2016-11-10 1328 瀏覽
來過數次。試過午市晚市。南京牛肉麵有人評論說淡,我不同意。我覺得湯淡淡的反而很出色,正如店家推薦,這個麵湯其實是預客人飲的。濃淡剛好,淡淡的香味,牛肉份量夠,菜也不只是求其一兩條。整體有住家菜的感覺,很出色。香酥炸陳皮鴨也很出色。老闆要客人趁熱吃是有意思的。連鴨皮上,但一點也不油膩。鴨肉有手撕feel,正如其名「香」「酥」,有陳皮淡香作為台式店怎少得肉燥,結果也很滿意,小店的肉燥送飯另外見到有客人吃不完,打包,老闆有心地為其食物加湯,很貼心~

作為台式店怎少得肉燥,結果也很滿意,小店的肉燥送飯

• 香酥炸陳皮鴨
  • 南京牛肉麵
2016-09-24 1476 瀏覽
唉,麵又好飯又好小炒都好乜陳皮鴨,都無樣好食。最過份係個星級咸魚煎肉餅!張相係好吸引一塊塊嘅煎肉餅,上枱係咁嘅樣!完全無肉餅口感,無肉味,只食到咸魚味,多謝 $78!就算宜家金雞退咗步,個咸魚煎肉餅都好食過呢個幾百倍!專登去到黃大仙食,實在太儍!
唉,麵又好飯又好小炒都好乜陳皮鴨,都無樣好食。

專登去到黃大仙食,實在太儍!
2016-07-04 2081 瀏覽
Uncle住黃大仙嗰邊帶我地幾個世姪去試小店佢地係熟客所以預先book左位雞煲叫左少辣,真係好惹味雞尚算滑,好入味見到雞煲入面有蝦,老闆話蝦可以增加鮮味另外係因為租金加左,唯有加貴D既材料落個雞煲,令到價錢貴返D去抵返租金其實雞都唔係最正,洋蔥先係最入味又甜梅菜扣肉好深色,好夠味我呢款肥肉愛好者梗係好啱心水啦下面除左西蘭花仲有好多梅菜所以即刻叫左一人一碗飯送呢樣都係好值得推介!好有家的味道😍好多蒜蓉,煮到熟晒好甜😍粉絲勝瓜入晒味又一樣送飯之選但係牛肉麵較為遜色,味道好淡湯底都冇乜味呢個鴨都係一般,肉幾乾身但都幾重陳皮味炒蟹既醬係用雞煲既醬,所以同樣咁惹味只係食左上面咁多野已經開始飽最後叫左個岀前一丁,一份有2個麵真係好多😂煮完用炒蟹個醬撈丁就夠完滿啦總括嚟講,食雞煲同小菜真係好正我地應該支持小店!
Uncle住黃大仙嗰邊帶我地幾個世姪去試小店
佢地係熟客所以預先book左位
雞煲
雞煲叫左少辣,真係好惹味
雞尚算滑,好入味
見到雞煲入面有蝦,老闆話蝦可以增加鮮味
其實雞都唔係最正,洋蔥先係最入味又甜
梅菜扣肉
梅菜扣肉好深色,好夠味
我呢款肥肉愛好者梗係好啱心水啦
好多蒜蓉,煮到熟晒
好甜😍粉絲勝瓜入晒味
又一樣送飯之選
牛肉麵
但係牛肉麵較為遜色,味道好淡
湯底都冇乜味
炸陳皮鴨
呢個鴨都係一般,肉幾乾身
但都幾重陳皮味
炒蟹
炒蟹既醬係用雞煲既醬,所以同樣咁惹味
只係食左上面咁多野已經開始飽
最後叫左個岀前一丁,一份有2個麵
真係好多😂煮完用炒蟹個醬撈丁就夠完滿啦

總括嚟講,食雞煲同小菜真係好正
我地應該支持小店!
2016-05-22
雞煲
梅菜扣肉
蒜蓉粉絲蒸勝瓜
炸陳皮鴨
炒蟹
2016-05-23 1854 瀏覽
去黃大仙朋友玩,之後就黎依度食晚飯,點了個雞煲食,雞煲份量係足夠的,食落味道有小小麻麻的,雞肉味就比較小,比麻麻味蓋左,雞肉肉質不大差,都可1試,係依度d裝修ok,因為全餐廳裝修全新的,感覺清新
感覺清新
2016-04-26 1368 瀏覽
海魚湯米,$35。真係有兩條4、5両既鮮魚,即叫即炸,廚藝及誠意絕對滿分!見到好多特色小菜,真係想即刻食埋個晚餐。海魚湯米,$35。真係有兩條4、5両既鮮魚,即叫即炸,廚藝及誠意絕對滿分!見到好多特色小菜,真係想即刻食埋個晚餐。(好味所以講兩次)
2016-03-01 1811 瀏覽
是日又往黃大仙參拜,順道尋找隱世美食。尤其看到這間有南京牛肉麵食,於是步行5-10分鐘,特地前往這間南味小調 原創風味篇不用等位門口大大的A字牌寫著南京牛肉麵、招牌肉燥飯老實說,我很期待裡面的裝潢說不上到底是港式還是台式橙色木製的檯椅,檯面沒有菜單,菜單都在牆上坐在玻璃門邊、陽光透落的位置老實說,有點熱二話不說,落單!南京牛肉麵($35)、肉燥雞扒飯($35)加兩碗湯(+$3@)店員放下來,強調湯冇味精老實說,大大碗,幾好飲店員放下肉燥雞扒飯很大一盤,足料的肉燥和雞扒肉燥鬆身入味,雞扒厚實煎得香脆味道與台式餐廳食到的無異感覺製法頗為到家同樣一盤,即使賣$50都不為過,何況這裡只是$35老實說,超乎想像,值得一讚!店員放下南京牛肉麵很大一盤,麵是扁身的拉麵,有嚼勁湯是普通高湯(這個不知有無味精)上面有椰菜和牛展與平面食的南京牛肉麵差異相當大尤其是牛肉的部分,相當薄整碗南京牛肉麵中,麵底是值得一讚的,至於其他的則相當普通老實說,不足以成為招牌店員街坊得來頗有禮貌,仲帶點幽默感老實說,服務不錯人均消費$38!!!  難以置信!!!如果再經過的話老實說,我會再來
是日又往黃大仙參拜,順道尋找隱世美食。
尤其看到這間有南京牛肉麵食,
於是步行5-10分鐘,
特地前往這間南味小調 原創風味篇
不用等位
門口大大的A字牌寫著南京牛肉麵、招牌肉燥飯
老實說,我很期待
裡面的裝潢說不上到底是港式還是台式
橙色木製的檯椅,檯面沒有菜單,菜單都在牆上
坐在玻璃門邊、陽光透落的位置
老實說,有點熱
二話不說,落單!南京牛肉麵($35)、肉燥雞扒飯($35)
加兩碗湯(+$3@)
店員放下來,強調湯冇味精
老實說,大大碗,幾好飲
跟餐加例湯
店員放下肉燥雞扒飯
很大一盤,足料的肉燥和雞扒
肉燥鬆身入味,雞扒厚實煎得香脆
味道與台式餐廳食到的無異
感覺製法頗為到家
同樣一盤,即使賣$50都不為過,何況這裡只是$35
老實說,超乎想像,值得一讚!
肉燥雞扒飯
店員放下南京牛肉麵
很大一盤,麵是扁身的拉麵,有嚼勁
湯是普通高湯(這個不知有無味精)
上面有椰菜和牛展
與平面食的南京牛肉麵差異相當大
尤其是牛肉的部分,相當薄
整碗南京牛肉麵中,麵底是值得一讚的,至於其他的則相當普通
老實說,不足以成為招牌
南京牛肉麵
店員街坊得來頗有禮貌,仲帶點幽默感
老實說,服務不錯
人均消費$38!!!  難以置信!!!
如果再經過的話
老實說,我會再來
2016-02-27
跟餐加例湯
肉燥雞扒飯
2015-12-07 1289 瀏覽
那晚路過鳳凰新村,時間已不早,趕不及回家煮晚飯。碰巧經過這一家南味小調,好,就進去試一試吧。我們只有兩個人,吃不了多。就叫了一個肉燥飯,牛肉麵和店家推介的清徹水煮牛肉。肉燥雖然味道略甜,但配以白飯吃亦能接受。友人的牛肉麵不俗,湯頭清甜不會死咸。牛肉的部份採用了牛展肉,若能厚切一點,口感會更佳。清徹水煮牛肉比一般水煮牛肉看起來清徹,同樣地味道也較為溫和,沒有嗆人的辣味。湯底也能直接飲用,不錯。下次再來一定要試試米酒雞才行!
那晚路過鳳凰新村,時間已不早,趕不及回家煮晚飯。
碰巧經過這一家南味小調,好,就進去試一試吧。
我們只有兩個人,吃不了多。
就叫了一個肉燥飯,牛肉麵和店家推介的清徹水煮牛肉。
肉燥雖然味道略甜,但配以白飯吃亦能接受。
友人的牛肉麵不俗,湯頭清甜不會死咸。
牛肉的部份採用了牛展肉,若能厚切一點,口感會更佳。
清徹水煮牛肉比一般水煮牛肉看起來清徹,
同樣地味道也較為溫和,沒有嗆人的辣味。
湯底也能直接飲用,不錯。

下次再來一定要試試米酒雞才行!
2015-11-18
  • 牛肉麵
2015-12-03 1073 瀏覽
今日收工去買六合彩,之後諗住揾野食,見對依間餐廳門面光鲜,裝修又靚,於是就入黎試一試,我得1個人,所以只點左2道餸菜,驚食唔晒ma....我點左1個香辣麻雞煲,天氣凍最鍾意食煲,有1隻雞和半隻雞選擇,我點左半隻,雞肉食落肉質嫩滑,帶有小辣和小麻味道!另1道係肉燥菜芯,原來肉燥炒菜芯加上黎又好食wor..肉燥咸咸地,菜芯爽口好食,我即時叫多碗白飯,正!加上環境非常整潔,入到去感覺非常舒服,唔會似其它果d甘不整潔,全新裝修果然係好正
2015-11-28 1033 瀏覽
今晚幫亞媽拎D物質去親人屋企, 搞掂晒就響附近食埋飯, 呢頭附近好多食肆, 不過留意到呢間"原創風味", 一於試下. 鋪頭雖然唔算大, 但光猛乾淨, 牆上掛滿食物相, 睇落好吸引.天氣凍凍地, 所以都係食D熱辣辣既野, 要左個<香辣麻雞煲>$98, 一上枱已經聞到好惹味, 放埋落爐慢火乾煎一輪D香味更加撲鼻. 一入口個感覺好特別, 又麻又辣, 但果種辣唔係辣到你食唔到果D, 係令你越食越想食, 呢個辣好好味, 啱晒我唔算食得太辣既人. 雞肉好嫩滑, 又夠肥美.另外要多個<炭燒海魚乾>$68, 呢D唔知咩魚, 但燒完出黎好香但唔會太乾, 口惑煙韌, 甜甜地又無骨, 送酒一流.
2015-11-23 917 瀏覽
與家人到黃大仙一遊後,便得找個地方歇腳,順道吃飯。銀鳳街一帶有很多小店,這家南味小調似乎剛開張不久,向來喜歡中菜的家人被門外的相片和菜式名字吸引着,於是我們便進去了。餐館老闆親自招呼,態度殷勤。他先推介了「米酒雞花膠鍋」($268),花膠份量非常多,雞肉細滑,湯水有陣陣米酒香味,飲完後身體立時暖和起來。此外老闆也介紹了這道「清澈水煮牛肉」($98),說它「清澈」是因為它與一般水煮牛肉不同,湯面沒有紅色的辣椒油,一向不嗜辣的我對它很是好奇。淺嚐一下湯底,麻味比辣味重,辣味一閃而過,不會久滯於舌頭而不散,只會感到舌頭發麻而已,可說是相當合我的口味。牛肉也很嫩滑,筋位不多,質素不俗。這道菜的確帶來一定驚喜。這道「星級鹹魚煎肉餅」($78)與一般的煎肉餅大大不同,肉餅比較厚身,外皮煎至脆身,內裡的口感像墨魚丸一樣彈牙。入口鹹魚味突出之餘又不會過鹹,相當不錯。還有一道有趣的「炭燒海魚乾」($68),入口仍是暖暖的,雖是魚乾但有不俗的魚鮮味,一點也不覺得腥。而這道「砂鍋長豆角」($58)用上原條長豆角製作,每條豆角均長度驚人,豆香合宜,沒有過份的草青味,只是稍嫌油感重了一些。數款菜式雖為家常菜,但
星級鹹魚煎肉餅
炭燒海魚乾
砂鍋長豆角
數款菜式雖為家常菜,但感覺店家樂於創新,值得欣賞。
星級鹹魚煎肉餅
炭燒海魚乾
2015-11-22 706 瀏覽
今天下午約了一班朋友去打波,打完波後路經黃大仙的南味!食物相看到樣子不錯就入去食飯!!! 老闆為我們推介鎮店3寶花膠雞!!!小弟只能說湯底很濃郁!!! 湯底集齊了花膠,雞的味道!!小弟為大家推介花膠雞!!食過就知 好食 羊腩煲!3寶之1的羊腩煲我覺得和平時大陸食的差不多!食物味道OK!勝左多肉XD 3寶之1雞煲這個雞煲奇炒之處就是慢慢越食越痳好似食到上引咁!!!!越食越刺激XD再加上一班豬朋狗友 再加啤酒 簡直一流呀!!!!!!如果經過黃大仙的朋友們你可以嘗試下!3寶中的 花膠雞必食!!!老闆份人好NICE,為我們介紹他們3寶的特點!!下次有機會,會帶一堆豬朋狗友去食XD
今天下午約了一班朋友去打波,打完波後路經黃大仙的南味!
食物相看到樣子不錯就入去食飯!!!

老闆為我們推介鎮店3寶
花膠雞!!!
小弟只能說湯底很濃郁!!!

湯底集齊了花膠,雞的味道!!
小弟為大家推介花膠雞!!食過就知 好食
羊腩煲!
3寶之1的羊腩煲
我覺得和平時大陸食的差不多!
食物味道OK!勝左多肉XD
3寶之1雞煲
這個雞煲奇炒之處就是慢慢越食越痳
好似食到上引咁!!!!越食越刺激XD
再加上一班豬朋狗友 再加啤酒
簡直一流呀!!!!!!

如果經過黃大仙的朋友們
你可以嘗試下!
3寶中的 花膠雞必食!!!
老闆份人好NICE,為我們介紹他們3寶的特點!!
下次有機會,會帶一堆豬朋狗友去食XD
2015-11-20
  • 花膠雞
2015-11-10 701 瀏覽
秋風起天氣乾燥,老公話帶我去食下好野滋補下。出左地鐵行幾分鐘到門口,門面唔算大,但乾淨企理,門口大大個字寫住鎮店四寶. 米酒雞花膠鍋,以爲大衆化的價錢唔會俾好多材料,雞鍋好足料,花膠有十隻,雞應該有半隻仲有木耳.裏面的花膠雖然不大但爽口,湯底有濃郁的米酒香 雞肉完全冇冰鮮雞的雪味返而的肉都幾彈牙。花膠吸收左湯的精華,非常滋味好食。碳燒海魚幹,只有海魚的鮮甜和碳燒的香,冇任何調味料的味,一定要試.南京牛肉面,湯底用海鮮熬成所以很清甜完全冇肥膩的感覺,牛肉用的是牛展, 牛肉味香有咬口,鹹魚煎肉餅,同外面唔一樣碎上方便食,肉餅唔幹爽口彈牙紅燒花膠翅,飲啖湯鮮味,冇麽味精,湯非常熱,因爲夠熱的翅食完都唔會變味。Good.
秋風起天氣乾燥,老公話帶我去食下好野滋補下。
米酒雞花膠鍋,

花膠吸收左湯的精華,非常滋味好食。
碳燒海魚幹,

只有海魚的鮮甜和碳燒的香,冇任何調味料的味,一定要試.
南京牛肉面,

鹹魚煎肉餅,

同外面唔一樣碎上方便食,肉餅唔幹爽口彈牙
紅燒花膠翅,

2015-10-29
2015-11-10 637 瀏覽
平時很少踏足黃大仙覓食,但今晚約了住在這裡中的旅行腳,聽聞有間新開張的小菜館很有水準,店名也有很有趣又帶點意思,於是便抱著試試心態。從黃大仙站走到銀鳳街大約10分鐘左右,店舖位於街頭都很容易找到,門面是以玻璃門間隔,可清楚看到舖內環境,牆身以紅襯灰作為主色,頗有格調,店子不算大,以方形木枱為主,每張枱面都開有邊爐位方便客人叫火鍋,有大約十張枱,是夜我們坐了在大圓枱。先看看餐牌有什麼推介必食菜,我們都是雞煲狂,一定要試試啦,除了雞煲外,老闆也推薦了些原創風味小食。先來一個老闆推介米酒雞花膠煲:湯底聞落略帶酒味,雞鍋裡配料有花膠、木耳、薑片。雞隻都是比較扎實,煲出來湯不會油膩。花膠份量也不少,每條約3-4吋長的花膠,咬落亦甚有口感。木耳也不錯,十分爽口,滾耐了亦不會淋。最後飲碗湯補一補身,米酒一路滾一路揮發,飲落湯不會覺得重酒味,雞和花膠的鮮甜仍然出色,但湯底滾耐了反而薑味更出,飲完頓覺暖胃又滋補。香辣麻雞煲:一放在枱上時已經聞到香辣味道,這個雞煲正是我喜歡的乾鍋,沒有濃稠的汁醬,用上燈籠椒和長形辣椒炒香取其不同程度的香和辣,再放有洋蔥和豆角作配料,吃一啖雞肉先感覺少辣,其後就有點麻,麻和
先來一個老闆推介
米酒雞花膠煲:
香辣麻雞煲
一放在枱上時已經聞到香辣味道,這個雞煲正是我喜歡的乾鍋,沒有濃稠的汁醬,用上燈籠椒和長形辣椒炒香取其不同程度的香和辣,再放有洋蔥和豆角作配料,吃一啖雞肉先感覺少辣,其後就有點麻,麻和辣都很平衡,很香很惹味,雞肉還很嫩滑。呢個雞煲個名改得有點玄機,真係可以做到先香、後辣、再麻,一應俱全,暫時係我個人最喜歡的雞煲
炭燒海魚干:
略帶透明又尖尖長長的魚身,搽了些汁醬去燒,烤至微脆但不會太乾,肉質細膩,魚身鮮甜惹味,佐酒之選。雖然估不到這是什麼魚(似水針魚),但最緊要好食,個人覺得肉質比雞泡魚干還要好。
炭燒海魚干
美極焗三種蝦:
又係先以香味奪人的菜式,一放底就聞到好香美極味,如果相機可以記錄埋味道,這裡的食物係絕對可以令大家垂涎欲滴。三種蝦是指新鮮海蝦、蝦干和蝦米,美極蝦已經夠吸引夠鮮甜,仲加埋蝦干的鹹香,蝦米亦有畫龍點睛作用,還用了紫洋蔥起鑊,鮮香惹味集於一身,值得一試。
美極焗三種蝦
鹹魚煎肉餅:
蒸肉餅就食得多,蒸肉餅還是好少食到,又係先香奪人攻擊,豬肉餅看似魚肉餅的質感,師傅混合了馬友和馬鮫鹹魚再加點蔥花把肉餅攪至起膠,鹹魚略煎已覺濃郁撲鼻,外脆內有口感,鹹魚香味豐富而不會太鹹實,令人難忘的口味,配白飯一流。
清澈水煮牛肉:
怕食辣的朋友一聽到水煮就一定怕怕,但這個水煮牛肉正如其名,是清澈冇油湯底而不是滿碗紅油浮面的水煮,還用上香港食店很少見到的新鮮花椒,其香而不麻,泡過油的燈籠椒也不辣,牛肉浸在湯裏吃時也不怕太麻太辣,底層放了萵筍和一些青菜,菜更能吸到湯底的味道,同枱朋友都覺得好食嫌不夠喉,還想加點薯粉索一索這個湯,看見大家都咁喜歡這個餸相信他們已對水煮兩字改觀,但對我這小辣妹來說略嫌唔夠喉。
桂花糕:
甜點也如此精美,桂花均勻地凝結在大菜糕裡,視覺效果一流,內裡桂花獨特的清幽均勻地散布在口腔裡,如此美妙的中式甜點作終結,眾人都大滿足。
桂花糕
題外話/補充資料: 這小店對食物的選料和烹調也很仔細,食物鮮味十足,據說這裡的湯頭如此鮮甜濃郁,也有點秘方,材料並非用一般大地魚餚制,原來還加入了些海味作為提鮮元素。
2015-10-22
炭燒海魚干
美極焗三種蝦
2015-11-10 449 瀏覽
朋友話留意到呢間新食肆有D卓頭同靚湯, 叫我米走鷄先試為快, 一於齊齊開餐, 去到真是有米酒鷄: 米酒鷄花膠碢 $268這個菜可打邊爐, 花膠待碢滾起時才落,  讓大家邊滾菜邊煲花膠湯, 但我巳急不及待喝了兩碗湯和吃了花膠!炭燒海魚干 $68燒得香噴噴的海魚干已去頭去骨, 非常可口, 送啤酒一流。( 此新食肆未有酒牌, 需自備了。 )美極焗三虾 $98由中虾,虾仁及虾干红葱焗制出来,香味四逸, 再來啤酒!二重天焗魚腩 $78簡單的薑葱煎焗, 又是非常可口的莱。清澈水煮牛肉 $98賣點是望落去非常清澈的湯, 喝落去卻非常滋味, 不會太辣桂花糕先欣賞一下高密度的桂花均衡的凝固在這方格內, 當它在口中溶化時散發的桂花香味令人精神一振, 這個甜品就像喝了一口香茶, 比起在一些酒家吃過的好吃多了可惜今晚约不到太多朋友, 否則一定要試埋個香辣麻鷄煲同支竹羊腩煲。咁到底呢間新嘢有咩卓頭呢?1) 首先留意到佢個名, 叫 南味小調--原創風味篇,細問之下, 原來主廚来自台灣,而老闆透露原創風味篇乃是他的菜式構思理念其中之一, 暗示新菜式新店新店名仍有下續....2) 先喝湯店內多處提示客人品嚐湯底, 到

米酒鷄花膠碢 $268

炭燒海魚干 $68

美極焗三虾 $98
由中虾,虾仁及虾干红葱焗制出来,香味四逸, 再來啤酒!

二重天焗魚腩 $78
簡單的薑葱煎焗, 又是非常可口的莱。

清澈水煮牛肉 $98
賣點是望落去非常清澈的湯, 喝落去卻非常滋味, 不會太辣

桂花糕

咁到底呢間新嘢有咩卓頭呢?

1) 首先留意到佢個名,

2) 先喝湯
店內多處提示客人品嚐湯底, 到底有咩特別呢?以為是味精或大地魚的味道, 老闆話非也, 湯底是加入多種的海魚泡制而成, 絶對是誠意之作, 所以要多些提示大家欣賞呢D靚湯咁話。

3) 炭燒海魚干是咩魚嚟嘅呢?
好吃又獨特, 就是唔話俾您知, 估左好多名都唔啱,老闆自豪的話如果估到會請我們食, 可惜無人估倒!

果然有卓頭, 一於下次再去估下先!
2015-11-09 400 瀏覽
黃大仙村裡有間食店,佢d食物一流水準。食完lam lam 舌回家,回味無窮。 老闆提醒所有食物一定要飲湯先,因為湯是精髓所在。米酒雞花膠鍋~~老闆一把湯放在枱上,已經聞到陣陣酒香,鍋裡有滑滑雞肉,木耳,薑片,先煲熱個湯,再把洗過及發過的花膠放入湯中滾熟,就可以食啦。湯濃有雞鮮味,木耳爽口,仲要份量多,花膠都好大隻,有成10隻一鍋,滾完食,又保身又保骨膠原。幾個一下就飲完個湯,因為個湯實在太“正” ,原本想用來打邊爐,但現在飲完,就只好叫多幾個小菜食。 古法枝竹羊肉煲~~未到冬季已經開始食羊腩煲暖身及保身,咁唔知會唔會熱氣過剩,流鼻血?羊肉香噴噴,配有花菇,馬蹄,竹筍,枝竹,蔥,炆幾個鐘,羊皮彈牙,羊肉鮮嫩,唔韌,仲有羊鮮甜味。叫了白飯配羊腩煲汁食,可以食幾碗飯 。再用羊汁滾下生菜食“正”。 二重天焗魚腩~~我覺得魚腩爽脆彈牙,啖啖肉,配上爆過蔥粒同薑粒,非常美味。台灣牛肉麵~~佢地牛肉麵非試不可,個樣好普通的牛肉麵,但一飲個湯,一試難忘 ,鮮甜味美,原來廚用海鮮去煮這個湯,怪不得咁好味,牛肉鮮嫩,麵爽滑。我下次想食佢地香辣麻雞煲,同清澈水煮牛。
,原本想用來打邊爐,但現在飲完,就只好叫多幾個小菜食。
。再用羊汁滾下生菜食“正”。
我下次想食佢地香辣麻雞煲,同清澈水煮牛。