款。 第三,食物方面,食物選擇多,主流的日本料理齊全,刺身、燒物、飯卷、前菜跟壽司味道一流!不過炸物比較一般這次沒有Order飯/拉麵未能評分 但食物質數算是高質! 第四,飲品和甜品方面,選擇很多,有清油,啤酒,汽水,菜,紙包飲品等,但甜品只有雀巢雪糕,個人認為沒有飯後甜品有點失望!
看了單張2人同行1人半價,所以吃吃看。

三文魚頭湯
刺身
  • 刺身拼盤
  • 金菇牛肉卷
2016-10-08 2928 瀏覽
放題試過幾間,呢間是第一次試,純粹是就腳,但比相像中好。食物新鮮,因是日本放題,所以食物比較單一,刺身好新鮮,炒飯好味,飲品好多選擇,個人比較喜歡花之戀壽司,燒粟米,炸蠔都是不錯。
2016-09-30 2567 瀏覽
今日同朋友唔知食咩好,最後發現原來呢間大喜家有午市!以前肯定無!食咗幾啖先醒起要影相😂$48-$58仲要有salad bar,仲要d魚生飯正常。我地最後一人加一客魚生都係$28一客。覺得咁都做到,勁!👍🏻
食咗幾啖先醒起要影相😂
$48-$58仲要有salad bar,仲要d魚生飯正常。
我地最後一人加一客魚生都係$28一客。
覺得咁都做到,勁!👍🏻
魚生飯,野菜煲
2016-09-30
魚生飯,野菜煲
  • 刺身
2016-09-26 2352 瀏覽
好耐無食放題,睇到有做特價,特意拉咗好友一起去。地點離荃灣遠點,我地早早到場,今日可以放開食囉!品種如一般放題,點餐紙好多,冷食沙律自己去拿食咗無特別,越食越無胃口,不如我地荃灣放題,老遠趕來,不值不值
2016-08-20 2118 瀏覽
不誇張,真的只有飲料可以喝,沒吃過那麼難吃的日本料理,不是太鹹,就是不新鮮,奉勸大家想清楚再來,真的好後悔來吃這家,不會再有第二次,太難吃,太難吃,太難吃,很重要要說三次!
2016-08-20
  • 飲料
2016-08-16 1249 瀏覽
事隔半年再光顧,食物品質,飲料和服務跟半年前有天淵之別。尤其係食物質數以幾何級數下降食品選擇只有以前的一半而且飲品選擇亦以下價為主。食物溫度非常差,刺身也不新鮮,餐廳近乎吃團體餐似的。相信以後都不會再光顧
2016-08-14
2016-08-15 571 瀏覽
最初想試吓呢間放題,係見佢d相post 出來睇見都幾好,所以都約建議一班朋友到大喜家食,點知來第一盤刺身已覺心感不妙,刺身薄薄的,極細件,食三文魚,是“雪”不是魚味,質素差,蝦是黑色既!超吾新鮮其實一邊食一邊怕食完會肚子痛。飲品無咩選擇大部份康師夫價錢$198未加一所以不知所謂的大喜屋以後不會來
飲品無咩選擇大部份康師夫
價錢$198未加一
所以不知所謂的大喜屋
以後不會來
2016-08-14
  • 自助沙律吧
2016-08-14 767 瀏覽
團購與現實 不符,團購食3小時,8:30分到11:30,但去到食10:30巳last call,而且團購時大家要睇清楚,上一行寫要收服務費,下一行在其它地方寫要收付加費,即是要比2項錢,睇少左都唔掂,會誤導左大家。服務更唔駛講。
2016-08-13
團購
前幾日係團購買左兩張優惠卷$118位,book左今晚去食啦,首先門外好多人排隊包括買左團購既客人同無買既客人,係等位期間計返條數,原價係每位$188+1而團購係$118+手續費$48+附加費20蚊,團購的確係每位平左十幾廿蚊既😓。入座之後,首先點左刺身先,好快就到,甜蝦就要自己剝殼既,其他就正正常常,賣相好求其,係黎唔足我地點既野,問店員係今日無油甘魚呀定點,個店員口upup飄走左,再問佢咁今日其實有無油甘魚,佢話有入單,問非所答,懵懵懂懂,唔想理我咁。除左首單刺身最快黎,之後等左好耐都未有野黎,上菜超慢,黎親唔係漏黎樣就無黎到,其中一張單落左四次,到走都無黎過,野食唔好食都算,起馬都黎齊呀!成餐飯我地越食越激氣,最後想食杯雀巢雪糕降下火,點知連雪糕都無哂,雪糕櫃係空架!!好想知咁大個雪糕櫃係咪擺十幾廿杯雪糕架咋?!走既時候聽到好多食客都好多怨言,話間野不知所謂,d野食叫極都唔黎,團購都唔抵,又有人話係數一數二最難食既放題,我都好認同,真係好伏,真係我食過最差質素同最唔抵食既放題,連男友原本一開始叫我唔好嬲,走既時候佢都嬲到爆。我都忍唔住要寫篇野分享下食評,唔想有人再中伏!!實在太差!

走既時候聽到好多食客都好多怨言,話間野不知所謂,d野食叫極都唔黎,團購都唔抵,又有人話係數一數二最難食既放題,我都好認同,真係好伏,真係我食過最差質素同最唔抵食既放題,連男友原本一開始叫我唔好嬲,走既時候佢都嬲到爆。我都忍唔住要寫篇野分享下食評,唔想有人再中伏!!實在太差!!

2016-08-09