放假想與摰愛共享下午茶,享受愜意時光,首推最近九龍酒店全新推出之草莓戀人 中西下午茶套餐,中西合璧,鹹、甜點份量十足,令人無比滿足。首先出場有粉紅松露素菜餃,第一次於酒店享用下午茶可以食到熱辣辣中式蒸點心,高質得黎有驚喜!精選中式美食仲有燉鮑魚伴金箔、沙律醬蝦多士及流沙紫薯煎堆仔,大推口感超級酥脆既蝦多士,沾上沙律醬香甜唔會漏,昇華口感層次。鹹點有兩款:法式蟹肉鵝肝包、法式慢煮龍蝦酥盒,呢款法式慢煮龍蝦酥盒,龍蝦肉飽滿多汁、金黃色酥盒層層酥香鬆脆,牛油味香濃,口感味道並存。甜點有多達七款,包羅萬有,甜品控既我望見都興奮!甜點包括野草莓凍湯、自家製士多啤梨拿破崙餅、自家製士多啤梨綠茶卷、士多啤梨熱香餅、金箔草莓意大利奶凍、英式鬆餅伴草莓忌廉及果醬、精選馬卡龍。咁多款最愛自家製士多啤梨拿破崙餅,酥皮甘香鬆脆,每日新鮮烘焙,加入粒粒鮮甜士多啤梨、幼滑吉士忌廉,層次豐富,啖啖充滿士多啤梨香!另外都好推介清新之選士多啤梨熱香餅,士多啤梨醬汁酸酸甜甜,熱香餅熱騰騰蛋香味濃,配軟綿忌廉同食真係冇得頂!適逢摰愛生日,我一早於咖啡閣訂購人氣熱賣之彩虹蛋糕,絢麗迷彩色調,呈現雲朵般輕盈口感,帶有多達七款唔

適逢摰愛生日,我一早於咖啡閣訂購人氣熱賣之彩虹蛋糕,絢麗迷彩色調,呈現雲朵般輕盈口感,帶有多達七款唔同甜香味,口感鬆軟濕潤入口即化,呢款甜點唔止外在一流,同時都好有內涵呢!

草莓戀人 中西下午茶套餐@九龍酒店 - 中間道酒吧
地址:尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓
供應時間︰每日下午3時至5時
2024-01-22
2024-01-07 168 瀏覽
現正是草莓的當造季節下午茶主題總是離不開這嫣紅香甜的味道,這次去到九龍酒店的The Middle Row Bar品嚐一月新推出的草莓戀人中西下午茶套餐。草莓戀人中西下午茶以六鹹六甜點心加上英式鬆餅組合而成,陣容非常豐盛而且中西合璧很有本土特色。率先要介紹下午茶的中式蒸點心粉紅松露素菜餃,嬌美的紅色澄皮包裹著口感滿滿的雜菌,添上黑松露的香氣味道非常清新可口。另外還有矜貴的燉鮑魚伴金箔,香而不膩的沙律醬蝦多士,充滿芝麻香味的流沙紫薯煎堆仔,邪惡誘人的法式蟹肉鵝肝包及酥脆香口的法式慢煮龍蝦酥盒,多款點心件頭不細吃罷真的非常滿足。吃過鹹點之後第一時間品嚐英式鬆餅,香口的提子鬆餅非常厚身大件,塗上特別的草莓忌廉及果醬一同品嚐甜美吸引。下午茶的甜品也不是省油燈!最特別莫過於香甜的野草莓凍湯,另外酒店招牌自家製士多啤梨拿破倫餅當然不能錯過,還有鬆軟甘香的自家製士多啤梨綠茶卷,幼滑酸香的金箔草莓意大利奶凍及我最愛的馬卡龍,全部都帶上士多啤梨的香氣很迷人。最後由這個鬆軟可口的士多啤梨熱香餅作結尾,嘆埋杯自選咖啡或茶滿足到可以不用吃晚飯了。草莓戀人中西下午茶套餐原價$349.8兩位起(已包括加一服務費),
草莓戀人中西下午茶套餐原價$349.8兩位起(已包括加一服務費),1月至3月於酒店e-shop購買可享高達75折優惠。
2024-01-04
下午茶
Happy Friday想嘆返個悠閑lunch,九龍酒店嘅中間道酒吧📍最近新推出健怡午市套餐😍有多款三文治/沙律供選擇,套餐仲包埋餐湯、餐包、自選illy咖啡或茶,健康飽肚之選✌🏻✌🏻🔹是日餐湯蘑菇忌廉湯滑順香濃,啖啖綿滑得黎充滿蘑菇香,口感佳🎉🔹餐包熱辣辣奉上,鬆軟帶牛油香,配埋餐湯同食更滋味😋😋🔹主菜火雞胸三文治🥪火雞胸口感Q彈緊實、清爽不膩有嚼勁,加上蛋白質比雞肉高,健怡又健康👍🏻👍🏻想嘆埋甜品嘅朋友可以考慮加購🔹任點任食倚窗閣自助甜品,滿足甜品胃😌中間道酒吧📍尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓🌟3月至4月|高達7折💖供應時間:星期一至五 上午11時30分至下午2時30分

🔹是日餐湯
蘑菇忌廉湯滑順香濃,啖啖綿滑得黎充滿蘑菇香,口感佳🎉

🔹餐包
熱辣辣奉上,鬆軟帶牛油香,配埋餐湯同食更滋味😋😋

🔹主菜

中間道酒吧
📍尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓
🌟3月至4月|高達7折
💖供應時間:星期一至五 上午11時30分至下午2時30分
2024-03-01
Lunch time約咗個舊同事,佢推薦公司附近嘅中間道酒吧,最近推出全新健怡午市套餐,有齊餐湯、主菜、咖啡或茶,仲可以選配自助甜品,性價比超高🌟是日餐湯係蘑菇忌廉湯,綿滑香濃,熱辣辣特別好飲!另有兩款餐包,質地軟熟充滿麥香。主菜都有頗多選擇~今日想食steak又想食包,呢款澳洲和牛肉眼扒三文治岩哂我!厚切澳洲和牛肉眼扒肉質細嫩,脂肪紋理分佈均勻,口感柔軟多汁;伴碟仲有爽脆沙律菜~鍾意食甜品嘅朋可以另加任點任食倚窗閣自助甜品,唔洗$100就可以食到多款甜品,超抵!午市套餐供應時間:星期一至五 上午11時30分至下午2時30分

午市套餐
供應時間:星期一至五 上午11時30分至下午2時30分
2024-03-04
住客有75折就去試下喇🤓無訂位,去到同食完都係得同一台客,環境寧靜。我哋叫咗肉眼扒(五成)同埋和牛漢堡+蘑菇(四成),兩樣嚟到啲牛係差唔多九成,同埋個和牛漢堡加漏咗蘑菇,最後cancel佢算了~但係都要值得讚嘅,係就算差唔多well done,啲肉都容易咀嚼同埋吞到落肚,所以推介比鍾意well done嘅朋友。肉眼通常都有肥肉,我都預左既,我今次依塊差唔多100g都係肥肉,一個女仔食還可以的。另外嘢飲係無酒精既Red lover,其實就係西瓜汁加七喜,飲落都有啲西瓜肉,我覺得好好飲👍🏻整晚有兩位一男一女員工,兩位服務態度好好,只係女員工未熟酒店discount同埋有小小緊張既感覺。同埋最後埋單等左5分鐘都未見有人可以幫手處理。Anyway 有75折我食得好開心🤓🕺🏻
2024-02-13
  • Red  lover
時令草莓出產品質好,粒粒紅潤又香甜🍓而家正值草莓當造季節就梗係約埋閨蜜一齊撐枱腳嘆下午茶💗今日黎到九龍酒店 - 中間道酒吧,享受草莓戀人 中西下午茶套餐🌟有齊中式美食、鹹點、甜點,仲包一杯飲品,真係令人超滿足💯🔹精選中式美食🔹燉鮑魚伴金箔|粉紅松露素菜餃|沙律醬蝦多士|流沙紫薯煎堆仔🍴推介粉紅松露素菜餃,中式點心即叫即蒸,熱辣辣呈上,外皮柔軟有嚼勁,咬開內餡充滿濃郁黑松露香,整體味道平衡,香而不膩👏🏻 👏🏻🔹鹹點🔹法式蟹肉鵝肝包|法式慢煮龍蝦酥盒🍴特別一讚法式蟹肉鵝肝包,鵝肝醬味道濃郁、油香四溢,搭配綿密香甜蟹肉以及鬆軟牛油包,口感十分豐富,層次感一流👍🏻🔹甜點🔹野草莓凍湯|自家製士多啤梨拿破崙餅|自家製士多啤梨綠茶卷|士多啤梨熱香餅|金箔草莓意大利奶凍|英式鬆餅伴草莓忌廉及果醬|精選馬卡龍🍴甜點陣容鼎盛,特別愛英式鬆餅, 油亮酥皮散發濃郁牛油香,內層柔軟帶點濕潤感,配上草莓忌廉、果醬更是滋味無窮😻🍴精選馬卡龍色彩繽紛絢麗,外層極薄酥,入口綿密扎實而略帶黏性,外酥內綿且甜而不膩,高質🎉同場加映由咖啡閣精心製作之彩虹蛋糕🎂色彩繽紛奪目🍭無論係慶生定開派對都咁適合,打卡影相一流📸鬆軟海綿蛋
🔹精選中式美食🔹
燉鮑魚伴金箔|粉紅松露素菜餃|沙律醬蝦多士|流沙紫薯煎堆仔

🔹鹹點🔹
法式蟹肉鵝肝包|法式慢煮龍蝦酥盒
🔹甜點🔹
同場加映由咖啡閣精心製作之彩虹蛋糕🎂色彩繽紛奪目🍭無論係慶生定開派對都咁適合,打卡影相一流📸鬆軟海綿蛋糕入口軟滑😋每一種顏色代表一種味道,每層蛋糕味道均有明顯分別💁🏻‍♀️令人感受到無限甜蜜同滿足💓
九龍酒店 - 中間道酒吧✨
地址:尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓
電話︰2734 3803
供應時間︰每日下午3時至5時

eShop:eshop.harbour-plaza.com/kowloonhotel/zh/mrb-tea
2024-01-11
2024-01-13 63 瀏覽
又係陪老婆大人嘆下午茶嘅日子!不過呢次九龍酒店嘅下午茶主題係我鍾意嘅士多啤梨,加埋係中西合璧所以都食得好享受。好似第一次食下午茶有中式點心食!呢個粉紅松露素菜餃個色就夠晒搶眼,食落去都好鬼正因為入面全部都係啲菇菇,加埋黑松露嗰陣味就更加香口好食嘞。咸點仲有燉鮑魚伴金箔、沙律醬蝦多士、流沙紫薯煎堆仔、法式蟹肉鵝肝包同埋法式慢煮龍蝦酥盒,大大件同埋味道都幾啱我心水認真唔錯喎。呢度個英式鬆餅真係大到一個點仲有提子乾添!同埋佢用嘅唔係平時白色嘅奶油而係草莓忌廉口味即刻特別咗。甜品又係大大件真係抵食到呢!野草莓凍湯、士多啤梨拿破崙、士多啤梨綠茶卷、金箔草莓意大利奶凍同埋馬卡龍全部都有士多啤梨,我就特別鍾意做得好香脆嘅拿破崙,我覺得唔係芒果換咗士多啤梨一樣咁吸引。呢份士多啤梨熱香餅都做得幾鬆軟好味㗎最後嘆埋杯靚茶爽晒!想食呢個下午茶記得去酒店e shop訂位同俾錢有七五折㗎。
又係陪老婆大人嘆下午茶嘅日子!不過呢次九龍酒店下午茶主題係我鍾意嘅士多啤梨加埋係中西合璧所以都食得好享受。
2024-01-04
2023-05-14 790 瀏覽
向來喜歡吃點心,因朋友久未回港,難得相聚,又想有下午茶悠閒,又想吃點香港特色點心,結果挑選了位於尖沙咀九龍酒店The Middle Row Bar的「櫻盛.中西下午茶」。吉列和牛三文治有驚喜,素來不喜歡吃吉列因為若處理不當會有油溢感,但Middle Row Bar的吉列和牛火候剛好,外脆內嫩,不難咬開。翠綠兔仔餃雖然看上去有點發福,但非常足料,喜歡吃蝦餃的人一定會一啖入口,感受鮮蝦甜美充滿口腔的感覺。配上伯爵茶,完全不覺得下午茶膩,但確實很飽足。整體氣氛不錯,座位舒適,服務周到,最後和朋友歡聚知差不多晚市時候才離開。

配上伯爵茶,完全不覺得下午茶膩,但確實很飽足。

2023-04-08
2022-05-01 1415 瀏覽
平時放假都好鍾意約埋姊妹去酒店high tea,除咗可以有藉口打扮去打卡,望到靚靚嘅甜點同鹹點,心情都會好好☺️今次就介紹吓九龍酒店嘅下午茶,用咗綠茶做主題,「綠茶控」應該會幾鍾意。綠茶咖啡完美邂逅 • 中西下午茶|$381 for 2🤤鹹點:翡翠玉兔餃雪梨咸水角煎法國鴨肝伴紅桑子醬柚子蜜甜柑藜麥龍蝦鉗沙律🤤甜點:流沙奶皇煎堆仔白摩卡綠茶泡芙咖啡抺茶芭菲綠茶意大利芝士餅時令鮮果綠茶鬆餅伴果占鹹點好出色!當中最鍾意係龍蝦鉗,好鮮甜,甜點方面,印象最深係綠茶鬆餅,綠茶味好濃,配合埋鬆餅嘅香味,食完覺得好滿足❣️

綠茶咖啡完美邂逅 • 中西下午茶|$381 for 2

咖啡抺茶芭菲
綠茶意大利芝士餅
時令鮮果
綠茶鬆餅伴果占

🤑 綠茶咖啡完美邂逅 • 中西下午茶 $465/2人———————————————🌟 綠茶咖啡完美邂逅 • 中西下午茶 $465/2人 🌟最近想搵下周圍抵食嘅酒店下午茶,今次都係kkday搵,搵左尖沙咀九龍酒店。九龍酒店主打綠茶為主題,大部分甜品同綠茶有關🙈最底層鹹點,大部分都係平時酒樓食到嘅野食🤔 味道普通,個人覺得其他茶樓仲好食😣 中間嘅甜品擺設精緻,但味道只係中規中矩,綠茶味好濃🙈 但我本身唔係超級鍾意綠茶,就覺得太濃,有苦嘅味道。而甜品整體偏乾,唔算好食😂 Scone放左喺最高層。因為今個下午茶係綠茶做主題,連scone都係綠茶味😂 scone幾鬆軟,技術唔錯👍🏻 配上紅荳蓉+果醬,味道新奇,以往未食過呢個組合。紅豆蓉幾夾,味道似宇治金時🤣 但果醬完全唔夾綠茶味scone,所以我食左一啖就放棄左😅環境裝修唔係特別優雅,坐位係佢地餐廳食自助餐嘅位置,闊落都舒服。服務唔算特別好,想request嘅時候,搵極都冇staff,佢地比左野食,但冇比碟比我地🥲———————————————評分🔖 (5⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️回購?不會❌————
🤑 綠茶咖啡完美邂逅 • 中西下午茶 $465/2人
🌟 綠茶咖啡完美邂逅 • 中西下午茶 $465/2人 🌟

———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️

🕵🏻‍♀️ #youngcfood_dessert
📍中間道酒吧
📍尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓
👣 港鐵尖沙咀/尖東站 E/ L3/ L4 出口
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #diningcityhk #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #topcitybiteshk #openricehk  #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #尖沙咀 #酒店下午茶
2022-02-26
🗓今次預早半個月訂定呢個聖誕下午茶, 去到果然好墟冚, 🍻酒吧已經坐滿曬人, 而隔離就係食酒店自助餐, 只見人山人海排緊隊攞野食💁🏻‍♀️🎄聖誕鴨肝下午茶 ($597/2人)🎄😎食物件件都好大份, 相當吸引! 🐟冷盤方面, 個黑魚子金槍魚好有驚喜, 🌊食落夠新鮮, 回味無窮!👅🤤鹹點方面, 佢3款都做得好出色, 更估唔到佢下午茶都有威靈頓牛柳,🦞蟹黃焗龍蝦鉗同香煎鴨肝呢類菜式. 🥩牛柳酥嫩味濃, 龍蝦鉗彈牙鮮甜, 🦆鴨肝厚身多汁, 下午茶黎講算係幾高質!🤙🏻🧁甜點方面, 榴槤朱古力樹頭蛋糕最為搶眼, ☘️淺綠色既面層加埋夾心榴槤餡, 啱晒鍾意食榴槤既人!🤭🤗Tea set除左份量唔野少, 🍾佢仲有每人一杯有氣餐酒同一壺茶, 真係名副其實既飲飽食醉!🍸😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10——————————————————————————————🗓I have booked this Christmas tea set half months ago and the bar is full of people when we arrived. 🍻The hotel

🎄聖誕鴨肝下午茶 ($597/2人)🎄

🗓I have booked this Christmas tea set half months ago and the bar is full of people when we arrived. 🍻The hotel buffet was just next to it and there were long queue around the food station💁🏻‍♀️

🎄Christmas Tea Set ($597/2person)🎄
😎The set looks attractive and the presentation is cute. 😎For the cold appetiser, 🌊I love the Marinated Maguro Tartare with Caviar as its fresh and taste delicious!👅

🤤For the savory, surprisingly they offer Beef Wellington,🦞Lobster Claw and Duck Foie Gras in the tea set. 🥩The beef is tender and juicy, the lobster claw is sweet and springy while 🦆the duck foie gras is thick and buttery, 3 of them are all outstanding🤙🏻

🧁For the dessert, the Durian Chocolate Log Cake is eye-catching, ☘️it’s light green in colour with durian fillings, which is great for the durian lovers🤭

🤗Apart from the big portion tea set, 🍾it also include a glass of Sparkling Wine and a pot of tea, which is very satisfying!🍸

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
2021-12-20 457 瀏覽
12月好多餐廳、酒店推出聖誕tea set☕️✨今次去咗九龍酒店試吓「聖誕鵝肝下午茶」!.*可透過社交平台預訂下午茶,已包括服務費用,可使用消費券*.🌮咸點:(主角)香煎鵝肝 😋:超大塊,好肥美🤤配紅桑子醬,中和咗個油膩感,開胃感up!- 蟹黃焗龍蝦鉗 伴米型粉 :啖啖龍蝦肉✨而且個汁好味,「米型粉」平時又好少食得到,呢個都好鐘意💕- 威靈頓牛柳 :無諗過tea set會食得到嘅「點心」😆平時唔太食牛嘅我都覺得唔錯,肉質淋到似牛腩,牛味濃。.❄️冷盤:- 金箔魚子醬金槍魚他他😋- 燒火雞伴燕窩三文治- 火龍果+西瓜串.🥧Scones:每人1個提子乾鬆餅配Clotted Cream、提子jam~.🍰甜點- 脆皮朱古力花生醬芝士餅棒棒😋:好邪惡,但又神奇地唔漏,三啖食哂~- 迷你朱古力雪糕筒😋:個朱古力好味,一啖食左聖誕伯伯🎅🏼落肚- 迷李開心果小盤:個杯杯係朱古力,都食得ga!- 榴槤朱古力樹頭蛋糕🪵:無睇到原來係榴槤,第一啖邊邊嘅綠色cream配朱古力蛋糕冇問題,但一咬落去中間個夾心就🤢…(除左有榴槤,其實個朱古力🍰夠鬆軟好好味).- 🥂有汽餐酒一杯- 甘菊茶/ 咖啡.💕總括好鐘意呢個te
12月好多餐廳、酒店推出聖誕tea set☕️✨
今次去咗九龍酒店試吓「聖誕鵝肝下午茶」!

*可透過社交平台預訂下午茶,已包括服務費用,可使用消費券*
咸點

🌮咸點:
❄️冷盤:
- 金箔魚子醬金槍魚他他😋
- 燒火雞伴燕窩三文治
- 火龍果+西瓜串
🥧Scones:
每人1個提子乾鬆餅
配Clotted Cream、提子jam~
甜點
榴槤朱古力樹頭蛋糕
迷你朱古力雪糕筒

🍰甜點
- 迷李開心果小盤:個杯杯係朱古力,都食得ga!
脆皮朱古力花生醬芝士餅棒棒

- 🥂有汽餐酒一杯
- 甘菊茶/ 咖啡
💕總括好鐘意呢個tea🎄✨
又鹹點到甜點,所有點心都又精緻又好味!
好難得食完鹹點想快d繼續食甜點😂
環境方面,聖誕佈置雖然唔多,但靠窗大玻璃有自然光,望住街景都舒服嘅。
題外話/補充資料: ⚠️最最最好就係呢間酒店可以泊電單車🛵 消費滿$400享2小時免費泊車
2021-12-14
聖誕節
咸點
甜點
榴槤朱古力樹頭蛋糕
脆皮朱古力花生醬芝士餅棒棒
2021-11-03 487 瀏覽
之前係KKDay 預訂左2人下午茶🙈今次嘅係九龍酒店 The Kowloon Hotel 嘅Middle Row Bar 中間道酒吧 <甜蜜時光> 中西下午茶唔知有冇人覺得? 去食下午茶set 永遠都係鹹點好食 甜點無野好講 (可能係我未試到組)呢間嘅煎堆好好食🙈係有奶黃 係入面👍🏻咸水角好好食🙈但中間個層嘅水果個d就覺得被比下去 🙈點心都真係唔錯 朋友就話 如果想食點心其實可以過隔離廳食個點心放題👍🏻🙈不過價錢就唔知幾錢啦🙈

呢間嘅煎堆好好食🙈係有奶黃 係入面👍🏻
咸水角好好食🙈
但中間個層嘅水果個d就覺得被比下去 🙈

【抵食中西合併下午茶🫖】撞正閑日去,成個場得我地食😂🤣 個環境幽靜,坐得都幾舒服😌而且坐得耐都無趕我地走,閑日同friend黎食個tea☕️🫖 hea下都唔錯我地係係app book咗 <甜蜜時光>中西下午茶🫖 個set包括中西式兩款甜品同點心,甜鹹咁夾住黎食個感覺無咁膩而且質素都唔錯,以下午茶既價錢同質素黎講,性價比算唔錯🥸鹹點🥟有蝦餃,小甘筍鹹水角,XO醬炒帶子,流沙奶皇煎堆仔,仲有煙三文魚玫瑰卷鵝肝慕士伴紫蘇香餅🍣,呢個完全無鵝肝既騷味,而且好濃煙三文魚味,巧食😚 甜點🍮泡沫朱古力咖啡杯,抹茶泡芙,抹茶馬卡龍,奶油皇室鬆餅伴果醬,味道就正常啦,冇咸點咁岀色而且好多甜點都同個app入面嗰啲唔同,但都唔會伏或者難食既😳飲品可以揀有氣餐酒🍹自選咖啡☕️或茶🍵整體甜咸點都唔錯,但個人比較鍾意咸點多啲😂🤣💡INFO評分🚥: 8/10價錢:人均$190地址📍: 中間道酒吧 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓營業時間🕰:🕒星期一至日 15:00-18:00
【抵食中西合併下午茶🫖】

我地係係app book咗 <甜蜜時光>中西下午茶🫖

鹹點🥟

甜點🍮

飲品可以揀有氣餐酒🍹自選咖啡☕️或茶🍵

整體甜咸點都唔錯,但個人比較鍾意咸點多啲😂🤣

💡INFO
評分🚥: 8/10
價錢:人均$190
地址📍: 中間道酒吧 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店2樓

營業時間🕰:
🕒星期一至日 15:00-18:00
2021-09-06
2020-01-13 2819 瀏覽
自從小女生食buffet 已經要給成人價後,一直都覺得唔多化算。居然給我找到一間酒店級的輕食4道菜及任食自助甜品。嘩,對於甜品控小女生,這個組合,當然無得輸啦,所以立刻book位去試。餐廳隔離就是buffet 區,雖然酒吧不大,不過坐得相當舒適,望著半島酒店吃午餐,又有令一感覺 。星期一至五$158,星期六及日是$168,這個價錢,真的不用多想吧!如果計劃得周詳一些,上酒店eshop 買定coupon,還更驚喜 。看看這個香橙帶子南瓜沙律,dressing 酸酸的,很開胃,還有三粒帶子,鮮甜美味。餐包軟綿綿的,忌廉磨菇湯都算creamy,不過味道就中規中舉。我和小女生點的主菜,份量很大呢!藍帶豬扒內夾著芝士和火腿,都幾特別啊!side dish 既藜麥薯仔沙律,絕對有驚喜。我的西冷牛扒,一看就知超值吧!芝士水果都是任食的啊!甜品區多不勝數,看到都開心!

我的西冷牛扒,一看就知超值吧!

芝士水果都是任食的啊!

甜品區多不勝數,看到都開心!