2024-05-31 0 瀏覽
食物無問題 係等太耐 等左成個鐘都係得沙律食人多真係唔好黎食 催左幾次都係乜都無 係要發脾氣同d職員講 都係要等 係要話可唔黎野食就走 先一次過有野食 唔上菜就唔上 一上就一次過上菜俾你
食物無問題 係等太耐 等左成個鐘都係得沙律食

2024-05-31
無論食物品質,環境,服務都係good. 食物種類繁多,唔單止有串燒,仲有沙律,下酒菜,燒物。推介免治雞肉串,雞皮蝦,酒盜芝士,澳洲燒大蝦,仲有2個鐘$100任飲啤酒/sake. 必推
2024-04-11 395 瀏覽
其匠燒係厚福街樓上舖主打高質串燒 x 居酒屋❣️人均消費夠$200 仲可以每位加$100 就任飲啤酒/清酒2️⃣個鐘!環境好舒服,坐得好鬆動想私隱度高,仲可以bk 佢地既Tatami 房(可以伸隻腳入去,唔駛驚腳痺🤣)岩哂放工成班同事朋友想chill 下或者聚下都得🍢脆炸白蝦炸得好香脆,調味岩岩好蝦味係意想不到甘濃配啤酒真係一流好快就清左碟🍢沖繩汁燒魷魚筒份量好大條!燒汁夠哂入味口感彈牙但唔韌~🍢清酒煮蜆個湯好鮮甜,酒味唔會太濃加埋d 蔥花,第一次會想飲埋d 湯佢蜆肉又夠厚肉!好好味!🍢一口牛舌芯牛舌好厚切,口感好爽牛味都幾濃,仲好Juicy自家調製既法式芥末醬令味道更加豐富🍢其匠。雞肉棒上個陣配埋生雞蛋~沾上蛋汁入口口感夠滑但肉棒又好有口感,好多軟骨位~估唔到依個有驚喜燒汁偏濃味,但蛋汁中和番又岩岩好

其匠燒係厚福街樓上舖
主打高質串燒 x 居酒屋

環境好舒服,坐得好鬆動
岩哂放工成班同事朋友想chill 下或者聚下都得

🍢脆炸白蝦
炸得好香脆,調味岩岩好
蝦味係意想不到甘濃
配啤酒真係一流
好快就清左碟

🍢沖繩汁燒魷魚筒
份量好大條!
燒汁夠哂入味
口感彈牙但唔韌~

🍢清酒煮蜆
個湯好鮮甜,酒味唔會太濃
加埋d 蔥花,第一次會想飲埋d 湯佢
蜆肉又夠厚肉!好好味!

🍢一口牛舌芯
牛舌好厚切,口感好爽
牛味都幾濃,仲好Juicy
自家調製既法式芥末醬令味道更加豐富

🍢其匠。雞肉棒
上個陣配埋生雞蛋~
沾上蛋汁入口口感夠滑
但肉棒又好有口感,好多軟骨位~
估唔到依個有驚喜
燒汁偏濃味,但蛋汁中和番又岩岩好
2024-04-08
2024-04-07 259 瀏覽
經朋友介紹,昨晚7人去其匠燒試新嘢。餐廳座位非常寬敞,讓我們感到舒適,而老闆細心地為我們安排了一間獨立的日式房間,讓我們可以自由地閒聊。當我們開始品嚐美食時,老闆親自介紹了一系列美味的串燒。我特別喜歡他們的牛舌串燒,每一塊都厚實而多汁,令人垂涎欲滴。雞肉棒也是我們的至愛之一,外脆內嫩,口感絕佳。此外,他們的黑松露烏冬以及燒魚都散發著新鮮美味的香氣。這家餐廳不僅提供了高品質的美食,而且價格合理,絕對物超所值。我們都深深著迷,決定一定會再次光顧,以品嚐更多他們的招牌菜式。整個用餐體驗令人愉悅,我們簡直無法抗拒再次光臨的誘惑。

燒魚
2024-04-06
燒魚
2024-04-06 162 瀏覽
尖沙咀中午食肆,度度都人山人海,其匠燒一啲都唔難搵。朋友介紹,抱住試一試嘅心態,中午四個人,每人都係幾十蚊,即叫即做,啲嘢新鮮得嚟,份量同味道,對得住個價錢。我叫咗份燒牛柳,同朋友慢慢Hea住食,就算啲嘢食凍咗少少,喺無落鬆肉粉嘅情況下,啲牛柳粒依然係柔軟又腍。真係估佢唔到😋
尖沙咀中午食肆,度度都人山人海,其匠燒一啲都唔難搵。

真係估佢唔到😋
2024-04-06
2024-03-14 185 瀏覽
三文魚一向都是我的至愛,其匠燒三文魚特別新鮮鋪滿整個飯面,真係太正太吸引,所以這個三文魚飯必定推介,另外我試過個烏冬都係好正。所以每次在尖沙咀食晏其匠燒一定係首選
2024-03-13
2024-03-09 157 瀏覽
食物新鮮,即叫即整😆、有心的一間餐廳呢間日式餐廳,服務態度超好,食物都好新鮮,午餐叫咗條燒魚仲要係即叫即整,魚嘅肉質非常Juicy、係一間隱藏小店,下次嚟一定要試吓佢個生蠔,又大又新鮮,環境又乾淨,上到去有種返到屋企嘅感覺非常舒服
食物新鮮,即叫即整😆、
有心的一間餐廳

2024-03-06 83 瀏覽
牛舌燒得勁好食 又淋又多汁 超乎意料串燒全部都燒得好好 非常一流午時既時令海鮮超好味 值得一試而家晚市仲做優惠人均消費200 加100可以任飲消酒 啤酒 超級岩飲酒既人 聚會一流 會再幫襯
牛舌燒得勁好食 又淋又多汁 超乎意料
串燒全部都燒得好好 非常一流
午時既時令海鮮超好味 值得一試

2024-03-06 64 瀏覽
上個星期咁啱同老婆喺尖沙咀行街,突然想食串燒,醒起朋友介紹一間日式串燒店,喺藍馬10樓,就上去試下新野。鋪頭最出名喺大大隻生蠔,超級新鮮同鮮甜,另外仲嗌左雞皮蝦,雞肉棒同埋黑松露烏冬。雞皮蝦好彈牙蝦,味香汁多。雞肉棒加雞蛋汁好特別,未試過咁樣食,黑松露炒烏冬超級好味下次一定會再encore,仲有其他食品都非常好好味,非常值得推介,有時間一定會再嚟,聽聞老闆會成日出新菜式,下次再試吓其他新菜式!老闆非常友善!
老闆非常友善!
2024-03-02
用餐優惠
優惠券
串燒 夠香夠新鮮! 串燒 夠香夠新鮮! 串燒真係好香好彈牙! (重要嘅嘢講三次) 牛舌心係厚切的! 午餐嘅時候試咗烏冬,估唔到烏冬咁有驚喜! 因為個湯夠熱,烏冬都好彈牙呢🥳🥳🥳 朋友推介, 真心分享。

• 3  色7里香
2024-03-03 58 瀏覽
試了很多款菜式,味道很好,餐廳厨師每日親自前往巿場買菜,選購最新鮮食才魚生新鮮鮮味串燒很好吃,師父技巧非常好 所有食物都燒到剛剛好,以雞肝為例 燒到剛剛好熟而不乾;足以證明師父燒烤技巧之妙炒類也很好吃,味道剛好不咸不淡(我個人口味)餐廳員工 會與客人溝通、細心聆聽 聽取客人之意見 員工友善 有如朋友般對待,大家有講有笑返食串燒 首選之餐廳餐廳面積少,可以容納人數不多 個人建議提前訂位臨走…員工更會以即影即有相機與客人拍照,讓客人在餐廳留下美回憶。
試了很多款菜式,味道很好,
餐廳厨師每日親自前往巿場買菜,選購最新鮮食才
魚生新鮮鮮味
串燒很好吃,師父技巧非常好 所有食物都燒到剛剛好,
以雞肝為例 燒到剛剛好熟而不乾;足以證明師父燒烤技巧之妙
炒類也很好吃,味道剛好不咸不淡(我個人口味)
返食串燒 首選之餐廳
餐廳面積少,可以容納人數不多 個人建議提前訂位
2024-03-01
  • 燒雞肝、三色七里香
2024-03-03 57 瀏覽
一共黎過3次,頭2次同屋企人,第3次同朋友上黎食lunch,夜晚食串燒幾好食,特別係牛舌,忍唔住要encore,仲有雞patpat冇諗過咁好食,仲有燒倉魚都好好味,雞肉棒都係兩次夜晚都有叫第3次Lunch嗰陣同朋友諗唔到食咩,試下上去望望,點知有開午市,我食左個黑松露炒烏冬,朋友食一口和牛粒定食,食左朋友一粒牛,同牛舌一樣咁正,同埋黑松露炒烏冬都好好食,食唔晒打包返屋企叮返熱都一樣咁好食,仲有掃QR Code有野飲送,抵

2024-02-03
  • 燒牛舌
有一天約了個friend上了其匠燒吸午餐,有我喜歡吃牛肉之外還有幾款選擇,吉列豬扒也是推介之選,仲可加吃串燒,牛舌的味道十分有口感及好味❤️👍老闆介紹近期推廣,在晚餐時間,只要消費$200以上加$100便可以有清酒任飲,簡直是超級抵,今次我試吃了不同的串燒,我可以用雙耳也會郁的感受來形容非常好味,我會再次聯同朋友再來吃飯與飲酒❤️❤️🔥🔥
2024-01-09 103 瀏覽
我本人好鍾意食日本串燒 🍡時常都會周圍去食 我終於搵到一間 會成日掛住嘅地方 😍因為係我心目中 好食係最緊要😋仲要價錢好抵食 一般我之前去食串燒嘅地方 以人頭計都要差唔多$1000一個 但我喺呢度食到捧住個肚走 仲要食埋海鮮 加飲酒 都只係$700左右一個 所以成日搞到我心思思想走上去食🤩我平時最鍾意食嘅雞腎我都係叫2串 但唔知點解次次去親呢間我都要食4-6串 其實諗諗我自己都幾恐怖😹😹😹另外佢仲有好多我未食過特色串燒 我諗起都流口水😜
2024-01-06
2023-11-12 168 瀏覽
作為一個燒鳥愛好者,終於搵到一間令我驚艷嘅燒鳥餐廳 - 其匠燒。由踏進門口嘅一刻開始,就感受到日本風情。餐廳嘅室內設計同氛圍令人放鬆,帶嚟一份寧靜嘅感覺。我揀咗佢哋嘅招牌燒鳥套餐,簡直係驚艷。鳥肉質地鮮嫩多汁,烤得剛剛好,每一口都散發緊濃郁嘅烤香味。仲有,附送嘅刺身新鮮美味,味噌湯簡直係絕佳。要特別提提嘅係服務,真係無得挑剔。工作人員熱情友善,時刻為客人提供專業意見。價錢都係相當合理,物有所值。如果你係燒鳥嘅忠實粉絲,或者只係想試下正宗嘅日本美食,我強烈推薦其匠燒。呢間係值得再次光臨嘅餐廳,我期待下一次嘅品味之旅。

2023-11-12