招聘中
$19,000-$23,000
$16,700-$19,000
$16,700-$19,000
月薪
更多筍工 (6)
心血來潮好想食吉邊 之後係openrice到見到有吉邊2人前優惠卷 2個餐加埋先係$116 覺得好似好抵 就邀請同事放工後一齊食🤣🤣同以前好唔同 個餐多左好多配料同丸 娃娃菜都變左生菜 個湯入面仲有好多紅蘿蔔 個人唔係好鍾意 搞到個濃湯湯底變曬味 啲配料都未係好溶雪不過整體嚟講 性價比都好高 因為都幾多野食同用左卷後好平!🤣 如果想打邊爐 又想平平地 吉邊係唔錯既選擇!

2023-10-17 192 瀏覽
一日之計在於晨,難得面試前早出門口,行經吉野家見到個早餐好吸引,所以走入嚟試下個日式早餐。餐單:J2 迷你牛肉飯+玉子+佃煮香菇+迷你關東煮 - $40取餐後發現賣相唔錯,打開玉子係流心,再加少少牛肉汁撈來食。牛肉飯味道如一,不過不失,迷你size, 早餐剛剛好。佃煮香菇的冬菇淋身入味,口感好好,每碗1.5 件冬菇。關東煮最後食,所以覺得味道淡左D。成個早餐,只係40蚊,如果食附近美心或大家樂都悶左,可以試下吉野家的早餐,價錢亦唔貴,現場都唔多人,唔洗迫。
取餐後發現賣相唔錯,打開玉子係流心,再加少少牛肉汁撈來食。
牛肉飯味道如一,不過不失,迷你size, 早餐剛剛好。
佃煮香菇的冬菇淋身入味,口感好好,每碗1.5 件冬菇。
關東煮最後食,所以覺得味道淡左D。
佃煮香菇
2023-10-17
$40 (早餐)
佃煮香菇
2023-05-27 395 瀏覽
星期六早上到中環,都好幾年沒有食吉野家早餐,經過見內明亮簡潔便入內,坐位充足,坐得也舒服。收銀員急操,堂食所用的刀叉筷子綠茶杯全是即棄用品,頗感無奈。牛扒炒雜菇薯餅早餐$46,在今日來講尚可,對於食物味道頗為失望。薯餅炸得過燶,微辣也可以,牛扒不韌,但好咸,跟住食炒雜菇都覺油多鹽多。
2023-01-27 529 瀏覽
天氣凍凍地,梗係想去打邊爐啦我最鍾意食一人一鍋,因為夠晒衛生最近去咗食蕃茄火鍋~材料十足,有菜金菇蕃茄等等嘅配菜牛肉豬肉都非常滑口份量非常十足,食完成個人暖晒!
天氣凍凍地,梗係想去打邊爐啦
我最鍾意食一人一鍋,因為夠晒衛生
最近去咗食蕃茄火鍋
材料十足,有菜金菇蕃茄等等嘅配菜
牛肉豬肉都非常滑口
份量非常十足,食完成個人暖晒!

2022-08-30 828 瀏覽
返中環,有時諗唔到食咩或唔想食咁貴,我都會食吉野家😂 牛肉飯/ 煎雞飯都唔錯,中午時間通常要等, 所以我都會用app 落單,行到過去就攞得! 今日都係食咗細煎雞飯,雞肉大細切得啱啱好,雞皮加埋燒汁,撈飯一流, 雞肉唔算好嫩但也不錯😌

2021-12-31 1040 瀏覽
早餐三味,最啱我口味唔食小米飯,點做苦力,點養大我隻手仔食力食力早餐唔係人人食到有米氣$38有温泉蛋,有汁燒鯖魚,時令野菜最憎的白烚冬菇,還我芝麻醬菠菜加個細牛飯,多牛汁,夠做肌肉up up up
早餐三味,最啱我口味
唔食小米飯,點做苦力,點養大我隻手仔

食力食力
早餐唔係人人食到有米氣

有温泉蛋,有汁燒鯖魚,時令野菜
最憎的白烚冬菇,還我芝麻醬菠菜

加個細牛飯,多牛汁,夠做

肌肉up up up
2021-08-27 731 瀏覽
呢間吉野家位於中環熱鬧街道上,好多平時返工既上班族都會經過,好岩係度用膳。呢間分店之前都食過幾次早餐,還好,點知今次就伏啦。佢既水準每次都好唔穩定,以前塊雞扒幾好食,但而家就鞋過阿婆,雞扒妹都無佢咁乾。唔止雞扒,連帶埋炒蛋、方包都超乾,唔好食叫左杯凍咖啡,都係中伏。環境方便,佢近落地玻璃果面入光充足,如果係窗邊嘆早餐係幾好feel,望住d行人趕住返工。但食物唔掂,結果早餐就完美地被破壞。作為上班族心靈支柱,豐盛好食既早餐實在非常重要。本人決定繼續尋找美食,吉野家,不了。
呢間分店之前都食過幾次早餐,還好,點知今次就伏啦。

唔止雞扒,連帶埋炒蛋、方包都超乾,唔好食

叫左杯凍咖啡,都係中伏。
B1: 楓糖雞扒早餐

題外話/補充資料: 不了
2021-08-06
$40 (早餐)
  • 吉野家阿姐
2021-06-28 645 瀏覽
黑色暴雨下 走去吉野家買早餐哇 吉野家的外賣塑膠餐具十分夸張一個早餐 大大細細約5個塑膠盒要知道一件塑膠品 需用100年的時間化解 作為一個大型連鎖店食肆 你有社會責任!你有減塑責任!減塑人人有責 外賣須自帶餐盒
黑色暴雨下 走去吉野家買早餐
哇 吉野家的外賣塑膠餐具十分夸張
一個早餐 大大細細約5個塑膠盒
2020-08-19 1193 瀏覽
食過好多間吉野家,感覺呢間好似多d款式,質素都好d,最好食既係三重芝士牛肉飯,濃濃既芝士,非常好食,係由三種唔同既芝士撈埋,連牛肉食,個味都好夾,可惜只係期間限定,呢排都唔見有得賣,同埋呢間既店員算係有禮貌。
2020-04-15 3231 瀏覽
無論晌屋企,抑或晌街,早餐食得都喺西化啲,大多數離唔開麵包、三文治,再加杯咖啡。不過,今朝就貪得意,一支公嚟到「吉野家」食早飯,都喺聽朋友講佢哋最近有款慢活の朝食「三味盛合」,覺得幾抵吓,所以,就搵個朝早過嚟試試。疫情下,餐廳都做足防護措施,入門口要量體溫,並備有消毒搓手液。而餐廳裡面主要喺4人枱,為保持社交距離,部份枱被棄用,就算4人枱都被減至二人用。但引發另一個問題,就喺由於少咁好多位,其實堂食客整體都唔多,但都要搵位坐架,所以卻變相被逼搭枱。早餐時段都有好多選擇,有西式,有日式,不過,重點就講番個「三味盛合」早餐。以三文魚茶漬飯做膽,配和風牛肉或野菜煎雞,再搭溫泉玉子或胡麻豆腐組合成「三味」,配日本茶,套餐價$25。三味盛合 $25嚟「吉野家」就梗喺食其和風牛肉啦,所以,小弟就揀三文魚茶漬飯、和風牛肉、溫泉玉子嘅組合,但就改飲咖啡醒醒神。雖然話喺茶漬飯,不過,單單飲啲「茶」似喺鰹魚湯,齋飲都唔錯架喎。由於有溫泉蛋,所以,先撈埋落啲三文魚飯一齊食,日本蛋果然寧舍香滑,做成「窩蛋飯」都好正。不過,咁食法啲三文魚比較鹹,所以,都喺做番茶漬飯會平衡啲。「吉野家」啲牛肉一向都唔錯,都幾腍幾
,所以,就搵個朝早過嚟試試。
三味盛合 $25

三味盛合
三文魚茶漬飯
。不過,咁食法啲三文魚比較鹹,所以,都喺做番茶漬飯會平衡啲
溫泉玉子
三文魚茶漬飯
「吉野家」啲牛肉一向都唔錯,都幾腍幾滑,一啖飯,一啖牛肉,算喺一餐奢侈嘅早餐。
和風牛肉
和風牛肉
熱咖啡 +$2

套餐附送日本茶,如改其他飲品需加錢。雖然唔喺咩靚嘢,但飲落唔喺差喎,始終,你嚟「吉野家」都唔喺一心想嘆咖啡架啦,只喺過過口癮而已。
熱咖啡
食完個「早飯」,真心覺得抵,無論食物嘅質素、份量,以廿五蚊而言,真喺交足貨。只喺依家疫情關係,唔可以慢慢hea,食完都匆匆離開,唔好掗住張枱,俾啲位予其他食客。
$27 (早餐)
2019-09-26 1075 瀏覽
我同家人在8月18日去食下午茶的,我叫了牛肉麵,凍奶茶,十分失望!😠😠😠😠首先一入到去,餐牌係冇下午茶的,只有午餐,但當時已四點了,係我地問收銀佢地先話有下午茶的。因為當日係星期日,有很多工人姐姐,我嚴重懷疑吉野家特登吾show下午茶餐係餐牌,想欺騙顧客!跟住下單後,食物非常不濟!公仔麵超淋好難食,應該係浸左好耐!發大晒!冇影低sorry!好彩我爸爸食飯肯同我換!我真的食吾落。到杯奶茶,係冇茶禁濟的,只有冰和奶,好甜,好難飲。我同家姐攞去換,換完都一樣。冇茶既話咪話奶茶賣晒囉,洗吾洗賣啲咁差質素既野比客人!到員工方面,櫃檯果度太多員工,有啲傾計冇野做,有個仲由頭到尾玩電話,請少幾個員工整番好啲食物質素先啦!!😠
2019-08-29 663 瀏覽
係中環得一個鐘食飯又唔想等位,吉野家係其中一個好選擇。依家有埋自助點餐機,自己係部機自動點餐,又可以用八達通,微信或支付寶去俾錢,唔需要帶錢都可以方便點菜。 點完餐用微信比完錢大概5分鐘,已經可以拿野食了,今次叫左平時叫開牛肉煎雞飯,岩曬選擇款難症兩樣都想食曬朋友。
牛肉煎雞
2019-08-29
  • 牛肉煎雞飯
2019-08-28 491 瀏覽
吉野家都有免費飯食,因為朋友食得多吉野家邊爐,所以會員分可以夠換個飯同檸檬茶。吉野家啲質素間間都差唔多,煎雞飯主要靠汁去吊味,所以間間都咁上下。我覺得最大分別係飯嘅質地,呢間都有呢個問題,就係太多水煮到啲飯一舊舊。飯唔乾身其實都幾難食,撈汁都搞唔掂,不過唔使錢就將就下啦。吉野家對比以前質素真係下跌咗幾級,錢就加咗量又少咗,質素又下降咗。我都越黎越少食食,間唔時陪下朋友打下邊爐平平地,冇人趕走係連鎖快餐嘅好處。

飯唔乾身其實都幾難食,撈汁都搞唔掂,不過唔使錢就將就下啦。

2019-06-02 821 瀏覽
呢排返工小小忙 返工都冇乜心機周圍食嘢 食咗好多頹食 又寫下頹食評先😂😂早幾日外賣咗吉野家新出嘅京蔥牛舌丼 49加1蚊外賣 齊頭50有飲品當然理想與現實就一定有落差㗎啦 尤其是我fing嚟fing去咁拎 都影響咗佢嘅賣相嘅 😂由於個汁都係牛汁嘅關係 所以味道同普通嘅牛肉飯都好似 梗係食啦無論口感同埋味道都係有分別嘅 食到牛舌嗰種少少羶嘅香味🙊 而京蔥都冇因為同牛舌放埋一齊搞到淋哂 呢個價錢呢個味道我收貨👌🏻但當然大家唔好預佢俾啲好靚嘅牛舌你 如上圖示 師傅刀功係相當細膩嘅 好薄😂

5 分鐘 (外賣自取)
2019-05-28 474 瀏覽
又係每日解決午餐的煩惱。走入吉野家但係唔想食牛肉飯,結果揀咗特別推介的雞扒肉燥飯。另外聽阿姐推介叫了一下金菇牛肉卷。打開後係有啲嚇人。白飯份量充足但係肉燥同雞扒的份量好似差少少。好彩有另加金菇牛肉卷做餸。牛肉卷賣相麻麻但味道不錯。外面好似好乾身但內裏的牛肉很 juicy。怱怱吃完又回到工作枱上拼搏。

怱怱吃完又回到工作枱上拼搏。