2024-03-11 59 瀏覽
放假就要食好D!作為日本菜既粉絲,😆一定要試下呢個元朗康業街特色日本菜。😆首先要贊下個好得意既二人set,非常足料,用料非常新鮮。沙律,小食,鐵板燒味道濃厚。都好多野食,前菜 Appetizer蟹籽沙律😆非常優質😳全部都好新鮮。鰻魚炒飯真系好正,魚肉質非常鮮甜,好食,正!有一種美食,令人垂涎三尺,就係鰻魚炒飯🍚;佢嘅味道,咁濃咁香,真係一試難忘。一啖入口,先感受到米粒🌾跳躍於唇齒間,每一粒都粒粒分明,彷彿講緊:「味道嚟啦!」鰻魚嘅肉質綿密而富有彈性,輕輕嚼動,就能釋放出其獨特嘅鮮味,隨之而來嘅係一陣陣魚油嘅香氣,在舌尖盡情舞動。🐟配上淡淡嘅醬油🍶和微微的煙燻味,鰻魚炒飯嘅層次就更加豐富,吃上幾口仍覺不足。不得不提嘅係那香脆嘅海苔🌿,佢哋散落于飯面上,增添咗一股海洋的氣息,令人聯想到遼闊嘅海天一色。當炒飯配上裝飾簡約的餐具,色彩分明嘅藍與金,猶如藝術品🎨般盛放於桌上,無論係視覺定味覺都係一場盛宴。想一嚐這非凡的滋味?嚟呢度,將呢份欣喜與滿足帶回屋企,享受每一刻嘅美妙與幸福吧!✨最後,伴隨著一杯清茶🍵,完美地結束這頓豐盛嘅美食之旅。哎呀,真係仲要再嚟一碟呀!👍🏻吉列廣島蠔2件,火候控制得宜
吉列廣島蠔2件,火候控制得宜,味道出色。最後還有乾煎牛舌配蜜糖芥末子醬1客,都整得好好食。

依個價錢依個質素黎講都係唔錯既選擇!有機會過來玩既朋友,一定要試下。😆
2024-03-11 19 瀏覽
今個星期突然好想食壽司,之前朋友介紹過元朗有間唔錯嘅日本菜,所以特別去試下。今次去呢間餐廳叫做八重洲食堂🍱 餐廳裝修同擺設都和式,好似去左日本咁😍🐟豐洲刺身盛:超豐盛》有大拖羅、中拖羅、赤身、八爪魚、鮮北寄貝同甜蝦。刺身鮮嫩幼滑,仲入口即融,飯香四溢,令人回味無窮😻🐮乾煎牛舌:牛舌肉質令人愛不釋手,幼嫩之餘咬落仲大量牛汁流岀,外面乾身內裡多汁,點埋胡麻醬同檸檬汁,開胃又惹味,絕對值得一試再試!✅🐠🥚原條蒲燒鰻魚玉子丼:蒲燒鰻魚好香好惹味。啲鰻魚燒汁撈飯令人越食越上癮,配玉子簡直係一大享受,每一啖都令人陶醉其中😽食物超級好味,如果掛住日本又未能夠飛既朋友仔必揀呢間✔️真係包你食到日本既味道🥴
2024-03-08 26 瀏覽
同朋友聚餐,揀咗喺元朗呢間日本餐廳食飯~睇到Menu已經咩都想食,最後當然叫到成枱都係,爽呀!😆🔴蟹甲羅配法式麵包:蟹膏好濃郁,餐廳細心地附上烘咗嘅法式麵包,沾蟹膏食更香口!🔵乾煎牛舌:牛舌切得厚,所以口感好正,更可以保留更多肉汁,外焦內軟☺️🟠蟹肉雙子燒:原隻燒帆立貝,on top放咗一堆蟹肉同三文魚子,一定要一啖食哂三樣材料,鮮味喺口腔爆發💥🟡燒原隻魷魚筒配魷魚肝醬:厲害嘅係即時原隻燒,魷魚肉仲係非常爽彈,好易就咬得開😙 魷魚肝醬係精華,將魷魚嘅鮮味更提升!
2024-03-07 31 瀏覽
約左朋友係朗壹廣場食飯,呢間餐廳有多款美食,保證豐富有特色。我哋3個人叫左5道菜,各有滋味,每款好味道。😋和牛帶子炒飯美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️帶子和和牛的配搭極之惹味,材料又非常豐富,唔會淨係得飯。顏色非常誘人,配埋清蔥一齊食,又香又清新,食過番尋味。豚角煮美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豚角煮炆得非常入味,顏色好靚,肉和油脂的比例平均,油香十足,入口甘香鬆化,齒夾留香。八重海鮮太卷美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️超多蟹籽和魚籽的八重海鮮太卷,鮮艷的橙色非常誘人,太卷入面仲包左好多蟹肉,充滿蟹的鮮甜味道。蟹甲羅配法式麵包美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蟹🦀甲羅非常豐富,入面充滿蟹膏,蟹肉,蟹籽和魚子醬,呢個配搭真係非常奢華🍹佢仲配埋法式多士,將啲蟹肉蟹膏同脆卜卜嘅法式多士一齊食味道又更加惹味,口感更豐富!甘醋車厘茄美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個甘醋車厘茄🍅都係第一次食,酸酸地非常清新,食落去好開胃

和牛帶子炒飯

豚角煮

八重海鮮太卷
美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️

蟹甲羅配法式麵包

甘醋車厘茄
美味分數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個甘醋車厘茄🍅都係第一次食,酸酸地非常清新,食落去好開胃
今次特意一早去元朗行街,經過見到有間好多人排隊嘅餐廳,叫做八重洲食堂,所以叫老公陪我試下😆🥢前菜🌼蟹籽沙律。新鮮清爽既青瓜配粒粒爆汁彈牙既蟹籽,口感完勝👍🏻份量仲要滿滿的,超滿足!🥢刺身(4點)🌼 總共有16件刺身。分別有4款既刺身,有赤身、三文魚、甘蝦同季節刺身,老公都估唔到咁豐富!食到我地兩個大滿足!🥢燒物🌼 乾煎牛舌配蜜糖芥末子醬。牛舌煎到金黃酥脆,外脆內嫩,口感豐富。蜜糖芥末子醬甜味同辣味融合,煎到香噴噴既牛舌點埋個醬,香口惹味到不得了😋!🥢赤酢握り寿司🌼 有4款赤醋壽司。都係我平時最愛既款色,火炙三文魚、帶子伴海膽、蔥吞拿魚蓉軍艦、忌廉芝士吉列炸蝦。每舊壽司既色澤都光鮮,係新鮮既表現!而且海膽、帶子、吞拿魚蓉都唔腥,無地方可以挑剔。🥢食事🌼牛肉湯烏冬。烏冬爽口彈牙,而且有牛味十足既牛肉,蔥花紫菜等既配料令整個烏冬更上一層樓。🥢揚げ物🌼 吉列廣島蠔。香濃海水味道,咬落流岀既蠔汁令人回味無窮,廣島蠔肉濃厚,必食。終於明白點解可以咁多人排隊了,真係必食!
🥢赤酢握り寿司🌼 有4款赤醋壽司

終於明白點解可以咁多人排隊了,真係必食!
2024-02-25 64 瀏覽
非常失望的晚餐。過來這一個廣場充電,找到這間日本餐廳。1)用的茶杯非常熱,根本拿不起2)$188 加一,一碗海膽魚子飯,份量超級少,沒有前菜,沒有飲品,非常失望😮‍💨全晚只有我們一枱客人。
非常失望的晚餐。過來這一個廣場充電,找到這間日本餐廳。

1)用的茶杯非常熱,根本拿不起

2024-02-23 46 瀏覽
最近同老公去左元朗行街,印象中同事介紹過有間食日本嘢嘅餐廳,所以特登去試下。我哋叫咗原條蒲燒鰻魚玉子丼🍱,賣相好精美,新鮮嫩滑嘅原條蒲燒鰻魚,經過炭火燒,外皮金黃色,裏面肉質鮮嫩多汁,配搭蓬鬆嘅玉子燒同埋香噴噴嘅白飯,口感豐富。玉子燒用咗蛋漿煎熟,口感鬆軟,但有少少微甜嘅味道。而和牛帶子炒飯🐂都好好味,啲黃牛好嫩滑同埋帶子好鮮甜,口感豐富。仲有蟹甲羅配法式麵包🦀,賣相好特別,呢個配搭好獨特,蟹甲羅搭配脆口嘅法式麵包,帶嚟唔同嘅口感同風味。
2024-02-23 31 瀏覽
今日同朋友係元朗朗壹廣場食飯,佢哋呢度嘅刺身午市定食非常新鮮,份量又非常豐富。店內裝修簡潔乾淨,食得好放心。美食🩷🩷🩷🩷🩷環境🩵🩵🩵🩵🩵服務💜💜💜💜💜午市定食🍱蔥吞拿魚腩蓉丼🍱吞拿魚腩蓉鮮味十足,入口溶化,除咗吞拿魚鮮甜之外,仲好香香蔥蒜蓉🧄和洋蔥🧅味,吞拿魚鋪滿成個飯面,賣相和滋味滿滿。午餐更附有一道螺肉小食和味噌湯。午市定食🍱雜錦角切魚生丼🍱魚生有三文魚,吞拿魚,甜蝦加埋玉子,蟹籽和新鮮菜,非常好食,口感又豐富。食落口成口鮮甜味,呢個午餐真係好正!

美食🩷🩷🩷🩷🩷
環境🩵🩵🩵🩵🩵
服務💜💜💜💜💜

午市定食
🍱蔥吞拿魚腩蓉丼🍱

午市定食
🍱雜錦角切魚生丼🍱
2024-02-23 24 瀏覽
👩❤️👨下個星期就系我同老公嘅結婚週年紀念日,所以Lunch我哋特登來慶祝一下。🤗🤗餐廳風格華麗時尚,充滿情調。餐廳位置幾好,系地鐵站附近行一陣就到,非常便利。極上海鮮鍋******這使用了新鮮的海鮮,如鮮活蝦、魚片、蚌肉等,與鮮美的湯底相結合,營造出濃鬱的海鮮湯的風味。湯底通常以高湯或魚骨熬煮而成,讓海鮮的鮮味與湯底的滋味完美融合。味道鮮美,還帶有一種濃鬱的湯汁。午市定食******結合了主菜、配菜和米飯。蔥吞拿魚腩蓉丼******一日式丼飯。蔥的清新香氣和吞拿魚腩的鮮美相互融合。腩蓉的質地綿密,口感豐富。🐠🐠醬汁微鹹好好入口,加入岩鹽,超級鮮味!今次真系一次高級享受,大家都食到舔舔利。😋😋😋😋

今次真系一次高級享受,大家都食到舔舔利。😋😋😋😋
2024-02-20 31 瀏覽
今日同老公過嚟八重洲食堂食飯,聽到個名應該估到係食日本菜啦!餐廳佈置簡約。有一面日本風嘅海洋🌊 Feature wall,好靚呀!我哋叫咗二人set,包括有前菜,炸物,燒物,刺身,握壽司,飯或烏冬和甜品,好多野食。前菜 Appetizer🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🐟燒魚干又香又好味,魚香味特別濃郁,好有咬口,越嚼越甜,越嚼越出味。揚げ物🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🍤炸物(二選ー) Deep Fried Food (Choose l)海老天婦羅2件,炸蝦大大隻,外脆肉嫩,蝦肉爽口又鮮甜,即叫即炸即食,滋味十足。焼き物🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🧆燒物(三選ー) Grilled Food (Choose 1):乾煎牛舌配蜜糖芥末子醬,乾煎牛舌非常正,大廚👨‍🍳將每塊肉都煎到焦焦微香,令牛舌味道更加香味,帶有脆脆口感更好味。食事🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🍜牛肉湯烏冬湯底非常正,清得黎又有淡淡牛肉味,又可以襯托牛肉,牛肉非常新鮮,煮的時間非常好,有微微粉嫩又唔太老,肉質柔軟和煙靱彈牙烏冬好夾!

前菜 Appetizer
🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶
揚げ物
🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷
焼き物
🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶
食事
🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷🔸🔸🔷
一個人食晏,搵咗間新開無耐嘅日式餐廳~舒舒服服,唔使同人迫,咁樣食晏先至係正確架嘛😽午市套餐選擇都幾豐富,有熱食好似牛肉飯、海鮮鍋等~~而我今日就想食魚生,所以叫咗個🇯🇵雜錦角切魚生丼🇯🇵🇯🇵雜錦角切魚生丼🇯🇵材料多到睇唔到啲飯,魚生有三文魚&吞拿魚&帶子、劍魚腩等等,會根據當日有咩新鮮魚生而有不同😺除咗魚生外,仲有青瓜&甜蛋&蟹柳同酸薑,Mix埋一齊食鮮味無窮😻套餐仲有一碗麵豉湯同前菜螺肉,最好就係食完魚生丼有得飲啖湯濕濕口😸我對今餐晏非常滿意,must come back👏🏻

2024-02-20 10 瀏覽
今次去試一間日式料理,環境又靚又舒服😍🇯🇵八重洲食堂🏯一入去坐低睇見隔離枱啲刺身,已經好吸引!🪅令人流哂口水《赤酢握壽司》,有火炙三文魚,帶子伴海膽,蔥吞拿魚蓉軍艦,忌廉芝士吉列炸蝦卷。材料仲好豐富,蔥吞拿魚蓉多到就快跌岀紫菜卷外,仲有滿滿豐富既海膽,超好味,奶滑又香口。火炙三文魚同炸蝦火喉剛剛好,好美味呀,必試🫵🏻🪅 香噴噴炸物《海老天婦羅》;海老天婦羅🍤係日式料理入面嘅一個經典,將新鮮嘅蝦🦐同其他食材,例如蘑菇🍄、甜椒同埋南瓜🎃,用特製嘅麵糊裹住,再投落滾熱嘅油鍋裏面炸至金黃酥脆。食佢嗰陣,外層脆卜卜,一咬落去挺實有勁,湊上內裏嘅食材鮮嫩多汁,真係叫人食過難忘。加上啲天婦羅點碟上嗰撮潔白嘅大根蓉🤍,輕輕一拌,就可以中和油膩,帶來清新感覺,令人食慾大增。每一啖呼呼熱氣嘅天婦羅,仲要配埋一碗味道醇厚嘅天婦羅醬汁🍶,嗰滋味簡直係絕妙。而啲醬汁微微嘅甜味同香味,同撲鼻嘅天婦羅相得益彰,真係食物嘅完美結合。哂一啲細蓉嘅青蔥🌱或者七味粉,就更加突出佢哋之間嘅層次,又或者用少少柚子胡椒🍋調味,增加幾分果香辣味,瞬間令味覺煥發新生。品嚐天婦羅嘅時刻真係一種享受,輕啲咬開外面酥脆嘅外衣,嚐到裏面食材
品嚐天婦羅嘅時刻真係一種享受,輕啲咬開外面酥脆嘅外衣,嚐到裏面食材嘅本質,無論系蝦嘅鮮美,定係蔬菜嘅清甜,每一口都充滿驚喜🎉,讓人感受到食材原始嘅魅力。喺喧鬧嘅都市裏面,能夠享受到如此純粹而精緻嘅味道,實在係一大樂事💖。
🪅金黃燒物《乾煎牛舌配蜜糖芥末子醬》;上枱就充滿了牛舌嘅香氣,而且肉質軟淋好易入口,係我的最愛🫦
🪅美味甜品《焦糖布甸》;非常可口,焦糖既焦香甜味,食到停唔到口,食完心情都靚哂😍

食物好味,賣相又美麗,加上環境舒適,已收藏10大回頭名單🗂️
放工約朋友周圍行吓,到咗食飯時間有啲肚餓正頭痕緊食乜好,就試下呢間日式餐廳啦🥰竟然有意外收穫😆我哋嗌咗2人set💘前菜前菜有蟹籽沙律或燒魚干揀,我哋揀燒魚干✔️魚干煎到焦香金黃色😍燒到一啲都唔乾,燒得啱啱好,勁香😚💘赤醋壽司🍣壽司有火炙三文魚,帶子伴海膽,蔥吞拿魚蓉軍艦,忌廉芝士吉列炸蝦卷。每款2件。壽司飯岩岩好,全部食材都好新鮮😃最鐘意吞拿魚蓉軍艦,吞拿魚蓉份量好足夠😍😍火炙三文魚壽司邊啖火炙既香氣,邊係口中嘅三文魚融化,彷彿海洋嘅芬芳輕輕拂過味蕾🍣。帶子伴海膽壽司,係奢華嘅同時亦帶來層次分明嘅美味,帶子嘅鮮甜同海膽嘅濃郁完美結合🦪。蔥吞拿魚蓉軍艦壽司,吞拿魚嘅鮮味與醬油被新鮮嘅蔥花提升,每一啖都充滿勁爆嘅風味🌊。忌廉芝士吉列炸蝦卷,外層金黃酥脆,內裡蝦肉彈牙,拌以融化嘅忌廉芝士,口感與味道係絕妙嘅配搭🧀🍤。而家嘅壽司,不單止係食物,佢哋都係藝術品😍,廚師嘅手藝同創意就好似畫家嘅畫筆一樣,將新鮮嘅食材變成一幅幅美不勝收嘅風景畫。就算係單單一件壽司🍱,都儲藏住廣闊嘅大海同大自然嘅精華,每一咬都能感受到海洋深處嘅故事和呼吸。壽司之所以特別,除咗佢散發嘅豐富口味,仲有啲係對於細節嘅堅持和專注
💘前菜
💘赤醋壽司🍣
壽司有火炙三文魚,帶子伴海膽,蔥吞拿魚蓉軍艦,忌廉芝士吉列炸蝦卷。每款2件。壽司飯岩岩好,全部食材都好新鮮😃最鐘意吞拿魚蓉軍艦,吞拿魚蓉份量好足夠😍😍火炙三文魚壽司邊啖火炙既香氣,邊係口中嘅三文魚融化,彷彿海洋嘅芬芳輕輕拂過味蕾🍣。帶子伴海膽壽司,係奢華嘅同時亦帶來層次分明嘅美味,帶子嘅鮮甜同海膽嘅濃郁完美結合🦪。蔥吞拿魚蓉軍艦壽司,吞拿魚嘅鮮味與醬油被新鮮嘅蔥花提升,每一啖都充滿勁爆嘅風味🌊。忌廉芝士吉列炸蝦卷,外層金黃酥脆,內裡蝦肉彈牙,拌以融化嘅忌廉芝士,口感與味道係絕妙嘅配搭🧀🍤。而家嘅壽司,不單止係食物,佢哋都係藝術品😍,廚師嘅手藝同創意就好似畫家嘅畫筆一樣,將新鮮嘅食材變成一幅幅美不勝收嘅風景畫。就算係單單一件壽司🍱,都儲藏住廣闊嘅大海同大自然嘅精華,每一咬都能感受到海洋深處嘅故事和呼吸。壽司之所以特別,除咗佢散發嘅豐富口味,仲有啲係對於細節嘅堅持和專注👁‍🗨,就好似呢度嘅火炙或者係脆脆嘅炸物表面,對溫度嘅控制就已經影響到最後入口嘅質感。每一次嘗試,都像係一次探險🚀,去發現不同配搭下嘅無限可能。而當壽司最終呈現眼前,欣賞到嗰瞬間,已經係一場視覺同味覺嘅盛宴🎉。
💘飯麵
有鰻魚炒飯或牛肉湯烏冬二揀一,今次要咗牛肉湯烏冬。都幾多塊牛肉,湯底清甜,正呀!
💘燒物
燒物我地+$168要鹽燒A5宮崎和牛,要食就食好啲🤪🤪果然冇加錯,和牛勁正😍😍一啲都唔肥😚😚建議大家都加錢轉和牛啊😃😃
2024-02-16 27 瀏覽
呢間日式餐廳叫八重洲食堂🏆🏆位於元朗朗壹廣場,朗屏站行過去8分鐘就到🚩好方便,餐廳環境好有日本feel,感覺好高級🔆❗️ 豚角煮:賣相誘人,口感鮮嫩多汁,份量充足。❗️ 壽司十二貫:包含咗好多種新鮮嘅海鮮,每一款都精心製作,口感鮮美。大拖羅壽司🍣係我最鍾意嘅一款,佢嘅魚肉鮮美多汁,入口即溶,令人回味無窮。而中拖羅壽司就充滿咗濃郁嘅海洋氣息🌊,魚油豐富,啖啖肉嘅感覺真係非常滿足。至於赤身壽司,就係用新鮮嘅生魚片製作嘅,口感緊實,鮮味十足🐟。平目壽司就係好有彈性嘅,細膩嘅口感同埋清淡嘅味道令人難以忘懷。而池魚壽司用嘅係池魚嘅肉,紋理分明,有一種淡淡嘅檸檬香🍋,清新爽口。再講到海膽壽司,就係一種極度奢華嘅享受😋,佢嘅味道鮮甜無比,好似海水嘅味道般令人陶醉。至於三文魚子壽司,佢嘅鮮味更加突出,魚子嘅爆裂感同埋鮮味喺口腔中迸發出嚟🐟,每一啖都令人感到無比嘅滿足。總括來講,呢啲唔同嘅壽司款式都有佢哋各自獨特嘅風味,食落去真係一種幸福嘅感覺😊❗️ 八重海鮮太卷:結合咗唔同嘅海鮮,賣相好靚,口感豐富。呢間餐廳好豐富同埋好特別,而且材料好新鮮,亦都整得好精緻,令人流晒口水。
❗️ 豚角煮:賣相誘人,口感鮮嫩多汁,份量充足。
❗️ 八重海鮮太卷:結合咗唔同嘅海鮮,賣相好靚,口感豐富。
2024-02-16 14 瀏覽
2024新一年又到啦!所以就想同男朋友仔食好些,去一間新開既日式小店,不過呢間小店都唔細,入面原來都大,大路既日式餐廳環境,有店員安排好服務比我地,我地睇餐牌,原來有二人餐,睇到好多嘢食,由前菜到甜品,啱晒我地口味😍😍😍一樣一樣咁食,先來一個前菜🤤咁就擇沙律啦,蟹籽沙律份量多,有好多蟹籽,食得好好味,加上鮮菜一齊食,好新鮮主菜食事有兩個選擇🤤牛肉湯烏冬係我地心頭好,佢既烏冬好滑溜,牛肉味都好香,好食到可以飲埋湯牛肉湯烏冬🍜嘅誘惑,真係無法擋,一啖落肚,滋味十足,令人回味無窮😋。湯頭🍲充滿牛肉既甘香同濃郁,味道鮮美得嚟唔膩口,每一啖都令人覺得心暖暖。烏冬面🍜本身質感軟滑又有彈性,同那湯頭混合,正正就係一場味覺同口感嘅完美交響曲。牛肉片鮮嫩多汁,唔使幾嚼已經融入味蕾之中,牛肉,一入口即溶,真正做到了「入口即化」嘅境界🐄。再加埋些少嘅蔥花🌿,清新爽口,完美咁平衡咗整體食物嘅油膩感。如果你尋求一個暖笠笠嘅午餐或者晚餐選擇,呢一碗牛肉湯烏冬正正就係你最佳選擇。每一啖都有驚喜😯,無論係呢個季節或者天氣,呢款烏冬都能帶來一份舒適,為你嘅一日增添無限滿足感🤗。食物不只是果腹,更係一種情感嘅渲染,而一碗
牛肉湯烏冬🍜嘅誘惑,真係無法擋,一啖落肚,滋味十足,令人回味無窮😋。湯頭🍲充滿牛肉既甘香同濃郁,味道鮮美得嚟唔膩口,每一啖都令人覺得心暖暖。烏冬面🍜本身質感軟滑又有彈性,同那湯頭混合,正正就係一場味覺同口感嘅完美交響曲。牛肉片鮮嫩多汁,唔使幾嚼已經融入味蕾之中,牛肉,一入口即溶,真正做到了「入口即化」嘅境界🐄。再加埋些少嘅蔥花🌿,清新爽口,完美咁平衡咗整體食物嘅油膩感。如果你尋求一個暖笠笠嘅午餐或者晚餐選擇,呢一碗牛肉湯烏冬正正就係你最佳選擇。每一啖都有驚喜😯,無論係呢個季節或者天氣,呢款烏冬都能帶來一份舒適,為你嘅一日增添無限滿足感🤗。食物不只是果腹,更係一種情感嘅渲染,而一碗好嘅牛肉湯烏冬,正正代表咗這份情感既溫暖同細緻心思💓。
仲有一款燒物之中既小食🤤一定會擇乾煎牛舌配蜜糖芥末子醬,真係超好食,牛舌既質感好軟腍,有口感,加上醬汁係好好食,做得好有味道
焦糖布甸🫣
仲有我最想食既焦糖😍有甜食就係少女瘋摩心頭好,布甸加焦糖係絕配,十分好食😋