2024-04-19 14 瀏覽
今日同朋友過來葵芳新都會食午餐,好耐都無食過拉麵啦!今日午餐就決定食區,入去點左2個拉麵,一個係黑蒜熟成濃湯拉麵加菠菜,一個係辛辣熟成濃湯拉麵,黑蒜嘅蒜味唔係太重,拉麵煙韌彈牙,餐配有溏心蛋,溏心蛋真係好好味,加咗菠菜,但份量不係太多,辛辣熟成濃湯拉麵豬骨湯成份較重,辣就唔係太辣,都可以,一口落去豬骨湯少少微辣,加一口煙韌嘅拉麵,麵每條都裹住濃鬱嘅豬骨湯,再配少少辣,絕了,食完個唔太辣嘅辛辣麵成個身都熱咗,今日午餐又解決了
2024-04-14
2024-03-12 123 瀏覽
叫左個豚肉盛合拉麵,豬肉同蛋都係凍,整體除左湯冇咩味,好似求其整咁。咁既質素加埋一要109太貴唔值得。坐低斟得半杯水比我。店員服務一般。不建議。商場有其他更好選擇。
2024-02-20 163 瀏覽
以前來食過,覺得好好食,但因為經常爆滿,所以好耐冇嚟,見佢今日唔係太多人就嚟試吓,錯了~炸雞啱啱炸起點會吾熱,都算喇,起碼都暖暖哋吖,點知佢凍嘅~好嘢!👍同以前食嘅質素差好遠👎,唔怪得少咗咁多人😒
2024-01-05 264 瀏覽
作為一個食家,我對這家拉麵店的體驗感到非常失望。首先,這家店的服務質量令人無法容忍。工作人員態度冷淡,完全缺乏禮貌和專業精神。我試圖提問關於菜單的問題,但他們只是無視我或給出模糊的回答。而且,等待時間非常長,即使在非繁忙時段,也需要等待很長時間才能得到食物。這種糟糕的服務讓整個用餐體驗大打折扣。其次,拉麵的品質也讓我感到失望。湯底缺乏深度和層次感,味道平淡無味。麵條的質地也很一般,缺乏彈性和嚼勁。配料的品質也不盡如人意,肉片沒有鮮嫩多汁的口感,蔬菜也顯得不新鮮。整體而言,這碗拉麵的味道和質量無法與其他優秀的拉麵店相提並論。最後,價格過高也是我對這家店的負面評價之一。考慮到拉麵的品質和服務水平,這裡的價格實在不值得。我會更願意花同樣的金額在其他拉麵店享受更好的食物和服務。總而言之,這家拉麵店在服務、品質和價格等方面都讓我非常失望。我不會推薦任何人去這裡用餐,因為你可以找到更好的選擇。

2023-11-28 255 瀏覽
📍 俺流塩らーめん (新都會廣場) (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場1樓117號舖==============================呢間拉麵店係新都會都開左一段時間,見到去食ge 人都唔少,但網上竟然有好多負評,出於好奇就決定入去試吓🤣==============================1️⃣ 俺流紫蘇梅子拉麵呢個麵湯底唔算濃味,配埋紫蘇同梅子酸酸地幾特別,麵質彈牙無皂水味,都唔錯~2️⃣俺流男盛拉麵湯底好濃豬骨味,叉燒都入味同唔鞋,但炸雞如果可以分開上會更加好~
📍 俺流塩らーめん (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓117號舖
1️⃣ 俺流紫蘇梅子拉麵

2️⃣俺流男盛拉麵

2023-10-29 319 瀏覽
俺流塩らーめん 香港葵芳 拉麵日本人氣拉麵店品牌店之一,總店位於涉谷道玄坂,香港現時有八間分店。拉麵價格經濟實惠。 俺流男盛拉麵:以價錢及配菜來說佢係抵食,一碗拉麵有齊唐揚炸雞2塊、叉燒2片、糖心蛋、筍蔥菜。以味道來說湯汁偏淡唔夠味,雖然塩味拉麵唔一定偏咸,但以塩、高湯及配料製成感覺應該更加清爽,呢點晌好似未拿捏到日本店風味。炸雞算係大塊,外皮濕左同未濕部分都係唔脆,雞肉質地唔算太乾身,亦唔算juice,整個拉麵口感同味道一般。叉燒較乾身,筍絲較為軟身唔爽脆。個人覺得追求飽肚可以一食,追求味道就唔係太建議,有改進空間。
俺流塩らーめん 香港葵芳 拉麵

俺流男盛拉麵:

2023-06-15 696 瀏覽
前幾年食過幾好食。今日去食,價錢貴咗,但係味道竟然差咗好多,唔係「唔好食」,分分鐘鐘可以用「難食」嚟形容。尤其啲叉燒,唔知點解有一大陣騷味。講真平過佢又好過佢嘅拉麵店有好多
2023-06-15
2023-06-11 503 瀏覽
用咗OpenRice咁耐,第一次寫負評。兩年前食過呢間覺得真係唔錯,所以今日收工想食拉麵就即刻諗起呢間。一坐低店員已經冇咩禮貌。叫咗碗辛辣芝士拉麵,湯底得個咸字,完全冇層次。另外試咗佢個柚子椰菜同埋大阪燒。柚子椰菜正常。玉子大阪燒,估唔到拉麵裏面嗰隻蛋上面揸啲大阪醬加d木魚碎。真係食出前一丁都冇咁嬲。
2023-04-26 499 瀏覽
簡直係垃圾!!日本普通嘅出前一丁好食過你一百倍!!!個西口西面大隻廚師令面一上枱, 碗麵就好似俾人食過咁, 啲面有鹼水味, 個湯完全冇味又唔熱. 個廚師應該去試吓其他拉麵店乜嘢先叫做拉麵, 好唔好食唔講, 起碼學好個presentation先. 一碗咁嘅拉麵, 都可以上枱比客人食, 簡直不知所謂, 簡直侮辱緊你自己同賣間舖. 如果你係炒散, 你就倒不如返屋企算吧啦, 影衰晒啲真正廚師. 絕不會再幫襯!!!!少少意見, 如果Management想認真進步, 除咗要檢討吓食物品質之外, 真係要好好訓練員工的服務態度.
簡直係垃圾!!日本普通嘅出前一丁好食過你一百倍!!!

2023-03-04 604 瀏覽
環境係商場來講,因為佢係商場中間,又係扶手電梯隔離,門口入去果時唔覺,坐低就感覺有D唔自在。拉面點左鹽味,濃厚同辛味濃厚仲有一碗細叉燒飯。鹽湯熟成濃湯拉面味道:2.5/5感覺好淡,淡淡然既味道唔突出,湯底可能比出前一丁既鹽味更差。麵質方面好D,叉燒有D口感,唔會一啖就冇左,而且入口都淋嘅。鹽湯拉麵味道:3/5濃厚其實只係普通豬骨味,唔驚喜但唔難食。辛味濃厚味道:3.5/5加多左少少辣味道多左一個味道,所以就多0.5分,唔會太辣,亦唔特別。細叉燒飯味道:3.5/5最驚喜的反而係呢一碗飯仔,佢只係跟餐加,但係分量唔算少,而且叉燒亦唔少,可以做到每一口都有飯有叉燒,但味道方面都係好淡,而且食到落底碗飯好油。
拉面點左鹽味,濃厚同辛味濃厚仲有一碗細叉燒飯。
鹽湯熟成濃湯拉面
味道:2.5/5

鹽湯拉麵
味道:3/5
濃厚其實只係普通豬骨味,唔驚喜但唔難食。

辛味濃厚
味道:3.5/5

細叉燒飯
味道:3.5/5

2023-02-12 436 瀏覽
適合鍾意挑戰味蕾既你枱面有多款調味料比你調配出自己鍾意既味,因為碗野無味既😁個湯底揀左黑蒜油味 出前一丁個個黑蒜味仲好食過佢,湯底完全冇味,好似飲清水咁,碗野唔熱 枱面放咗好多調味料 懷疑係佢哋都覺得自己唔夠味比你自己調大阪燒餃子竟然係蒸!!喺蒸嘅餃子上面落沙律醬,完全係暗黑料理 最後員工制服背脊寫住個鹽字,因為間野真係唔夠鹽
適合鍾意挑戰味蕾既你

枱面有多款調味料比你調配出自己鍾意既味,因為碗野無味既😁

枱面放咗好多調味料 懷疑係佢哋都覺得自己唔夠味比你自己調

最後員工制服背脊寫住個鹽字,因為間野真係唔夠鹽

2023-02-06 306 瀏覽
俺流塩らーめん (新都會廣場) Oreryu Shio Ramen (Metroplaza)地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓117號舖#yauyau_葵芳呢間舖頭喺好多地方都有開分店,佢哋好鍾意播住Beatles嘅歌,服務質素就每一間都唔同,價錢都唔平,但係啲拉麵呢就認真麻麻啦。🍜🍜辛辣熟成濃湯拉麵 $73啲配料啊,都係啲青蔥啲菠菜仲有一塊肉,湯底食落都夠辣,而且都幾香可以冚得住個拉麵底浸鹼水味,叉燒咬落去香口鬆化,可惜就係得一片。🍲🍖豚肉盛盒拉麵 $93成碗嘢除咗肉之外,都係肉。啱晒啲食肉獸嚟食,佢有兩塊叉燒,一大舊五花腩,仲有啲豬肉片,最尾有件糖心蛋。伴菜都係啲蟲草花竹筍同菠菜。湯底冇乜特別都係豬骨湯,但係個拉面嘅鹼水味真係好勁,冚都撳唔住。呢間鋪應該冇下次啦。味道: 3/5服務: 3.5/5環境: 3.5/5番兜: 3/5#葵芳美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #葵芳日本菜 #日本菜
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓117號舖

#yauyau_葵芳

🍜🍜辛辣熟成濃湯拉麵 $73

🍲🍖豚肉盛盒拉麵 $93

呢間鋪應該冇下次啦。

味道: 3/5
服務: 3.5/5
環境: 3.5/5
番兜: 3/5

#葵芳美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #葵芳日本菜 #日本菜 #俺流塩らーめん # OreryuShioRamen #拉麵 #ramen
2023-01-07 420 瀏覽
好少寫食評,食完呢間拉麵充滿力量去寫下。明白要食好食拉麵都係去日本食,食左碗柚子豚肉拉麵,湯底極淡,豚肉勁鞋。食完都唔覺得食左碗日本拉麵。埋單要$91!真係覺得係香港出街食嘢,質素愈來愈差,價錢愈來愈貴!成碗拉麵最過得去係隻鹵蛋,如果唔係我覺得同食碗火腿通粉無咩分別。$91可能去對面葵廣仲食得開心。😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖
見好多人留言話抵食,黎試吓CP值有幾高星期六朝早嚟到,撞正岩岩開門,唔需要等位就入得。環境可以,檯面夠大今次叫咗「黑蒜熟成濃湯拉麵」價錢係$83+10%,即$91.3香港正常拉麵價錢外表唔算特別吸引麵彈牙,湯算濃味,有陣陣柚子香叉燒比以往拉麵店食嘅少只有一片中等厚度叉燒呢個係令人最失望嘅地方,亦因此覺得絕對稱唔上「抵食」,平時食拉麵一般有兩片或以上當然可以另加錢再加的總結CP值普通,味道可以,唔會再試
見好多人留言話抵食,黎試吓CP值有幾高
星期六朝早嚟到,撞正岩岩開門,唔需要等位就入得。
環境可以,檯面夠大
今次叫咗「黑蒜熟成濃湯拉麵」
價錢係$83+10%,即$91.3
香港正常拉麵價錢

外表唔算特別吸引
麵彈牙,湯算濃味,有陣陣柚子香
叉燒比以往拉麵店食嘅少
只有一片中等厚度叉燒
當然可以另加錢再加的

總結CP值普通,味道可以,唔會再試
黑蒜熟成濃湯拉麵
2022-12-24
$91.3
2022-11-17 379 瀏覽
我今天在吃了黑蒜油熟成濃湯拉麵,一碗麵有一隻蛋,但竟然只有一塊肉,而且湯底只有油味,食唔出黑蒜味,份量很少。我認為呢間拉麵舖CP值低,不推介進食,我亦不會再試。
2022-11-17