2024-04-03 162 瀏覽
我本身係附近返工,同事介紹去食話堂食都有折咁試吓啦,首先我哋坐係最入面corner 位叫人都比較困難而且lunch 時間都比較忙咁我哋用qr code點野食,餐飲拎咗幾次嚟都唔啱,之後個同事叫咗套餐個蒸蛋要等黎咗主食,好啦,我哋差唔多食完個蒸蛋先黎,跟住收銀嗰個就帶埋張單俾我哋,咁我同佢講我地係某某員工麻煩比返個折扣,嗰個人態度極差又話要點餐之前要同我哋講又無告示,咁我咪話qr code落單仲要同你哋講?你地好忙舉晒手都冇人理,佢就話我哋係咁㗎啦,竟然咁麻煩點解仲要搞折扣?香港飲食業沒落多得你。

2024-04-03
2024-03-10 333 瀏覽
返完教會一大班弟兄姊妹搵食,原本諗住飲茶🫖或丼丼屋,最後小朋友👧🏻話想食大盛就去咗大盛。職員👩‍💼安排我哋坐一角,咁啱又另一班弟兄姊妹喺度,成20個人一齊坐,原來仲有另外兩個坐另一邊,好似變咗教會飯堂咁,不過BB車就要摺起放角落,唔係好方便。QR code落單,叫咗午餐🍱壽喜燒,可㨂豬🐷或牛🐮跟白飯🍚,我揀咗牛肉🐮加錢$6轉拉面🍜,跟餐普通凍熱飲🥤免費🆓,揀咗凍鴛鴦多奶走冰,好似抵d。上菜時牛壽喜燒一大兜,有隻生蛋🥚喺入面,面🍜就另上,自己倒落個壽喜鍋度,食落彈牙,牛就不過不失,凍鴛鴦都唔錯👍🏻。一班人吹水都唔算太嘈,憑單下次再幫襯有優惠,最多扣上一次張單既10%
牛肉壽喜燒加面配凍鴛鴦
2024-03-10
牛肉壽喜燒加面配凍鴛鴦
  • 壽喜燒
  • 牛肉壽喜燒
  • 鴛鴦
  • 凍鴛鴦
2024-01-28 386 瀏覽
教會信恩堂主日崇拜🤩後速食觀塘工廈大盛,但大門🚪唔係向街,要觀塘道入去工廈再轉彎⤴️先搵到大門,教會mark咗角落17個位,有BB櫈,QR code落單,牛肉壽喜燒拉面🍜($75)、吉烈炸蝦🍤2隻($14)、熱咖啡☕️、豬🐽軟骨拉麵🍜($68)、榴連炸彈2隻($18)、凍檸茶、淨豬骨湯烏冬($44)。壽喜燒有生蛋喺中間,食之前攪拌咗,不過不失,加拉麵🍜唔錯👍🏻,炸蝦🍤都ok,熱🔥咖啡☕️偏苦。
牛肉壽喜燒配拉麵🍜
  • 壽喜燒
  • 牛肉壽喜燒
  • 拉麵
2023-10-14 850 瀏覽
實在難食到一個地步,魚生又唔新鮮,蝦又腥,串燒一係就成塊都係肥油,一係就柴到好似食緊牛筋,所有野都好求其,除左飲品唔知仲有咩可以食,坐多一秒都覺得嬲😡完全冇以前既質素,成間鋪頭得4張檯生意。生意差係有原因既
2023-09-18 731 瀏覽
一家人訂左間房食飯,入內發現房間冷氣開得好凍,加上冷氣安裝得比較低,風流一直大風吹住四邊既家人;詢問職員可否調高個溫度及降低風量,但職員語帶恐嚇表示為中央冷氣,set 溫度及風量會連同大廳都會影響到…但明明是一部獨立安裝既(四面出風)三菱牌吊頂天花冷氣機(證明此房不是中央冷氣);根本一個冷氣機搖控就處理到……整個晚餐,就算食物質素係好好,但坐四邊既家人都直吹住個頭嚟食飯,好唔舒服,好頭痛!翌日有3位家人同告病倒!食餐飯換來3個病假,幾L無奈!

翌日有3位家人同告病倒!

食餐飯換來3個病假,幾L無奈!

2023-09-10 649 瀏覽
好多時午餐諗唔到食咩都會食呢間 觀塘午餐高質日本餐廳! 因為佢午餐好抵食 特別係口痕想食日本餐大盛 係一個好好嘅選擇特別係佢嘅午市壽司定食 價錢相宜另外牛肉壽喜燒 份量好足 入面亦都有好多牛 足料的
好多時午餐諗唔到食咩都會食呢間
觀塘午餐高質日本餐廳!
因為佢午餐好抵食
特別係口痕想食日本餐
大盛 係一個好好嘅選擇
特別係佢嘅午市壽司定食
價錢相宜
另外牛肉壽喜燒 份量好足
入面亦都有好多牛 足料的
2023-08-09 635 瀏覽
觀塘區抵食日式餐廳觀塘區有好多好嘢食,相信日式嘢係大家嘅最愛。行過觀塘道,想搵嘢食見到依間日式餐廳非常之寬敞闊落就算帶埋BB車去都唔會好迫坐得非常舒適,所以我哋都已經食過幾次啦餐廳有好多款唔同嘅日式嘢食,其中我哋必會叫嘅就係呢一個壽司定食。因為完全可以俾兩個女,有好多款選擇叫唔同嘅壽司。壽司定食餐可以自選五款壽司。吞拿魚三文魚都可以揀有好多款選擇。仲有烏冬同麵豉湯,茶碗蒸一個餐裏面已經有多種嘢食超級正❣️❣️❣️另外,我哋亦都好鍾意嗌三文魚飯,有好多件三文魚,紫菜亦都脆卜卜。質素真係唔錯🤭 值得一試再試
觀塘區抵食日式餐廳

觀塘區有好多好嘢食,相信日式嘢係大家嘅最愛。
行過觀塘道,想搵嘢食
見到依間日式餐廳非常之寬敞闊落
就算帶埋BB車去都唔會好迫
坐得非常舒適,所以我哋都已經食過幾次啦

因為完全可以俾兩個女,有好多款選擇
叫唔同嘅壽司

一個餐裏面已經有多種嘢食
超級正❣️❣️❣️

2023-07-10 706 瀏覽
次之上完堂8,9點商場好多食肆好多都收左好彩仲有一間開得幾夜嘅日本菜坐得都ok舒服已經幫襯左3次了原來佢啲魚生係寶厚切如此直頭可以用扒去形容劍魚三文魚帶子都係水平之上蝦有少少腥但好爽最驚喜係個鮑魚唔係代鮑係真鮑幾鮮甜炒粉炒飯同啲煲就普普通通勝在份量都幾大串燒都唔錯雖然我朋友話雞皮無味因為無落到鹽燒但反而我覺得ok食到雞皮油香軟殼蟹沙律都推好多唔同種類配菜咁嘅價又咁大碟算係好抵但飲品就差少少啦好多款都好淡口得個色但無咩甜味
次之上完堂8,9點

但飲品就差少少啦
好多款都好淡口
得個色但無咩甜味

2023-05-23 737 瀏覽
禁錯制Post唔到都要打多次星期五同一大班朋友嚟食 叫咗刺身拼盤 生蠔 壽司 卷物 炸物 燒物刺身 又厚 勁靚丫生蠔 勁大隻 又平 正 都係好靚係等咗耐 同有啲沙壽司 三文魚又長 曼魚 又熱又厚 正 係壽司飯味差小小卷物 三文魚腩卷 無得頂 炸物 真係正 又熱又脆 特別個天婦羅蝦燒物 個牛舌 同雞軟骨好乾但整體ok 又抵食 服務態度勁好 星期日帶女朋友再去 我頂丫 以為去錯地方叫返同一個刺身拼盤 竟然肉酸到相都唔想影生蠔 暖嘅 個卷 未夾已經散開 我最期待個天婦羅蝦仲要又淋又凍真係唔會再去 質素咁參差
禁錯制Post唔到都要打多次
個卷 未夾已經散開
我最期待個天婦羅蝦仲要又淋又凍
真係唔會再去 質素咁參差
2023-04-09 919 瀏覽
一直喜歡大盛的鍋物定食,價錢相當實惠,今天朋友試了壽司定食,就中伏了。**泡菜鍋牛肉定食($69)濃郁香辣的泡菜湯,配上蔬菜和牛肉,份量非常多,配搭白飯非常惹味。另外可以加$6 轉烏冬或拉麵,同樣好吃。**壽司定食($72)定食包括壽司任選五件、是日卷物三件、茶碗蒸、手打湯烏冬及麵豉湯。整體味道真是一般,麵豉湯亦很淡。雖然壽司的質量和味道一般,但以這個價錢也確實不能要求太多。但我以後應該只會吃它的鍋物

**泡菜鍋牛肉定食($69)
泡菜鍋定食

**壽司定食($72)
壽司定食

泡菜鍋定食
由以前愛店久不久就黎食,今日再食差到冇一樣野滿意。今次入場見到改左餐牌,價錢冇之前咁抵食見到有個套餐咁就揀左。上餐次序係 茶碗蒸 (刺身+金龍卷)鍋 壽司 炒飯1.茶碗蒸比較正常材料都夠2.刺身同金龍卷 我一叫就上到枱都心知不妙應該係整好左所以即上,刺身已經開始暖,個蝦卷就好硬唔好食3.然後個鍋佢係味噌雞鍋,個湯落味噌唔夠好淡,然後入面比左隻雞髀但如圖中已煮老哂好鞋.4.壽司壽司冇大問題,係三文魚,以前係好長一條 唔知係餐原因所以縮左定點5.最後個炒飯味道正常但鰻魚少腥飲品方面;叫左個白桃乳酸,好淡冇味環境方面 ;應該新裝修都幾好坐,音樂差 轉哂做流行歌曲唔岩日式餐廳服務:差 個炒飯我食哂個幾樣野都未比我,最後漏單但道歉都冇分數30/100基本上我唔會再下次 希望餐廳睇到會改
由以前愛店久不久就黎食,今日再食差到冇一樣野滿意。

上餐次序係 茶碗蒸 (刺身+金龍卷)鍋 壽司 炒飯

1.茶碗蒸
比較正常材料都夠

2.刺身同金龍卷 我一叫就上到枱都心知不妙
應該係整好左所以即上,刺身已經開始暖,個蝦卷就好硬唔好食

4.壽司

5.最後個炒飯味道正常但鰻魚少腥

飲品方面;叫左個白桃乳酸,好淡冇味

服務:差 個炒飯我食哂個幾樣野都未比我,最後漏單但道歉都冇

分數30/100

基本上我唔會再下次
希望餐廳睇到會改
套餐
2023-04-03 429 瀏覽
又到左我最愛的附近日本餐廳叫了壽司餐加左價變$72算啦而家百物騰貴係咁架啦星期六都勁多人之前唔係愈黎愈旺遲下使唔使排隊先食到。。。但呢個價呢個質素又方便我是愛店無誤
又到左我最愛的附近日本餐廳
叫了壽司餐加左價變$72
算啦而家百物騰貴係咁架啦
星期六都勁多人之前唔係愈黎愈旺
遲下使唔使排隊先食到。。。
但呢個價呢個質素
又方便我
是愛店無誤
2023-04-02 393 瀏覽
壽喜燒豚肉鍋😢因為我屋企人係唔食牛肉,點知叫豚肉比左個牛肉,打算叫waiter換左佢但無人理😣結果變左湯撈飯😖午市自選壽司餐😡野食黎到果陣望落好似幾好咁🤨,第一啖就食左佢個茶碗蒸,勁酸🤢絕對唔係冬菇酸味或者落太多味林既酸味🤮即刻吐返哂出黎😪之後食個壽司 不過不失 正常既最後食個烏冬,超級難食,好似車仔麵用清水煮完但又未淋哂既口感😧另外我地加左兩個小食,一個係炸蝦🍤一個係八爪魚🐙。點知又比錯野食,炸蝦變左炸蠔,麻煩左waiter 佢叫佢換過,點知態度極差!!!好似欠左佢咁🫠返到屋企就不停痾😥總括嚟講 唔會再幫襯!
壽喜燒豚肉鍋😢

午市自選壽司餐😡

野食黎到果陣望落好似幾好咁🤨,
之後食個壽司 不過不失 正常既

返到屋企就不停痾😥總括嚟講 唔會再幫襯!
壽喜燒豚肉鍋  😔+  自選壽司午餐
2023-02-21 681 瀏覽
2023年2月19日星期日夜晚9點到觀塘大盛,本來想行多兩條街去前面再遠少少既日式餐廳,誤打誤撞入左大盛,成間寫字樓飯堂甘已經吾多舒服叫左二人前,加個蟹粥二人前包括1. 沙律2. 刺身八片3. 卷物4. 雞肉鍋5. 茶碗蒸加既蟹粥總體食物質素只係擺得落口,吾可以有評分,因為佢做吾到餐廳應有既評分既下限,真係無咩好講,兩個字「茶記」,魚生吾新鮮蟹粥,都吾知係咩嚟,完全無心機煮,有無攪錯蟹粥你擺啲蟹柳魚子係面做咩鬼野?番到屋企戈晚我個肚完全消化吾到,一直脹到天光,天光就嘔,之後一直柯到我的起心肝寫食評,依加係2023年2月21早上十一點我已經柯第三次,岩先係屎坑滾番上左牀,如果再行入去我就天誅地滅

叫左二人前,加個蟹粥

二人前包括
1. 沙律
2. 刺身八片
3. 卷物
4. 雞肉鍋
5. 茶碗蒸

加既蟹粥

2023-02-19
難得今日早放工 ,出去搵fd食晚飯 ,本來都唔想出到觀塘咁遠 不過又想順便參觀下個fd既studio 就出左去觀塘 本來想試下另一間台灣嘢食 但怕個份量太少 食唔飽 就試下個fd 推介既日本嘢啦 , 入到去,哇 ,原來好多位窩 完全唔使等位 仲有得揀位 哈哈。就揀個靚卡位坐低就開始order, 叫左一個set既海鮮湯烏冬 吉列炸蠔 三文魚壽司 油咁魚壽司 秋葵炒野菜 埋單278連加一 評價:味道不過不失 份量足 價錢合理 我比3星半啦(5星滿分)
2023-02-15
  • 吉列炸蠔