2020-08-26 44 瀏覽
I have not eaten Ajisen ramen for a long while and since i just walked past and saw them running a promo right now, I decided to pack home for dinner tonight. Ajisen Ramen was located at Lung Ma building, few minutes walk from Yau Ma Tei MTR.They offered ramen, appetizers and drinks etc and for the ramen, it offered spicy and non-spicy type.  Grass jelly milk tea - Milk tea was smooth, with strong tea taste. Grass jelly was soft and smooth.Shrimp cake - It was fried till chewy, juicy and fresh a

Shrimp cake - It was fried till chewy, juicy and fresh as well. Thai sweet and sour sauce was provided to go along with it.

Spicy beef ramen - Soup was packaged separately in a packet, for us to pour into it when eaten. Steamed packet was provided to make the soup hot when served. Ramen was chewy and smooth, and the soup was spicy, which was to my liking. Beef was juicy and tender and sliced pork was chewy.
外賣自取
2020-08-19 52 瀏覽
懶人火鍋就食得多🍲,懶人拉麵🍜就真係第一次,味千拉麵而家嘅外賣🥡,就用上懶人拉麵包裝,等你返到屋企🏠隨時隨地都可以食到堂食嘅效果🤩.只要將分開包裝嘅拉麵湯倒入🥣,再用上包裝入邊嘅加熱包♨️,撕開包裝,加入清水,就可以自動發熱,出晒煙咁🌫,等5分鐘🕐,就可以食到熱辣辣嘅拉麵,超級方便,爐都唔使開,啱晒我呢啲懶人🙈.而家喺網上外賣平台🐼都可以叫到,真係安座家中,就可以食到堂食拉麵嘅效果喇😆
2020-08-18 42 瀏覽
味千拉麵登陸咗food panda喇!而家安坐家中都可以食到拉麵🍜。.🍥海鮮拉麵/ちゃんぽん(優惠價$58)外賣嘅湯同麵分開放,啲麵可以保持口感。「ちゃんぽん」其實係長崎嘅一種地道美食,同中式嘅雜錦麵有啲似,仲以營養豐富聞名。佢嘅豬骨湯頭濃郁,麵質爽口彈牙,而且海鮮都幾多。.🐮蒜片牛肉粒( $43 )蒜味香濃,牛肉粒肥瘦適中,仲炒到好香。.🥛仙草奶茶($20)估唔到拉麵店會有台式飲品,所以揀咗消暑又清熱嘅仙草奶茶。仙草滑溜甘甜,配上香濃嘅奶茶簡直一流。

🍥海鮮拉麵/ちゃんぽん(優惠價$58)

🐮蒜片牛肉粒( $43 )
蒜味香濃,牛肉粒肥瘦適中,仲炒到好香。
🥛仙草奶茶($20)
2020-08-17
10 分鐘 (外賣自取)
  • 海鮮拉麵
2020-07-20 65 瀏覽
真係好耐都無食味千拉麵,今日行過見仲未洗等位,黎間味千走型格路線,紅配黑既風格蒜片牛肉粒 $43(美味指數: 😋😋😋😋😋)好多炸蒜片好香,仲用鐵板上,好香蒜香味。牛柳粒好冧味道濃,非常惹味。另外仲配左芥末醬油,另有一番風味香煎蝦餅 $38(美味指數: 😋😋😋😋😋)雖然一客得兩塊蝦餅好少甘,但估唔到蝦餅完全真材實料,咬落食到粒粒蝦肉,好彈牙爽口豬軟骨拉麵 $65(美味指數: 😋😋😋😋)豬骨湯底好濃郁,拉麵好彈牙。豬軟骨好軟淋好入味,食到滿滿骨膠感麻辣牛肉拉麵 $65(美味指數: 😋😋😋😋)估唔到有麻辣牛肉湯底,麻辣湯好香唔算好辣,好滋味水果茶 $20(美味指數: 😋😋😋😋😋)茶底好香好濃,好多水果好清新😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

蒜片牛肉粒 $43

香煎蝦餅 $38

豬軟骨拉麵 $65
(美味指數: 😋😋😋😋)

麻辣牛肉拉麵 $65
(美味指數: 😋😋😋😋)
估唔到有麻辣牛肉湯底,麻辣湯好香唔算好辣,好滋味

水果茶 $20
(美味指數: 😋😋😋😋😋)
茶底好香好濃,好多水果好清新

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2020-07-18 330 瀏覽
味千拉麵很久以前在彌敦道油麻地食過,覺得湯底很濃郁,味道不錯,今日來到旺角,專程再來到油麻地這一間食。豬軟骨拉麵$65要了個餐廳特別推薦的豬軟骨拉麵,有木耳、椰菜及唐心蛋半隻,奶白的湯底,味道很是濃郁,拉面口感煙韌有麥香。豬軟骨外看似煲過湯的瘦肉,卻原來外面是瘦肉,內裡是豬軟骨,口感煙靱夠腍,又入味。唐心蛋流心蛋黃流心十足,非常香濃。麻辣牛肉拉麵$65麻辣牛肉拉麵,面上見到有紅油的湯底,配料有蔥花、竹筍、椰菜及牛肉粒,牛肉切成一口牛粒,雖然有少少鞋,但牛味較濃,竹筍很嫩,味道清鮮,整個拉面湯帶香辣又香濃。金菇牛肉捲$30金菇牛肉捲有3件,面上配上芝麻,口感帶金菇的煙韌,咬落肉汁豐富又有牛味,夠惹味的。蒜片牛肉粒$43蒜片牛肉粒,鐵板上,還隱約見到牛肉的嫩紅,約5成熟,如果想要熟一些的,就可以在鐵板上再煎一下,連帶香脆的蒜片一齊食,牛味濃,又帶牛肉煎的香味及蒜香,真是非常美味。仙草奶茶凍$20仙草奶茶,奶及茶的味道調校得剛剛好,吸管很粗大,可以吸到軟軟滑滑的仙草,冰冰涼涼口感軟滑,奶及茶味香濃。生薑蜂蜜$15至於生薑蜂蜜,薑味不會太濃,蜜糖也不會太甜,甜度適中,飲落很清新的感覺。

豬軟骨拉麵$65
唐心蛋流心蛋黃流心十足,非常香濃。

麻辣牛肉拉麵$65

金菇牛肉捲$30

蒜片牛肉粒$43

仙草奶茶凍$20

生薑蜂蜜$15
2020-07-14 56 瀏覽
都已經唔記得咗幾耐冇食過味千拉麵了!記得以前啱啱出嚟社會工作嘅時候係食得最多的!今日經過都想回味一下以前成日食嘅拉麵味道!我發現拉麵個價錢仲好前平過以前定係差唔多,都仲係賣緊幾十蚊一碗!超級親民呀!不過就先進左,而家係採用QR code 點餐的! 我哋點咗吉列豬扒拉麵及全盛拉麵,大家都加左糖心蛋及竹荀,另外叫咗雞翼同蝦餅,同樣飲仙草奶茶!塊吉列豬扒都幾鬆脆同香口,全盛拉麵就大堆頭乜都有,食拉麵就指定要加隻糖心蛋的,特別正呀!雞翼帶鹹香,味道不錯!食得咁豐富都唔洗三百蚊!算是幾抵食呀!

2020-07-13 42 瀏覽
今日工作太忙要OT,放左工勁肚餓~驚血糖過低,於是就打算食埋野先返屋企....近近地去呢間食啦~我平時最愛就係食佢既招牌味千拉麵😋😋份量夠多又豐富!!我之所以鍾意食佢地既拉麵,係因為佢地既拉麵係自家製,拉麵嘅質感軟硬適中,唔會太硬,更加唔會因為浸得太耐而發脹變淋,啱晒我呢啲食嘢食得好慢嘅人🤣🤣🤣🤣仲有佢哋嘅豬骨湯底都非常之濃郁入味😍😍😍😍加埋佢哋獨有嘅千味油,真係頂呱呱!!日本拉麵緊係要配埋叉燒架啦😏😏😏每塊叉燒都好厚好大塊!仲大過個木湯匙😱😱😱😱咬落去啖啖肉🥰而且塊叉燒肥瘦適中,唔會成塊都係瘦肉或者肥肉, 而且食落去一啲都唔乾身,肉汁豐富~~隻糖心蛋都煮得好好食😋蛋黃唔會熟🤪🤪🤪加埋爽口既黑木耳,正!!除咗拉麵,我重點左小食,章魚丸熱辣辣,上面仲鋪咗滿滿一層木魚絲,郁下郁下咁真係好得意😍😍😍以前細個勁鍾意望住佢郁郁下🤩🤩咬開入面勁軟綿綿,同平時食嘅章魚丸好唔同,平時嘅章魚丸,入面會有層勁厚既麵粉團,食完會好滯,但係呢度嘅章魚丸唔會😃😃😃而且入面仲有勁多餡😍😍😍入面真係有章魚粒😍😍仲好大粒添~加埋蛋黃醬同曼魚汁真係一流😘😘飲埋杯熱嘅生薑蜂蜜,真係正🙌🏾🙌🏾🙌🏾呢杯薑蜜嘅薑係切絲的,令到

飲埋杯熱嘅生薑蜂蜜,真係正🙌🏾🙌🏾🙌🏾呢杯薑蜜嘅薑係切絲的,令到薑味更突出,怕咗薑嗰陣味嘅人都唔使驚,因為呢杯係有蜂蜜嘅,所以除左有薑既辛辣味之外,亦都有蜂蜜嘅甜味,咁就唔使怕杯飲品會好嗆口啦🤪🤪🤪🤪呢排咁多病菌,飲杯薑蜜,除咗驅寒之外,仲可以增強抵抗力💪🏾😂

原來呢間餐廳有得喺網上外賣平台叫外賣🤩🤩🤩真係好方便~~~~唔出街留係屋企都有好嘢食啦😙😙😙😙

味千拉麵$52
章魚丸+$10
生薑蜂蜜(熱)+$10

味千拉麵 (旺角)
旺角彌敦道550號龍馬大廈地下A號舖
2020-07-10 46 瀏覽
記得讀中學嗰陣成日去味千食lunch貪佢有學生餐又平又好食今日心血來潮就決定去食啦原來依家無論係拉麵定係小食都多咗好多選擇依家仲可以用電話自助落餐好方便 仲可以揀麵嘅軟硬度要唔要蔥等等全盛拉麵 $68全勝拉麵嘅材料好豐富有叉燒 芝士竹輪 吉列蝦 蟹柳同埋粟米芝士竹輪好大條入面勁多芝士鍾意食芝士嘅一定要試下吉列蝦仲會特登放喺面頭唔會比啲湯浸到好細心豚肉拉麵 $58豚肉拉麵就有豬頸肉 溏心蛋同埋椰菜豬頸肉分量真係超級多足足有十幾嚿呢個價錢食到咁足料真係好抵食糖心蛋煮得啱啱好好滑溜日式比製炸雞 (細) 追加 $10依家仲可以十蚊追加小食細細份食下炸雞過下口癮估唔到都幾好食 即炸外脆內嫩蒜片牛肉粒 $43牛肉粒用鐵板上 一上枱就有好香濃嘅蒜香味牛肉好香口又夠Juicy仙草奶茶 $20奶茶味幾香濃 甜度啱啱好 水果茶 $20茶底唔會太苦 飲落有少少似蜜桃茶仲有芒果 藍莓同埋士多啤梨 好清爽

記得讀中學嗰陣成日去味千食lunch

水果茶 $20
茶底唔會太苦 飲落有少少似蜜桃茶
仲有芒果 藍莓同埋士多啤梨 好清爽
2020-07-05 70 瀏覽
今早途經油麻地味千拉麵店,發現原來味千也有做早市,供應早餐。早餐選擇亦不少,除有西式的吉列豬扒、吉列魚柳、香煎雞扒和火腿扒豚肉外,還可選日式拉麵。所有西式早餐均配了雙蛋🍳、茄汁焗豆和牛油多士。🍞日式拉麵除了以煎蛋🍳和青菜🥬作配料外,還可選鹽味手羽、日式叉燒、豚肉腸仔或香煎雞扒。無論是選西式或日式早餐,均可配咖啡、奶茶或檸檬茶。不過果凍飲要另加$3。吃得多茶餐廳的早餐,不防轉轉口味,來一個日式湯拉麵。

所有西式早餐均配了雙蛋🍳、茄汁焗豆和牛油多士。🍞

吃得多茶餐廳的早餐,不防轉轉口味,來一個日式湯拉麵。
2020-06-26 41 瀏覽
網上見到味千拉麵出左新的外賣包裝,好似幾得意,係網上外賣平台 度叫左個豬軟骨拉麵試下。新包裝有一份拉麵、一份豬骨湯底、 一份發熱包、首先將豬骨湯倒入麵度,再將發熱包放係盒嘅底,o係側邊嘅窿注入開水,合埋個蓋等5分鐘,唔使開火就可以食到新鮮滾熱辣的拉麵,夠曬方便。豬軟骨拉麵個湯幾濃郁,唔會話太油,豬軟骨入味夠腍,溏心蛋濃郁香甜。小食我點左份章魚丸子,好味唔糊口。水果茶口味清新輕盈,仲有啖啖果肉,好沁涼。

小食我點左份章魚丸子,好味唔糊口。

水果茶口味清新輕盈,仲有啖啖果肉,好沁涼。
外賣送餐
2020-06-26 29 瀏覽
夏日炎炎唔想出街,係 網上外賣平台落左order叫左味千拉麵黎食。 味千拉麵外賣有新包裝,麵盒分上下兩,層麵同湯分開,唔會浸到d麵腍曬。佢仲附上一包發熱包,加水即熱,唔驚攤凍咗唔好食,係屋企都可以食到熱辣辣的拉麵,非常方便。我叫左個叉燒拉麵,叉燒夠入味,唔會乾。拉麵彈牙,掛湯力不俗,湯底係傳統嘅豬骨湯,味道濃郁。小食我揀左餃子,煎得幾脆唔會太油。我另外叫左杯仙草奶茶,仙草凍口感唔錯,奶茶好順口。

外賣送餐
相信味千拉麵係好多人嘅童年回憶,細個想食拉麵冇咁多選擇一定會諗到佢😂估唔到依家味千拉麵仲存在緊🤣最近仲新出左外帶嘅懶人拉麵組合,可以用網上外賣平台叫外賣,直接送上屋企,坐係屋企都食到熱辣辣嘅拉麵🍜真係好方便🙈❤️-佢個包裝好特別,首先有一個獨立包裝熱辣辣嘅豬骨湯包,另外盒拉麵底下有自熱包🔥將湯包加入d拉麵度,再加水落自熱包,kum蓋等幾分鐘,就有得食熱辣辣嘅拉麵啦♨️唔使驚送到上來d拉麵淋曬🤩
2020-06-12 62 瀏覽
想不到在家也能品嘗熱辣辣的拉麵。今天放工後經過油麻地,一個人思前想後都決定不到吃甚麼,剛巧見味千拉麵外賣這麼特別,決定試一試。點了吉列豬排拉麵,加小食蒜片牛肉粒和凍水果茶。拉麵、豬排、小食都分開放置,保持了食物的新鮮和美味。另外餐廳很貼心地加了翻熱的指引,非常清晰。其實做法有點像杯麵,方便簡單。每樣食物的份量都很充足呢! 個人特別喜歡蒜片牛肉粒, 炒得香口之餘又不會太油膩,而且牛味香濃,配拉麵更加惹味。我覺得對於一個人又不想在餐廳進食拉麵的人,這個外賣是很貼心的選擇。

點了吉列豬排拉麵,加小食蒜片牛肉粒和凍水果茶。

每樣食物的份量都很充足呢!

2020-06-07 47 瀏覽
香港吃貨篇✨外賣都可以同堂食一樣咁正‼️ 今次我有推介喇👉🏻味千拉麵- 新外賣拉麵組👈🏻 係屋企都可以食到熱辣辣嘅拉麵🍜..💁🏻‍♀️介紹返...新外賣包裝嘅麵盒係有上下層,上層係拉麵同配料,進食時要加入溫熱嘅大骨熬湯湯底,而下層有”發熱包” 加水即時發熱🔥 只要5分鐘就食到同堂食一樣嘅拉麵,完全無得輸👍🏻..點左”🐷豚肉拉麵” 濃郁嘅湯底加上嫩滑豚肉同溏心蛋,係屋企就食到真係超滿足😋 “蒜片牛肉粒”食落牛肉粒一啲都唔韌,配上香脆蒜片,唔錯㗎〰️..依家係某外賣APP就可以叫到呢個味千拉麵外賣喇,仲唔快啲試下🌟
香港吃貨篇✨

2020-05-14 123 瀏覽
夜晚行過味千拉麵,見冇乜人就入去醫肚。而家都用QR code order,我哋揀左豚肉拉麵,麵可以揀軟硬,又可以揀走青走乜走物,都幾方便,我揀左軟麵,食落口感唔錯,係我想食嗰種❤️,湯底亦都好香,比較欣賞佢切得薄薄嘅豚肉,索晒湯勁入味,而且有好多塊,食極都有😆我哋仲嗌左個蒜片牛肉粒,用鐵板上夠晒鑊氣😍,一擺底就勁香,一粒牛夾一塊蒜片,簡直天衣無縫,唔使點佢嘅芥辣都夠晒味👍🏼因為冷氣有d凍,我加左杯生薑蜂蜜(唔記得影相🤣),味道好balance,唔會過甜or過辣,飲完個胃都好舒服,值得推介
夜晚行過味千拉麵,見冇乜人就入去醫肚。

豚肉拉麵
蒜片牛肉粒