突然間好想食壽司刺身😝😝 見到屯門景峰輕鐵站隔離有呢間壽司凍肉專門店,過去睇下發現都幾吸引☺️☺️☺️ 食物款式好豐富🥰🥰🥰 有大大個$35拉麵餐牌,非常抵食🤪 不過是日我都係想食壽司刺身多啲,咁佢壽司刺身都唔貴😝😝好值得試下☺️☺️餐廳雖然置有少量立食位,但主打做外賣既,除咗壽司刺身,仲有雞煲羊腩煲盆菜等等,當然仲有凍肉櫃賣凍肉啦🥰🥰 仲有好吸引既各地零食,好似人氣既日本名古屋蝦片和NY Cheese 餅乾都有😙😙 仲有台灣呀香港特色小食醬油🤪🤪🤪我叫咗好多野食,加埋$500都唔洗😍 超級抵😍又好味😀😀希靈魚刺身六片半磅三文魚刺身蟹膏花之戀花之戀腐皮吞拿魚沙律腐皮芝士蟹子腐皮帶子裙邊三色魚生飯(帶子、開赤海蝦、三文魚)五香豬肉乾真心推介呢間壽司凍肉專門店,位置喺景峰輕鐵站隔離,非常方便😉😉叄壽司凍肉專門店 (屯門)屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

我叫咗好多野食,加埋$500都唔洗😍 超級抵😍又好味😀😀

希靈魚刺身六片

半磅三文魚刺身

蟹膏花之戀

腐皮吞拿魚沙律
腐皮芝士蟹子
腐皮帶子裙邊

三色魚生飯(帶子、開赤海蝦、三文魚)

五香豬肉乾

壽司凍肉專門店 (屯門)
屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
2024-02-03
2024-01-23 120 瀏覽
虹橋越黎越多高質既餐廳,今日經過比餐廳門口大大隻達摩吸引左入去,原來除左做餐飲,仲有販售凍肉及不同國家既零食,一鋪多營,非常便利。🔸三文魚及櫻花魷魚 壽司三文魚橙白相間,飽滿油花好誘人,櫻花魷魚彈牙充滿膠質,醋飯冇過酸令到魚生失去鮮味本身好鍾意食稻荷壽司,所以叫左4款唔同口味既試下🔸腐皮帶子裙邊 帶子裙邊有咬口🔸腐皮芝士玉子經過火灸,令到玉子甜味再突出🔸腐皮辣味三文魚 用洋蔥伴三文魚,增加左洋蔥既辛辣,有2種既辣味🔸腐皮吞拿魚沙律吞拿魚沙律同腐皮冇違和感叫左2款花之戀🔸蟹花之戀以花之戀為基礎,再加上蟹膏,為花之戀增加濃郁既蟹香🔸花之戀沙律醬加上蟹籽,三文魚既軟滑加上蟹籽既脆口,係口腔到口感爆發豬先生話我今日可以實現三文魚自由,咁緊係連刺身都唔放過啦~🔸有頭甜蝦(6隻)刺身處理得宜,唔會有雪水,甜蝦肉質細綿、味道甜美🔸三文魚腩(4片)肥美嫩滑,油脂含量高食左咁多生冷野,叫番少少熱食等個肚仔易D消化🔸辛辣湯拉麵加叉燒(3塊)拉麵好抵食呀,如果唔加餸其實只係$35蚊,拉麵爽口彈牙,辛辣湯底越食越辣好過癮,配料充足,加左櫻花蝦增加香氣。叉燒加$20蚊有3塊,而且唔會過實🔸麻醬蟹子沙律$38.0

🔸三文魚及櫻花魷魚 壽司

本身好鍾意食稻荷壽司,所以叫左4款唔同口味既試下
🔸腐皮帶子裙邊
帶子裙邊有咬口
🔸腐皮芝士玉子
經過火灸,令到玉子甜味再突出
🔸腐皮辣味三文魚
 用洋蔥伴三文魚,增加左洋蔥既辛辣,有2種既辣味
🔸腐皮吞拿魚沙律
吞拿魚沙律同腐皮冇違和感

叫左2款花之戀
🔸蟹花之戀
以花之戀為基礎,再加上蟹膏,為花之戀增加濃郁既蟹香
🔸花之戀

豬先生話我今日可以實現三文魚自由,咁緊係連刺身都唔放過啦~
🔸有頭甜蝦(6隻)
刺身處理得宜,唔會有雪水,甜蝦肉質細綿、味道甜美
🔸三文魚腩(4片)
肥美嫩滑,油脂含量高

食左咁多生冷野,叫番少少熱食等個肚仔易D消化
🔸辛辣湯拉麵加叉燒(3塊)

🔸麻醬蟹子沙律$38.00
餐廳好貼心咁分開醬料,係青瓜絲上面鋪滿滿滿既蟹柳絲同蟹籽,每一啖都可以感受到蟹籽既香氣。

雖然餐廳話自己係外賣店,但其實有小量位置可以堂食架~
2024-01-21 74 瀏覽
今日黎到屯門 朋友話紅橋果邊有間外賣壽司幾吸引 景峰站一出就係啦 今日就一齊買返屋企試試佢😀 餐牌都有好多選擇呀 入面仲有啲刺身 熟食 熱食 飯類 點心 等等 種類有好多呀😬 全部即叫即整👍🏻 炸魷魚鬚 $40隔住個盒都勁香 炸得脆身唔油膩 魷魚爽口成日炸野外賣就驚拎到返屋企會淋哂 呢間店好細心會剪開個角仔比佢地抖氣 讚👍🏻 辣冷麵 $20呢個推👍🏻 冷麵辣辣地加埋青瓜,蟹柳,蟹籽 撈埋一齊好好食😋 同埋份量細細地 唔驚食到勁飽 幾好😬 花之戀 $72大大件好足料🤩 三文魚新鮮又厚身 包得實唔驚一夾就跌哂啲蟹籽出黎😌 壽司我哋揀左都唔少😋 特別推薦係 海膽壽司 鮮甜必食😍 海膽墨魚都好正 墨魚新鮮有咬口 加埋海膽汁😍火炙三文魚都好好食 燒過嘅三文魚係特別香 喜歡芝士可以試埋火炙芝士三文魚 芝士嘅鹹香又係另外一種享受😌 炸豬扒豬骨湯拉麵 $60豬骨湯麵清清地仲有櫻花蝦嘅香味 拉麵有咬口 仲有分湯唔驚啲麵淋晒👍🏻 炸豬扒香脆唔油膩 點埋沙律醬好好食😋 除咗壽司同埋熟食 店舖入邊仲有唔少零食 可以一次過買返屋企食😬 整體嚟講 呢間 叄壽司凍肉專門店 店員服務好 食物質素不錯 即叫即整但又

炸魷魚鬚 $40

壽司
海膽壽司

炸豬扒豬骨湯拉麵 $60
炸豬扒豬骨湯拉麵

整體嚟講 呢間 叄壽司凍肉專門店 店員服務好 食物質素不錯 即叫即整但又唔會等好耐 下次再想食外賣壽司都會嚟搵佢😋
炸魷魚鬚
辣冷麵
海膽壽司
炸豬扒豬骨湯拉麵
2024-01-03 91 瀏覽
2023年話咁快就過,除夕夜唔想出街同人迫,一於買返d靚外賣,同太太倆口子係屋企慢慢歎。餐廳主打壽司刺身,亦有日式咖哩飯,款式夠晒多。另外亦有好多特色零食賣,啱晒買黎係屋企看門口。三文魚腩壽司 :三文魚腩好肥美,油脂十足,滿滿三文魚香味。磯煮鮑魚仔壽司 :鮑魚壽司都係第一次試,醋飯上面有原隻鮑魚仔,賣相非常吸引,鮑魚仔煮得好淋好入味,估唔到配埋醋飯都幾夾。火灸左口魚壽司 :左口魚肥厚有口感,經火灸後魚油味更濃郁,入口滿口魚香味。牛油果三文魚卷 :一份有六件,飯卷包住三文魚、青瓜及玉子,面頭鋪上牛油果及蟹籽,牛油果好香甜,配埋三文魚飯卷,食落感覺清新。赤貝 + 三文魚刺身 :兩款刺身都好新鮮,三文魚係厚切,食落相當肥美;赤貝亦都好爽口。汁燒肥牛握飯糰 :完全估唔到咁大份,每份握飯團都包生菜絲、玉子燒及蟹柳,再選擇醬汁及配料,我揀咗汁燒肥牛及沙律醬,牛嘅份量都幾多,肉質柔軟入味,甜甜地配埋其他配料,一份已經好夠飽。溏心蛋 :太太最愛溏心蛋,蛋黃依然保持流心,煮得入味好好味。咖哩豬扒飯 :厚厚嘅吉列豬扒外皮香脆,入口好多肉汁,咖哩味道微辣,配料有薯仔、洋蔥及甘筍,喜歡餐廳將咖哩汁同飯分開裝,

三文魚腩壽司 :
三文魚腩好肥美,油脂十足,滿滿三文魚香味。

磯煮鮑魚仔壽司 :

火灸左口魚壽司 :
左口魚肥厚有口感,經火灸後魚油味更濃郁,入口滿口魚香味。

牛油果三文魚卷 :

赤貝 + 三文魚刺身 :

汁燒肥牛握飯糰 :

溏心蛋 :
太太最愛溏心蛋,蛋黃依然保持流心,煮得入味好好味。

咖哩豬扒飯 :
厚厚嘅吉列豬扒外皮香脆,入口好多肉汁,咖哩味道微辣,配料有薯仔、洋蔥及甘筍,喜歡餐廳將咖哩汁同飯分開裝,咁就唔駛驚飯同豬扒浸到淋晒啦。
2023-12-31
外賣自取
🐠 🐠 🐠 🐠 🐠 🐠🐠 鯛魚 刺身(6件)$60好厚身,肉質軟熟🧡 🧡 🧡 🧡 🧡 🧡🧡 三文魚 刺身(4片)$40非常厚切,又大件,又美味,好滿足🧡 三文魚籽 壽司(4件)$80三文魚籽新鮮,冇腥味,粒粒脆卜卜🧡 三文魚腩 壽司(4件)$80🧡 三文魚 壽司(4件)$32橙色白色相間,魚脂口感滿滿,非常肥美🧡 花之戀(4件)$72蟹籽滿瀉,視覺上,眼到都垂涎欲滴🦀 🦀 🦀 🦀 🦀🦀 蟹籽 沙律$38青瓜絲 好 fresh,口感又爽脆,又好水潤蟹籽同蟹柳份 量好多十分大碗,CP 值高每樣嘢都好足料,好大份,所以我哋2個人都食飽飽下次 gathering,可以過嚟買,招呼朋友呢度勝在款式多,食材佳,份量足仲有,我好多唔同嘅零食,例如:水果凍乾,辣魚片、鳳凰卷、日式蝦片……
🐠 🐠 🐠 🐠 🐠 🐠
🐠 鯛魚 刺身(6件)$60
好厚身,肉質軟熟

🧡 🧡 🧡 🧡 🧡 🧡
🧡 三文魚 刺身(4片)$40
非常厚切,又大件,又美味,好滿足

🧡 三文魚籽 壽司(4件)$80
三文魚籽新鮮,冇腥味,粒粒脆卜卜

🧡 三文魚腩 壽司(4件)$80
🧡 三文魚 壽司(4件)$32
橙色白色相間,魚脂口感滿滿,非常肥美

🧡 花之戀(4件)$72
蟹籽滿瀉,視覺上
,眼到都垂涎欲滴

🦀 🦀 🦀 🦀 🦀
🦀 蟹籽 沙律$38
青瓜絲 好 fresh,口感又爽脆,又好水潤

蟹籽同蟹柳份 量好多
十分大碗,CP 值高

每樣嘢都好足料,好大份,所以我哋2個人都食飽飽

下次 gathering,可以過嚟買,招呼朋友
呢度勝在款式多,食材佳,份量足

2024-05-11 0 瀏覽
叄壽司凍肉專門店專做日式外賣,鋪面雖然唔係好大,但食物選擇真係一啲都唔少,除咗主打嘅壽司刺身之外,仲有拉麵、雞煲、羊腩煲、仲有凍肉🫢餐廳仲做埋日韓泰台嘅零食代購,好似人氣既日本名古屋蝦片同NY Cheese餅乾😍今次我哋叫咗壽司外賣,落咗order之後大概10分鐘就拎得喇,好高效率🤩叫咗款前菜,蟹肉蟹籽冷麵好足料,冷麵撈咗千島醬,好開胃,配埋大量嘅蟹籽粒,好有口感。壽司我哋叫咗花之戀、三文魚腩刺身、加州卷、火炙蟹棒壽司🍣全部都大大嚿,而且好新鮮,三文魚腩好厚切,好肥美,花之戀係我最愛,新鮮三文魚包住啲cream同蟹籽,個口感好正😍蟹棒燒到有炙香味,啱啱好,好實肉!定食方面,我哋試咗日式牛肉飯,牛肉嘅油脂分布平均,有油香味,仲有隻溫泉蛋,整體嚟講味道不錯,又夠飽肚👅呢間日式外賣店嘅食物款式太多,下次會再encore,試下佢哋嘅拉麵同雞煲😆

2024-05-10 0 瀏覽
呢間外賣店位於屯門景峰輕鐵站旁邊,店內環境簡潔明亮,除咗即叫即整嘅日式料理之外,仲有凍肉同各地產品。✨雜錦魚生飯:魚生新鮮,飯醋味適中,整體味道不錯。✨辣冷麵:辣度適中,麵條爽口彈牙。✨自家制玉子燒(全份):玉子燒甜度適中,蛋味香濃✨ 豬軟骨拉麵:湯底揀咗豬骨湯,湯頭濃郁,麵條軟硬適中✨加州反卷(8件):正常發揮✨鰻魚小卷(8件):鰻魚肥美✨三文魚(4片):三文魚刺身新鮮厚切,抵食!✨白肉豚壽司:豚肉幾軟身,出面比較少見✨海膽墨魚壽司:海膽鮮甜,墨魚爽口

✨雜錦魚生飯:魚生新鮮,飯醋味適中,整體味道不錯。
✨辣冷麵:辣度適中,麵條爽口彈牙。
✨自家制玉子燒(全份):玉子燒甜度適中,蛋味香濃
✨ 豬軟骨拉麵:湯底揀咗豬骨湯,湯頭濃郁,麵條軟硬適中
✨加州反卷(8件):正常發揮
✨鰻魚小卷(8件):鰻魚肥美
✨三文魚(4片):三文魚刺身新鮮厚切,抵食!
✨白肉豚壽司:豚肉幾軟身,出面比較少見
✨海膽墨魚壽司:海膽鮮甜,墨魚爽口
2024-05-04 6 瀏覽
收工收得夜,個天又忽然落大雨,就決定買外賣返去同家人食。🔸三文魚腩(4片) $72極度厚切,夾起以為三文魚卷😍一啖入口,油脂豐富,新鮮肥美❤️。🔸玻璃蝦 (6隻)$36肉質爽嫩,大大隻得來幾鮮甜,CP值極高。🔸腐皮葱吞拿魚 $72驚喜度十足,以甜甜的腐皮盛載滿滿的吞拿魚蓉,配大葱的香味,味道十分鮮嫩,令人回味無窮。🔸腐皮帶子裙邊 $72賣相十分吸引,甜甜的腐皮配搭微辣的帶子裙邊,不但口感豐富,而且十分惹味,比想像中還要好食,必須encore。🔸海膽墨魚壽司 $80真材實料,份量多,餡料非常豐富。海膽汁完美地包裹着爽口的墨魚,快要滿瀉的樣子,令人忍唔住心心眼😍😍。🔸糖心蛋豬骨湯拉麵 $47糖心蛋輕輕一推,流心爆汁😍😍豬骨湯底非常濃郁,拉麵烹調時間恰到好處,不太硬又不太軟,口感剛好,非常彈牙👍🏻👍🏻。🔸蕃茄湯豬軟骨烏冬 $60豬軟骨炆得非常入味及淋身😋,口感柔軟👍🏻👍🏻。烏冬份量不少,配上濃濃蕃茄湯,酸酸甜甜,非常好味。所有面底都富有竹筍、櫻花蝦、粟米、木耳絲、鳴門卷,非常足料。最貼心的是,紫菜是獨立包裝,不怕因為為外賣而變軟變淋,實在值得一讚👍🏻。店內還有其他食材及日本直送的零食可供選擇,
收工收得夜,個天又忽然落大雨,就決定買外賣返去同家人食。

🔸三文魚腩(4片) $72
三文魚腩

🔸玻璃蝦 (6隻)$36
肉質爽嫩,大大隻得來幾鮮甜,CP值極高。
玻璃蝦

🔸糖心蛋豬骨湯拉麵 $47
糖心蛋豬骨湯拉麵

🔸蕃茄湯豬軟骨烏冬 $60
蕃茄湯豬軟骨烏冬

所有面底都富有竹筍、櫻花蝦、粟米、木耳絲、鳴門卷,非常足料。最貼心的是,紫菜是獨立包裝,不怕因為為外賣而變軟變淋,實在值得一讚👍🏻。店內還有其他食材及日本直送的零食可供選擇,感覺非常全面。

餐牌設計用心,款式選擇非常之多,而且食材新鮮,份量又多,性價比非常高,值得推薦🙌🏻。

三文魚腩
玻璃蝦
腐皮葱吞拿魚
糖心蛋豬骨湯拉麵
蕃茄湯豬軟骨烏冬
屯門真係好多隱世小店,係個女上興趣班嘅附近,比門口隻達摩吸左埋去👀又比我地搵到間出色嘅壽司刺身外賣專門店《叄壽司凍肉專門店》咁我就直接買埋外賣返去唔煮飯Lu~▪️炸魷魚圈(8件)$30拎到返屋企食落去仲係好脆▪️雞軟骨粒$28炸得十分酥脆,口感一流 ▪️火炙三文魚腩壽司(4件)$96三文魚腩好肥美,鮮美十足▪️火炙芝士三文魚壽司(4件)$56濃濃的芝士配上三文魚,完美配搭▪️花之戀(2件)$36用軟滑嘅三文魚卷成花形,沙律醬加上蟹籽既脆口,口感豐富▪️牛油果三文魚卷(6件)$42新鮮的三文魚片和濃郁的牛油果作為主料,香滑嘅牛油果有奶油嘅口感同三文魚的鮮甜好夾,口感層次分明▪️照燒汁肥牛飯$55甜甜嘅照燒汁,配上嫩滑嘅肥牛及糖心蛋呢個飯好快比我地食哂呢間日式小店除提供日式美食選擇購買外,還有售賣高質凍肉價廉物美😊😊
又比我地搵到間出色嘅壽司刺身外賣專門店
《叄壽司凍肉專門店》
咁我就直接買埋外賣返去唔煮飯Lu~

▪️炸魷魚圈(8件)$30
拎到返屋企食落去仲係好脆
▪️雞軟骨粒$28
炸得十分酥脆,口感一流
▪️火炙三文魚腩壽司(4件)$96
三文魚腩好肥美,鮮美十足
▪️火炙芝士三文魚壽司(4件)$56
濃濃的芝士配上三文魚,完美配搭
▪️花之戀(2件)$36
用軟滑嘅三文魚卷成花形,沙律醬加上蟹籽既脆口,口感豐富
▪️牛油果三文魚卷(6件)$42
▪️照燒汁肥牛飯$55
甜甜嘅照燒汁,配上嫩滑嘅肥牛及糖心蛋
呢個飯好快比我地食哂

外賣自取
叄壽司凍肉專門店每星期總有幾日喺元朗針灸,最近聽聞屯門有一間壽司店好多人介紹,針灸完我又唔執輸去咗屯門買嚟試試,你將壽司店主要以外賣為主,我揀完想食咩之後,雖然舖頭細細,輪椅入唔到去,但店員主動幫我落單,佢哋好快手,等咗大約十分鐘已經拎得走,呢間壽司店除咗壽司刺身拉麵烏冬等,仲有雞煲、羊腩煲、盆菜、凍肉等,仲有仲有好多日韓台代購,例如日本人氣名古屋蝦片、NY Cheese餅乾都有,簡直係一店入面包羅萬有!最後拎住外賣袋去咗附近一個公園坐低,慢慢享用呢個抵食午餐,食刺身一定要新鮮食,去附近公園食就最好啦!1.汁燒豬軟骨飯$50(9/10)呢個汁燒豬軟骨飯個汁唔咸,個汁調得好好味,豬軟骨都好入味,軟骨夠軟,咬落「卜卜聲」,豬軟骨都有7舊,仲有一隻溏心蛋,飯嘅份量都唔少,好好味!2.日式豬骨湯烏冬 配竹筍、紫菜、櫻花蝦、粟米粒、木耳絲、鳴門卷同蔥$35+炸蝦(2隻)$15+溏心蛋$12(8/10)呢個烏冬大大碗,烏冬掛汁彈牙,配料又勁多,櫻花蝦令到豬骨湯底勁香,我再加兩隻炸蝦同溏心蛋,炸蝦炸得好脆,炸粉好薄,隻蝦鮮甜彈牙,溏心蛋勁滑勁香,咬落去仲流到心,煮得好入味!3.吉列炸蠔卷$50(7.
壽司凍肉專門店

1.汁燒豬軟骨飯$50(9/10)

3.吉列炸蠔卷$50(7.5/10)
呢個吉列炸蠔卷一共有4舊,每一舊入面都有青瓜絲同炸蠔等,面上仲放咗好多蟹子同沙律醬,呢個有d似加州卷,但將炸蠔放喺入面都係第一次試,唔錯!

4.牛油果三文魚沙律(麻醬)$58(9/10)
呢碗牛油果三文魚沙律份量非常多,牛油果估計足一舊,佢哋切片鋪上,牛油果非常新鮮,三文魚刺身切粒,仲有青瓜絲蘿蔔絲等,另外佢哋好細心,將麻醬分開放,比食客自己倒落去!

5.芝士玉子燒(全份)$55(9.5/10)
呢份芝士玉子燒真係好大份,全份一共有8舊芝士玉子燒,甜甜地嘅玉子燒再加埋淡淡芝士香,仲食到蛋香,食幾舊已經飽死啦!

6.三文魚壽司$32(9.5/10)
呢個三文魚壽司一共有3舊,塊三文魚刺身好厚切,食落好新鮮,好肥美!

7.香蔥吞拿魚腩壽司$48(9/10)
呢個香蔥吞拿魚腩壽司一共有3舊,壽司有香蔥食落非常香同清新,吞拿魚腩係切粒,好好食!

2人總共價錢$355

個人口味總評分:9.64/10

@face_to_face_2134

地址:屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

#叄壽司凍肉專門店 #屯門 #屯門好去處 #相機食先 #香港美食 #屯門美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-04-29 3 瀏覽
今日去屋企人屋企,家人提意不如刺身壽司,話好好味,咁就跟家人揾食喇!位於景峰輕鐵站附近嘅叄壽司凍肉專門店,門口有好大隻紅色達摩,一望就望到😊除左做刺身壽司外賣外,原來仲有發售高質凍肉,唔同國家嘅零食,大家買外賣之餘仲可以入貨喇🛒今次我地就買左刺身、壽司帶子(6片)三文魚(4片)芝士玉子燒(半份)三文魚籽壽司北寄貝沙律壽司吞拿魚沙律壽司味付螺肉壽司火炙芝士熟蝦壽司火炙三文魚腩壽司腐皮芝士蟹子腐皮粟米沙律整體黎講好滿足,刺身同壽司都非常新鮮美味,味道鮮甜,再試其他款式😋😋😋叄壽司凍肉專門店(屯門)屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

今次我地就買左刺身壽司

帶子(6片)
三文魚(4片)
芝士玉子燒(半份)
三文魚籽壽司
北寄貝沙律壽司
吞拿魚沙律壽司
味付螺肉壽司
火炙芝士熟蝦壽司
火炙三文魚腩壽司
腐皮芝士蟹子
腐皮粟米沙律

整體黎講好滿足,刺身壽司都非常新鮮美味,味道鮮甜,再試其他款式😋😋😋

壽司凍肉專門店(屯門)
屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
2024-04-20
而家越嚟越多食肆做唔住,所以更加要支持小店,依間小店賣壽司刺身和其他小貨品,價錢唔算好貴,質素唔錯🥰🥰芝士玉子燒它外皮金黃鬆軟,口感綿密,好香芝士味😄😄帶子裙邊作為開胃小吃都不錯啊,酸酸辣辣咁樣,好啱小朋友食🤣🤣三文魚腩刺身肥美又新鮮。每一口都能感受到三文魚的鮮甜和豐富的脂肪😛😛😛鯖魚刺身好少食鯖魚刺身,但原來口感唔錯,魚味香濃,下次都會再食!原條鰻魚飯好大條鰻魚啊!鰻魚經過炭火燒烤,表皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁😆😆加州飯卷(8件)食壽司點可以唔食加州飯卷,口感豐富而多層次,外面有蟹籽,入面有蟹柳、甜蛋等等辣味三文魚壽司好彩唔係好辣,而且好多三文魚鋪喺面!正❤️海膽墨魚壽司海膽味道香,墨魚細細粒,新鮮又好食😄

芝士玉子燒
它外皮金黃鬆軟,口感綿密,好香芝士味😄😄

三文魚腩刺身
肥美又新鮮。每一口都能感受到三文魚的鮮甜和豐富的脂肪😛😛😛

鯖魚刺身
好少食鯖魚刺身,但原來口感唔錯,魚味香濃,下次都會再食!

原條鰻魚飯

加州飯卷(8件)

辣味三文魚壽司
好彩唔係好辣,而且好多三文魚鋪喺面!正❤️

海膽墨魚壽司
海膽味道香,墨魚細細粒,新鮮又好食😄
2024-04-19 10 瀏覽
景峰站一落車就見到真係好方便蝦刺身清甜爽脆的蝦肉在口中融化,帶來海洋的鮮味。三文魚腩刺身三文魚腹部的油脂豐富,入口即化的口感伴隨著淡淡的海味。芝士玉子燒玉子燒的蛋香與芝士的濃郁完美結合,帶來濃郁奶香和蛋香的美味。牛油果三文魚沙律牛油果的滑順口感與三文魚的鮮美相得益彰,配搭埋沙律醬更加開胃三文魚壽司三文魚的鮮美和壽司飯的口感完美結合,帶來滿滿的滿足感。北寄貝壽司北寄貝的鮮甜和嚼勁,讓人回味無窮。蟹柳壽司蟹柳配搭沙律醬,小朋友都岩食!豬軟骨飯豬軟骨十分軟熟和入味,仲有流心的溏心蛋,搭配著香噴噴的白飯,令人食指大動。帶子裙邊帶子裙邊係帶咸香味和辣味,帶來豐富的海洋風味,讓人欲罷不能。
景峰站一落車就見到真係好方便

刺身
清甜爽脆的蝦肉在口中融化,帶來海洋的鮮味。

三文魚腩刺身
三文魚腹部的油脂豐富,入口即化的口感伴隨著淡淡的海味。

芝士玉子燒

牛油果三文魚沙律

三文魚壽司
三文魚的鮮美和壽司飯的口感完美結合,帶來滿滿的滿足感。

北寄貝壽司
北寄貝的鮮甜和嚼勁,讓人回味無窮。

蟹柳壽司
蟹柳配搭沙律醬,小朋友都岩食!

豬軟骨飯

帶子裙邊
外賣自取
帶狗狗散步,天氣有點炎熱,途經景峰站旁的「叄壽司凍肉專門店」,買點壽司刺身爽一爽、涼一涼,食物即叫即製,想不到甚有驚喜!我首先挑選的是三文魚腩壽司($80)。壽司使用優質的三文魚腩作為主料,肉質豐潤,帶有濃郁魚油香氣,口感鮮嫩,蓋在壽司飯上,能夠完美融合,形成一道既美觀又美味的壽司菜品。牛油果三文魚卷($42)是另一道令人垂涎的菜品。壽司使用新鮮的三文魚片和濃郁的牛油果作為主料,牛油果的濃郁奶油口感和三文魚的鮮美相互融合,帶來豐富的口感體驗。花之戀($72)以亮麗的花朵形式呈現,可見其精心製作而成,不僅味道鮮美,還具有視覺上的吸引力。另外一份給家人吃的是雜錦魚生飯($88)。由壽司飯作為基底,並放上各種新鮮的生魚片,包括三文魚、吞拿魚等刺身片,提供不同的口感和風味,帶來美味享受。加州飯卷($40)將蟹肉棒、青瓜等材料,用海苔紙緊緊捲起,加州反卷的口感豐富,每一口都能品嚐到不同的風味。最後一道買的是雞軟骨粒($28)。雞軟骨炸得十分酥脆,外脆內嫩,風味獨特,是一道令人喜愛的小吃選擇。這家日式外賣小店除了提供多種精心製作的日式美食選擇,價廉物美,另外發售高質凍肉、各地特式零食、醬油等等,別

這家日式外賣小店除了提供多種精心製作的日式美食選擇,價廉物美,另外發售高質凍肉、各地特式零食、醬油等等,別具特色,可以同時選購!

壽司凍肉專門店
地址:屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
2024-04-12 7 瀏覽
無論係咪屯門友,都知虹橋有好多野食😋其實上多條樓梯去景峰都仲有😏今次我就買左外賣壽司🍣返屋企食熱食當然係即叫即整啦🔥壽司🍣 都係落單先做,唔會一早整好晒放雪櫃,唔會雪到硬晒🫶🏻店內仲有唔同國家🇯🇵🇹🇭🇹🇼🇰🇷既零食 / 凍貨零售,如果住附近既朋友仔,仲可以順手入埋貨🛒~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪️壽司 ($6起/件)散嗌既壽司以件計,可以一次過食到更多款式🤭如果唔想諗,可以揀拼盤($76起)▫️三文魚壽司 ($8/件)▫️海膽壽司 ($28/件)▫️珍寶帶子壽司 ($28/件)▫️自家制玉子壽司 ($12/件)壽司🍣米飯醋味適中,最鍾意食珍寶帶子,鮮甜又夠厚身🤍.▪️卷物▫️加州反卷 ($40/8件)▫️三文魚加州巻 ($42/6件)捲得夠實,唔會一夾起就散開🥢.▪️小食▫️蟹子玉子燒 ($55/全份)好濃蛋香🥚,勁多蟹籽,綿綿蛋層熟度岩岩好🍳.▪️刺身▫️三文魚腩 ($72/4片) 超厚身,下次要買多幾片先得😂.🔺除左以上野食之外,店家亦有握飯糰🍙 • 魚生飯 • 熟食 • 飯類🍱 • 拉麵/烏冬🍜.... ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
無論係咪屯門友,都知虹橋有好多野食😋
其實上多條樓梯去景峰都仲有😏
今次我就買左外賣壽司🍣返屋企食
熱食當然係即叫即整啦🔥

▪️壽司 ($6起/件)
▫️三文魚壽司 ($8/件)
▫️海膽壽司 ($28/件)
▫️珍寶帶子壽司 ($28/件)
▫️自家制玉子壽司 ($12/件)
壽司🍣米飯醋味適中,最鍾意食珍寶帶子,鮮甜又夠厚身🤍

▪️卷物
▫️加州反卷 ($40/8件)
▫️三文魚加州巻 ($42/6件)
捲得夠實,唔會一夾起就散開🥢

▪️小食
▫️蟹子玉子燒 ($55/全份)
好濃蛋香🥚,勁多蟹籽,綿綿蛋層熟度岩岩好🍳

▪️刺身
▫️三文魚腩 ($72/4片)
超厚身,下次要買多幾片先得😂