2018-06-03 555 瀏覽
今日同屋企人慶生,於是去左旺角呢間組長食放題餐廳喺5樓,一打開lift門就會見到飲品自取,款式大概有八款炸蠔夠脆,不過蠔嘅size偏細花之戀味道不錯甜薯燒到又熱又香甜,於是再點多兩串雞軟骨都燒得幾香口鮑魚片壽司不過不失鯖魚燒得不錯,份量適合二人淺嘗,如醬汁少一點會更好左口魚幾好食,但比起壽司飯顯得太細,鰻魚壽司本身比較乾身,但加上鰻魚汁就恰到好處另有多款刺身蟹子壽司不錯甜品煙煙韌韌埋單每人約$200
今日同屋企人慶生,於是去左旺角呢間組長食放題

餐廳喺5樓,一打開lift門就會見到

飲品自取,款式大概有八款

炸蠔夠脆,不過蠔嘅size偏細

花之戀味道不錯

甜薯燒到又熱又香甜,於是再點多兩串

雞軟骨都燒得幾香口

鮑魚片壽司不過不失

鯖魚燒得不錯,份量適合二人淺嘗,如醬汁少一點會更好

另有多款刺身

蟹子壽司不錯

甜品煙煙韌韌

埋單每人約$200

2018-05-12 251 瀏覽
Book左枱都要等成1個鐘。問幾時有位就話有枱埋緊單。等左半個鐘都未有先問會唔會分開坐。仲要分開坐既意思係2個2個咁坐(我地有成8-9個人)。仲要勁唔好態度D野食都難食。唔會再黎🤯
D野食都難食。唔會再黎🤯
生日
2018-05-01 222 瀏覽
平! 一定有一班支持者。雖然人哋話平嘢無好嘢,但係平嘢都唔係最差嘅!大K 不是平價食物嘅支持者,我係好味味的忠實fans。今日係有朋友介紹, 組長日式放題嘅旺角分店。喺朋友口中就話呢間日式放題平靚正! budget 所限,同平時食開嘅放題的食物質素。 好難去比較!招牌組長蝦 / 帶子 / 北寄貝 等等, 大家要求就唔好咁高喇!但係 佢啲串燒,又出乎意料地控制火候得非常恰到好處, 所以 大家下次去都係叫串燒比較穩陣!但係大K覺得最正係佢呢個汽水櫃,全場汽水/啤酒/飲品全部任飲!最緊要係夠凍 聽落好似好簡單但係其實好多放題都做唔到夠凍呢一點。大家下次嚟記得飲多杯啦!
平! 一定有一班支持者。
雖然人哋話平嘢無好嘢,但係平嘢都唔係最差嘅!

大K 不是平價食物嘅支持者,我係好味味的忠實fans。

聽落好似好簡單但係其實好多放題都做唔到夠凍呢一點。

大家下次嚟記得飲多杯啦!
2018-04-30 140 瀏覽
有時候, 吃下放題也幾好, 因為吃放題時可以一次過試很多不同的食物, 而且只需付一個價錢。今次到了這間放題店吃放題。我們主要吃串燒和壽司。七點時,這裡已經坐滿了人, 很熱鬧。 炙燒三文魚和炙燒左口魚裙邊壽司很好吃, 炙燒三文魚壽司上面有沙律醬, 帶點油脂香, 壽司飯很扎實, 很大件。我亦點了三碗枝豆作小吃。燒菠蘿很多汁。海鮮鍋入面有蔬菜、豆腐、蟹肉、魚、冬菇、八爪魚。海鮮鍋湯底味道很濃,很鮮甜。飲品方面, 這裏有一些罐裝飲品和汽水。另外,還有菜蜜和熱茶。甜品方面, 有雀巢雪糕 、泡芙、一些小型蛋糕等等。
七點時,這裡已經坐滿了人, 很熱鬧。

枝豆

我亦點了三碗枝豆作小吃。

燒菠蘿很多汁。
海鮮鍋

2018-04-30
  • 火炙壽司
昨天相約阿大胃王去旺角食放題,呢間真係好抵食~任飲任食兩小時只需198!!呢個已經係星期日晚黃金時段最貴嘅價錢了,如果平日特價時後黎仲可以平多幾十蚊添!!!!大胃王好似好耐冇食過野咁,一坐低就係咁TICK野食,張張紙都劃勻哂咁!得我地兩個人,叫左咁多野,我本來都好驚食唔哂,不過又估佢唔到播~~傾傾下計都慢慢食得哂先看看放題所有食物大曬冷~! 款式選擇算多~~刺身連劍魚腩都有~回本之選一定係食刺身,我地亦一坐低就急不及待填左剌身張紙,店員收紙的速度真係快到驚人!我一寫完,真係轉個頭就俾佢收左張紙!!! 平時食放題叫極都冇人SERVE, 呢度竟然咁自動波~~令我地覺得喜出望外的!話講未完,新鮮到反哂光嘅刺身已端在我桌上! 件件都好厚肉喱~!所以唔洗怕佢漏單/俾得少你而特登點多D,呢度真係真材實料架,寫幾多件就俾幾多件你~三文魚好肥美好新鮮呀! 我食左6大片!係大片, 因為真係好厚肉!! 食完都仲想再叫多幾片~~~另外甜蝦都係好鮮甜,一D雪櫃味都冇,總括來說,刺身係不錯的!食左個咁肥美的『頭盤』,想飲返杯熱飲暖下個胃,呢度有汽水、茶、菜蜜及其他罐裝飲品。而甜品有糯米滋、雪糕及泡芙等供應,雖然

熱飲

汽水
甜品有糯米滋、雪糕及泡芙等供應,雖然唔係話超多選擇,但有我最愛的涼粉爽同芝麻雪糕,所以都算係咁啦

雪糕
整返個清清地嘅蟹子沙律先~~~幾多蟹子~~
蟹子沙律

壽司都算OK,唔係好大舊飯果D,同你平時出去連鎖店食的質素差唔多,但食放題勝在唔洗就住就住!

壽司
呢間放題我覺得最出色的反而是燒物,佢個海蝦燒到剛剛好,蝦殼好脆,但一點都不燶,是全金黃色的,而肉汁仍然能夠保留,我地食完一ROUND又一ROUND!
燒物
每一條串燒都燒得好靚呀! 仲有大胃王大愛的支然羊肉,唔洗成日扭計話返大陸食啦~~
串燒

我地不停重覆叫以上食物, 大概X3次左右啦~~食咁多野先每人200蚊左右,真係超值喔!!
2018-04-29
熱飲
汽水
雪糕
燒物
串燒
旺角一直都多放題,今日同友人慶祝生日黎左呢間組長放題 位置都算方便,一出旺角站行一陣就到 食放題緊係要嗌刺身,呢到比既數目同order都係比足既, 而且可以見到啲三文魚既脂肪都好夠同埋好厚 食到佢既鮮味 而且我最愛既甜蝦亦都好juice,肉質都夠嫩同埋唔會腥唔錯唔錯 然後就叫左啲灸燒壽司,佢仲燒到啲芝士仲係溶溶地咁,真係好邪惡 而且唔會太燶,入口亦都好香 而飯方面如果可以再軟啲就更好 呢到有比較少放題有既小丸子食 平時都覺得街邊啲小丸子好貴 而家緊係食返夠本 小丸子入面既料都好足而且唔會凍晒 咬落亦都好脆同香 第二round既刺客,亦都無令我失望, 無論係數量定味道都滿足到我呢個刺身控既要求 友人叫左呢個豬頸肉 佢既香料都夠而且仲唔會搶左肉既鮮味 入面既飲料都同其他放題店差唔多 呢個勁好食既甜品 朱古力好濃

旺角一直都多放題,今日同友人慶祝生日黎左呢間組長放題
位置都算方便,一出旺角站行一陣就到

放題緊係要嗌刺身,呢到比既數目同order都係比足既,
而且可以見到啲三文魚既脂肪都好夠同埋好厚
食到佢既鮮味
而且我最愛既甜蝦亦都好juice,肉質都夠嫩同埋唔會腥
唔錯唔錯

而且唔會太燶,入口亦都好香
而飯方面如果可以再軟啲就更好

呢到有比較少放題有既小丸子食
平時都覺得街邊啲小丸子好貴
而家緊係食返夠本
小丸子入面既料都好足而且唔會凍晒
咬落亦都好脆同香

第二round既刺客,亦都無令我失望,
無論係數量定味道都滿足到我呢個刺身控既要求

友人叫左呢個豬頸肉
佢既香料都夠而且仲唔會搶左肉既鮮味

入面既飲料都同其他放題店差唔多

呢個勁好食既甜品
朱古力好濃

2018-04-24 41 瀏覽
同老公好耐無食放題,所以決定同老公一試旺角組長放題。組長放題門面吸引!充滿日本風格!店內食物選擇繁多,有不同食物選擇!而且飲品種類也有汽水和啤酒,任均選擇!炸物方面也算脆口,不會太林。壽司種類繁多,而且十分新鮮!點了必食的三文魚,螺肉等刺身,也是十分新鮮香甜!金菇也是十分香口!熟食和串燒也是不錯之選!粟米有香濃牛油味!雞軟骨也是十分爽是的!甜品方面有好耐無食嘅牛奶樂同泡芙!是日晚餐平均二百元,也算是抵食!

同老公好耐無食放題,所以決定同老公一試旺角組長放題

組長放題門面吸引!充滿日本風格!
店內食物選擇繁多,有不同食物選擇!
而且飲品種類也有汽水和啤酒,任均選擇!
炸物方面也算脆口,不會太林。
壽司種類繁多,而且十分新鮮!
點了必食的三文魚,螺肉等刺身,也是十分新鮮香甜!

金菇也是十分香口!
甜品方面有好耐無食嘅牛奶樂同泡芙!
是日晚餐平均二百元,也算是抵食!
2018-04-24 36 瀏覽
好耐冇食放題 就試間未食過既 218一位 送一個壽喜鍋比我地我地揀左北海道花膠鍋有元貝花膠蝦墨魚 加好多配菜 湯底都唔錯每款份量小小後來加埋極上部分 可以叫多啲刺身同蟹有想食既馬刀貝 北寄貝同帆立貝第一round每款都叫左小小食下 都幾新鮮 再黎叫幾款前菜小食 個附味墨魚仔好食都幾大隻朋友就中意食青瓜之後再叫壽司 有火炙左口魚 火炙三文魚 海膽三文魚子花之戀 仲有最愛既蟹子軍艦都唔算大件 每款試啲都可以再黎焗帆立貝新鮮焗起幾香 不過食完會幾飽叫左個極上先有既安格斯牛柳 都好香 牛唔會好un 岩岩好 啖啖肉燒物就叫左雞軟骨,波羅 同埋 帆立貝仔仲有雪糕甜品同埋飲品任拎揀左隻好飲既提子汁,一飲就飲左兩罐總括來說都唔錯價錢唔算太貴 款式都好多 仲有一鍋火鍋送性價比高

我地揀左北海道花膠鍋

朋友就中意食青瓜

都唔算大件 每款試啲都可以

再黎焗帆立貝
新鮮焗起幾香 不過食完會幾飽

燒物就叫左雞軟骨,波羅 同埋 帆立貝仔

仲有雪糕甜品同埋飲品任拎

揀左隻好飲既提子汁,一飲就飲左兩罐

總括來說都唔錯
價錢唔算太貴 款式都好多 仲有一鍋火鍋
性價比高
2018-04-24 27 瀏覽
早幾日同舊同事食飯,佢SUGGUEST 去組長食放題,咁我又真係好耐冇食過,所以二話不說OK~一去到,款式多多,每台仲有個鍋物送,有韓牛壽喜鍋、芝麻雞鍋同埋海膽花膠鍋可選,另外配料仲可以任叫添。  我地揀左海膽花膠鍋,入面D 餡都唔少,而且湯底濃!配料叫左D 金菇、肥牛。之後我地點左好多刺身、串燒、壽司等~刺身當然要食極上長腳蟹啦,多蟹肉,而另外珍寶帶子、象拔蚌都一定要食嫁,好重鮮味又唔腥!串燒我們點了雞軟骨、五花腩、 牛肉等, 雞軟骨和五花腩食落乾身,爽口,牛肉串燒得好腍;OVERALL 都好好食!!燒菠蘿都好OK, JUICY 到爆.壽司我地叫左火炙, 燒到半生半熟就最正!!

之後我地點左好多刺身、串燒、壽司等~
壽司我地叫左火炙, 燒到半生半熟就最正!!
2018-04-20
2018-04-21 49 瀏覽
以前偶爾會跟同事到尖咀亞士厘道的組長午餐,只是近几年不見其踪影。現在組長又重出江湖了! 話說今晚原本約了朋友晚餐,所以先到旺角的旅行社付團費,再慢慢等朋友到達。逛街期間,收到一張放題傳單,是組長喎!今晩就跟朋友去組長放題,重拾當年的感覺。跟著傳單的地址,來到該樓層。平日晚上客人不多,就先入內就座,落定單,慢慢等朋友來到。枱面有多張落單紙,遂一取出來細看各食物款式,有點麻煩。好在,傳單後方是菜單總滙,一次看到各系列的食物,就可直接在一大叠紙內找出對應系列落單紙。真方便! 交單後,就要取飲品。大量冰凍飲品,但也提供熱茶菜蜜。  刺身先上   對劍魚腩特別有印象,仍嚐到微微酸味,鮮味十足。吉列炸廣島蠔 真係即點即炸,熱辣辣。朋友見到炸蠔,就馬上品嚐,先是自己鼻子感到陣陣的蠔香,還聽到朋友呱呱叫:個炸蠔好鬼熱呀! 看來自己還有稍等一下才享用。炸蠔味道几得,之後再安哥一碟了! 燒鮮菠蘿  特別喜歡燒菠蘿。第一,自己不會切原隻菠蘿。第二,没有時間去處理菠蘿。 第三,家中没有烤爐,不知如何燒菠蘿。第四,菠蘿有大量纖維和特別的酵素,幫助消化,食得再多,也不用擔心。所以任食放題,會首選燒菠蘿。剛燒好的帶
現在組長又重出江湖了!
逛街期間,收到一張放題傳單,是組長喎!
今晩就跟朋友去組長放題,重拾當年的感覺。
跟著傳單的地址,來到該樓層。
平日晚上客人不多,就先入內就座,落定單,慢慢等朋友來到。
枱面有多張落單紙,遂一取出來細看各食物款式,有點麻煩。
好在,傳單後方是菜單總滙,

交單後,就要取飲品。
大量冰凍飲品,但也提供熱茶菜蜜。
劍魚腩
刺身先上
對劍魚腩特別有印象,仍嚐到微微酸味,鮮味十足。
吉列炸廣島蠔
真係即點即炸,熱辣辣。
朋友見到炸蠔,就馬上品嚐,
先是自己鼻子感到陣陣的蠔香,
還聽到朋友呱呱叫:個炸蠔好鬼熱呀!
看來自己還有稍等一下才享用。
炸蠔味道几得,之後再安哥一碟了!
燒鮮菠蘿
特別喜歡燒菠蘿。
第一,自己不會切原隻菠蘿。
第二,没有時間去處理菠蘿。
第三,家中没有烤爐,不知如何燒菠蘿。
所以任食放題,會首選燒菠蘿。

剛燒好的帶皮鮮菠蘿片,表面依然濕潤,呈上時還看到白煙。
入口十分熱,而且有很多菠蘿汁。
如果燒烤的時間再長一點,待果肉內的水份揮發後,就會令菠蘿更甜更香。
燒菠蘿是需要耐性,自己不會花時間花心機在家中<燒菠蘿>,所以放題任食/自助餐必點這款。
日式蕃薯仔
家中很少購買這種又甜又健康的蕃薯,現在放題任食,嚐過這几件軟綿綿的香甜蕃薯仔,又再多點几串。
鹽燒三文魚頭
不知是三文魚頭哪位部位,
但三文魚含有豐富的奧米加3,豈可放過。
蒲汁香煎鯖魚
鯖魚加了鰻魚汁,十分惹味。
但個人比較喜歡走蒲汁。
香煎十勝牛舌&汁燒一口牛
香煎十勝牛舌&汁燒一口牛都放在一起,
牛舌比一口牛更有牛味。
重口味之選!
大量蒜粒夠香濃,放在味道較淡的茄子上,剛好互補。
因為覺得好好味,再追加一份。
麻醬菠菜
芝麻醬菠菜
今晚的膳食纖維,減低任食放題的邪惡感。
花之戀
完成這個組長放題,任食之旅。
不久,就要跟<X食之旅>團隊出發,實行狂食之旅。
劍魚腩
香煎十勝牛舌&汁燒一口牛
2018-04-21 1635 瀏覽
回顧吓小弟自己嘅飲食足跡,以中菜、日本菜、意大利菜食得最多,當然,同呢類菜系晌香港較普及有關。日本菜方面,以日式放題食得比較少,因為身邊嘅老友都話無咁好食力,食得少就怕蝕底,而小弟對上一次食放題已喺一年前嘅事。難得戰鬥力強嘅表哥有興趣,兩老表聚一聚,就揀食日式放題,搵咗平平哋,又就腳嘅「日式組長放題」。晌樓下已經見佢哋有派人派傳單,晚市星期一至四收$188 + 10%,五、六、就收日$198 + 10%,限時兩個鐘,半個鐘前截單,都喺一貫食放題嘅做法。而7:30pm前離座或9:30pm後入座,可獲8折優惠。「組長」嘅地方唔大,一入門口就一眼望晒,比以往食過幾家放題店而言,呢度算袖珍,裝修亦較平實,座位都排得幾逼,近乎枱貼枱。而且,佢哋會用盡啲位,所以,新入座嘅都會被安排枱接枱咁坐,就算現場所見,佢有大量空位晌中間,都安排啲客先聚埋一邊。點菜紙就放晒晌枱面,大類分為刺身、壽司、火炙壽司、軍艦、卷物、手卷、沙律、小食、鐵板、天婦羅、揚物、串燒、拉麵 / 烏冬、一品料理等。入門口轉左,就喺自助區,主要喺飲品、甜品自由取用專區。相對起一啲大嘅放題店,呢度嘅選擇就比較少。飲品今晚都唔喺飲咗好多嘢
,又就腳嘅「日式組長放題」。

點菜紙就放晒晌枱面,大類分為刺身壽司、火炙壽司、軍艦、卷物、手卷、沙律、小食、鐵板、天婦羅、揚物、串燒、拉麵 / 烏冬、一品料理等。

飲品

今晚都唔喺飲咗好多嘢,都喺一罐荔枝茶及一罐冬瓜茶,味道又唔錯喎。臨尾食完雪糕,就再飲多杯檸蜜暖和番一下。
荔枝茶及冬瓜茶
沙律、小食

餐前食啲開胃嘢過吓場,所以,就揀咗蟹籽沙律及味附螺肉,都喺大路常見嘅選擇,味道談唔上有咩突出,只喺平平穩穩。
蟹籽沙律
味附螺肉
刺身

放題,唔易飽肚又較回本,唔使多講都喺刺身,一共有10款,話多唔多,話少唔少,除希靈魚(我哋都唔鍾意食),樣樣都點啲,即喺有三文魚、劍魚腩、馬刀貝、帶子、八爪魚、白象拔蚌、鯛魚、鮑魚片及甘蝦。雖砌成一大盆,但都喺堆堆砌砌。對比起之前食過嘅荃灣大并町及旺角至尊滿屋,唔單止碎冰墊底以保鮮度,更砌出嚟有份美感。講番質素,都唔喺差嘅,三文魚、馬刀貝、八爪魚及甘蝦都鮮甜好食,不過,部份用料嘅級數就好普通,好似啲帶子細粒又碎,劍魚腩唔油潤,啲白象拔蚌感覺好古怪
,師傅切得有啲迤,好幾款刺身都切唔斷尾,一夾起黐埋一抽,哈哈!
火炙壽司

壽司雖然有成20款,但就無點,反而有幾款火炙壽司有興趣,故點咗火炙三文魚、火炙松葉蟹棒及火炙左口魚邊。3款壽司就意外地好食,飯粒搓得唔會太鬆散,火炙過後啲魚嘅油香更突出,蟹棒亦唔會咬落一口粉嘅平價貨。
揚物

軍艦、卷物、手卷同屬飽肚嘢,無叫到喺因為仲有其他嘢更想食,其一就梗喺炸嘢啦,分別點咗脆炸黃金蝦、黃金吉列廣島蠔、紅豆流心丸子及脆炸芝士蝦球,分兩碟前後上。個吉列脆漿香脆就香脆喇,不過,頗厚身,幸而蝦及蠔都好味。
脆炸黃金蝦、黃金吉列廣島蠔
至於粒流心丸子,完全喺跟食迷你煎堆仔無分別,紅豆餡好清甜,但就唔流心;芝士蝦球可以勁拉到芝士絲,配蝦球亦好食,兩者都喺新鮮炸起,入口熱辣辣。
紅豆流心丸子及脆炸芝士蝦球
紅豆流心丸子
天婦羅

下一輪繼續喺炸嘢,一口氣叫咗多款天婦羅,包括大蝦、三文魚、茄子、松葉蟹棒、日本南瓜、蕃薯、冬菇及香蕉。比起啲吉列,天婦羅做得好好多,粉漿唔會太一口粉,夠薄夠脆,多款天婦羅都正,香蕉天婦羅都頗特別;唯獨松葉蟹棒變咗普通嘅蟹柳,茄子就一大抽咁炸。
串燒

串燒都多選擇,共12款,我哋一次過點咗當中9款,可見我哋都幾鍾意食串燒,計有鹽燒雞翼、鹽燒雞軟骨、汁燒雞肉串、鹽燒多春魚、鹽燒海蝦、汁燒香草腸、孜然羊肉串、生燒鮮菠蘿、日本蕃薯仔。串燒嘅水準唔及天婦羅,燒得比較乾,喺雞翼、香草腸、羊肉串較好食,多春魚無乜魚春,菠蘿又有點酸。
鐵板

食完幾輪熱氣嘢,回回氣再繼續,但就唔敢一次點太多,因為近尾聲,都八乘幾飽。點咗一客鐵板類嘅汁燒十勝牛舌,呢個正喎,值得推仲,牛舌口感軟腍又帶點煙韌,散發出獨特嘅臊香。
汁燒十勝牛舌
一品料理

追加多一客一品料理嘅蒜香牛油青口,其他寫一份份怕兩個人食唔晒,呢個料理都唔差,青口肉唔會韌到似擦紙膠咁,又充滿蒜香。
蒜香牛油青口
拉麵 / 烏冬

真喺嚟到尾聲,我就留肚試啲甜品,表哥真喺堅有食力,獨攬一碗九州拉麵,佢話麵條幾好,彈牙有力,餸料亦多,個豬骨湯底算香濃,但啲叉燒就話似啲腩肉,大大嚿咁,唔喺一片片。
九州拉麵
甜品

出名有啲放題已經升級至Movenpick雪糕、Dreyer’s雪糕批,但當然要等貨付出啦。呢度就只有本土品牌牛奶公司雪糕及雪條,不過,小弟都啱架,尤其佢隻紅豆口味,可惜今次無,食咗朱古力及黑芝麻口味。
牛奶公司雪糕
此外,仲試埋數款小甜點,忌麻泡芙、豆沙和果子及一粒以為喺松露朱古力,原來喺一粒搵麻糬皮包住嘅朱古力,味道……OK啦。
甜品
位處旺區而言,唔計攞盡優惠,收費都喺二百頭,放題而言都算平
。不過,整體而言,款式、食材都喺屬平常慣見貨色,亮點就無乜,但勝在跟落單嘅份量足,無乜點漏單,招呼又唔錯。所以,對食材唔太要求,只喺一心平平哋喪食一番,「組長」就會喺你杯茶
2018-04-18 788 瀏覽
好一段日子沒有吃日式放題了,今晚好肚餓,所以就乾脆出旺角看看有甚麼抵食放題,在彌敦道上,派傳單的姐姐爭相介紹自己負責的餐題,正好接到組長日式放題的單張,星期一至四放題人價只需$188,而且因為6週年,4位成人更有1位半價,6位成人1位免費,正好我們一行四人,可以享受一下優優惠⋯環境佈置很有日式氣氛,餐廳面積雖然不大,但麻雀雖少,五臟俱存⋯食物選擇OK多⋯汽水、雪糕、甜品均自助型式⋯食放題坐低第一時間當然是點刺身,刺身選擇有10款,三文魚、劍魚腩、鯛魚、帶子、馬刀貝、鮑魚片、象拔蚌、甘蝦、希靈魚和八爪魚均新鮮且色澤亮麗,正﹗爐端燒也有12款食物,我們試了日式蕃薯仔、鹽燒大蝦和鹽燒雞腎,大蝦很鮮味呢﹗大力推介鹽燒雞軟骨,全部新鮮炸起,超級香脆﹗另一推介是辣酒煮蜆,辣味十足夠刺激,蜆肉新鮮大隻,湯底雖然辣,但惹味醒胃,底下蘿蔔更煮得軟腍且完全吸收了湯汁的精華,我們翻點了很多次呢﹗日式抄雜菌吸收了日式醬汁的味道,抄得均勻入味⋯這個名為紅豆流心丸子的很特別,雖然沒有流心效果,但外層像煎堆般煙軔有咬口,配盒紅豆沙餡料,熱辣辣放進口很美味啊﹗其他料理都不錯﹗整體料理味道偏濃味,保證款款入味⋯另外甜品

食物選擇OK多⋯

汽水、雪糕、甜品均自助型式⋯

放題坐低第一時間當然是點刺身刺身選擇有10款,三文魚、劍魚腩、鯛魚、帶子、馬刀貝、鮑魚片、象拔蚌、甘蝦、希靈魚和八爪魚均新鮮且色澤亮麗,正﹗

大力推介鹽燒雞軟骨,全部新鮮炸起,超級香脆﹗

日式抄雜菌吸收了日式醬汁的味道,抄得均勻入味⋯

其他料理都不錯﹗

整體料理味道偏濃味,保證款款入味⋯

另外甜品雪糕雪條也有十款選擇,有我最愛的朱古力樂啊﹗

以價錢及質素來說勝價比高,食物多是即點即做,選擇多,絕對是放題的一個好選擇﹗
2018-04-07
2018-04-18 46 瀏覽
好似好耐無食過放題了,於是上網就比我搵到呢間組長日式放題,仲要喺旺角,夠晒方便。放題收費每位$188,星期五至日每位加$10。另外每晚7:30前離座或9:30後入座都有8折,限時120分鐘。呢期仲做緊6周年優惠,星期一至四正價時段惠顧,4位成人/1位半價,6位成人更係1位免費,認真抵食。呢度選擇種類非常豐富,壽司、刺身、鐵板燒、爐端燒、唐揚炸物、天婦羅、日式刷刷鍋及一品料理等等,應有盡有。黎到放題,先食刺身係常識吧,三文魚、甘蝦、帶子、馬刀貝,連比較少有嘅象拔蚌都有,刺身上檯唔需要用冰鎮住都夠凍,証明保存得妥當,唔需要浪費冰塊上碟都夠新鮮。我最愛嘅三文魚夠晒肥美,最可惜係無老婆最愛嘅北寄貝囉。跟住黎嘅係辣酒煮蜆,酒香撲鼻,味道唔算太辣,尺寸都幾大隻架,最後我地都ENCORE左佢,呢個值得推介。蒜香鐵板一口牛,蒜味夠香夠重,牛肉又有咬口。另外叫左大蝦天婦羅、鹽燒雞軟骨、吉列炸大蠔,仲有幾款串燒,其中鹽燒雞軟骨最合我心意,炸得香口又夠脆。今晚天氣仲有啲凍,我叫左個熱辣辣肥牛鍋暖一暖胃。牛肉唔算太肥,肉質夠滑夠腍剛剛好。放題除左任食當然仲有任飲啦,凍嘅有啤酒、汽水、冰綠茶、冬瓜茶等等,而且仲

放題收費每位$188,星期五至日每位加$10。
6位成人更係1位免費,認真抵食。

呢度選擇種類非常豐富,壽司刺身、鐵板燒、爐端燒、唐揚炸物、天婦羅、日式刷刷鍋及一品料理等等,應有盡有。

黎到放題,先食刺身係常識吧,三文魚、甘蝦、帶子、馬刀貝,
我最愛嘅三文魚夠晒肥美,最可惜係無老婆最愛嘅北寄貝囉。

辣酒煮蜆
最後我地都ENCORE左佢,呢個值得推介。

蒜香鐵板一口牛
蒜香鐵板一口牛,蒜味夠香夠重,牛肉又有咬口。

另外叫左大蝦天婦羅、鹽燒雞軟骨、吉列炸大蠔,仲有幾款串燒,
其中鹽燒雞軟骨最合我心意,炸得香口又夠脆。

今晚天氣仲有啲凍,我叫左個熱辣辣肥牛鍋暖一暖胃。
牛肉唔算太肥,肉質夠滑夠腍剛剛好。

而且仲有熱茶同熱菜蜜供應,照顧唔同人嘅需要。

當然唔少得甜品啦,有幾款不同口味嘅雪糕、雪條同埋泡芙等等。

佢地喺商業大廈喺樓上鋪,地方不算大,可容納嘅客人不多,
但正正係這個原因,侍應不需照顧太多客人,所以每次舉手遞紙可以快速回應,服務值得一讚。
$206.8 (晚餐)
辣酒煮蜆
蒜香鐵板一口牛
2018-04-17 467 瀏覽
今日和太太往旺角組長食放題, 我們點了刺身, 中華沙律、芝麻菠菜、枝豆和鐵板炒野菜、串燒、日式牛肉壽喜鍋、味噌湯、章魚小丸子、鯛魚壽司、吞拿魚軍艦、帶子壽司、蒜香鐵板一口牛、蒜香牛油青口、天婦羅、火炙壽司和紅豆流心丸子等。刺身我們點了鮑片, 甜蝦和帶子刺身, 刺身新鮮, 食落鮮甜;中華沙律, 芝麻菠菜、枝豆和鐵板炒野菜食落爽口, 味道適中,尤其是枝豆和鐵板炒野菜熱辣辣, 食落好腍好美味;串燒我們點了鹽燒雞翼, 雞軟骨、汁燒雞肉串、燒海蝦和蕃薯仔, 燒雞翼, 雞軟骨、汁燒雞肉串燒得甘香美味, 雞肉肉質鮮嫩彈牙,海蝦爽口彈牙, 蕃薯食落好腍好鮮甜;日式牛肉壽喜鍋賣相吸引, 牛肉食落爽口, 入口即熔, 配菜有豆腐, 白菜仔、昆布、粟米粒和冬菇, 食落新鮮爽口, 而湯底鮮甜, 食落甜而不膩, 口感豐富滿足;味噌湯味道適中;章魚小丸子食落粉漿薄薄, 醬汁食落醒胃;鯛魚壽司鯛魚鮮甜;吞拿魚軍艦吞拿魚味濃, 紫菜香脆, 飯好軟綿;帶子壽司帶子鮮甜彈牙;蒜香鐵板一口牛蒜味香口惹味, 牛肉粒好腍, 食落惹味;蒜香牛油青口牛油味香滑, 青口食落新鮮;天婦羅我選了大蝦和松葉蟹棒, 大蝦彈牙, 松葉蟹棒爽口;火炙壽司我們選了鰻魚, 玻璃蝦和帶子壽司, 鰻魚玻璃蝦和帶子燒得惹味,醬汁鮮甜味美, 珍珠米食落軟綿;最後紅豆流心丸子熱辣辣, 如果紅荳甜一點會好些;餐店食物款式多, 上桌速度快, 食物夠熱, 而且食物新鮮,美味可口, 刺身,日式牛肉壽喜鍋和火炙壽司食落美味有喜感, 而且價錢合理, 值得再來光顧的放題
中華沙律
鐵板炒野菜
日式牛肉壽喜鍋
吞拿魚軍艦
燒海蝦
2018-04-15
2018-04-17 40 瀏覽
上星期同左媽咪去食;) 星期一至四$188, 星期六日及公眾假期$198 (7:30pm前離座,或者9:30pm後入有8折!)基本既種類, 例如壽司,軍艦,天婦羅,刺身,燒物,甜品 都有 )飲品係自己去攞既 個人喜歡食火炙壽司🍣 三文魚牛油果軍艦都不錯~汁燒一口牛幾好味😍 有少少黑椒又帶番出啲牛肉味👍🏼章魚小丸子都有😋 佢嗰粒紅豆流心丸子要小心啲食,因為入面啲紅豆,好熱辣新我條利🙈天婦羅的話我推薦香蕉天婦羅!甜甜的香蕉🍌加上天婦羅,外脆內軟的,作小食和甜品都得^^仲有炸廣島蠔,雞軟骨,雞翼等等甜品種類唔算多,不過我最鐘意粒朱古力糯米糍,食完一粒又一粒🤣以$188黎講其實都算抵食😋
上星期同左媽咪去食;)

飲品係自己去攞既

個人喜歡食火炙壽司🍣
三文魚牛油果軍艦都不錯~

汁燒一口牛幾好味😍 有少少黑椒又帶番出啲牛肉味👍🏼

天婦羅的話我推薦香蕉天婦羅!
甜甜的香蕉🍌加上天婦羅,外脆內軟的,作小食和甜品都得^^

仲有炸廣島蠔,雞軟骨,雞翼等等

以$188黎講其實都算抵食😋