2012-09-17 5721 瀏覽
早前一大班朋友相約來到馬鞍山的海天白石BBQ去燒烤,這一班中學同學已經出來社會做事多時,再也不能像年少時般,集合一起買燒烤的食材及用具,再到郊野公園霸爐再自己開爐燒烤。這一類有專人幫忙開爐的燒烤場正好適合我們。開始時我們點了的都是一般燒的扒類,腸及丸等食物,及後我們見到其他人燒的乳豬好像很不錯,所以也加了一隻乳豬來燒。本身這一隻乳豬不是全生的,大約有半熟左右。拿了乳豬後,職員便會安排一個支架,讓乳豬能好好地安放在火爐上,我們接下來多個小時的工作便是間中把乳豬轉來轉去,讓它均勻的受火。我們由黃昏一直燒,燒了近三小時才把這隻本身已經半熟的乳豬燒到全熟。當接近熟的時候,職員會幫手來人手燒一會,主要是把一些不太接觸到火的部位再燒多一會,讓整隻豬烘得平均。最後燒好的時候職員還幫我們把乳豬切件,還送上海鮮醬給我們伴吃。第一次吃自己燒的乳豬,熱辣辣的時候吃,皮脆肉嫩,只是肥膏多了一點,吃得不夠暢快。其實這麼新鮮燒起的乳豬,什麼海鮮醬也不需要,淨吃也很好食。
2011-10-02 3952 瀏覽
呢間嘢D食評一向麻麻地, 點解?一個字講哂...."貴"。但我多年嚟都支持, 點解?一個字講哂...."值"。依家太多任食BBQ埸, 以平取勝, 但食物無質數, 環境無質數, 服務無質數。白石係貴, 但燒乳豬, 燒鵝, 仲有海鮮, 唔係個個場有。食物獨立包裝,安全衛生。面對吐露港 (日落超靚), 地方又大, 小朋友可踏單車及放風箏, 環境一流。今日一家三口又去燒, total 用咗$300幾蚊 (其中$100蚊係開爐費, 如人多食夠$800就免開爐費)。食物包括:廚師腸: 我的至愛 四寶丸: 牛, 豬, 魚, 八爪魚 咖哩尤魚: 又係至愛雞中wing: 有四隻, 好味蜜汁叉燒: 超超超好味金針菇: 有牛油, 蒜蓉, 鹽, 錫紙送... 帶子: 超新鮮 **隔離有個family, 有8-9人, 全程大叫D嘢好好食**汽水收7蚊罐 (響呢D地方, 差唔多啦)Ah 仔仲放風箏tim......大家都玩得好開心
呢間嘢D食評一向麻麻地, 點解?一個字講哂...."貴"。
但我多年嚟都支持, 點解?一個字講哂...."值"。
食物包括:
廚師腸: 我的至愛

四寶丸: 牛, 豬, 魚, 八爪魚

咖哩尤魚: 又係至愛

雞中wing: 有四隻, 好味

蜜汁叉燒: 超超超好味

金針菇: 有牛油, 蒜蓉, 鹽, 錫紙送...

帶子: 超新鮮

**汽水收7蚊罐 (響呢D地方, 差唔多啦)
Ah 仔仲放風箏tim......大家都玩得好開心
2011-10-01
  • 蜜汁叉燒; 帶子
2011-09-22 3166 瀏覽
我們朋友大伙人不時相約打邊爐、BBQ等。之前去過一些有蓋的任食燒烤場,食物選擇多,價錢相宜,但是場內太多爐太擁擠,換來的結果便是熱昏天。我們亦想過到野外的燒烤爐,如海灘和郊野公園內的,但又礙於要自攜用具和食物,還要早去霸位子,因此打消了這個念頭。最後,我們其中一員提議到烏溪沙的一個戶外燒烤場,既近海邊,又不用自己準備食物用具等,而且我們大部人都是沙田友,所以對於我們來說,交通非常方便。首先一讚的是我們在新港城等候前往白石俱樂部的專車,它非常準時-- 五點四十五分便到達車站,而且乾淨舒適。到達後,我們的枱在戶外海邊的位置,看到無敵海景當然心情愉快,非常期待今次的BBQ。食物方面,可以單點或是叫套餐,因為我們有九人,所以便點了套餐,肉類有香腸、雞翼、豬朳等,丸類有牛丸、魚蛋、墨魚丸,海鮮有蝦和帶子,大概是這些食物,而且全部都是獨立包裝的,一包內有兩件雞翼,另外一包有兩件豬朳如此類推,而且豬朳有黑椒味和蒜蓉味選擇。我們從小食部購買食物,然後要向自己爐附近的職員叫他們幫忙點火開爐 (燒烤場很大,分有蓋和無蓋,無蓋佔的地方比較多) 。由於我們黃昏六點多便到達,那時候並沒有很多人,職員很快便前來幫

入口
,非常期待今次的BBQ。
戶外燒烤場
從燒烤場望出去的海景
是看日落的好地方

我們從小食部購買食物,然後要向自己爐附近的職員叫他們幫忙點火開爐 (燒烤場很大,分有蓋和無蓋,無蓋佔的地方比較多) 。由於我們黃昏六點多便到達,那時候並沒有很多人,職員很快便前來幫我們開爐 (當然要叫他們才來)。

我一開始便燒些較快熟的食物 -- 腸仔和魚蛋用來醫肚。腸仔味道很咸,不知道為甚麼,就是那種我們平常在超市看到的包裝香腸,內裏有十至十二條左右的 ; 咬了一口魚蛋,還沒有解凍完畢,還有少少冷冰冰的,而且很乾,完全沒有魚蛋味!! 我未吃過這麼奇怪的魚蛋。至於肉類,看起來不差,但是吃後感覺不是很新鮮,包裝袋上亦沒有寫過期日子,都不知道是不是已經過期了。除了風景,唯一能讚的便是燒烤場貼心地準備了網,給我們這些吃到最後尾聲不想再拿着燒烤叉,但又想烤東西吃的懶人而設。
在網上燒粟米
我想下次應該不會再來,因為不是自助餐任吃,而且食物又不好吃。

2011-09-17
入口
戶外燒烤場
從燒烤場望出去的海景
是看日落的好地方
在網上燒粟米
  • 蒜茸香草汁半殼帶子
2011-07-31 2075 瀏覽
一行八人有大有細黎到白石,一爐都冇人燒,仲以為因為星期五夜D先會多人,但由始至終都冇其他人黎燒,所以包場!今日玩烤鴨,好得意,其實隻鴨已經七成熟,只夠我們繼續燒埋三成,但都要燒成四個鐘食物方面每pack係獨立包裝,都幾衛生,一般的燒烤物品都有,但較為出色係泰式豬頸肉:醃得夠入味,配上泰式腌料夠味道,肉質夠爽口,不錯的選揀。黑椒雞全翼:雖然比較細隻,但黑椒味濃,有少少辣,很好!而個烤鴨燒到八成,工作人員走過黎幫我地燒到卜卜脆,之後幫我地斬埋!味道方面,燒鴨很入味,因為剛燒好,所以熱辣辣,皮脆肉熱,很好!可能得我地一爐的關係,所以D人都好nice

黑椒雞全翼:雖然比較細隻,但黑椒味濃,有少少辣,很好!

可能得我地一爐的關係,所以D人都好nice

2011-07-22
2K
2011-05-16 1509 瀏覽
特然朋友一個電話即興燒烤,就咁衝出門口跳上的士向白石出發,大埔到白石車費都係 HKD70 左右,還可以啦。今日無落兩所以可坐落下面海邊既燒烤爐,朋友們鍾意黎依度,不過原因唔係食物特別好食、唔係別新鮮、唔係特別平宜,只應為依道地方乾淨、開揚、空氣流通,最緊畏個廁所夠企理寬敞又無惡嗅。睇過十多編食評,對食物讚口不絕,真係覺得失實報道、做梅及吹虛之嫌啊 ~ 係我上一編既食評已詳細解釋過食物到底有幾劣喇。因今次有個朋友帶左成條三文魚刺生黎做頭盤,食完都飽左半所以唔係太食燒烤,每款試左一兩舊咁啦。我地自携左幾支紅酒,所以攞去 counter 要求服務員開瓶,等左成五分鐘,都未攞返比我,咁我就走去後面望吓啦,原來掉係係張枱度無人理,開瓶器就放係枱面,我自已開無咁嬲,一分鐘開完三支紅酒走人,等得班妹妹弟弟佢地開都天光喇,唉 ~大會供應既雞扒、豬扒、大蝦、叉燒、雞腎、雞全翼、牛扒、什丸、腸仔、扇貝,唔新鮮就梗架喇,係上一扁食評已詳細解釋,無意見,麻麻地。唯一可取係乾淨既鐵絲網、乾淨既地下同環境,好舒服。

2011-04-23
2011-03-19 1050 瀏覽
睇番相機D相,先發現有一個BBQ未寫出嚟。我地一行8個人,叫左一個10人餐 + 隻乳豬啲野食好好味,GOOD,隻乳豬唔知係咪唔識燒,燒左唔止兩個鐘燒完之後,有個姐姐嚟切,呢隻豬真係。。。超好味!!!皮又脆又夠入味。是晚好大風,不過都好好feel,雖然遠,但係沙田有車,15分鐘就到,不過好疏囉。要留意係尾班車,冇車之後,就要行番出去地鐵站架!
睇番相機D相,先發現有一個BBQ未寫出嚟。
我地一行8個人,叫左一個10人餐 + 隻乳豬
燒完之後,有個姐姐嚟切,呢隻豬真係。。。超好味!!!
皮又脆又夠入味。
要留意係尾班車,冇車之後,就要行番出去地鐵站架!
2010-11-20
  • 乳豬
  • 海鮮
2011-03-07 906 瀏覽
屈指一算,已很久沒試過BBQ這種活動體驗,正因這種久被遺忘的集體回憶,當公司有同事舉辦相關活動時,心中也不禁然有點心動,只是時移世易,踏入職場之後,也是甚少運動。而今次的目的地,亦不是甚麼郊野公園,而是位於沙田白石高爾夫球俱樂部裡的燒烤場,雖然有點違背原意,總算聊勝於無。地方看似隔涉,其實在沙田大會堂或馬鞍山新港城,也有免費的穿梭巴士,約十餘廿分鐘便可到達。埗進見到的,是一個頗大的會所大堂,而隔離的就是高爾夫球練習場,由於是公司全包的關係,也一嚐玩玩高爾夫球的機會,在教練指導之下,看似簡單的揮捍動作,原來這運動也是易學難精。玩了一頓之後,不知不覺已到了傍晚時份,大家也打道去了隔離的燒烤場,稍作安頓後也便預備一切。還記得以前「透爐」是一件頗為困難度之事,今天已經由專人負責,只見阿姐三兩下功夫,已燃起一個炭火堆,在省卻一番功夫之餘,倒有點懷念那種「辛水辛汗」的玩味感覺.......期間也不閒著,除了烘走燒烤叉表面的化學物之外,也實在太肚餓了,見附近有小食部之下,立即買了兩個餐蛋麵,雖然麵質稍淋,也沒好大挑剔。自來「巴別橋」也是「燒」大於「吃」,往往燒了一大堆東西,吃剩的倒是不少,浪費自是免
地方看似隔涉,其實在沙田大會堂馬鞍山新港城,也有免費的穿梭巴士,約十餘廿分鐘便可到達。埗進見到的,是一個頗大的會所大堂,而隔離的就是高爾夫球練習場,由於是公司全包的關係,也一嚐玩玩高爾夫球的機會,在教練指導之下,看似簡單的揮捍動作,原來這運動也是易學難精。
入夜後的燒烤場,不過不失的餐蛋麵
阿姐好快手,三兩下功夫已透好一個火
大路東西,大致不俗
上面粟米,下面是烤蕃薯
自來「巴別橋」也是「燒」大於「吃」,往往燒了一大堆東西,吃剩的倒是不少,浪費自是免不了,但這種D.I.Y.的體驗,亦有其趣味的地方。至於這裡的食物,大路的雞翼豬扒腸仔金沙骨雞腎各式丸子等,也是一應俱全,以生料來說,也是醃得入味。當然如果你是吃素的話,也有煨蕃薯牛油粟米選擇。
大蝦和牛油帶子
如果只得這些的話,這燒烤場也未免過於「平凡」了。總要來點新意來吸引人客,海產方面有燒大蝦牛油帶子,雖然是冷藏凍蝦,經過醃製後也是有點「鮮味」;另外烤帶子經過長時間的烘焗下,牛油迫出「啪啪聲」出來,迫出來的味道,更添香口。
好大隻豬呀,不算太「乳」
掛住食,唔記得睇火,結果烤焦了不少
原塊大件的安格斯牛肉,放在烤網之上,是名乎其實的「炭燒牛扒」,可惜一時手慢,也來不及影下相片。但全晚的高潮,始終離不開原隻的生烤乳豬,每爐也訂了一隻,透好火後不久,就給端上來架在火爐之上,雖然比想像中大了一點,始終仍屬「乳種」。約兩個小時的燒烤時間,始終是新手,期間大家也忘了翻轉,結果某些表皮部位也是烤焦了。
師傅手起刀落,乳豬大件夾脆口
最後由師傅埋尾,在尾部烤多兩轉之後,立即擱到桌面,手起刀落斬成多塊。雖然肥了一些,趁熱吃之下,其皮脆和肉嫩的程度確是一流的,論風味的話更是一時無倆............
港式甜筒一個
最後同事捧來一杯杯的甜筒作為埋尾,雖然只是本地品牌,勝在尋回讀書時的回憶......這燒烤場的食物、服務和規格也大致令人滿意,論價錢倒是不詳,相信地方的級數和加上高爾夫球的玩樂費等,開銷上也是不少。
2011-03-05
上面粟米,下面是烤蕃薯
大蝦和牛油帶子
好大隻豬呀,不算太「乳」
掛住食,唔記得睇火,結果烤焦了不少
師傅手起刀落,乳豬大件夾脆口
港式甜筒一個
2010-12-15 630 瀏覽
同一班朋友去燒嘢食, 乜都唔洗帶, 又有人幫你開爐, 真係唔錯!坐喺海邊嘅爐, 天氣又涼爽, 好舒服!嘢食價錢唔算好貴, 係覺得包棉花糖要$25就貴咗啲!見到人哋燒鴨, 好似幾好味, 仲有專人幫你切埋, 幾好!除咗腸、丸、雞亦外我哋order咗:蔬菜 - 有鹽同蒜蓉跟埋, 好窩心! 咖哩尤魚 - 味道怪怪地 豬頸肉 - 呢個好好味埋單每人$72, 不過有人話唔夠飽, 可能因為我哋唔係買咗好多肉。
坐喺海邊嘅爐, 天氣又涼爽, 好舒服!
嘢食價錢唔算好貴, 係覺得包棉花糖要$25就貴咗啲!
見到人哋燒鴨, 好似幾好味, 仲有專人幫你切埋, 幾好!
除咗腸、丸、雞亦外我哋order咗:
蔬菜 - 有鹽同蒜蓉跟埋, 好窩心!

咖哩尤魚 - 味道怪怪地

豬頸肉 - 呢個好好味

2010-11-28
2010-10-28 519 瀏覽
我同十幾個同學仔一齊係呢度燒烤, 貪呢度近因為早幾日打完風, 今日一滴雨都無, 仲好天情, 真係多得<<李氏力場>>既工勞, 連颱風都要聽命於佢 聽講個度出名食乳豬, 見到其他人燒緊, 攪到自己都好想食, 終於忍唔住叫咗隻豬, 全人手自己燒….. 都幾得意….又唔會太難燒, 好彩最後有職員幫我地砍豬, 唔洗自己攪咁麻煩, 乳豬層皮燒到紅紅地, 食入口好脆, 好多汁佢最近新出咗幾款食物, 我們叫咗個螺同聖子, 聖子 唔洗自己醃, 好香牛油味同香草味,八十幾蚊就可以同班friend 玩足成日, 都幾抵我最怕係去bbq要自己帶食物, 自己起爐, 攪到成身汗, 係lei度bbq可以玩好耐,食完可以走人, 正~~~ 臨走既時候見到有得撈金魚同玩彈彈床同一班小朋友一起爭金魚, 玩得好開心即使一條金魚都撈唔到, 都有安慰獎, 真係好 keke~~現在香港既小朋友真係聰明咗好多, 好smart 我好想玩彈彈床….可惜…我長得太高了, 有身高限制所以玩唔到 哈哈~~~~
我同十幾個同學仔一齊係呢度燒烤, 貪呢度近

聽講個度出名食乳豬, 見到其他人燒緊, 攪到自己都好想食,

佢最近新出咗幾款食物, 我們叫咗個螺同聖子,
聖子 唔洗自己醃, 好香牛油味同香草味,

八十幾蚊就可以同班friend 玩足成日, 都幾抵

臨走既時候見到有得撈金魚同玩彈彈床
同一班小朋友一起爭金魚, 玩得好開心
即使一條金魚都撈唔到, 都有安慰獎, 真係好 keke~~
現在香港既小朋友真係聰明咗好多, 好smart

2010-10-28 405 瀏覽
食物選擇多, 有菘葉蟹腳 有機菇 螺 帶子 聖子 連羊架都有得賣, 起碼唔洗次次bbq都係燒雞翼, 燒丸咁鬼悶~~~開頭唔識燒螺, 燒得太耐, 干曬水, 燒到d肉硬曬 = =” 好彩有個職員經過, 敎我地點燒, 原來好簡單, d螺本身已經熟咗, 燒熱就可以食得帶子無雪味, 好香, 滑 雞腎最好食!!!!!!好鐘意食雞腎!!! 好入味, 爽口, 加咗少少彊汁但又唔辣 佢地依加做緊個promotion賣滿千三蚊, 有SAW 電影戲票送, 雖然諗黎諗去都唔明, 燒烤同睇電影 兩者有無咩關係, 但作為一個消費者free gift多多都要!!!!!!!
起碼唔洗次次bbq都係燒雞翼, 燒丸咁鬼悶~~~

好彩有個職員經過, 敎我地點燒,
原來好簡單, d螺本身已經熟咗, 燒熱就可以食得
帶子無雪味, 好香, 滑

2K
2010-10-21 26 瀏覽
差到無朋友,全港第一 ﹗隨左環境同衞生可取外,其他完全唔可以接受,服務、食物質數、味道、價錢超劣 ﹗睇返之前讚既食評,絕對有造馬之厭,九成都係非會員,一係就得幾編食評,做梅都咪做得咁揚啦 ﹗面對無敵海景,但夜晚咩都睇唔到,間中有啲微微海風,幾好啦,幾舒服。燒烤爐範圍算乾淨,值得一讚既係,去左咁多個燒烤場既洗手間,依度真係最乾淨、最乾爽、無嗅味,又寬倘﹗非常自助燒烤,行入燒烤場,無人理,算 ~ 自己搵爐先,叫開爐先開爐、叫餐具先有餐具、叫左約五百蚊凍飲汽水啤酒叫冰桶先有冰桶,唉 ….. 咩服務 ~食物質數?﹗係負分,無質數可言 ﹗肉類食材完全部都一份份用微波爐膠袋密封,每份兩件、四件或半磅不等,視乎什麼食材。有客人 order 先係冰櫃攞出黎用微波爐解凍,邊度會好食。肉類唔新鮮,一啲都無鮮肉味,都唔知醃左幾耐,之後再放係冰櫃幾耐,口感同質感完全破壞,霉肉。食落味道只有調味料同味精,味精為主要調味,一路燒一路食一路狂飲野先頂得住,太頸渴。雞扒、雞中翼、雞腎、羊架、豬扒,都係食到咀妙妙。海鮮直頭係地獄級,完全唔知點形容,唔可以同新鮮兩個字扯上任何關係,慘不忍睹,好可怕。香草三文魚扒,霉肉、死

海鮮直頭係地獄級,完全唔知點形容,唔可以同新鮮兩個字扯上任何關係,慘不忍睹,好可怕。香草三文魚扒,霉肉、死魚味,用大量醃料企圖蒙騙食客,離譜。秋刀魚,魚肚發黑,魚肉爛且散、霉肉、無彈性、腥味濃。海蝦,蝦頭發黑、死蝦味、蝦肉無彈性。

最入得口既係什丸、雞肉腸、青椒、脆肉瓜、蕃薯、粟米,好味 ~ 唉 ~

好彩,我地早有準備,自己係外面買左啲靚雞中翼、靚安格斯牛扒、靚肥美鱔柳,如果唔係就齋食依度什丸、腸仔,或者食風啦 ~

面對高爾夫練習場
燒烤場士多
海景
2010-10-11
面對高爾夫練習場
燒烤場士多
海景
2010-10-18 14 瀏覽
朋友介紹來 BBQ. 聽個名已好吸引, 轉個新地方玩下先. 果然, 環境好優美, 一覽無遺的海景, 秋風又起了, 好涼快. 地方又乾淨. 放下東西, ORDER食物期間, 帶班小哇鬼去草地吹BUBBLES. 放紙鳶. 好開心, 玩了一會, 回去開餐了. 平時BBQ, 無太多機會燒海鮮, 今次, 不用辛苦自己買都有得燒了. 有蝦, 螺, 帶子 : 好鮮味 最好食羊架, 大塊牛扒. 牛扒有牛味, 羊扒有羊味. 好味. 仲有雞腎, 雞翼都好味. 食完一輪, 又同小朋友去玩彈床, 撈金魚. 踏單車. 還可以帶心愛的小狗來一起玩的. 下次同班大細路的朋友, 又來食過, 玩過先得.
朋友介紹來 BBQ. 聽個名已好吸引, 轉個新地方玩下先.

仲有雞腎, 雞翼都好味.

下次同班大細路的朋友, 又來食過, 玩過先得.
2010-10-17
  • 羊架
  • 大牛扒
2010-10-03 30 瀏覽
今日同d同事去bbq,一去到,要我地先排隊開爐,我地排左30分鐘到我地,先話唔係呢條隊,佢地本身冇寫明,好多人都排錯哂,之後叫我去隔離又由頭排過,又30分鍾到我,又話要先開爐呢條係俾錢,又叫我再去排隔,開完爐又排多一次隊俾錢,足足個幾鍾先攪完,已經好火,叫我去個一個爐原來又有人用緊,又要攪一大輪!唉,已經唔想燒!!!野食又唔好食,又唔低,個海鮮套餐只有十隻蝦同扇貝就叫做海鮮套餐!野食仲要有壞的,唔想換,要鬧佢先死死地換俾我地!一定唔會再去!!!
!野食仲要有壞的,唔想換,要鬧佢先死死地換俾我地

一定唔會再去!!!
2010-10-02
$180 (其他)
2010-08-18 25 瀏覽
早兩日,同老公忽然興起,想去燒野食,於是就揸車去左白石燒野食。上年朋友聚會時,已黎過一次,印象唔錯,好乾淨。今次感覺依然。因為得兩個人,叫唔到套餐,所以散叫食物。見個meun多左好多野食,好吸引。同老公兩個專叫新野同特別既食物,肉眼扒、羊架、三文魚等等,等左10~15分鐘左右,食物就到,好快手。咁多樣野食,特別愛雞上脾,好好好香,而且上脾特別滑,仲無骨TIM!!^ ^老公同我都好中意。另外,其他食物都好正,好似肉眼扒咁,好多肉汁。老公仲特登燒到得5成熟,話咁先食得出肉既味道,茹毛飲血既野人=]整體上,我都好滿意。環境乾淨,個VIEW又靚,一邊燒,一邊睇日落,好浪漫。最最最重要係唔洗做,呢樣 先係無飯煮婦既最大心聲。比十個珍。食物方面,選擇好多,而且價錢合理。味道唔錯醃得好入味。強力推薦雞上脾~~真係好好好食。廿個珍~~
上年朋友聚會時,已黎過一次,印象唔錯,好乾淨。
今次感覺依然。

因為得兩個人,叫唔到套餐,所以散叫食物。
見個meun多左好多野食,好吸引。
同老公兩個專叫新野同特別既食物,肉眼扒、羊架、三文魚等等,
等左10~15分鐘左右,食物就到,好快手。

老公同我都好中意。
另外,其他食物都好正,好似肉眼扒咁,好多肉汁。
最最最重要係唔洗做,呢樣 先係無飯煮婦既最大心聲。

比十個珍。

食物方面,選擇好多,而且價錢合理。
味道唔錯醃得好入味。
強力推薦雞上脾~~真係好好好食。廿個珍~~

• 香草芝麻雞上脾
2010-06-17 27 瀏覽
朋友介紹就去試下點知正到冇人有未試過咁enjoy個度地方又大又幾乾淨 岩哂bbq最緊要對正個靚好 唔太熱食物我試過有2樣必推既!!第一樣係羊架!! 堅多汁半又入味 我對羊架唔係勁like都覺得好好食xd第二樣係燒豬! ok大隻 好抵食 原來唔洗燒好耐架 一陣就ok 個皮已經好脆!我老公有係個度打golf 踩單車 佢話好好玩架我對白石呢度既感覺都幾好 都會再去
朋友介紹就去試下
點知正到冇人有
未試過咁enjoy
個度地方又大又幾乾淨 岩哂bbq
最緊要對正個靚好 唔太熱

食物我試過有2樣必推既!!

第一樣係羊架!!
堅多汁半又入味 我對羊架唔係勁like都覺得好好食xd

第二樣係燒豬!