2020-06-21 1262 瀏覽
蜂蜜味忌廉包價錢好像是HKD20一個忌廉包裡面充滿忌廉和蜂蜜,麵包口感非常軟忌廉包和一般的西餅一樣要放在冰箱裡買幾個的話會隨包裝附送冷涷包保冷忌廉包除了蜂蜜味,還有很多其他口味我自己個人覺得蜂蜜味還好,比我想像中的有點不同不過整體感覺這個忌廉包被過份吹捧了,試過一次就足夠了地址: 八天堂 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖
蜂蜜味忌廉包
蜂蜜

價錢好像是HKD20一個
忌廉包裡面充滿忌廉和蜂蜜,麵包口感非常軟

忌廉包和一般的西餅一樣要放在冰箱裡
買幾個的話會隨包裝附送冷涷包保冷
忌廉包除了蜂蜜味,還有很多其他口味

我自己個人覺得蜂蜜味還好,比我想像中的有點不同

不過整體感覺這個忌廉包被過份吹捧了,試過一次就足夠了

地址: 八天堂 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖
2020-05-31 965 瀏覽
聽說cake 質素不錯不過我覺得名氣過大lu個cream 太水,紅豆味唔出至於飲品仲令人失望想點咖啡又無咖啡賣點熱飲又無熱飲最搞笑係迫我點凍飲走冰。。。咁我咪要加錢反而無冰?!白桃味又唔香。。。
聽說cake 質素不錯
不過我覺得名氣過大lu
個cream 太水,紅豆味唔出
至於飲品仲令人失望
想點咖啡又無咖啡賣
點熱飲又無熱飲
最搞笑係迫我點凍飲走冰。。。咁我咪要加錢反而無冰?!

白桃味又唔香。。。
2020-03-19 1643 瀏覽
這家店就在cheesecake factory旁邊,只看地圖有點難找到!這次買的是士多啤梨口味,牛奶雪糕上面下了士多啤梨味的糖漿,然後是放了剪碎了的牛油麵包,再夾上了士多啤梨的果肉,最底是最底是類似穀物片,整個新地的層次很豐富!份量也挺大的!
2020-03-11 1089 瀏覽
鋪頭已經係完全無生意 行埋去揀包果時 問店員一下個包係咩味道 因為有兩個牌放係中間 而包係各放上同下,呢個所謂manager 態度極差 唔耐煩咁講 「xx囉...」呢個生意咁差既時候 仲要咁既態度買你一個20蚊既包 🙄好食到飛天都唔會想食! 何況包仲要係壓扁左 又無日本做得咁好食 😒😒😒一秒就係到玩手機🙄🙄🙄總店唔該管理下你既職員! 影衰晒!以後唔會再幫襯你呢間野

外賣自取
2020-02-15 1139 瀏覽
情人節就祝大家甜甜蜜蜜, 這天是吃甜品最配合的時間. 自從八天堂從廣島來到香港, 我都沒有試過, 說到底她其實是冷凍忌廉包. 今次特別的口味, 從外表的包裝已見到, 是充滿法國風情而且是用上法國cream cheese作餡料的口味. 一咬下去, 內裏的芝士很澎湃地湧出來, 鹹甜味調合不錯, 但是吃不到廣告聲稱的果香味, 而且整個包黏在包裝紙上, 吃的時候都頗為狼狽呢!
2020-02-10 925 瀏覽
今日去公司附近的八天堂吃午飯。午餐時段,用膳的人唔多,感覺比較安全。火炙三文魚及三文魚籽飯$118這火炙三文魚飯真叫人失望。三文魚片是超級薄!薄得透亮。火炙的三文魚由於太薄的關係,滑滑的,可算是新鮮,但口感稍遜。三文魚籽味道咸香,拌以玉子燒和白飯,和風味十足。通粉沙律這通粉沙律就是通粉拌旦黃醬的味道,可以飽肚,味道還可以吧。面鼓湯這面鼓湯的味道清清地,有少少面鼓的味道,比較淡口。全餐最好吃的倒是那忌廉包了。忌廉包皮很軟滑,滿滿是忌廉饀料,滑溜香甜,完全是奶油風味,好吃。最後,喝下檸水,酸酸地,幫助消化。整體而言,有少少水準下滑的感覺,不禁有點兒失望。

今日去公司附近的八天堂吃午飯。

午餐時段,用膳的人唔多,感覺比較安全。

火炙三文魚及三文魚籽飯$118

這火炙三文魚飯真叫人失望。三文魚片是超級薄!薄得透亮。

通粉沙律
這通粉沙律就是通粉拌旦黃醬的味道,可以飽肚,味道還可以吧。

面鼓湯
這面鼓湯的味道清清地,有少少面鼓的味道,比較淡口。

最後,喝下檸水,酸酸地,幫助消化。
整體而言,有少少水準下滑的感覺,不禁有點兒失望。
2020-01-22 1051 瀏覽
雖然未去過沖繩,但都想試試沖繩的美食😝依家唔使飛去沖繩,喺香港都有得試啦😂最近八天堂就以沖繩為題,出咗幾款沖繩特色美食😍🐷沖繩海葡萄豬排丼$118温泉蛋好流心,豬排調味不錯,肉質軟淋,最特別係加上海葡萄,係沖繩獨有嘅海藻,低熱量又不含膽固醇,仲好有營養價值,口感食落似蟹子咁,好得意😝👍🏻🥪沖繩烤肉三文治配沖繩紫薯片烤肉烤得好鮮嫩唔會好韌,三文治亦經烤香,加上醬汁同蔬菜,好豐富,另外配上沖繩紫薯片,比一般薯片厚身,但就唔會好油,比較健康😊🐠沖繩海葡萄海鮮丼$128海鮮丼就包括吞拿魚,三文魚子同海葡萄,吞拿魚都幾肥美同新鮮,整體都比較清新😊👍🏻💚沖繩青檸奶油麵包 $20八天堂最出名係奶油麵包,今次試呢個係沖繩限定版,忌廉好香滑,加入左青檸味,酸酸甜甜,唔會覺得好漏,正呀😋❤️🍹沖繩青檸特飲$44好有青檸香,酸酸地,比較清新同消膩,食飽飲就啱晒☺️👍🏻

雖然未去過沖繩,但都想試試沖繩的美食😝
依家唔使飛去沖繩,喺香港都有得試啦😂
最近八天堂就以沖繩為題,出咗幾款沖繩特色美食😍

🐷沖繩海葡萄豬排丼$118
温泉蛋好流心,豬排調味不錯,肉質軟淋,
最特別係加上海葡萄,係沖繩獨有嘅海藻,
低熱量又不含膽固醇,仲好有營養價值,
口感食落似蟹子咁,好得意😝👍🏻

🥪沖繩烤肉三文治配沖繩紫薯片
烤肉烤得好鮮嫩唔會好韌,三文治亦經烤香,
加上醬汁同蔬菜,好豐富,另外配上沖繩紫薯片,
比一般薯片厚身,但就唔會好油,比較健康😊

🐠沖繩海葡萄海鮮丼$128
海鮮丼就包括吞拿魚,三文魚子同海葡萄,
吞拿魚都幾肥美同新鮮,整體都比較清新😊👍🏻

💚沖繩青檸奶油麵包 $20
八天堂最出名係奶油麵包,今次試呢個係
沖繩限定版,忌廉好香滑,加入左青檸味,
酸酸甜甜,唔會覺得好漏,正呀😋❤️

🍹沖繩青檸特飲$44
好有青檸香,酸酸地,
比較清新同消膩,食飽飲就啱晒☺️👍🏻

2020-01-19 447 瀏覽
其實我都係最近先知八天堂有主食食🤣好掛住沖繩呀!所以就試下呢個沖繩系列啦😆.沖繩海葡萄豬排丼 $118個蛋好治癒💛豬排好爽口🤩👍🏻配海葡萄特別呀🤣知道海葡萄有益!所以會乖乖食晒佢😬不過呢碗飯嘅份量較細🙈沖繩海葡萄海鮮丼 $128呢個夠大!👏🏻海葡萄配刺身好似會更match呀~唔錯,食完都唔覺得邪惡🤣沖繩烤肉三文治配沖繩紫薯片$108紫薯片好好食😍一塊接一塊咁食唔停🤤烤肉片有好多片😳夾埋少少蔬菜一齊食,感覺輕盈、健康🧡沖繩青檸特飲 $44味道似金桔檸檬茶,唔會好酸👌🏻幾好飲,消膩一流呀~沖繩青檸奶油蛋糕麵包 $20麵包好軟綿綿😍夾心有好多忌廉,又唔會覺得膩喎👍🏻不過青檸餡就少咗啲🥺同埋個包都較細🙈

其實我都係最近先知八天堂有主食食🤣
好掛住沖繩呀!所以就試下呢個沖繩系列啦😆
沖繩海葡萄豬排丼 $118

沖繩海葡萄海鮮丼 $128

沖繩烤肉三文治配沖繩紫薯片$108

沖繩青檸特飲 $44

味道似金桔檸檬茶,唔會好酸👌🏻幾好飲,消膩一流呀~
沖繩青檸奶油蛋糕麵包 $20

2020-01-18 409 瀏覽
八天堂 .相信識我嘅人都知道我非常大頭蝦嘅人。尋晚我同男朋友係八天堂食晚餐。搶左佢隻Spider -Man 🕸黎影相,但Spider - Man差D跳左落碟豉油道,好彩咋😩.沖繩海葡萄海鮮丼 $128 海葡萄加上吞拿魚刺身,海葡萄咬開後有滿滿嘅海水味,加上微溫嘅飯,好有沖繩嘅感覺,令我唸返起上次去沖繩食左成碗海葡萄嘅時光。😂.沖繩苦瓜拿玻里意粉 $88 用左沖繩直送苦瓜加上香腸、洋蔥、蕃茄汁炒成,除左有香濃嘅蕃茄味,重每一啖都食到苦瓜嘅甘味,同樣地好沖繩啊!!.沖繩烤肉三文治配沖繩紫薯片 $108 首先紫薯片炸得超靚同超脆,用黎影想打卡一流。而燒肉則鮮嫩多汁,唔會因為燒過再乾身,讚!.沖繩青檸奶油蛋糕麵包 $24本身都好鐘意食八天堂嘅麵包,今次呢款同樣出色,滿滿嘅奶油加上青檸,令到入口清新左好多!.
八天堂
相信識我嘅人都知道我非常大頭蝦嘅人。
沖繩海葡萄海鮮丼 $128

沖繩苦瓜拿玻里意粉 $88

沖繩烤肉三文治配沖繩紫薯片 $108

沖繩青檸奶油蛋糕麵包 $24

2020-01-18 307 瀏覽
果不其然傳說中的八天堂真的很好吃,奶油涼涼的口感就超級好!像冰激凌一樣~麵包很軟,和奶油搭配的非常好,後來又嘗試了紅豆的奶油包,也都不錯~店鋪環境也蠻好的,很清靜,沒有很多人~開到十點就打烊啦,有點可惜,下次試試這家的意大利面🍝還有其他!
生奶油吉士吉廉包
生奶油吉士吉廉包
2020-01-17 279 瀏覽
Dessert pancake was really good, strongly flavored with molten cheese running out from a caramelized surface... sides were also amazing and I was taken by surprise when it is served with caramelized banana as well. Yoghurt ice-cream was just perfectly fresh to balance out the heaviness of the cheese pancake.Having said that, the mains were a big dissatisfaction. Japanese eel burger was so small that its price was hardly reasonable. And it was burnt. Even the fries were burnt... Curry rice was cu

And it was burnt. Even the fries were burnt... Curry rice was curry rice, nth special...

However the service was quite nice.
2020-01-12 298 瀏覽
餐廳有不少堂食位置,週末下午2點都只有小貓3-4隻,見到好多餐桌都好污糟,奇怪地waiter 帶我地去坐離counter 最遠既位置,又無比水我地。廣島蠔鮮忌廉意粉$168白烚意粉配好酸既Lemon cream sauce,酸到有種已變壞既感覺,再配三隻白烚廣島蠔。呢個係招牌菜?圖文不符到......日式燒牛肉飯 $108其實唔睇以為呢個係吉野家既溫泉蛋牛肉飯..... 個飯好淋,牛肉明顯係烚肥牛不是燒牛肉,而且係用麻油味蓋過曬牛既雪味,洋蔥炒得好硬..... 大家可以對比返餐牌張圖.......食完餐飯口渴左一整日,唔好味重味精,食到一肚氣,本身係eatigo 訂枱免加一就試下,可能食甜品好少少😅但黎到又話賣曬,返貨又通知我地,服務係奇差既。

廣島蠔鮮忌廉意粉$168
圖文不符到......

日式燒牛肉飯 $108

2020-01-10 268 瀏覽
其實都經過很多次,但因為價錢唔吸引, 每次都過門而不入。今次個friend話來, 便試試吧~午市有套餐, 除main course 外, 還有沙律, 甜品, 飲品, 湯 我點了個親子雞丼,味道真係非常一般, 完全無咩可以寫。我朋友點了個溫泉蛋叉燒飯, 我覺得個叉燒幾好味沙律無味道,成個餐最差係呢個, 如果唔係肚餓應該唔會食。個湯係普通有幾塊海帶的湯。甜品係 "缺"餅,煙煙un un, 幾好食, 粉又唔太多飲品係熱檸水, 但只有一片超薄的檸檬..........個staff其實幾親切, 不過我們坐在外面的位置, 佢好難見到我們.....另外上菜的時間也很長....明明店內都無咩人....真係唔明點解重申: 佢既食物只係非常普通,並非難食, 只係呢個價真係有點唔抵, 不過佢座落海港城, 可能租金真係好貴吧
沙律無味道,成個餐最差係呢個, 如果唔係肚餓應該唔會食。
個湯係普通有幾塊海帶的湯。
甜品係 "缺"餅,煙煙un un, 幾好食, 粉又唔太多
飲品係熱檸水, 但只有一片超薄的檸檬..........
2020-01-05 330 瀏覽
最近去左喺海港城嘅八天堂食飯呀,佢地推出左個沖繩menu,用左沖繩特產做食材,包括沖繩若瓜🥒,海葡萄🍇,沖繩豬扒🐖同紫薯🍠等等,就好似去左沖繩食當地料理咁呀🤗.我就喺沖繩menu入面揀左沖繩豬扒三文治🥪配沖繩紫薯片,啲豬扒食落真係唔同啲,淋身啲又好咬口,另外紫薯片我都係第一次食,好脆呀,紫薯味帶少少咸味🧂,食落又冇炸薯片咁熱氣同油膩🤭.另外仲叫左吉列豬扒咖喱蛋包飯,豬扒香脆,再配上日式咖喱🍛,加埋蛋包飯,就好似去左日本🇯🇵咁呀.甜品就叫左八天堂西多士,佢同港式嘅西多士好唔同,佢其實係八天堂嘅忌廉包🥯用焦糖燒左少少,令到個皮有少少脆,入面就填滿幼滑嘅吉士cream😋.飲品就叫左黑糖珍珠抹茶拿鐵,綠碧紅茶苑冰搖茶,黑糖珍珠好煙韌😴,雖然飲品多左黑糖,但係都唔會太甜,甜度剛好,亦都冇搶左抹茶🍵嘅味道,呢個飲品就算經過開都可以買杯外賣飲架🥤

2019-12-12 515 瀏覽
呢幾年真係愛上咗食綿綿密密既日式roll cake。日式roll cake最緊要蛋糕要軟綿綿,cream要介乎流質同凝固,要有香濃奶油味,而且唔可以太甜。今日試吓日本過嚟既八天堂。蛋糕綿度還好,但蛋糕解凍唔完整,中間仲有冰,略為失望。白玉味道普通。整體嚟講都係覺得⋯⋯日本開過嚟但要維持到水準真係好困難。希望任何掛住日本brand既香港店舖可以努力少少。反而咖啡整得唔錯,夠熱同濃,唔會苦。店員頗為熱心。

反而咖啡整得唔錯,夠熱同濃,唔會苦。店員頗為熱心。