2008-05-11 18 瀏覽
上星期日下午茶時段見肚餓, 剛巧行過呢度, 見門口張雞飯相很不錯, 於是入去試下. 叫了宮廷雞湯河茶餐, 金牌鹽焗雞湯河茶餐, 和宮廷無骨海南雞飯.上枱時根本分不出三碟雞的分別, 因為看起來差不多一樣!! 食起來三種雞味道也ok, 但海南雞飯的油飯真的很油, 一個人獨自吃的話會很肥!!要吃的話還是吃雞湯河茶餐抵一點, 因為碟雞與套餐的一樣, 但價錢卻平一點 ($25 vs $33), 還有餐茶送!!
上枱時根本分不出三碟雞的分別, 因為看起來差不多一樣
!!
!!
2008-04-16 6 瀏覽
昨晚去完吧,行過厚福街尋食,兜了一圈,決定來這裡,貪其有宵夜餐,覺得幾抵。叫了雜菌墨魚丸米線和常餐(炒蛋多士、蘚茄滑牛公仔麵+ 飲品),米線好腍身,個湯底勁淡,一啲都唔似濃雞湯,雜菌得雞脾菇同草菇兩款,墨丸應是來貣,粉味重,最驚喜反而是加了大量芫茜和炸蒜粒,十分香;茄牛公仔麵沒有甚麼期望,兩小片蕃茄加啲看來己「乸」到冇晒味o既牛肉,但求吃飽,但整體味道又未至於很差,勝在抵食。
2008-04-04
以前食過油麻地既味皇魚蛋粉, 以為同這間是同一集團. 我見同一條街既食店都好full, 這間有少少位, 便入去了.我叫了牆上的poster介紹的排骨手打麵. poster上個樣好ok.但是個麵來到, 得好少骨, 得d好似煲完湯好"鞋"既湯渣咁既肉.我唔知係咪得這個麵難食.
我唔知係咪得這個麵難食.
2008-01-13
找左好耐野食,終於決定黎食呢間..叫左兩樣野...1)魚腐鮑魚片米線---魚腐好似鯪魚肉,都ok,但鮑魚片就怪怪的,食完唔知自己食左d咩咁,但整體都ok2)無骨雞套餐----有好多野食架,有碗雞油飯,有碟無骨雞,仲附上一隻醬,好好味架,有油菜,有杯野飲,四十幾蚊都算係咁啦,最重要好食嗎...
找左好耐野食,終於決定黎食呢間..

叫左兩樣野...