2023-07-02 641 瀏覽
. [🇭🇰香港- 尖沙咀].🔻通常都係黎呢道食燒牛肉, 最近發現原來佢地都有好多款定食揀推介 👉🏻 和牛溫泉蛋丼定食 - 鋪滿左一片片半生熟嘅和牛横膈膜, 面頭仲有海膽同三文魚子😍.🔻🍽 和宴 @waen📌 地址: 尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓.#tummysreadyattsimshatsui #tummysreadyforjapanese

[🇭🇰香港- 尖沙咀]
🔻
通常都係黎呢道食燒牛肉, 最近發現原來佢地都有好多款定食揀
🔻
🍽 和宴 @waen
📌 地址: 尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓
2023-05-24 570 瀏覽
如果唔食得辣,呢個湯都冇問題,我覺得真係唔辣,唔係重口味之選,第一次食到勁多餸嘅韓式湯,豬腩肉食極都唔完,豆腐超滑,好正。個湯係甜辣味,牛肉好淋,烏冬好爽好彈牙,天氣涼,食返啲湯麵岩岩好。對於唔食生蛋黃嘅我黎講,同呢個飯嘅配搭真係岩岩好,其實個飯嘅汁真係重口味,有少少咸,不過溝埋個蛋黃就中和返啲味,呢間餐廳都有個特別之處就係樣樣野食嘅餸都有好多,食極都唔完咁。
韓式辣豬腩肉湯定食

辣牛肋骨肉烏冬定食

五花肉丼(伴生蛋黃)定食

韓式辣豬腩肉湯定食
無左食1千減1百既優惠,但係都忍唔住黎食多次我地叫左2個lunch set,個前菜有青瓜生菜粟米沙律,波菜,大豆芽,泡菜,份量算多,味道唔錯特上雪花牛排肉牛排肉油脂好豐富,好香,好有牛香味橫隔膜我最鐘意就係橫隔膜啦!真係為左呢樣黎食~不過今次就無上次咁香咁好食,有dd失望,希望下次食個陣會好味d啦!抹茶雪糕有餐飲或者甜品,我地就揀左雪糕啦~抹茶味唔重,夠香滑同奶味題外話:加$50蚊可以做會員,每20蚊為1分,可以直接當錢用
無左食1千減1百既優惠,但係都忍唔住黎食多次

特上雪花牛排肉
牛排肉油脂好豐富,好香,好有牛香味

抹茶雪糕
有餐飲或者甜品,我地就揀左雪糕啦~抹茶味唔重,夠香滑同奶味

2023-04-11
2023-02-28 1086 瀏覽
《尖沙咀享用高水準日本空運宮崎和牛》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧有冇唸過係香港都可以食到日本空運嘅靚牛肉呢!?今次介紹嘅香港元祖級開業15年嘅高級燒肉店《和宴》位於尖沙咀彩星集團大廈,一入到門口就已經見到和牛嘅証書,佢地主打日本空運嘅A4和 A5宮崎和牛, 唔洗飛去日本都食到時令嘅優質食材。特製宮崎和牛他他 $128採用左宮崎和牛製成嘅他他,肉質鮮紅色,睇落好新鮮。食之前同日本生雞蛋攪拌均勻,食落有嚼勁又鮮甜,一啲都唔會腥。炙燒宮崎和牛海膽壽司 $138平時食開壽司都係一小件,今次依款真係成隻手掌咁大,和牛經過輕微火炙,但係肉身都仲係粉紅色,入口即溶又有海膽嘅鮮甜味。冠軍宮崎和牛拼盤 $888每一款都係鮮嫩粉紅色,油花亦都大理石分怖,即刻心思思想食。店員告知食依個拼盤有個順序,由淡到濃咁樣食。另外有三款醬汁蒜蓉、胡椒鹽、燒肉汁提供。進食順序由宮崎和牛上牛扒肉 (鹽汁)、宮崎和牛上牛扒肉 (原味)、宮崎和牛特上肩肉眼、宮崎和牛西冷和宮崎和牛特上雪花牛扒肉。以後有幾款令我最印象深刻:宮崎和牛上牛扒肉 (鹽汁)依款係厚切嘅上牛扒肉,兩邊輕微炙燒一下就食得,咬開肉質非常軟
《尖沙咀享用高水準日本空運宮崎和牛》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

特製宮崎和牛他他 $128

炙燒宮崎和牛海膽壽司 $138

冠軍宮崎和牛拼盤 $888

以後有幾款令我最印象深刻:
宮崎和牛上牛扒肉 (鹽汁)
依款係厚切嘅上牛扒肉,兩邊輕微炙燒一下就食得,咬開肉質非常軟腍,一咬成個口都係肉汁,估唔到可以咁嫩。

宮崎和牛上牛扒肉 (原味)
依款相對上比較薄切,所以相對肉汁會少啲,但係同樣肉味都好濃,因為部位一樣味道就同上面差唔多。

宮崎和牛特上雪花牛扒肉
依款係油脂味最重嘅,食完口腔啖啖油脂香,但係肉質同樣軟腍又易入口。

和牛溫泉蛋丼 $298
滿滿嘅三文魚籽同埋海膽鋪滿成個丼飯,飯外圍鋪上一片又一片和牛,和牛邊緣微微焦香,內層又充滿粉紅色嘅油花,鮮甜嘅海鮮同埋濃郁嘅牛脂形成有個強烈對比。

生菜拼盤 $68
另一種食法當然係將充滿油香嘅和牛包埋山菜一齊食,將蒜片、紅蘿蔔、辣椒微微燒熟,然後就可以包埋肉類同埋麵豉醬一齊食,解膩又清新。

惠比壽生啤
和宴係全港首間供應依款啤酒嘅餐廳,飲落麥芽味好重又順滑。

人均💫200

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
服務非常好,經理好細心!送客人送出門口賓至如歸的態度香港好少有!仲記得你嘅定位姓名。肉好好味,新鮮價錢好個理。一定會回來牛肉,太肥又可以幫你更換。生菜好新鮮,撈埋個沙律醬好都吃多啲。啤酒又好飲有生啤。
2023-02-12 1503 瀏覽
香港人冬天最鍾意食嘅一定係火鍋或者⋯⋯燒肉呀!!!今日就嚟食依間好出名嘅「和宴」,朋友話佢係香港燒肉嘅始祖,咁我就冇去考究到底係唔係事實,但係佢嘅位置就有少少隱蔽,如果係第一次嚟有機會要搵一搵,因為佢係蘋果旁邊,而且大廈正面顏色同蘋果一樣,所以好容易錯過,而且佢嘅電梯唔係直上12樓,需要係5樓轉一次電梯,幾有日本隱世小店嘅感覺當晚唔係咩特別日子,所以唔爆場,所以唔肯定佢抽風好唔好(雖然我哋食完身上都冇咩味)咁我同朋友都叫咗依個$980嘅套餐(留意返$980係一個人嘅價錢未計加一)唔好以為得好少野食咁,但實際食嘅時候其實好飽肚,因為差不多全部都係和牛,會很膩日本產水果番茄配士佐酢啫喱當你點完餐之後,好快就會開始上前菜,而水果番茄甜就一定架啦,但估唔到同士佐酢啫喱咁配,因為入口你先會食到啫喱嘅酸味,番茄嘅甜味係呢個情況之下會更加突出,但係唔可以單吃士佐酢啫喱,因為會太酸是日宮崎和牛刺身併盤 和牛刺身真係需要靚和牛先好食,油脂分布平均,入口即化(如果怕生的朋友都可以叫職員幫你開咗爐,燒一燒先再食)炙燒宮崎和牛海膽壽司輕微炙燒過嘅和牛配上海膽,簡直就係雙重滿足,滿滿嘅油分充斥住你嘅口腔,海膽嘅
香港人冬天最鍾意食嘅一定係火鍋或者⋯⋯燒肉呀!!!

日本座水果番茄 配士佐酢啫喱

日本產水果番茄配士佐酢啫喱

是日宮崎和牛刺身併盤

是日宮崎和牛刺身併盤

炙燒宮崎和牛海膽壽司

輕微炙燒過嘅和牛配上海膽,簡直就係雙重滿足,滿滿嘅油分充斥住你嘅口腔,海膽嘅鮮味係依種情況下更加特顯🤤🤤

涼拌雜菜併盤

涼拌雜菜併盤

味道都係偏淡,用於食完和牛解膩,不過不失咁

宮崎和牛 薄切牛排肉 (壽喜燒風)

首先上咗依個薄切牛排肉,職員會同你講大概每邊燒三秒左右就食得,食嘅時候再點上蛋汁,味道非常好,不過雖然話係壽喜燒風味,但食落去沒有平時食壽喜燒嘅甜味,不過食完兩片之後都已經覺得有點膩

之後除咗薄切牛排肉之外其他肉類都會等你食完薄切牛排肉後一個拼盤咁一次過上晒,分別有鹿兒島走地雞雞腿肉(麵豉)、宮崎和牛特上雪花牛排肉、澳洲和牛横隔膜(醬汁)、宮崎和牛特上肩肉眼、鹿兒島豚五花肉和特上牛舌棒

和牛油分重,入口即化就當然架啦,所以雪花牛排肉真係冇得輸,不過食嘅時候最好用菜包住減少油膩感,咁先可以食咁多都唔會膩得滯

肉眼;相對就冇咁重油分,但係肉味濃啲,同樣咁好食

澳洲和牛 横隔膜

和牛横隔膜;肉味最重,雖然油分沒有日本和牛咁重,但係加上醬汁嘅味道真係令人一試難忘,不過有一定厚度,所以要比較耐心少少去燒(職員話燒到兩面都已經金黃色先剪開食)

牛舌棒;係我今餐中最鍾意食嘅野之一,平時食嘅牛舌一般都係薄燒,完全同依個唔同,咬落去嘅時候仲會食到牛舌嘅彈牙同牛味,而且佢係棒形,所以食嘅時候都好方便咬開

雞腿肉;係我今餐中最鍾意食嘅野之一,平時食燒肉都唔會覺得雞肉有啲咩好食,但係呢個雞肉真心係我食過咁多間燒肉店之中最好食嘅(可能係我食嘅燒肉店太少嘅關係(戴定個頭盔先)就算我哋唔係好識燒,但係燒完,肉質都係勁嫩,完全唔會乾柴柴,而且因為我哋選擇咗麵豉味,食落去甜甜哋,如果唔係因為我哋已經飽咗,真係想叫多一份

豚五花肉;都係比較出色嘅,唔會有臊味,肉質都係嫩滑,就算燒耐咗都唔會好難咬,但係對比其他肉就失色咗少少

迷你辣牛肋肉湯飯

咁到你食完燒肉先會再給你上主食,就算係迷你版材料都不會馬虎了事,牛肋肉有兩大嚿,而且好腍身,唔需要咀嚼般已經可以吞下肚子,而且辣辣哋,就算食肉食飽左也會不自覺地一啖接一啖咁食,好容易一碗就咁食完

迷你盛岡冷麵

因為主食可以每個人都選擇不同的,所以朋友就選擇咗冷麵,同樣材料一啲都唔馬虎了事,而且酸酸辣辣好開胃,唔會擔心食唔晒,因為佢嘅份量剛剛好你食完都唔會覺得太飽,而且仲可以解剛才食燒肉嘅油膩感,非常好

甜品

最尾嘅甜品就係一球雲呢拿雪糕,雖然食落去知道係某個大牌子,但係令成件事唔同晒,即刻覺得佢好馬虎了事,原本好好嘅一餐即刻失色咗

整體來講,成個用餐體驗都好好,不論係食材嘅新鮮度、好味度定係職員嘅服務都好好,就係最尾個甜品有少少馬虎了事,如果唔係真係一個100分嘅用餐體驗

2023-02-01
日本座水果番茄 配士佐酢啫喱
澳洲和牛 横隔膜
迷你盛岡冷麵
油花豐富的宮崎和牛🤤,想一想就口水流了~已經開業超過15年的日式燒肉店 🇯🇵和宴𝕎𝕒 𝔼𝕟,主打宮崎和牛,食肉獸們絕對不能錯過囉~ 餐廳在日本當地直接引入高質食材,ᴀ4&ᴀ5的和牛由宮崎運到香港,不用花時間和機票去那裏也吃得到囉😎!!! 到訪當天正值新年年初三,當然要吃點美食慶祝一下啦✨~ 「 冠軍宮崎和牛併盤🥩$888/一人前」 賣相超吸引的宮崎和牛拼盤😍,令我口水直流啦~漂亮的油花,油脂分佈均勻,肉色鮮嫩,每一片肉都好美呀~ 先吃鹽燒上牛排肉、原味上牛排肉、特上肩肉眼、西冷,最後再吃特上雪花牛排肉🤤~真不愧為冠軍宮崎和牛,每一片都美味到不行🥹,肉質幼軟,肉味濃郁,肉汁又好豐富,一流呀🥳!! 「 特製宮崎和牛他他🍖$128」 和牛他他同樣不錯,肉質彈牙有勁,調味帶點辣度,增加刺激感🌶️,更加開胃。 「 和牛溫泉蛋丼🍳$298 」 單看菜名也不知道,原來和牛温泉丼有港人大愛的海膽和三文魚子呀😍,太驚喜了~和牛約3成熟,相當幼軟,配上鮮甜海膽和三文魚子,好吃!! 「 野菜拼盤🥬$98 」 野菜拼盤好新鮮,用來包肉就最適合! 「 惠比壽生啤酒🍻$62 」 吃燒肉一定要配啤酒😎,這杯全港獨家的
油花豐富的宮崎和牛🤤,想一想就口水流了~

! 到訪當天正值新年年初三,當然要吃點美食慶祝一下啦✨~

「 冠軍宮崎和牛併盤🥩$888/一人前」

「 特製宮崎和牛他他🍖$128」

「 和牛溫泉蛋丼🍳$298 」

「 野菜拼盤🥬$98 」

野菜拼盤好新鮮,用來包肉就最適合!

「 惠比壽生啤酒🍻$62 」

吃燒肉一定要配啤酒😎,這杯全港獨家的惠比壽生啤酒,又怎能錯過呢~
2023-01-28
2023-02-02 774 瀏覽
今日係網上面搵到呢間燒肉店!坐落係尖沙咀近尖沙咀apple店旁邊,彩星集團中心😉第一次搵果陣行過左都唔知🤣 同埋搭𨋢無得直上12樓,要上到5樓換𨋢。 地方略嫌難搵。Book左7點鐘,場內人流唔多,坐唔滿🙆🏻‍♂️經理態度熱情,有笑容,都會嘗試帶動氣氛,噓寒問暖(比讚!)場內坐位舒適,唔會太窄,或者D野食放唔哂落枱👍🏻今日叫左個和牛套餐,價錢一人$980再加一,係和牛燒肉黎講,不過不失,但係份量我覺得可以再多少少 因為食完之後都仲有少少肚餓🤣味道方面,和牛刺身入口即溶,油脂分布充足,其他和牛燒完之後都非常好味😋 可以一試!但甜品竟然係一球雲呢拿雪糕,仲要無伴碟,呢個價錢黎講,略嫌唔夠心思,hea左少少!🫠總體黎講呢間可以一試,但有改善空間😉

場內坐位舒適,唔會太窄,或者D野食放唔哂落枱👍🏻

總體黎講呢間可以一試,但有改善空間😉
前菜—蕃茄配土佐酢啫喱
迷你冷面
  • 和牛拼盤
  • 和宴推介牛肉拼盤
2022-12-16 979 瀏覽
點了$268的燒牛肉lunch set 加咗$38增量(圖一),但發現同網上其他評價的沒增量(圖二)數量及厚度都沒什麼差別,感覺自己傻仔了☹️下次再食時一定不會再加量了,而且其他人評價中提到的甜品雪糕也沒有提供😢肉質是不錯的。另外的和牛壽喜燒set 同樣沒提供甜品,上菜時牛已不熱了,肉量還可以,但肉質有點老,一般般,相對失色
2022-12-15
2022-09-22 1648 瀏覽
在港威中心開完了早會,便走到對面彩星中心12樓和宴食我至中意的牛腸和厚牛舌,當然和牛我都很吃,無奈一個人食不下這樣多東西。一如以往,服務員哥哥都認得我了,打了招呼,給了一个很大的卡位,因為我説想寧靜一下。靜靜地享受午餐,也拿出ipad看下新聞,也望下晚間的menu是否價格不同,真心問他帶酒免開瓶可以嗎?佢話問下經理先。想晚上來很多次,不過晚上menu是沒套餐的。餐後最欣賞是那杯即磨咖啡,香,滑,不澀,加些奶已很美味。待應哥哥話用了很多時間去選最后試到這款最好,我也同意,的確很好味。建議大家可來一試若你喜歡食燒肉又想找個很舒適的地方又不想有油煙一身,這里是一個很好選擇
  • 燒牛腸
  • 厚切牛舌
  • 燒牛
2022-07-14 999 瀏覽
今天突然想食和牛,昨晚便訂了枱,叫阿仔放食午餐時間一齊食,在apple shop旁上來,餐廳很寬敞,d卡座感覺有些像去了日本的燒肉店我們叫了A4和牛定食,澳洲和牛舌,和我最驚喜是找到牛腸,(我找了很多間,香港只有這處有)佢話是日本直送。侍應哥哥招呼很到位,怎食先都解釋得很清楚。而且餐廳都很清靜舒適,食物價格很合理,中意食燒肉的朋友推荐過來試一下,一定不會失望的
2022-07-14
  • 厚切牛舌
  • 燒肉
2022-05-19 2025 瀏覽
雖然呢間餐廳係日式燒肉店,但lunch menu都有部分係韓式野😂😂職員都好有禮貌,仲安排左我哋坐房,大聲傾計都唔怕嘈到其他人🤭之前都黎食過,所以夾埋今日食嘅一齊出post啦🤣·1️⃣月見鹿兒島豚五花肉丼(伴生蛋黃)定食 ($148)一睇賣相已經好吸引,將生蛋黃篤穿,蛋汁慢慢滲入飯粒同豚肉之中😙五花肉厚度同肥瘦都適中,唔會食到成口油,但有啲位會有骨,飯粒偏濕稔·2️⃣韓式海鮮煎餅一份有好多件,五個人share都食唔晒🤣目測厚度有1cm,煎得幾香😌😌·3️⃣宮崎和牛芝士黑咖喱石鍋飯定食 ($138)第一次見黑色嘅咖喱,聞落都好香咖喱味,和牛肉質軟熟,唔會過熟過韌😆不過同事就覺得黑咖喱味道偏淡😂·lunch set嘅定食都包左迷你沙律、日本漬物、海帶湯、雪糕/飲品,一定食得飽飽😚
1️⃣月見鹿兒島豚五花肉丼(伴生蛋黃)定食 ($148)
2️⃣韓式海鮮煎餅
3️⃣宮崎和牛芝士黑咖喱石鍋飯定食 ($138)
2022-02-19 1299 瀏覽
和宴🥩🍴📍 尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎最近發現尖沙咀樓上鋪,有間性價比極高既燒肉店,服務好好👍🏻可能係因為疫情關係😷,佢地既午市套餐由百幾蚊至四百幾都有⋯⋯ 🌟 頂級宫崎和牛定食 $498套餐包括:頂級宮崎牛、白飯、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。呢個頂級定食既牛,肉質較厚身,會硬身少少, 口感一流😋,食完都想再食。🌟 宮崎和牛 特上雪花牛排肉 定食 $268套餐包括:宮崎 雪花牛排肉、白飯、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。呢個肉質就薄身少少🤏, 肉質係比較軟身。🌟 宮崎和牛腩芝士黑咖喱石鍋飯 定食 $138套餐包括:宮崎和牛腩芝士黑咖喱石鍋飯 、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。其實呢款相當抵食😂,出去食個飯都要百幾蚊,呢款仲要有咁多野食。呢個黑咖哩芝士牛腩石鍋飯都ok 既, 肉質都幾軟身,而黑咖哩就唔係好多地方都有😛🌟水冷麵 $38凡點任何套餐,都可以加$38 點水冷麵。呢個冷麵,我覺得好好食🤤 必點。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
和宴🥩🍴

📍 尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓

最近發現尖沙咀樓上鋪,有間性價比極高既燒肉店,服務好好👍🏻

🌟 頂級宫崎和牛定食 $498
套餐包括:頂級宮崎牛、白飯、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。

🌟 宮崎和牛 特上雪花牛排肉 定食 $268
呢個肉質就薄身少少🤏, 肉質係比較軟身。

🌟 宮崎和牛腩芝士黑咖喱石鍋飯 定食 $138

🌟水冷麵 $38
凡點任何套餐,都可以加$38 點水冷麵。
呢個冷麵,我覺得好好食🤤 必點。

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2022-02-17 2135 瀏覽
和宴🥩🍴📍 尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎先祝大家情人節快樂❤️ 最近發現尖沙咀樓上鋪,有間性價比極高既燒肉店,服務好好👍🏻可能係因為疫情關係😷,佢地既午市套餐由百幾蚊至四百幾都有⋯⋯ 🌟 頂級宫崎和牛定食 $498套餐包括:頂級宮崎牛、白飯、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。呢個頂級定食既牛,肉質較厚身,會硬身少少, 口感一流😋,食完都想再食。🌟 宮崎和牛 特上雪花牛排肉 定食 $268套餐包括:宮崎 雪花牛排肉、白飯、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。呢個肉質就薄身少少🤏, 肉質係比較軟身。🌟 宮崎和牛腩芝士黑咖喱石鍋飯 定食 $138套餐包括:宮崎和牛腩芝士黑咖喱石鍋飯 、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。其實呢款相當抵食😂,出去食個飯都要百幾蚊,呢款仲要有咁多野食。呢個黑咖哩芝士牛腩石鍋飯都ok 既, 肉質都幾軟身,而黑咖哩就唔係好多地方都有😛🌟水冷麵 $38凡點任何套餐,都可以加$38 點水冷麵。呢個冷麵,我覺得好好食🤤 必點。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
和宴🥩🍴

📍 尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓

先祝大家情人節快樂❤️
最近發現尖沙咀樓上鋪,有間性價比極高既燒肉店,服務好好👍🏻

🌟 頂級宫崎和牛定食 $498
套餐包括:頂級宮崎牛、白飯、前菜、沙律、牛肉湯、雪糕🍦。

🌟 宮崎和牛 特上雪花牛排肉 定食 $268
呢個肉質就薄身少少🤏, 肉質係比較軟身。

🌟 宮崎和牛腩芝士黑咖喱石鍋飯 定食 $138

🌟水冷麵 $38
凡點任何套餐,都可以加$38 點水冷麵。
呢個冷麵,我覺得好好食🤤 必點。

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2021-12-12 1677 瀏覽
紅酒X和牛配搭日式燒肉專門店,帶來日本最高等級既A4,A5和牛燒肉裝修以日式風為主,多設卡位,仲有包房用特裝燒爐,高速封住肉汁,燒得香嫩油脂豐富今期紅酒搭和牛,先配牛肉海膽壽司,再來特色慢煮牛筋做前菜接住上燒肉定食,一次食盡多款唔同牛肉既味道,炙燒,炭燒和牛既美味一試難忘,今個聖誕一定要訂位試下!和宴 Wagyu Yakiniku Wa-En消費$1000#冬遊記尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈12樓
紅酒X和牛配搭
日式燒肉專門店,帶來日本最高等級既A4,A5和牛燒肉
裝修以日式風為主,多設卡位,仲有包房
用特裝燒爐,高速封住肉汁,燒得香嫩油脂豐富
今期紅酒搭和牛,先配牛肉海膽壽司,再來特色慢煮牛筋做前菜
接住上燒肉定食,一次食盡多款唔同牛肉既味道,炙燒,炭燒
和牛既美味一試難忘,今個聖誕一定要訂位試下!

和宴 Wagyu Yakiniku Wa-En
消費$1000