2024-01-16 27 瀏覽
兩個人在家吃火鍋🍲,最麻煩是份量,不能買太少,但又想款式多啲,所以見「千之味」有「2人外賣火鍋」就想試吓,因為可以安坐家中,舒服等食!呢個2人外賣火鍋份量,雖說是2人,但絕對夠3個女士食。湯底有4款選擇,我哋揀嘅海老麵豉湯底好香濃,食物不用再點豉油都夠味。最方便係豉油、蔥、蒜蓉等火鍋不能或缺嘅配料已經同時提供埋,只需一個爐就能開餐,啱哂返咗一日工嘅人!用料不錯,安格斯牛肉 + 美國肥牛 — 雪花分佈平均,肉質軟,完全無筋,好味😋!我仲另加咗pack 羊肉試過!炸魚皮厚身香脆野菜拼盤頗大份,可以一次過食到不同嘅蔬菜🥬。🍲 2人外賣火鍋 $428安格斯牛肉(6片)+特選美國肥牛(6片)野菜拼盤(1份)黄金炸魚皮+響鈴(1份)特級墨魚滑+特級蝦仁滑(1份)手打鳥冬(2個)特級花枝丸、日本蟹柳(各2件)魚皮餃、日本芝士竹輪卷(各2件)蜂巢豆腐、廚師腸仔(各2件)粟米(4件)+萵荀(6件)可樂 (2罐)

我仲另加咗pack 羊肉試過!

炸魚皮厚身香脆

野菜拼盤頗大份,可以一次過食到不同嘅蔬菜🥬。

🍲 2人外賣火鍋 $428
安格斯牛肉(6片)+特選美國肥牛(6片)
野菜拼盤(1份)
黄金炸魚皮+響鈴(1份)
特級墨魚滑+特級蝦仁滑(1份)
手打鳥冬(2個)
特級花枝丸、日本蟹柳(各2件)
魚皮餃、日本芝士竹輪卷(各2件)
蜂巢豆腐、廚師腸仔(各2件)
粟米(4件)+萵荀(6件)
可樂 (2罐)

2024-01-10
  • 安格斯牛肉
2024-01-15 577 瀏覽
聖誕節係千之味ORDER過壽司拼盤到會,個陣已經留意到佢地推出左個2人外賣火鍋套餐,打過邊爐都知,有時2個人打邊爐係買野方便真係好難預份量!人少食物種類又吾可以多! 呢個套餐內容都幾豐富! 4百幾蚊仲要送埋上門 覺得幾過癮又勁方便! 於是今晚叫左個試下!準時送到門口,食物包裝得好好,保溫袋入面仲有一舊好大既冰袋以防食材變壞! 店鋪真係好細心 細緻到係連匙油包、醬料配料、大湯匙、匙油碟都會跟埋比你! 非常窩心!2人外賣火鍋內容:⭐安格斯牛肉 ⭐特選美國肥牛 牛肉質素好高!牛脂均勻、牛肉味濃、肉質軟林又JUICY!⭐特級墨魚滑、特級蝦仁滑 特級蝦仁滑入面食到大大粒既蝦粒、鮮甜彈牙!⭐花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、廚師腸、蜂巢豆腐、日本芝士竹輪卷⭐野菜拼盤 (冬菇、金菇、紅蘿蔔、娃娃菜、生菜、栗米、萵荀)- 蔬菜好新鮮⭐炸魚皮、響鈴⭐日本手打鳥冬 X2 鳥冬好大個,我地二人只食到一份!⭐可樂2罐⭐火鍋配料 (匙酒包、辣椒、生蒜、炸蒜、青蔥)整體性價比都好高、一個電話送埋上門咩都吾洗買! 食物仲要有質數 真係好爽!!

2人外賣火鍋內容:

⭐安格斯牛肉
⭐特選美國肥牛

牛肉質素好高!牛脂均勻、牛肉味濃、肉質軟林又JUICY!
⭐特級墨魚滑、特級蝦仁滑

特級蝦仁滑入面食到大大粒既蝦粒、鮮甜彈牙!

⭐炸魚皮、響鈴

⭐日本手打鳥冬 X2
鳥冬好大個,我地二人只食到一份!
⭐可樂2罐
火鍋配料 (匙酒包、辣椒、生蒜、炸蒜、青蔥)

2024-01-12
2024-04-27 25 瀏覽
千之味套餐推介,外賣嚐~➿極上Omakase 12貫 $328➿一次過食到12款時令之選,高質唔款式真係性價比不錯!當中有不少貴價的🌊有大拖羅、中拖羅、赤身帶子、金木鯛、黑鯛、目鯛、赤貝、三文魚籽赤蝦、牡丹蝦,鮮蟹肉及牛蒡等,有部分既魚身都較稀有配紫蘇花等…全部都好新鮮,回家慢慢嘆,超正!🍣我最愛既🍣🌊大拖羅、中拖羅、赤身~三款嫩嫩油份層次都不同,大拖羅雪花般,魚油脂重甘香,脂肪精華味道濃,入口即溶🌊黑鯛~皮爽黑亮,細緻幼嫩、肉身味道突出🌊赤蝦、牡丹蝦~一次嚐兩款肉質、爽嫩鮮甜
千之味套餐推介,外賣嚐~

➿極上Omakase 12貫 $328➿

🍣我最愛既🍣

🌊黑鯛~皮爽黑亮,細緻幼嫩、肉身味道突出

🌊赤蝦、牡丹蝦~一次嚐兩款肉質、爽嫩鮮甜
2024-04-25
2024-04-22 42 瀏覽
自己一向都有幫襯開千滋味壽司,呢間壽司店出品一向都有保證,而且定期都有唔同嘅款式推出,之前試過佢地嘅外賣火鍋食到舔舔脷,今次見佢推出咗外賣 Omakase,作為忠實粉絲嘅我當然要支持下,今日收工就去買返個外賣返屋企慢慢嘆。等緊攞外賣嗰陣時,睇下餐牌發現依家多咗好多唔同嘅壽司盛盒,二至十人嘅都有提供。返到屋企急不及待就打開嚟睇,擺盤非常精美,每件壽司都非常新鮮有光澤,入口鮮甜肥美,食完真係返唔到轉頭。

外賣自取
食千之味既外賣食得多,估唔到依家佢連Omakase都出埋!今次就一於試下佢既Omakase 12貫✨仁座鯛、金目鯛、活赤貝、海膽、大拖、中拖、吞拿魚、三文魚籽、帆立貝、牡丹蝦、赤蝦等。呢個價錢相比其他店既omakase黎講,性格比真係超高!雖然佢唔係一件一件慢慢上菜,都冇師傅每件咁介紹但套餐中既食材品質都好高質、好新鮮!我最中意既係海膽壽司,非常新鮮,入口即溶感覺!帶子壽司,肉質鮮嫩,好鮮甜呀~ 赤貝壽司爽口且鮮甜,大拖、中拖都係入口即化,充滿了魚油香,口感豐富!牡丹蝦、赤蝦都非常鮮甜。 油甘魚壽司,肉質鮮嫩且濕潤,帶有濃厚油脂,口感柔軟! 呢次既omakase套餐十分滿意!而且以呢個食材黎講,性格比真係超高!除左堂食,仲可以選擇外賣返屋企嘆啊~~💗
食千之味既外賣食得多,估唔到依家佢連Omakase都出埋!

今次就一於試下佢既Omakase 12貫✨

大和站附近的一間壽司小店,舖頭不算很大,都是二人座和四人座,而且其中一大主打是外送服務,滿300就可以免費送貨,配上這裡的食物價錢,性價比挺高的!極上日本時令鮮魚Omakase 12貫(328元)這個性價比不錯,一次過能吃到12款不同的魚,而且當中還有不少貴價的,如中拖羅,大拖羅,海膽,牡丹蝦,赤貝,金目鯛,深海池魚等,還有部分分不出來。整體都十分新鮮,即叫即整的!而且每款的調味都不一樣,如薑蓉,芥末,酸醋啫哩,真的有點像在吃Omakase的感覺!不過我最愛的還是大拖羅,海膽和牧丹蝦,鮮甜特別突出!大拖羅入口即化!牡丹蝦搭配上蝦膏一起吃特別甘香,肉質爽嫩!

極上日本時令鮮魚Omakase 12貫(328元)

2024-04-02
2024-03-30 50 瀏覽
千の味最新出咗omakase 12貫套餐,作為粉絲嘅我當然要一試啦🤣帶子壽司🍣,帶子肉質鮮嫩😋,帶有微妙嘅甜味😚。海膽壽司🍣,帶有一種奶油般嘅柔滑口感😮。海膽肉本身具有濃郁嘅鹹味同微妙嘅甜味🥰。吞拿魚壽司🍣,味道濃郁、肉味鮮美且略帶油脂嘅口感🥰。而且肉質柔軟且豐潤。赤貝壽司🍣,肉質較為嫩滑,具有一定嘅彈性。赤貝嘅口感柔軟🤤鯛魚壽司🍣,鮮甜、細膩同淡雅。肉質嫩滑且細緻,口感柔軟而有彈性😚。油甘魚壽司🍣,帶有濃厚嘅油脂風味。肉質鮮嫩且濕潤,富含油脂,口感柔軟且多汁。其他壽司不能盡錄,但質素都非常高,一個人食嘅話絕對夠晒飽肚🤤而且價錢合理。

帶子壽司🍣,帶子肉質鮮嫩😋,帶有微妙嘅甜味😚。

赤貝壽司🍣,肉質較為嫩滑,具有一定嘅彈性。赤貝嘅口感柔軟🤤

外賣自取
外賣🥡火鍋好滋味,兩個人超級飽牛肉拼盤呢,選用咗安格斯牛肉同埋特選美國肥牛,油脂分布均勻,肥瘦啱啱好,有牛味,質素超高㗎!野菜拼盤方面,有粟米、娃娃菜、金菇、冬菇同埋萵筍,仲有啲米丸類嘅野菜,例如花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪同埋蜂巢豆腐同廚師腸。好豐富嘅選擇,口感好新鮮啊!黃金炸魚皮加埋響鈴,好酥脆好香口,一啖落肚令人好滿足!最後,米墨魚滑同特級蝦仁滑,味道鮮美,質地滑嫩,絕對係一道出色嘅選擇!全港都送貨啊!
外賣🥡火鍋好滋味,兩個人超級飽

有牛味,質素超高㗎!

黃金炸魚皮加埋響鈴,好酥脆好香口,一啖落肚令人好滿足!
全港都送貨啊!
2024-02-03 135 瀏覽
經常聽到被XX耽誤嘅XX。而在於小編嘅角度嚟講,千之味絕對係一間比壽司刺身耽誤咗嘅火鍋店🍲。點解小編咁講?只要你試過一次佢嘅火鍋🍲你就心中自有答案🤫。今次點咗2人外賣火鍋🍲,湯底係醬油湯底🥘🥘。肉類🥩分別有安格斯牛肉,特選美國肥牛同豬肉片。牛肉味道非常濃郁,而且帶有濃厚嘅牛肉香味。豬肉片軟嫩而唔會柴。野菜拼盤🥗🥗,包含金菇菜,娃娃菜,生菜,京蔥,冬菇等材料。另外仲有粟米🌽,萵荀。黃金炸魚皮+響鈴,炸魚皮脆卜卜。響鈴放入湯底輕輕拖一拖就食得🤤, 響鈴上掛滿了濃郁嘅湯汁。特級墨魚滑🦑+特級蝦仁滑🦐,墨魚滑爽口彈牙,鮮味香濃。蝦仁滑口感爽滑。手打烏冬口感彈牙。其他食物包括有特級花枝丸,日本蟹柳🦀,魚皮餃,日本芝士竹輪卷,蜂巢豆腐,廚師牌腸仔😋。除左配有醬料🧂例如,甜豉油,辣椒🌶️,生蒜🧄,炸蒜🧄,青蔥等等之外,餐廳亦都好貼心咁送左一個錫紙鍋🥘,咁就算屋企無鍋具都可以享受到呢個外賣火鍋😋

今次點咗2人外賣火鍋🍲,湯底係醬油湯底🥘🥘

2024-02-02 81 瀏覽
天氣成日反反覆覆 最近好凍想起屋企靜靜地過二人世界 但系又懶得準備食材🤣推介千之味全新推出嘅2人外賣火鍋套餐🙈全港直送好方便🚛$428就有勁多嘢食 兩個人食到好飽都未食得晒 送埋個醬料、鍋同餐具 甚至有大湯匙 自己準備明火就得啦😍👍🏻💓湯底有四個味道選擇 包裝穩陣唔會好容易倒瀉 有昆布清湯底、海老麵豉湯底、醬油湯底、京都雞白湯🔥一大包足夠二人份量 唔會好鹹💓安格斯肥牛6片 + 特選美國肥牛6片兩款肉都好靚😍實際嘅份量兩個人都食唔晒 油花均勻 肉味濃郁 全部都大大塊好抵食🥰💓豬肉片💓野菜拼盤 💓粟米🌽萵筍蔬菜新鮮抵食 浸落啲湯度入晒味 食得更健康👍🏻魚皮新鮮脆口 響鈴掛汁又惹味😍蝦滑新鮮高質又彈牙 墨魚爽口彈牙有多款火鍋配料:花枝丸,日本蟹柳,魚皮餃,芝士竹輪,蜂巢豆腐,廚師腸 最鍾意芝士竹輪 一咬落去芝士汁必晒出泥😍另一半都大讚鮮烏冬手打質地彈牙又軟滑

💓湯底

蝦滑新鮮高質又彈牙 墨魚爽口彈牙

另一半都大讚鮮烏冬手打質地彈牙又軟滑
2024-02-01
2024-01-25 70 瀏覽
最近天氣凍咗好多當然想打邊爐,但係收工返到屋企街市都差唔多收晒檔,知道千之味近排踩過界做埋火鍋外賣套餐,所以二話不說就即刻去支持一下。湯底有四個可以選擇,自己超鍾意食海鮮當然揀咗海老麵豉湯底,外賣套餐做得非常好,由其係湯底個包裝非常穩陣,如果屋企冇煲都唔緊要,餐廳送埋一個即用即棄嘅火鍋兜,另外仲提供大湯羹,真係做到無微不至。雖然話係外賣但係食物都有執過下啲擺位,起碼唔會一盒過全部擺晒落去,餐牌牛肉寫住得六片但係實物都算幾多,每盒都有半磅咁上下而且啲質素亦唔錯,拍得住出面啲火鍋店。另外仲有兩個讚岐烏冬同可樂。

另外仲有兩個讚岐烏冬同可樂。
2024-01-25 52 瀏覽
天氣忽然間轉冷,好想打邊爐,喺屋企打邊爐就最正,千之味出咗呢一個二人打邊爐套餐,食物種類有好多款,而且質素好高,仲送埋湯底、辣椒、蒜蓉、豉油、調味盤,啱晒我呢啲咁懶嘅人安格斯牛肉+特選肥牛兩款牛肉嘅質素都冇得輸,肥瘦均勻,而且非常有牛肉味,最重要係每塊牛肉都幾厚,份量多,就算食肉一族都夠食特級墨魚滑+蝦滑墨魚滑同蝦滑都好高質,非常彈牙,好鮮甜,絕對唔係平價貨仲有多款配料,包括魚皮餃、廚師腸、花枝丸、日本芝士竹輪、蟹柳、蜂巢豆腐、粟米、萵筍、金菇菜、手打烏冬,仲配埋響鈴同黃金炸魚皮,全部食物都非常新鮮,食到好飽好滿足!

安格斯牛肉+特選肥牛

特級墨魚滑+蝦滑
墨魚滑同蝦滑都好高質,非常彈牙,好鮮甜,絕對唔係平價貨

今個星期又凍多幾度,連出街食飯都懶,千之味全新推出嘅2人外賣火鍋套餐就幫到手😍 全港外送好方便,$428就有勁多嘢食,送埋個鍋,自己準備電磁爐就得啦😆🌟湯底有四個味道選擇,一大包二人份量,加咗兩次湯啱啱好食晒啲料🌟安格斯肥牛6片 + 特選美國肥牛6片兩款肉都好靚,油花均勻,全部都大大塊好抵食🌟野菜拼盤🌟粟米,萵筍好有日式嘅感覺,𠝹咗花嘅冬菇同甘筍、大蔥、生菜等等食得更健康🌟黃金炸魚皮+響鈴🌟特級墨魚滑 + 蝦仁滑四樣嘢都好精緻,魚皮估唔到佢咁新鮮脆口,蝦滑都高質又彈牙🌟火鍋拼盤有多款火鍋配料:花枝丸,日本蟹柳,魚皮餃,芝士竹輪,蜂巢豆腐,廚師腸,每樣都試少少好滿足🌟手打烏冬鮮烏冬唔係急凍貨,手打質地彈牙又軟滑

🌟湯底
有四個味道選擇,一大包二人份量,加咗兩次湯啱啱好食晒啲料

🌟安格斯肥牛6片 + 特選美國肥牛6片
兩款肉都好靚,油花均勻,全部都大大塊好抵食

🌟野菜拼盤
🌟粟米,萵筍

🌟黃金炸魚皮+響鈴
🌟特級墨魚滑 + 蝦仁滑
四樣嘢都好精緻,魚皮估唔到佢咁新鮮脆口,蝦滑都高質又彈牙

🌟火鍋拼盤

🌟手打烏冬
鮮烏冬唔係急凍貨,手打質地彈牙又軟滑
2024-01-17
10 分鐘 (外賣自取)
2024-01-20 23 瀏覽
2人外賣火鍋餐 $428海老麵豉湯超濃香蝦味,打邊爐夠入味 。安格斯肥牛✖️特選美國肥牛每款有6件大大件,望落油花好靚,食落肉質都好正 。野菜拼盤有娃娃菜、生菜、紅蘿蔔、冬菇、金菇、仲有洋蔥,另外仲有盆粟米同萵筍,配呢個湯底,啖啖蝦香 。黃金炸魚皮✖️響鈴幾脆口 仲有花枝丸、蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐 、廚師腸 。芝士竹輪卷一咬落去爆哂汁 。墨魚滑✖️蝦滑大贊,兩個都好好食,好彈牙 。手打烏冬 (2個)係幼烏冬黎,索哂湯汁😋跟埋火鍋醬料,有蔥花、炸蒜、蒜蓉同辣椒🌶️ ,好貼心咁俾埋醬油碟 。有埋火鍋餐具,叫個2人火鍋餐,送到黎屋企,真係咩都唔駛準備,就可以即興打邊爐 。
2人外賣火鍋餐 $428

海老麵豉湯
超濃香蝦味,打邊爐夠入味 。

安格斯肥牛✖️特選美國肥牛
每款有6件大大件,望落油花好靚,食落肉質都好正 。

野菜拼盤

黃金炸魚皮✖️響鈴
幾脆口

墨魚滑✖️蝦滑
大贊,兩個都好好食,好彈牙 。

手打烏冬 (2個)
係幼烏冬黎,索哂湯汁😋

2024-01-16
2024-01-20 19 瀏覽
千之味壽司刺身店有堂食或外賣,見佢推出咗新野「二人餐外賣火鍋$428」梗係要試吓喇!餐具齊全有即棄金屬盤、湯勺、醬料及餐具乾淨衛生 湯底:🦐海老麵豉湯肉類:安格斯牛肉|特選美國牛肉肥牛野菜拼盤:生菜、娃娃菜、京蔥、蘿蔔、粟米、冬菇粟米、萵荀💥炸物:黃金炸魚皮、響鈴🥟丸類|麵|飲品特級花枝丸,日本蟹柳、魚皮餃日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、金廚師腸仔特級蝦仁滑、墨魚滑仲有手打烏冬及可樂打邊爐最緊要有個靈魂湯底,自家熬製好濃郁,高質牛肉肥牛,油花分布均勻美,牛味好重;其它食物都好新鮮。一鍋上或打邊爐啱哂,快捷方便足夠2-3人食~

餐具齊全有即棄金屬盤、湯勺、醬料及餐具乾淨衛生

湯底:🦐海老麵豉湯

肉類:
安格斯牛肉|特選美國牛肉肥牛

野菜拼盤:
生菜、娃娃菜、京蔥、蘿蔔、粟米、冬菇
粟米、萵荀

💥炸物:
黃金炸魚皮、響鈴
🥟丸類|麵|飲品
特級花枝丸,日本蟹柳、魚皮餃
日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、金廚師腸仔
特級蝦仁滑、墨魚滑
仲有手打烏冬及可樂