2024-02-11 82 瀏覽
Japanese Style Curry with Slow Cooked Chicken Breast Cream Cheese Salad Waffles窩夫外脆內鬆軟,配上奶油乳酪口感滑順,而再有香濃咖喱,配慢煮雞胸肉,其柔軟多汁口感,再有醬汁添加,令味道更有層次感。Smoked Salmon Avocado Tatar BagelBagel口感紮實煙韌,配搭微酸清爽嘅牛油果蟹肉他他,清新不膩。Buzzed Tiramisu (Limited)係招牌甜品,梗係唔可以錯過!Mascarpone cheese入口柔軟,手指餅濕潤,酒味突出之餘又唔會蓋過咖啡味,加埋朱古力醬,味道好豐富。Matcha Affogato柔滑香濃嘅雲呢拿雪糕配上香甜紅豆同煙韌蕨餅,配料豐富,再淋上豐厚濃醇嘅抹茶,口感飽滿,清爽涼快。Coconut Cold BrewCold Brew的濃烈咖啡香,再加上椰子的香甜味,帶來了一點的滑順甜度,清涼而濃郁香甜,確實不錯。

Buzzed Tiramisu (Limited)
係招牌甜品,梗係唔可以錯過!

Matcha Affogato

2024-02-10 761 瀏覽
堅尼地城是一個可謂獨特的小社區,隨著不斷的發展,新舊交替,久不久來這一區逛逛就會發現很多新事物。走累了,又可以找到很多富個性的咖啡小店歇一歇。這一間「夏雪」就讓我們有一個寧靜的空間,歡度一段休閒的時光。餐廳的裝潢比較簡約,深藍色的牆身配以鮮黃色的椅子,形成強烈的對比,加上高樓底,空間感強,感覺是蠻舒服的。此外,四圍都放置了一些帶藝術感的裝飾,添多了幾分文藝的氛圍。基本上這裡比較自助,清水、餐具、餐紙自由取用。餐牌上,提供大量各式和各樣的咖啡、特飲,此外,更有一些招牌雞尾酒、精品酒類,而食物方面,就提了鹹甜窩夫、貝高包、甜點……等等。甚少試冰滴咖啡,這一杯「Iced Drip 」($60)採用了雲南咖啡豆,色澤透徹,入口醇香而帶點酸味,風味獨特。另一杯「Latte」($45)亦是水準之作,拉花漂細緻,加入奶泡之後,咖啡味入口更醇厚芳香。這裡主打是窩夫,當然要試勻一鹹一甜。這個「Whiskey Apple Crumble Waffle」($88)屬甜食,賣相漂亮,咖啡味的窩夫口感香脆,帶威士忌酒味的蘋果肉,清甜特別,加上烘得脆脆的金寶,配以香滑的雲呢拿雪糕,一同吃下去實在美妙。另一款鹹食的
,歡度一段休閒的時光。
帶藝術感的裝飾,添多了幾分文藝的氛圍
基本上這裡比較自助,清水、餐具、餐紙自由取用。
,入口醇香而帶點酸味,風味獨特。
Iced Drip
Latte
Whiskey Apple Crumble Waffle
另一款鹹食的窩夫就選了「Cream Cheese Salad Waffles」($58)拼「Apple and Avocado with Shrimps」($48),這原味窩夫甚具蛋香,而且,又大又厚身,上面鋪滿了牛油果、蘋果片及鮮蝦肉,不單是很健康的組合,味道輕盈清新,很有層次感
,超讚喔!
Cream Cheese Salad Waffles + Apple and Avocado with Shrimps
小店製作很用心,吃得出當中誠意,讓人有個愉快的下午。
Whiskey Apple Crumble Waffle
❄️【 夏雪 𝘚𝘶𝘮𝘮𝘦𝘳 𝘐𝘤𝘦 】❄️⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄2017年,曾經去過位於大圍嘅「夏雪」,對佢哋嘅綠茶心太軟、銅鑼燒、蕨餅念念不忘💚估唔到咁多年後,有機會喺堅尼地城重遇,menu早已改頭換面,食物變得更精緻了🍴窩夫係佢哋嘅招牌甜品,除咗可以甜食,仲可以配搭其他輕食,成為簡餐🧇 不得不讚佢地嘅窩夫,烤製過程已經滿室飄香,而且有一定厚度,口感外脆內軟☺️配搭牛油果、蘋果、蝦等新鮮食材、中和飽滯感🥑🍎🦐窩夫甜食更係深得我心❤️開心果綠茶窩夫質地鬆軟,散發淡淡抹茶味,整體唔會太甜仲有煙煙韌韌嘅白玉,甚具日式風情🍡朱古力口味的則非常非常濃郁🤎心太軟流心程度澎湃,仲配焦糖香蕉🍌同雲呢拿雪糕,也太豐盛😳⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️ᴡᴀꜰꜰʟᴇꜱ ᴍᴇᴀʟꜱ◾️▪️ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ꜱᴀʟᴀᴅ ᴡᴀꜰꜰʟᴇꜱ ($58)ᴀᴅᴅ-ᴏɴ ɪᴛᴇᴍꜱ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴀɴᴅ ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ᴡɪᴛʜ ꜱʜʀɪᴍᴘꜱ (+$48)ᴋɪᴍᴄʜɪ ʀɪᴄᴇ ᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ᴘᴏʀᴋ ʙᴇʟʟʏ (+$58)▪️◾️ᴍᴏɴᴛʜʟʏ ᴡᴀꜰꜰʟᴇ ᴡɪᴛʜ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ◾️▪️ᴘ
❄️【 夏雪 𝘚𝘶𝘮𝘮𝘦𝘳 𝘐𝘤𝘦 】❄️

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

配搭牛油果、蘋果、蝦等新鮮食材、中和飽滯感🥑🍎🦐

窩夫甜食更係深得我心❤️
開心果綠茶窩夫質地鬆軟,散發淡淡抹茶味,整體唔會太甜
仲有煙煙韌韌嘅白玉,甚具日式風情🍡

朱古力口味的則非常非常濃郁🤎
心太軟流心程度澎湃,仲配焦糖香蕉🍌同雲呢拿雪糕,也太豐盛😳

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️◾️ᴡᴀꜰꜰʟᴇꜱ ᴍᴇᴀʟꜱ◾️▪️

ᴀᴅᴅ-ᴏɴ ɪᴛᴇᴍꜱ

ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴡᴀꜰꜰʟᴇ ($108)
ᴅᴇᴠɪʟ ᴄʜᴏᴄᴏ ($108)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:夏雪 (西環)
西環堅尼地城山市街1J號地舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami堅尼地城 #堅尼地城美食 #夏雪 #summerice #summericehk @summerice.hk
2024-02-02
Devil Choco賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品設計擺盤別具心思,特意將心太軟放在朱古力窩夫上,令切開後傾瀉而出的朱古力漿,能完美地被窩夫吸納保留,非常理想。心太軟和朱古力窩夫熱烘烘送上,食落外脆內軟,綿密細緻,入口即能感受到濃郁醇香的雙重朱古力滋味,令人回味無窮,朱古力迷必食😋隨窩夫附上焦糖香蕉和雲呢拿雪糕,冰涼又甜美,令整體味道更豐富。White Coffee賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧咖啡上以經典的心型拉花作點綴,外觀精美悅目,上枱時散發著濃郁的咖啡香氣,非常吸引。咖啡口感順滑容易入口,堅果味偏重,醇香宜人,微微的甘苦滋味正好中和甜品的膩滯感,出色推薦。環境:🐧🐧🐧🐧🐧咖啡室設計猶如一個小型的藝術館,內裡牆身掛上一幅幅特色畫作,四處亦以多款工藝作品作點綴,充滿著濃濃的文藝氣息。🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️🐧❤️結語:窩夫甜品製作用心出色,必食推薦❣️

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️

🐧❤️結語:窩夫甜品製作用心出色,必食推薦❣️
下午茶
White Coffee
幫襯勁買💛夏雪 SUMMER ICE ⏺@summerice.hk港島西區係個少有容得下小店嘅舊社區📼當中隱藏許多傳統老店,同時進駐不同嘅新式cafe⛓ 經過呢間cafe覺得店名有啲熟口面,原來真係闊別幾年後重回堅尼地城💫Menu離不開Waffle同精品咖啡🧇 落地玻璃門面讓自然光引入室內空間,藏青色牆身同芥末黃色櫈形成強烈對比🖌 連個藝術品望落都好似一格格嘅waffle▶️Cream Cheese Salad Waffles🧇Apple and Avocado with Shrimps|Kimchi Rice Cake with Pork BellyWaffle原本都厚身,外脆内軟,蛋味香濃🥚 再加上原個切片牛油果蘋果同蝦🦐 共四層疊得更高🏗 材料都係健康的,感覺輕盈清新🥑 軟滑口感中又帶有鮮甜爽脆,十分有層次感🍎韓式辣醬口味偏甜🇰🇷 比想像中更唔辣,同一片片軟糯嘅年糕融為一體🍚 三層嘅五花肉皮爽,脂肪肥而不膩,即使相間嘅瘦肉都係嫩滑多汁🐖Devil Choco😈Waffle上面放上法國心太軟🇫🇷 呢個擺碟係基於老闆做甜品多年嘅經驗心得👨🏻‍🍳 幾小心食心太軟都好,中間嘅lave都一定
幫襯勁買💛

夏雪 SUMMER ICE ⏺
@summerice.hk

Cream Cheese Salad Waffles🧇

Cream Cheese Salad Waffles w/ Apple and Avocado with Shrimps & Kimchi Rice Cake with Pork Belly

Devil Choco😈

Devil Choco

Waffle上面放上法國心太軟🇫🇷 呢個擺碟係基於老闆做甜品多年嘅經驗心得👨🏻‍🍳 幾小心食心太軟都好,中間嘅lave都一定會流落碟上面❤️‍🔥 為咗做到食盡每一啖,特意將心太軟放喺waffle上面,切開後就好似加咗層暖笠笠嘅朱古力醬🍫

Devil Choco

雲呢拿雪糕密度高,口感creamy絲滑之餘都唔易溶🍨 製作時用上大量雲呢拿籽,真材實料⚫️

完熟香蕉以焦糖高火炙燒過,多咗一層焦脆嘅口感🍌 脆口嘅Cocoa Cereal 波同餅乾碎,最後淋上朱古力醬,真係極級邪惡🦭

除咗常見嘅black white coffee,老闆特別推介呢兩款Cold Brew✨

Apple Cold Brew Cider🍎

Apple Cold Brew Cider

Coconut Cold Brew🥥

Coconut Cold Brew

有別於一般cold brew用到清水,分別將新鮮蘋果汁同椰青水加到咖啡豆中泠泡24小時❄️ 色澤呈深朱古力色,香味獨特☕️

前者另外再加入氣泡水同乾蘋果片裝飾🍎 味道似釀蘋果酒般,酸中帶點甜🍹 後者嘅after taste較強,入口後一會兒先品嘗到椰香味,少咗椰青水嗰份過甜口味,清爽風味更突出🌴

枱面display咗幾樽咖啡豆同description card,想搵款岩自己口味或者任何關於咖啡嘅問題都可以隨便問老闆🧔🏻‍♂️

支持良心小店💛
Apple Cold Brew Cider
2024-04-08 18 瀏覽
唔知大家鍾意唔鐘意搭叮叮🚋?有時放假搭鍾意電車慢慢行駛 唔使急嘅感覺總站落車後就去「夏雪summer ice」食個brunch🍽️幾鐘意鋪面裝修用深藍色為主調再配上芥末黃色嘅椅子!顏色配搭令到成間cafe有格調!📸除咗裝修上,餐廳既主打手工咖啡都有花心思!每個星期佢哋都會提供-6-7種唔同嘅咖啡豆⋯希望客人每日嚟都飲到唔同口味嘅咖啡⋯呢份心思已經好值得一讚🫶🏻擔心翻譯得差,食物名稱直接用英文⬇️☕️ Hand Drip(selected)☕️ Honey Jasmine Latte🧇 Cream Cheese Salad Waffles + Beef Bourguignon + Kimchi Rice Cake with Pork Belly🍮 Devil Choco揀咗帶有酒味嘅手工咖啡,有Baileys的味道,口感香濃而且幾特別,啱晒轉涼嘅天氣!而茉莉latte相對咖啡味無咁濃同茉莉茶嘅茶味互相配合,蜜糖嘅甜味令人覺得飲得好舒服❤️店內主打食物就窩夫!雖然窩夫外表睇落好厚身!即叫即製所以做到外脆內軟嘅感覺!而且好重蛋香味!查滿淡芝士味道更加提升!鹹食用原味窩夫配唔同嘅唔同嘅配料喺上面!紅酒煮
唔知大家鍾意唔鐘意搭叮叮🚋?
有時放假搭鍾意電車慢慢行駛 唔使急嘅感覺

幾鐘意鋪面裝修用深藍色為主調再配上芥末黃色嘅椅子!
顏色配搭令到成間cafe有格調!📸
除咗裝修上,餐廳既主打手工咖啡都有花心思!
每個星期佢哋都會提供-6-7種唔同嘅咖啡豆⋯
希望客人每日嚟都飲到唔同口味嘅咖啡⋯
呢份心思已經好值得一讚🫶🏻

擔心翻譯得差,食物名稱直接用英文⬇️
☕️ Hand Drip(selected)
☕️ Honey Jasmine Latte
🍮 Devil Choco

揀咗帶有酒味嘅手工咖啡,有Baileys的味道,

店內主打食物就窩夫!雖然窩夫外表睇落好厚身!
即叫即製所以做到外脆內軟嘅感覺!
而且好重蛋香味!查滿淡芝士味道更加提升!
鹹食用原味窩夫配唔同嘅唔同嘅配料喺上面!
紅酒煮牛肉煮得好腍!紅酒醬汁同窩夫都好夾!
泡菜豬肉用左腩肉去煮!口感豐富!辣辣地幾好味!

甜品揀咗邪惡版心太軟😈😈😈
心太軟切開後流心程度我俾🈵分!
朱古力漿流晒係朱古力味窩夫上,雙重滋味!
香蕉表面燒上一層焦糖脆面!再配上雲呢拿雪糕!
好食到光碟添!咁邪惡得唔得唔咖!🤭🤭🤭🤭
2024-04-07 15 瀏覽
今日同班朋友去 堅爾地城,打開openrice 見夏雪只有讚沒有負評。一試真的不錯, 点了在外面吃不到的威士忌窩夫, 牛肋條/麻辣雞窩夫, 開心果窩夫. 好好味。環境又休閒,伴著輕柔音樂, 悠閒度過下午。
威士忌窩夫
2024-04-07
威士忌窩夫
  • Whiskey Apple Crumble Coffee Waffle
2024-03-31 12 瀏覽
見到「夏雪」呢個名好特別,所以好有興趣去試吓究竟有咩食。去到見到個menu有開心果,二話不說一定要叫呢個開心味抹茶窩夫!一見到個甜品嘅顏色就知道開心果同抹茶味一定會好濃厚,食咗第一啖後,就知自己冇估錯!真係好好食呀😛咁你可以將開心果加埋抹茶一齊食,令到開心果嘅堅果味更加突出!窩夫本身已經用開心果嚟整,雪糕都係用開心果整嫁,不過食落就有少少甜!窩夫面頭亦都有啲抹茶同幾粒白玉,呢個甜品簡直係滿足晒我兩個願望🤩
从坚尼地城一路city walk就看到了这家小店本来想吃bagel, 但是无奈卖光了,就试了waffle meals, 我们选了〈apple and avocado and shrimp add on〉和〈beef bourguignonne〉, 牛肉非常软烂,牛油果和虾料也给的很足~甜的waffle, 我们试了招牌的〈开心果抹茶〉,上相满分,但是个人还是觉得咸窝夫更好吃!
从坚尼地城一路city walk就看到了这家小店

2024-03-06 17 瀏覽
📍夏雪 (西環)西環堅尼地城山市街1號地下J號舖👉 bagels MealsBlack Truffle and Mixed Mushroom💰78🤤🤤🤤🤤.5/5bagel比起想像中好食,食落勁煙韌!係我喜愛既口感😆😆😆 Side dish係我最鍾意嘅黑松露同蘑菇正正正 😆😆側邊仲有沙律菜👉Waffles Jasmine Osmanthus Tea Waffle💰75🤤🤤🤤🤤.5/5 茶味嘅雪糕加埋桂花香幾清新,夾埋窩夫一齊咁食真係一流👍🏼唔會好漏,幾fresh😋👉flatwhite 💰40🤤🤤🤤🤤.5/5 好啱心水,咖啡☕️好香濃,拉花又靚🫶🏾🫶🏾回頭:Yesyesyes!! 咖啡正,地方chillchill✨✨✨所以下次都好想再嚟試!
📍夏雪 (西環)
西環堅尼地城山市街1號地下J號舖

👉 bagels Meals
💰78

💰75

👉flatwhite
💰40
🤤🤤🤤🤤.5/5
好啱心水,咖啡☕️好香濃,拉花又靚🫶🏾🫶🏾

夏雪這名字聽起來很有詩意 上網找了一下店名背後意思//希望可以在夏天時用雪糕及凍飲為大家帶來冰凍的感覺;同時在冬天冰冷時用熱騰騰的咖啡及窩夫為大家帶來絲絲的暖意。//剛好對上一次是夏天到訪 這次是冬天 挺完滿的選址在堅尼地城山市街遠離正中間的大街有段距離 靜中帶旺下午陽光曬進深藍色的牆身 冷調中混上暖調ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴍᴀᴛᴄʜ ᴡᴀꜰꜰʟᴇ開心果有抹茶的陪伴下 堅果味更突出上碟時光看這個顏色就大概估算到夠曬濃郁窩夫本體也不會馬虎散發淡淡的開心果味雪糕雖說也是開心果 不過就走偏甜路線有抹茶加幾粒白玉 也不失為過一次過滿足了我兩個綠色願望(開心果和抹茶控)ꜱᴀʟᴀᴅ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙʀᴇᴀꜱᴛʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ
夏雪這名字聽起來很有詩意 上網找了一下店名背後意思

上碟時光看這個顏色就大概估算到夠曬濃郁
窩夫本體也不會馬虎散發淡淡的開心果味
雪糕雖說也是開心果 不過就走偏甜路線
有抹茶加幾粒白玉 也不失為過
一次過滿足了我兩個綠色願望(開心果和抹茶控)
ꜱᴀʟᴀᴅ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙʀᴇᴀꜱᴛ
ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ
「夏雪」,聽個名以為係甜品cafe,Menu上飲品食品種類齊全,好奇之下試了兩款鹹點配主打窩夫。「日式咖哩慢煮雞胸」及「燉煮牛肋條」份量十足,配上另外調味的沙律菜,以及外脆內軟嘅窩夫,質素有別普遍的Cafe食品。一問之下,原來呢度所有菜式都是店家自行研製。佢表示,唔想成為另一家堆砌腸仔煎蛋的全日早餐店,認為只有一手一腳煮出來,配合時令而轉變食材的菜單,先至對得住客人及價錢。除咗食物,呢度嘅嘢飲當然唔可以忽視。「椰青Coldbrew」使用自家拼配豆,味道清香。Green Tea Sour係抹茶粉加檸檬汁及Tonic,酸酸甜甜茶味十足。店內裝潢樸素,附近環境幽靜,如果想度過一個寫意嘅午後,相信呢度會係唔錯嘅選擇。希望下次可以來試埋佢地嘅雞尾酒!

希望下次可以來試埋佢地嘅雞尾酒!
2024-02-18 12 瀏覽
夏雪 地址: 西環堅尼地城山市街1號地下J號舖-----上一次同女朋友見門口好chill 而發現的cafe coffee shop ,知道可以帶狗是dog friendly,是日再來訪當然帶埋主子來一齊威威,去街街gogogo 一系列輕食沙律,甜品及飲品點了個cream waffle $58加雞肉,+$58雞胸加curry,waffle 現製好脆,整時芳香的牛油麵粉香飄滿全個店原想食bagel 但賣光,另一個是紅酒牛,個紅酒汁帶點甜,蔬菜味道融為一體,牛肉好軟$40 iced black coffee ,有唔同豆比你挑,聞一聞再決定,black coffee 最能嚐出豆香,風味苦酸除自己,苦中偏酸另外都有coffee ,以外同cocktail ,iced matcha 嚐甘苦味
夏雪

地址: 西環堅尼地城山市街1號地下J號舖
-----

一系列輕食沙律,甜品及飲品

2024-02-18 14 瀏覽
🧇夏雪終於都回歸西環之前一直都聽西環嘅朋友講呢間窩夫好好食竟然真係等到佢重開,梗係要試吓佢嘅招牌窩夫♡ ᴡᴀғғʟᴇ ᴍᴇᴀʟ🧇鹹食窩夫都有佢嘅特色可以揀三種配料再加埋一個窩夫牛肉同埋豬腩都好似幾吸引所以就叫咗兩款煮食嚟配窩夫每一款都調味得好好單獨食每一樣都好出色不過始終我哋都係覺得窩夫應該配甜食,但整體嚟講都唔錯😍♡ ᴅᴇᴠɪʟ ᴄʜᴏᴄᴏ🧇呢個真係超大亮點成個窩夫勁脆,而且加埋雪糕同埋朱古力仲有香蕉配埋心太軟真係超邪惡🍫窩夫係超脆🧇而且心太軟夾埋其他配料嚟食個味道真係好濃郁! 完全值得有第二次ᴇɴᴄᴏʀᴇ ♡ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 唔係間間甜品店都可以將ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ整得好好食呢間就做到有咖啡味亦都有酒味嘅ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ☕️🍸芝士嘅味道層次都做得好出色除咗打卡之外味道都同期望一樣🧁
🧇

♡ ᴡᴀғғʟᴇ ᴍᴇᴀʟ🧇

♡ ᴅᴇᴠɪʟ ᴄʜᴏᴄᴏ🧇

2024-02-17 16 瀏覽
夏雪之前初初開係西環厚和街,已經有幫襯。以前已經比佢地製嘅waffle吸引☺️,相隔十年再幫襯,睇吓佢地仲有冇keep到水準。新舖都是位於西環,不過就搬到山市街,舖頭比前更加有空間感,室內裝修更型格。我地點了鹹點Waffle Meals及甜點Waffle😊🧇 Cream Cheese Salad Waffles - Beef Bourguignonne & Kimchi Rice Cake with Pork Belly $174鹹食waffle配牛肉和韓式豬肉,配搭新穎。Waffle雖然是原味,但是配上淡芝士,同waffle嘅蛋香味十分夾😲!牛肉和豬肉特別選用半瘦半肥,口感唔錯👍🏻🍫 Devil Choco Waffle with Ice Cream 我記得之前choco waffle只有香蕉及雪糕,食落比較差dry。佢地宜加會係choco waffle上面再放上心太軟😍。心太軟內裏嘅香濃熱朱古力一直都係我嘅至愛,朱古力醬配上choco waffle再一齊食,簡直係一大享受😍☕️Iced Chocolate Milk & Honey Jasmine Chocolate milk唔會太甜。

我地點了鹹點Waffle Meals及甜點Waffle😊

Chocolate milk唔會太甜。而Honey Jasmine配上泡泡奶,十分潤喉,有驚喜☺️!