2024-02-06 1156 瀏覽
。前兩日同好姊妹去尖沙咀行街,出到黎第一時間搵有咩好西食啦,之後佢推薦我食鐵板燒omakase😍 好彩有位walk in食到呀😍餐廳環境舒適,燈光明亮💯-沙律幾fresh,酸酸甜甜口感-什錦生魚包括帶子、油甘魚和蝦。這些海鮮都非常新鮮-茶碗蒸是接下來的一道菜,裡面有蝦、白果和冬菇。雖然份量不多,但是味道非常豐富。-北海道帶子是這頓餐點中的一道亮點,帶子鮮甜多汁,搭配自家製的XO醬更是美味無比。-甘鯛立磷魚是另一道令人驚艷的菜品,不僅魚肉鮮嫩,連魚鱗也可以食用,帶來了獨特的口感。-鵝肝佐紅酒香醋是一道絕對不能錯過的菜式。鵝肝下面是香脆的多士,兩者的搭配讓人回味無窮。-接下來是鹿兒島黑豚肉,這道菜肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了肉的香氣。自家製的蒜片和岩鹽更增添了美味。-而他們的美國頂級牛肉厚燒更是一道令人驚艷的菜品。牛肉的味道濃郁,搭配自家製的蒜片和岩鹽,口感更加豐富。-京都炒飯是師傅的拿手菜之一,加入了蛋漿、蔥花和櫻花蝦,每一粒飯都炒得分明,口感香脆。-時令蔬菜有芽菜、蘆筍等,簡簡單單不過不失-大蜆麵豉湯每碗湯都有一隻大蜆,仲有豆腐等材料都足料-芝麻雪糕正常發揮 不太甜👍🏻-

前兩日同好姊妹去尖沙咀行街,
出到黎第一時間搵有咩好西食啦,之後佢推薦我食
鐵板燒omakase😍 好彩有位walk in食到呀😍
餐廳環境舒適,燈光明亮💯
沙律
幾fresh,酸酸甜甜口感
什錦生魚
包括帶子、油甘魚和蝦。這些海鮮都非常新鮮
時令蔬菜
有芽菜、蘆筍等,簡簡單單不過不失
大蜆麵豉湯
每碗湯都有一隻大蜆,仲有豆腐等材料都足料
芝麻雪糕
正常發揮 不太甜👍🏻
2024-02-05
  • 京都特色炒飯
  • 法式鵝肝配紅酒黑醋
相約朋友尖沙咀晚飯,知我鍾意食日本菜,就帶我去一間上樓隱世居酒屋。「京都鐵板居酒屋」主打鐵板燒同Omakase。一出電梯,環境感覺都幾有情調,餐廳劃分幾個區域,有露台位置,掛滿日式燈籠同𣄃仔佈置,昏黃燈光,盡覽赫德道熱鬧街景,好有氣氛。設有鐵板燒房間,私隱度高,同一班朋友可盡慶一晚。睇到餐牌款式多都好吸引,唔想諗就直接可以交俾廚師發辦,下次一定要嚟試吓鐵板燒。今晚選擇坐壽司吧枱,想食壽司同朋友傾吓偈。店員親切友善,一坐低就送上前菜,醃漬蘿蔔爽脆、漬牛蒡味道回甘。❁煙三文魚沙律先食個沙律,胡麻醬汁清新開胃。❁醃山藥餐廳自家醃製,切成大丁狀,入口非常爽脆,食到山藥天然嘅清甜。❁鱈魚乾 $38薄薄的烤得香脆,入口脆到似薯片碎開,濃濃烤魚香味,配沙律醬,佐酒一流。❁壽司十貫 $398直接交俾師傅發辦十款時令壽司,非常享受坐喺壽司吧枱,望住師傅為我新鮮製作。整好即刻放到我哋面前,賣相好靚,十件壽司十件都高質,壽司飯軟硬適中,緊實有彈性,完全唔會失望,性價比高。⊙大拖羅壽司~係刺身中嘅極品,油脂比例多,入口即溶勁肥美,魚油香喺口中擴散,回味無窮。⊙中拖羅壽司~口感柔軟,油脂豐富,魚味濃郁。⊙左口魚
煙三文魚沙律
❁煙三文魚沙律
先食個沙律,胡麻醬汁清新開胃。
醃山藥
❁醃山藥
鱈魚乾
❁鱈魚乾 $38
壽司十貫
壽司十貫 $398
⊙中拖羅壽司~口感柔軟,油脂豐富,魚味濃郁。
⊙左口魚邊壽司~睇住師傅炙燒左口魚邊,口感柔嫩有嚼勁,魚油香慢慢滲出。
⊙帶子壽司~厚肉大隻,勁鮮甜。
⊙三文魚壽司~肥美爽滑有彈性。
⊙赤蝦壽司~ 口感鮮爽得帶點黏潤,味道甘甜。
⊙生蠔軍艦~口感爽滑,上面加上蘿蔔蓉好fresh。
⊙三文魚子軍艦~粒粒晶瑩飽滿,咬破薄衣爆出海味魚子汁,鮮味十足。
⊙海膽軍艦~最愛係要留返最後食,選用木村馬糞海膽,濃郁甜度高,口感creamy入口即溶。
串燒拼盤
❁串燒併盤 $128
廚師精選有三款肉類加兩款野菜串燒,呢個價錢都幾抵食:
⊙汁燒雞肉串~掃上甜甜醬汁燒,入口有肉汁。
⊙燒雞軟骨~ 表面焦香,軟骨有咬口,佐酒一流。
⊙鹽燒黑豚腩肉~腩肉同脂肪分佈平均,一咬落去油香四溢,黑豚腩肉香嫩,簡單用鹽燒已經好惹味,愈食愈香。
⊙燒冬菇~經燒過後,菇味更濃。
⊙燒翠肉瓜~清爽香甜,食一啖肉再食一啖翠肉瓜可減肉膩。
味噌湯
❁味噌湯
熱辣辣,有蜆肉,唔會太鹹。
焦糖牛乳布甸、蕨餅
❁焦糖牛乳布甸、蕨餅
布甸奶味超香濃,口感綿密滑溜。蕨餅口感煙韌軟熟。
❁特飲
寒冷嘅天氣送上一杯熱嘅特飲,聞到陣陣熱嘅檸檬香氣,飲落好舒服。應該有百香果、青檸同薄荷。
#京都鐡板居酒屋
味噌湯
焦糖牛乳布甸、蕨餅
  • 牛乳布甸、蕨餅
2024-04-29 123 瀏覽
在網上預訂咗買一送一套餐人均只需500蚊就食到豐盛嘅鐵板晚餐真係十分划算晚餐包括咗茶碗蒸、刺身、帶子、蝦、炒飯、和牛、鵝肝、美國牛除咗茶碗蒸同刺身其餘全部都係由廚師即場用鐵板煎當中最令我驚訝嘅係炒飯第一次食到咁高質嘅日式炒飯
2024-04-28 101 瀏覽
因為KK DAY 買劵只需$299 一人,之前已試過鐵板燒,覺得不錯,性價比幾高!😍😍所以再買埋$299 omakase ,上次鐵板燒覺得幾抵食,因為有鵝肝,鮑魚,師傅烹調手法都值得一讚,味道幾好,見到大家都食得津津有味 。有埋炒飯、甜品、一定夠飽!以呢個價錢黎講算唔錯 。今次omakase 相對地冇鐵板燒咁多野食,俾我揀會覺得鐵板燒豐富啲,但魚生係好新鮮,師傅都好詳細咁介紹每一道菜 ,就算係299 呢個優惠價,都冇敷洐我地👍👍👍服務態度非常好,值得支持 。
有埋炒飯、甜品、一定夠飽!
以呢個價錢黎講算唔錯 。
2024-02-05 327 瀏覽
京都鐵板14品料理京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)~~~~~~~~~~~~~~~~~位於尖沙咀赫德道嘅《京都鐵板居酒屋》裝修木系 環境舒適寬敞。京都鐵板14品料理 ($1080/位)京都漬物及季節沙拉:這是一道開胃菜,口感不錯。日式茶碗蒸:茶碗蒸香滑,配上冬菇、蝦和白果。廚師發板刺身三品盛合:今天的刺身有鰤魚牡丹蝦,每一款都非常新鮮美味。鐵板燒黑椒牛油香煎半熟北海道帆立貝:帆立貝半熟,口感彈牙,非常美味!南非鮮活鮑魚配日式XO醬:鮑魚大小適中,口感彈牙,再加上自家製的XO醬,非常惹味。法式香煎厚鵝肝配紅酒黑醋汁:鵝肝肥美,帶有豐富的油脂,搭配黑醋汁和黑芝麻多士,中和了肥膩感,非常美味。美國頂級牛肉厚燒:五成熟的牛肉,口感香滑,散發出濃郁的牛肉香氣。京都特色炒飯:每一粒米飯都顯得分明,配上炒蛋,蝦乾,蔥粒,口感乾爽。京都野菜燒:野菜燒配上自家製XO醬,非常香口。活蜆味增湯:味增湯味道濃郁。📍京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
京都鐵板14品料理
京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)
~~~~~~~~~~~~~~~~~

位於尖沙咀赫德道嘅《京都鐵板居酒屋》
裝修木系 環境舒適寬敞。

京都鐵板14品料理 ($1080/位)

京都漬物及季節沙拉:這是一道開胃菜,口感不錯。

日式茶碗蒸:茶碗蒸香滑,配上冬菇、蝦和白果。

京都野菜燒:野菜燒配上自家製XO醬,非常香口。

活蜆味增湯:味增湯味道濃郁。

📍京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
1月25號已經訂位慶祝生日,該日到香港嘅時候先臨時打俾我話俾人包咗場要取消或者改期,你生日取消得唔得?臨時臨急我去邊度訂廚師發辦?如果係你你會點呀?你一定覺得冇問題㗎因為而家係你叫我去取消呀嘛。
2024-01-29
生日
2024-01-26 116 瀏覽
有次行行吓街見到有間日本餐廳仲有鐵板燒食見天氣咁凍,就試吓啦食過返尋味😩😩😩 我叫咗個京都鐵板餐都幾抵食!幾乎要乜都有而且仲好飽😍 不過大家唔好介意,可能個餐有啲嘢我影唔晒因為我掛住食,唔記得影🤪🤪🤪首先第一道菜係日式蒸蛋,超級香同好有蛋味!另外就係日本嘅田園沙律!之後就嚟咗杯,京都梳打🍸 ,配上時令嘅刺身我本來打算只係你食鐵板燒,嘩!冇諗過佢啲刺身都咁好食,下次真係要嚟試吓🤪我頭先食師傅就整另一道菜,就係南非鮑魚!就咁睇已經好靚!可能我本身鍾意泰式嘅味道,配上青檸更加特別同開胃!而且鮑魚好新鮮,拎出嚟嗰陣時仲係郁㗎跟住下一道菜就係鐵板燒大蝦,🤣我平時其實都唔係特別鍾意食蝦,但係又估唔到都幾好食,佢好彈牙,有口感仲好有蝦味! 配埋個碟,直頭Perfect下一道菜就係鵝肝,唔好介意我唔記得全名係乜🤭佢佢個鵝肝都幾好味,不過如果下次再煎得冇咁熟就更加好,可能我食慣生嘢🤪 應該會更加Juicy佢配埋個醋汁,其實真係好好味呢個牛肉係我成餐飯 ,Number one推介日本和牛絕對係世一簡單煎幾煎已經發揮佢嘅好味之處5成熟,配上蒜片 剛剛好!每一舊仲有唔同嘅口味俾你試最後係特式炒飯講真個炒飯我都
有次行行吓街見到有間日本餐廳

仲有鐵板燒食
見天氣咁凍,就試吓啦
食過返尋味😩😩😩

我叫咗個京都鐵板餐都幾抵食!幾乎要乜都有
而且仲好飽😍

不過大家唔好介意,可能個餐有啲嘢我影唔晒
因為我掛住食,唔記得影🤪🤪🤪

首先第一道菜係日式蒸蛋,超級香同好有蛋味!
另外就係日本嘅田園沙律!
應該叫做田園沙律掛😂

之後就嚟咗杯,京都梳打🍸 ,配上時令嘅刺身

我頭先食師傅就整另一道菜,就係南非鮑魚!

拎出嚟嗰陣時仲係郁㗎

下一道菜就係鵝肝,唔好介意我唔記得全名係乜🤭
佢配埋個醋汁,其實真係好好味

呢個牛肉係我成餐飯 ,Number one推介
日本和牛絕對係世一
簡單煎幾煎已經發揮佢嘅好味之處
5成熟,配上蒜片 剛剛好!每一舊仲有唔同嘅口味俾你試

最後係特式炒飯
講真個炒飯我都覺得係好出色
可能我本身鍾意食濃味嘅嘢
有時我食鐵板燒最後個飯我係唔可以食得晒
佢係可以令我全清!鍾意重口味嘅人,應該都會好啱口味😂

食完成餐飯,非常滿足
開心🥳丫
應該叫做田園沙律掛😂
  • 京都特式炒飯
  • 厚切和牛
这家店有点东西!吃过那么多居酒屋觉得这家真的很好吃!环境偏日式,而食材新鲜又高质。🐟鳕鱼干:还是第一次吃,烤得很焦香,吃起来口感就像吃饼干!很酥松,入口即化。🍣寿司五贯:每一款都很新鲜,特别是🦐真的又大又鲜甜!拖罗也是很肥美,入口很软糯香甜。🍢串烧拼盘:居酒屋很多能吃到串烧和omakase都一样好吃的很少。牛舌真的好爱,烧得非常入味,咬下去很爽口。🥩安格斯牛肉厚烧:端上来就闻到很香很香,每一块牛肉都滋滋冒油了,看着就好吃😋一口咬下去肉香味十足,而且牛肉也很嫩。🍧最后被甜品惊艳到了,颜值爆表。冰淇淋🍦绵密香甜。焦糖布丁🍮也毫不逊色,应该是我吃过最嫩的布丁。真的让人念念不忘~下次还去

真的让人念念不忘~下次还去
2024-01-09 106 瀏覽
話說朋友有張有效期至31/12的15%折價券,於是乎就諗住到OpenRice 預約28/12 午餐。然而當我們上OpenRice瀏覽時,發現了一個價值299元的套餐優惠,這使我們覺得更划算。所以在預訂時,我們選擇了這個套餐。到了用餐當天,侍應原本安排我們坐在靠窗的側邊位置。但是,我們希望能夠觀賞廚師在鐵板燒上展現的烹飪技巧,因此要求坐在中間位置。侍應非常樂意地滿足了我們的要求。讓我分享一下套餐內的菜餚:- 京都漬物及季節沙拉:這是一道開胃菜,口感不錯。- 日式茶碗蒸:除了蛋之外,還有冬菇、蝦和白果,蛋很滑順。- 廚師發板刺身三品盛合:今天的刺身有鰤魚、帶子和牡丹蝦,每一款都非常新鮮美味。- 原隻沙巴野生海虎蝦配秘製醬:這道菜非常好吃,蝦子剛熟,口感彈牙,廚師除後還送上了蝦頭,內有蝦膏,非常美味!- 南非鮮活鮑魚配日式XO醬:鮑魚大小適中又唔靱,再加上自家製的XO醬,味道非常好!- 法式香煎厚鵝肝配紅酒黑醋汁:鵝肝肥美,帶有豐富的油脂,搭配黑醋汁和黑芝麻多士,中和了肥膩感,非常美味。- 美國頂級牛肉厚燒:我們點了五成熟的牛肉,剛剛好,口感嫩滑,散發出濃郁的牛肉香氣。- 日本鹿兒島黑豚肉厚

讓我分享一下套餐內的菜餚:

- 京都漬物及季節沙拉:這是一道開胃菜,口感不錯。

- 日式茶碗蒸:除了蛋之外,還有冬菇、蝦和白果,蛋很滑順。

- 日本鹿兒島黑豚肉厚燒:這道菜的黑毛豬帶有一點脂肪,口感非常有嚼勁。

- 京都特色炒飯:每一粒米飯都顯得分明,口感乾爽,味道很好!

- 京都野菜燒:這道菜的口味屬於中規中矩。

- 活蜆味增湯:這道味增湯偏甜,個人覺得一般般。

- 廚師發板精選甜品-士多啤梨奶凍:這道甜品非常美味,奶凍口感順滑,搭配上士多啤梨醬,我朋友表示想再多吃幾杯。

整體而言,這個套餐的質量非常高。不過,如果按照原價點餐的話,價格可能稍嫌昂貴。
京都漬物及季節沙拉
2023-12-28
  • 法式鵝肝配紅酒黑醋
  • 南非活鮑魚配日式XO脆脆醬
2024-01-08 103 瀏覽
成日見到人哋食Omakase ,今次終於輪到我去食😆今次搵咗一間係尖沙咀,位置都幾隱世的鐵板燒居酒屋,Lunch Omakase 都幾抵食,座位仲對正鐵板燒的位🥰京都鐵板十四品料理 $299季節沙律加咗芝麻醬,沙律菜正常發揮。日式茶碗蒸蒸蛋非常細滑,底碗的食材都算豐富,有蝦,菇同白果。廚師發板刺身三品盛合魷魚好鮮好彈牙,仲有少少青檸味同醬油味,好特別。鯛魚蘸醬汁非常鮮味。蝦好大隻,肉質好彈牙,好正👍🏻原隻沙巴野生海虎蝦配秘製醬蝦肉好有鹹香味,係好新鮮的海蝦😆蝦肉結實爽口,好好食。南非鮮活鮑魚配日式XO醬燒的時候鮑魚仲郁緊,好新鮮好大隻。食落好彈牙,少少辣辣哋,非常惹味。法式香煎厚鵝肝配紅酒黑醋汁鵝肝的油香勁吸引,口感細膩。美國頂級牛肉厚燒牛肉燒得好正,叫咗五成熟,肉好鬆軟,連筋都好食,味道好濃郁😍京都特色炒飯 & 京都野菜燒炒飯同菜炒得好有鑊氣,鹹鹹哋好惹味。活蜆味增湯飲到海鮮的鹹味,但我個碗無食到蜆🤣廚師發板精選甜品係紫薯雪糕京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓*上述文章只供參考及以當時價格為準

京都鐵板十四品料理 $299

季節沙律
加咗芝麻醬,沙律菜正常發揮。

日式茶碗蒸
蒸蛋非常細滑,底碗的食材都算豐富,有蝦,菇同白果。

廚師發板刺身三品盛合
魷魚好鮮好彈牙,仲有少少青檸味同醬油味,好特別。
鯛魚蘸醬汁非常鮮味。
蝦好大隻,肉質好彈牙,好正👍🏻

原隻沙巴野生海虎蝦配秘製醬
蝦肉好有鹹香味,係好新鮮的海蝦😆蝦肉結實爽口,好好食。

南非鮮活鮑魚配日式XO醬

法式香煎厚鵝肝配紅酒黑醋汁
鵝肝的油香勁吸引,口感細膩。

美國頂級牛肉厚燒

京都特色炒飯 & 京都野菜燒
炒飯同菜炒得好有鑊氣,鹹鹹哋好惹味。

活蜆味增湯
飲到海鮮的鹹味,但我個碗無食到蜆🤣

廚師發板精選甜品係紫薯雪糕

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2024-01-07 153 瀏覽
怪自己貪平 仲衰過食屎見到佢lunch 299一個人咪去試吓。Book1:30 1:20去到,咁其實食開omakase嘅人,都知道早5至10分鐘係對司傅嘅尊重,就算你真係未入座到應該都要有安排。(之前我去食任何一間Omakase 餐廳都會一定有座位俾客人等待入座)上到去感到不妙同個(東南’西‘北)短頭髮女reception講book咗1:30,仲要串串共話未入得跟住就冇啦,我問佢咁有冇咩安排,佢先話可以喺戶外坐,已經想走不過俾咗錢…最經典嚟啦點半坐低咗2:20先食第一啖嘢,真係精彩無論係食飯嘅安排定係customer Service簡直不知所謂,仲要佢係由呢個(東南’西‘北)嘅女reception負責埋俾啲醬汁俾啲客人,佢好唔專業問個客人記唔記得自己嗌咗啲咩,咁我朋友就話美國牛肉唔使加錢嗰一隻,佢竟然喺度笑 ,感覺係非常之不友善,首先我唔知你問緊我哋係海鮮定係咩肉類,只係好直接了當咁同你講係冇價錢嗰一隻,佢個反應係你feel到佢嘲笑緊個客人,唔係差別對待佢係對全部人都好唔友善我隔籬枱嘅客人問緊,佢嗰個醬汁係乜嘢都答唔到,仲要好似係個客人問咗啲奇怪嘅問題,但係其實係好基本。我係第一次連相
怪自己貪平 仲衰過食屎
見到佢lunch 299一個人咪去試吓。
就算你真係未入座到應該都要有安排。
講book咗1:30,
仲要串串共話未入得跟住就冇啦,
我問佢咁有冇咩安排,佢先話可以喺戶外坐,
已經想走不過俾咗錢…
最經典嚟啦點半坐低咗2:20先食第一啖嘢,
佢好唔專業問個客人記唔記得自己嗌咗啲咩,
咁我朋友就話美國牛肉唔使加錢嗰一隻,
佢竟然喺度笑 ,
感覺係非常之不友善,
首先我唔知你問緊我哋係海鮮定係咩肉類,
只係好直接了當咁同你講係冇價錢嗰一隻,
佢個反應係你feel到佢嘲笑緊個客人,
唔係差別對待
佢係對全部人都好唔友善我隔籬枱嘅客人問緊,佢嗰個醬汁係乜嘢都答唔到,仲要好似係個客人問咗啲奇怪嘅問題,但係其實係好基本。我係第一次連相都唔想影,食到最後有個類似老闆嘅人,仲問我哋O唔OK 我都費事講我話OK。
我真係想同佢講,如果你而家睇到comment
嗰個短頭髮女reception,真係(東南’西‘北)到冇得再(東南’西‘北),
佢真係令到你間餐廳好有負面影響,
我係未食過一間餐廳係咁差,
茶餐廳都好過你衰啲講句,
一啲食鐵板燒或者Omakase 嘅餐廳更加唔使講,成餐飯串串共,唔要求要你有啲咩好嘅服務,都feel到係好唔尊重。
呢啲員工只會令到你間餐廳百害而無一利
,茶碗蒸好睇到一間餐廳有幾多功夫,
個茶碗蒸又係不知所謂 唔夠熱、個蛋過老、上湯無味、得白果同埋蝦同冬菇 。
仲要最後其實我前幾日聯絡咗佢哋,
因為我見OpenRice嗰度話如果生日嘅話有一啲特別嘅嘢,
話我朋友生日想睇吓有咩 ,
佢回覆咗我係幫我安排,
但係最後冇咗件事,不過都唔緊要啦,
因為我食完餐飯都唔想喺呢度有咩停留。
講真我連俾$100都唔想,成間餐廳無論係customer Service、員工嘅培訓,去到食物嘅處理都好唔專業、你同我講佢免費我都唔會再去。完
OpenRice (東南’西‘北)ban我
2023-12-23
  • 短髮女reception的西服務
2023-12-21 121 瀏覽
朋友介紹赫德道有一間食鐵板燒同居酒屋的日式餐廳,今日午餐就去試下。因為午餐時間不多所以我就揀選壽司刺身及串燒。蔬菜沙律🥗開胃健康刺身有帶子,拖羅,牡丹蝦,生𧐢最好味當然係來自岩手縣大船渡生𧐢,雖然係細細隻但非常肥美,味濃,仲好鮮味。10件壽司🍣有10款不同的壽司,海膽及拖羅是我最喜歡的,所有壽司都非常新鮮。10款串燒有各類蔬菜,雞肉,豬肉及雞腎燒得啱啱好,尤其是雞翼外脆內軟,每一串都非常乾身,配送啤酒或烏龍茶非常適合。不過下次一定會食佢哋嘅鐵板燒,有三間房提供鐵板燒料理,其中的房仲有卡拉OK。如果天氣好可以坐室外,感覺更寫意。

蔬菜沙律🥗開胃健康

刺身有帶子,拖羅,牡丹蝦,生𧐢

10件壽司🍣

10款串燒
有各類蔬菜,雞肉,豬肉及雞腎

如果天氣好可以坐室外,感覺更寫意。

2023-12-07 119 瀏覽
行過街頭巷尾,無意中撞正間小店,掛住簡樸招牌,不過食物質素就真係出奇好!我有幸試咗佢哋嘅招牌蘿蔔糕,外皮香脆,入口居然微微帶點焦香,蘿蔔絲鬆軟得嚟唔失爽口,一啖一啖嘅咀嚼間彷彿嚟到了雲霄之巔,味道搶鏡!😋再講講佢哋嗰枝自家製腸,質感係真係一絕!飽滿而不油膩,嗅一嗅都覺得心曠神怡,一咬落去就感受到滿口的肉汁同香氣,細嚼慢嚥之下,啖啖肉感令人意猶未盡。👍嘢飲方面,我試咗杯凍檸茶,冇得輸,正宗港式,酸酸甜甜好消暑,㨂得住我成個下午。以為呢啲嘢只有大店先做得嚟,點知呢間舖頭真係做到出色匠心獨運。有時啲美食唔在於環境有幾高級,但味道同心思就真係非一般小店能比。巷仔入面,味道有驚喜,忍唔住想同大家分享!值得一試又一試!🎉

因為又有新出優惠嘅關係,今次係第二次來,但無論食物及服務質素都明顯差咗好多,相比第一次來完全係兩回事。D野食勁咸又重黑椒,個龍蝦煮到又老又Over cook 完全係浪費緊食材,同個師傅講,個師傅竟然答我,係咁㗎啦。唔使除口罩都feel到佢全程西面,炒飯全部黐埋一舊 ,我自己屋企炒都好過佢想話飲啖杯茶,見到佢地係度傾計打牙骹,成10幾分鐘都無人行過來望下,未食完又急急腳問甜品 ,好似係到趕住收工催埋單一樣,真係一次好差嘅用餐體驗 好失望🤦‍♀️希望依間舖嘅老闆可以睇到,明明第一次來食,做得幾好,感覺越做越差,無心做就唔好做啦,唔怪得要賣到咁平,中哂伏

2023-12-05 150 瀏覽
Kk day lunch menu【京都鐵板十四品料理】* 一、京都漬物* 二、季節沙律* 三、日式茶碗蒸* 四至六、廚師發板刺身三品盛合或日式串燒三品* 七、八、九* 原隻沙巴野生海虎蝦配秘製醬* 南非鮮活鮑魚配日式X0醬法式香煎厚鵝肝配紅酒黑醋汁•十、【四選一】a:美國頂級牛肉厚燒* 十一、京都特色炒飯* 十二、京鄀野菜燒* 十三、活蜆味增湯* 十四、廚師發板精選甜品見到kkday優優$298有鐵板燒午餐好抵呀嗱嗱林book左同朋友去食餐廳都幾大 分左兩邊鐵板燒裝修感覺好有檔次$299包14樣嘢無加一仲勁好服務態度一黎已經上左 茶碗蒸同沙律刺身新鮮好高質 食落幾肥美鮮甜茶碗蒸同沙律正常發揮我哋揀咗 鮑魚 鵝肝 同大蝦鮑魚好大隻好新鮮呀仲郁緊架燒完外面脆脆哋 入面就爽口彈牙鵝肝都燒到外面脆卜卜大蝦最高質 口感紮實之後到美國牛厚燒 真係做到五成熟 火喉控制啱啱好同埋鐵板燒必備野菜 有芽菜 椰菜 紅蘿蔔 炒得好香炒飯見到d飯粒好似跳緊舞咁,好賞心悅目個湯多左蜆既鮮甜味無咁咸 好好飲呀甜品係紫薯雪糕 試左一啖幾重奶味 為呢餐完美劃上句號京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀
Kk day lunch menu

【京都鐵板十四品料理】
* 一、京都漬物
* 二、季節沙律
* 三、日式茶碗蒸
* 四至六、廚師發板刺身三品盛合或日式串燒三品
* 七、八、九
* 原隻沙巴野生海虎蝦配秘製醬
* 南非鮮活鮑魚配日式X0醬

•十、【四選一】
a:美國頂級牛肉厚燒

* 十一、京都特色炒飯
* 十二、京鄀野菜燒
* 十三、活蜆味增湯
* 十四、廚師發板精選甜品

見到kkday優優$298有鐵板燒午餐好抵呀

鵝肝都燒到外面脆卜卜
大蝦最高質 口感紮實

之後到美國牛厚燒 真係做到五成熟 火喉控制啱啱好

同埋鐵板燒必備野菜 有芽菜 椰菜 紅蘿蔔 炒得好香

炒飯見到d飯粒好似跳緊舞咁,好賞心悅目
個湯多左蜆既鮮甜味無咁咸 好好飲呀

甜品係紫薯雪糕 試左一啖幾重奶味 為呢餐完美劃上句號