適逢夏茶6週年佢哋新出咗2款開心果新品ʕง•ᴥ•ʔง其他系列呢兩日仲有第二杯半價添呀~✧ 開心果椰椰(原價$42,會員價$39)Visually超靚✨底層係透明嘅椰子水🤍上層係綠色嘅開心果芝士奶蓋💚椰水飲落清新啲light啲感覺亦都冇之前開心果沙冰咁邪惡✧ 脆皮開心果半熟布甸(原價$45,會員價$42)個脆皮雪得硬到敲極都唔爆😂原來係用比利時白朱古力極係一層好厚嘅開心果白朱+開心果碎粒布甸同舊版開心果布甸一樣質地上偏mousse同埋粒粒沙沙感味道上食唔出開心果味比較似斑蘭味(๑• . •๑)新版貴$10多塊白朱古力都可以一試嘅但如果得一個quota就叫嘢飲好啲
適逢夏茶6週年
佢哋新出咗2款開心果新品ʕง•ᴥ•ʔง
其他系列呢兩日仲有第二杯半價添呀~

✧ 開心果椰椰(原價$42,會員價$39)

Visually超靚✨
底層係透明嘅椰子水🤍
上層係綠色嘅開心果芝士奶蓋💚
椰水飲落清新啲light啲
感覺亦都冇之前開心果沙冰咁邪惡
開心果椰椰
✧ 脆皮開心果半熟布甸(原價$45,會員價$42)
個脆皮雪得硬到敲極都唔爆😂
原來係用比利時白朱古力極
係一層好厚嘅開心果白朱+開心果碎粒
布甸同舊版開心果布甸一樣
質地上偏mousse同埋粒粒沙沙感
味道上食唔出開心果味
比較似斑蘭味(๑• . •๑)
新版貴$10多塊白朱古力都可以一試嘅
但如果得一個quota就叫嘢飲好啲
開心果椰椰
2024-05-21 0 瀏覽
聽人講元朗夏茶好出名,平時行過都見到大排長龍,今日咁岩食完飯行過見到冇人排隊,諗住試下佢有咩咁好飲入到去見到好多野都賣晒,好彩芝士芒果雪沙仲有,就叫左佢試下等左10分鐘左右就有啦,一拎到急不及待試下佢個芝士奶蓋先,em…有啲咸,唔係我鐘意既味道之後再試埋芒果雪沙,我個人覺得唔夠甜,飲緊微甜咁,唔明白點解會咁多人排隊,仲要成$4x一杯,都唔平喎

入到去見到好多野都賣晒,好彩芝士芒果雪沙仲有,就叫左佢試下

2024-04-01
15 分鐘 (外賣自取)
2024-04-13 54 瀏覽
4月壽星女(去完旁邊嘅打卡店)打完卡淡淡定飲杯芝士🧀宇治抺茶(凍)及芝士牛油果🥑雪沙芝士宇治抺茶🍵朋友第一次飲 讚不絕口 芝士味香濃但唔會蓋過抺茶既味道芝士牛油果🥑雪沙保持質素 牛油果keep住香滑濃厚 對細胃既女仔下午茶佳品
4月壽星女(去完旁邊嘅打卡店)打完卡
淡淡定飲杯芝士🧀宇治抺茶(凍)及芝士牛油果🥑雪沙

芝士宇治抺茶🍵
朋友第一次飲 讚不絕口 芝士味香濃但唔會蓋過抺茶既味道

芝士牛油果🥑雪沙
保持質素 牛油果keep住香滑濃厚 對細胃既女仔
下午茶佳品
本身係超級開心果控,見到有呢一個開心果椰子凍,仲有開心果飲品,特登假期揸車過去。去咗一次,結果話冇,要留意社交媒體網站講嗰日有咩味道先去。去第二次終於買到,外表都好吸引,但真係超失望。首先,開心果的味道完全食唔到有開心果味。其次,椰子的部分也不甚理想,椰肉乾澀且缺乏新鮮感。質地方面,既不夠鬆軟也不夠綿密,反而帶有一種難以咀嚼似塑膠的感覺,影響了整體的食用體驗。在這個價位和預期下,它未能達到預期的美食標準,令人失望。

2023-06-25
「入元朗 飲夏茶」好想話俾老闆聽你超成功.ᐟ.ᐟ.ᐟ是日真係專登為咗夏茶入一入元朗ヽ(〃∀〃)ノ✧ 芝士椰子雪沙($42)故事前傳係上星期第一次試夏茶🥤撞正開心果味嘅嘢都賣哂Σ(っ °Д °;)っ專登入元朗嘅本豬表示就算失望都要試其他就算凍到傻都叫咗個Top 2 芝士椰子雪沙🥥個冰沙大細都幾均勻 唔會突然啜到好大粒咁而且啲冰味度夠哂椰 絕對唔係冰水味最驚喜係佢仲有細細粒嘅椰肉好有咬口~✧ 芝士開心果鮮奶($45)今次入嚟終試到佢Top 1 — 芝士開心果鮮奶( • ̀ω•́ )Default微甜小冰冇得改睇返佢地介紹自己係用日本正榮開心果醬同美國開心果粒🇯🇵🇺🇸果然果然冇欺場!底部大量綠色醬係本豬平時整甜品嘅正榮味💚芝士奶蓋好濃份量亦唔少🧀開心果粒好脆竟然冇浸淋到❤️‍🔥食得出用咗salted嗰款 而且係大大粒嘅碎而唔係磨到粉撈落芝士度就互補咸香~撈混就係咸咸地嘅開心果奶✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。✧ 開心果白玉($32/ 會員$28)一串三粒 外加一大兜白綠相間嘅醬💚🤍話佢一大兜真係不過份感覺佢有一杯飲品-equivalent嘅奶蓋+開心果醬大家睇下係連拎起串白肉都比啲醬粘住哂(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹
「入元朗 飲夏茶」
好想話俾老闆聽你超成功.ᐟ.ᐟ.ᐟ
是日真係專登為咗夏茶入一入元朗ヽ(〃∀〃)ノ

✧ 芝士椰子雪沙($42)
故事前傳係上星期第一次試夏茶🥤
撞正開心果味嘅嘢都賣哂Σ(っ °Д °;)っ
專登入元朗嘅本豬表示就算失望都要試其他
就算凍到傻都叫咗個Top 2 芝士椰子雪沙🥥
個冰沙大細都幾均勻 唔會突然啜到好大粒咁
而且啲冰味度夠哂椰 絕對唔係冰水味
最驚喜係佢仲有細細粒嘅椰肉好有咬口~
芝士椰子雪沙
✧ 芝士開心果鮮奶($45)
Default微甜小冰冇得改
睇返佢地介紹自己係用日本正榮開心果醬同美國開心果粒🇯🇵🇺🇸
果然果然冇欺場!
底部大量綠色醬係本豬平時整甜品嘅正榮味💚
芝士奶蓋好濃份量亦唔少🧀
開心果粒好脆竟然冇浸淋到❤️‍🔥
食得出用咗salted嗰款
而且係大大粒嘅碎而唔係磨到粉
撈落芝士度就互補咸香~
撈混就係咸咸地嘅開心果奶✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
芝士開心果鮮奶
✧ 開心果白玉($32/ 會員$28)
一串三粒 外加一大兜白綠相間嘅醬💚🤍
話佢一大兜真係不過份
感覺佢有一杯飲品-equivalent嘅奶蓋+開心果醬
大家睇下係連拎起串白肉都比啲醬粘住哂(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹)
質地方面就覺得白玉偏硬啦
開心果白玉
✧ 開心果布甸($35)
食落同想像中好唔同
質地上以為會係panna cotta嗰種滑滑實實
但係實際上係偏mousse同埋粒粒沙沙感
味道上食唔出開心果味
比較似斑蘭味(๑• . •๑)
外賣自取
芝士椰子雪沙
開心果白玉
2024-02-01 98 瀏覽
超過5年冇入元朗,咁啱朋友新鋪開張,就要入元朗,可以一試呢間mark咗好耐想試嘅—夏茶❣️(但最近旺角都開咗分店,終於可以有多D機會飲😋)🐻芝士開心果鮮奶 🍯🍯🍯🍯🍯第一啖入口,咦?咁淡嘅!?點知男朋友話我原來係未攪勻🤣攪勻之後~嘩~不得了,勁香開心果味,係成口開心果味嗰種感覺😍勁正,好後悔浪費咗第一啖奶🤣下次去一定會再飲!🐻芝士楊枝甘露 🍯🍯🍯🍯芝士楊枝甘露一樣出色‼️都好足料😍不過就係一定冇開心果鮮奶咁有驚喜,係一杯比平時更加足料嘅楊枝甘露,芒果/楊枝甘露控應該會好滿意😌😌入開元朗,真係好值得一試!總評分:🍯🍯🍯🍯🍯(5/5)

(但最近旺角都開咗分店,終於可以有多D機會飲😋)

🐻芝士開心果鮮奶 🍯🍯🍯🍯🍯

🐻芝士楊枝甘露 🍯🍯🍯🍯

入開元朗,真係好值得一試!
總評分:🍯🍯🍯🍯🍯(5/5)
外賣自取
夏茶之前喬遷了兩次,今天終於可以初嘗他的美味。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و今天點了「芒果大滿足」$36,不是沙冰底,很適合怕冷的姐妹,而且芒果肉豐富。飲品可以選擇配芝士奶蓋或者茶凍,我今天選擇了芝士味,味道突出。飲品本身預設微甜少冰,所以不用怕飲品甜度太高。此外,另加配料方面價錢不會定得太高,另外單點珍珠只需要$4一份,飲品足料之餘,性價比亦高。夏茶位置方便,港鐵元朗站A出口可達,鄰近YOHO 商場。

飲品本身預設微甜少冰,所以不用怕飲品甜度太高。

夏茶位置方便,港鐵元朗站A出口可達,鄰近YOHO 商場。

2024-01-01 93 瀏覽
呢間店岀嘅茶口味非常特別 其他舖頭好少見 今次叫咗店舖嘅top 1 n 2嚟試 分別係芝士開心果雪沙同芝士椰子雪沙 個人覺得開心果比椰子好味 店舖飲品甜度適中 唔洗叫少甜 開心果同椰子香味濃郁
2023-12-31 73 瀏覽
話說呢幾日又暖返,想食同飲啲凍嘢。所以嚟到元朗嘅 @hachahk ,據說佢嘅開心果飲品幾出名,一於試試。芝士開心果雪沙 $48飲品頂部係招牌嘅海鹽芝士奶蓋,忌廉芝士鹹香十足,質感細緻綿密,仲有啲開心果碎增加口感。飲品下層係開心果雪沙,應該係牛奶沙冰底再加上開心果醬。開心果源自日本,非常足料,掛滿杯邊,令人彷如進入「綠蔭裏,草坡上~」攪勻就可以飲,入口開心果味確係濃,雪沙質感算細緻,唔會食到明顯硬角角嘅冰碎,但奶味唔算好濃,加埋有啲似特濃嘅開心果奶昔。甜度係固定嘅,個人覺得都甜咗少少,但未至於接受唔到。整體而言,佢做到晒佢應該有嘅嘢,但未至於好驚艷,價錢都唔算平(當然開心果本身都唔平),鍾意開心果嘅可以一試。

芝士開心果雪沙 $48

2023-12-28 59 瀏覽
聽人介紹話唔錯,諗住一試。叫左一杯芒果百香果,佢話甜度冰度固定,唔緊要啦🫣一杯半杯,可以的。再叫多杯芝士Oreo奶茶,店員話珍珠要等20分鐘🫠我諗住佢會比方案我吧,例如轉其他topping? 點知佢又唔出聲😑😵‍💫我話有冇轉其他?例如寒天? 佢等左1分鐘後話我知要加一蚊。但明明menu 寫到明加珍珠同加寒天同係加4蚊。🥴佢似想焗我走珍珠。係我打緊呢篇野之制 我已經等左15分鐘,我問個店員有未,佢先同我講未有咁快!你前面有30杯🤬🤬其實店員有冇責任同客人講聲呢?然後佢問我要唔要退錢😡定你想繼續等🥴呢個態度做生意☺️幾好飲,我都唔會再飲!
然後佢問我要唔要退錢😡定你想繼續等🥴
呢個態度做生意☺️幾好飲,我都唔會再飲!
2023-12-28
店員態度衰到我要上黎寫第一篇食評🥲早排去雞地分店,問店員今日芒果有冇揸(因為對上一次飲全部都係揸),收銀店員未回答,有個吾純正廣東話既職員立即衝出黎話品種係咁,講到係咁你咪吾好飲我話咁要其他,佢句句咄咄逼人,態度極之惡劣,又話要點整點整,咁你等定吾等,係衝出黎鬧人,唔想做人生意咁,其實只係想問今日芒果有揸咪飲其他,上OpenRice見到好多人鬧佢,卻沒絲毫改進,簡直比錢買難受 。其實唔係好飲,更加唔係平,40-50$杯真係好多選擇,不過如果想受下氣都可以去選擇佢 😇
店員態度衰到我要上黎寫第一篇食評🥲

2023-10-02 108 瀏覽
I came here after having GuaBao at Both Street. I was attracted by their seasonal Pistachio Smoothie and ordered it as well as the Avocado Smoothie.Both drinks were rich and the sweetness was well controlled. However, the Pistachio definitely shined through. Each sip was like eating pistachio. The cheese topping was also delicious when mixed with the drink. Looking forward to trying their other drinks.
Cream Pistachio Smoothie
Cheese Avocado Smoothie
2023-09-30
Cream Pistachio Smoothie
Cheese Avocado Smoothie
  • Cheese Pistachio Smoothie
夏茶嘅開心果系列本身只係期間限定 徇眾要求之下 終於加入左常規menu🫶🏻🥤芝士開心果奶蓋 ($45)佢地嘅開心果醬用日本正榮開心果醬重新調製第一啖飲落去有芝士奶蓋嘅鹹香 仲有勁濃開心果味 超級正!!😍同明治牛奶攪勻一齊飲之後 雖然開心果味無第一啖咁濃 但依然每啖都有開心果味 仲間中會食到開心果碎 好飲🫶🏻當然 如果開心果味再濃d我會更加開心🤪聽講雪沙都好正 有機會再去試下😆另外飲品固定左微甜少冰所以甜度亦都唔會太高👍🏻開心果迷千其唔好錯過呀!😆💚
夏茶嘅開心果系列本身只係期間限定
徇眾要求之下 終於加入左常規menu🫶🏻

🥤芝士開心果奶蓋 ($45)
佢地嘅開心果醬用日本正榮開心果醬重新調製

另外飲品固定左微甜少冰
所以甜度亦都唔會太高👍🏻

開心果迷千其唔好錯過呀!😆💚

2023-08-30 75 瀏覽
🧀💚 芝士開心果雪沙 $48🍧🧀💚 芝士開心果鮮奶 $45🍼💚💚 開心果椰子凍🥥 $68有三款開心果,諗咗一陣,今次叫咗杯芝士開心果沙冰飲,第一口飲落去超級香濃嘅開心果味,杯野都唔會好甜(甜度固定)剛剛好,仲食到有D開心果碎粒,個人覺得如果芝士奶蓋,可以再濃多DD,會再好飲D,整體上都正嘅。有下次!個日本日去,原來要逢星期六日,先會有💚開心果椰子凍🥥,所以今星期再去試埋椰子凍先🥥😋。
🧀💚 芝士開心果雪沙 $48🍧
🧀💚 芝士開心果鮮奶 $45🍼
💚💚 開心果椰子凍🥥 $68

2023-08-27 60 瀏覽
-去元朗飲夏茶🥤點了月銷量no.1和全年熱賣~-🍵 芝士開心果鮮奶 $45很多開心果碎,鹹鹹香香,好喝~⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-🍪 芝士Oreo鮮奶 $36沒什麼Oreo味,但不會太甜,金珠煙韌⭐️⭐️⭐️-💬整體不錯,開心果控可衝🫶🏻下次要試試椰子凍🥥-🧋夏茶元朗鳳攸北街5-9號順豐大廈地下3號舖12:00 -22:00 (逢星期一休息)
去元朗飲夏茶🥤
點了月銷量no.1和全年熱賣~
🍵 芝士開心果鮮奶 $45
很多開心果碎,鹹鹹香香,好喝~
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍪 芝士Oreo鮮奶 $36
沒什麼Oreo味,但不會太甜,金珠煙韌
⭐️⭐️⭐️
💬整體不錯,開心果控可衝🫶🏻
下次要試試椰子凍🥥
🧋夏茶
元朗鳳攸北街5-9號順豐大廈地下3號舖
12:00 -22:00 (逢星期一休息)
  • 芝士開心果鮮奶