2018-08-14 1470 瀏覽
I used to go to the one at cwb. I just found out last week they moved to this place so I was very excited. Unfortunately the staffs weren’t polite and seems doesn’t want to work at all. Also the place is dripping with water (from air conditioners), like raining inside. I missed the old Inside Out.
2018-08-11
2017-10-08 1224 瀏覽
Happy Friday 收工梗係同同事食好西 飲下野 講下是非一黎梗係即刻喊枝啤酒先 好多唔同啤酒選擇 呢枝honey dew麥味唔重 幾岩女仔飲餐廳環境好舒服 仲有花生任食食物都非常不錯 pizza熱辣辣 加埋磨菇同cheese 送啤酒一流雞翼同芝士通心粉都很不錯架~絕對會再黎

餐廳環境好舒服 仲有花生任食

雞翼同芝士通心粉都很不錯架~絕對會再黎
2017-06-30
2016-04-05 2058 瀏覽
好熱鬧的一間餐廳,嚟到星期五一定要放鬆,relax 下,同朋友飲下野,吹下水。位置都算多,不如都要等一等才不入坐,最好不限時分室內 室外  室內已高枱為主 野飲都大杯,抵飲較一般酒吧平芝士通粉,有濃濃芝士味,真令人食到停吾到口。Pizza 料好足,份量夠大,還貼心切一小塊,可以一口食到薯條雖然較普通  但是好在夠熱 配有芝士醬 (因本人太鐘意芝士有芝士的都係好食 呢到仲可以有花生仼食,同任掉,真係好正。

好熱鬧的一間餐廳,

位置都算多,不如都要等一等才不入坐,最好不限時

分室內 室外  室內已高枱為主

野飲都大杯,抵飲較一般酒吧平

芝士通粉,有濃濃芝士味,真令人食到停吾到口。

Pizza 料好足,份量夠大,還貼心切一小塊,可以一口食到

呢到仲可以有花生仼食,同任掉,真係好正。
2013-10-29 2526 瀏覽
cheezy fries $75 half ribs $148 pizza $125 apple cider $57 woodchuck pear $57 (好食指數:7.5/10) 2013-06-19 呢間餐廳其實都算係bar,好適合睇波吹水。ribs都算幾腍,醬汁好好味。pizza有菠蘿、火腿、三色椒,切到好細份,方便share。Apple cider係類似jolly sandy咁,少少酒味,就算唔飲得既朋友都可以飲多幾支。
cheezy fries $75
half ribs $148
pizza $125
apple cider $57
woodchuck pear $57
(好食指數:7.5/10)
2013-06-19
呢間餐廳其實都算係bar,好適合睇波吹水。

ribs都算幾腍,醬汁好好味。

2013-09-25 1789 瀏覽
Saturday下晝,同朋友敗家完之後,決定去Inn Side Out繼續Girls Talk. 隨著呢度就黎拆,相信好多人都會黎。冇錯,我地得左差不多半個鐘先有位 不過唔緊要,因為仲有一個目的,就係要緬懷過去,曾經,我同好多朋友仔係呢度渡過好多快樂晚上。呢度野食一向都有水準,每次都會嗌Hot Wings同Fungi Pizza。雞翼數量唔少,餐牌寫有一磅,味道唔太辣,唔乾。Fungi Pizza,好多好多什菌係面,什菌應該係炒香過先焗,好香蒜味。什菌亦沒出水而令到個pizza淋哂,非常好。今次仲試左新啤酒,Kirin Frozen Beer。啤酒上面白色厚厚o既泡沫口感好似思樂冰,仲話可以keep住啤酒凍足30分鐘。確實,飲到杯酒尾聲都係凍既
雞翼數量唔少,餐牌寫有一磅,味道唔太辣,唔乾。

2013-08-23 1067 瀏覽
友人說了好多次要黎呢間店happy hour, 終於就到時間一行5人出發估唔到呢到咁多人喎, 一放工就話黎都有長長既人龍開頭佢俾左張高枱我地, 但5個人既話太細啦, 而且我地又要叫野食女職員好好人咁幫我地轉左張枱但係等緊另一位朋友黎既時間, 我對座既友人突然大叫, 然後指住張枱: 曱甴呀!嘩! 真係好大隻, d腳仲要好長, 佢走左落枱底我即刻勁拍張枱, 因為好驚佢會走過黎我呢面。見佢落左地之後行左去後面d枱, 消失蹤影先至無咁驚, 眼不見為淨喇真係。我地係happy hour時叫野飲, 啤酒都係約 $40到真係幾抵飲得酒, 當然唔少得花生啦,!呢到既特色除左係花生任食之餘, d殼仲可以隨手掉落地添我地叫左墨西哥脆片, 煙肉芝士忌廉通粉, Hawaii Pizza 同埋辣味雞翼墨西哥脆片: 配有牛油果醬同cream cheese薄薄既脆片, 再加上厚厚既焗芝士係面, 再點一點醬, 真係一絕焗煙肉芝士忌廉通粉: 真係好好味, 通粉面上灑上大量既煙肉碎, 鹹鹹地之餘忌廉味好香又夠creamy, 令人好想食完一啖又一啖Hawaii Pizza就有d乾, 味道fair, 無咩特別而辣味雞翼就配有
估唔到呢到咁多人喎, 一放工就話黎都有長長既人龍
女職員好好人咁幫我地轉左張枱

而辣味雞翼就配有茜芹同sour cream, 雞翼個辛辣汁幾好味, 惹味得黎又唔會過辣

同友人非常享受呢到既食物同relax既感覺, 不過衛生就真係要改善一下喇唔係d “不速之客” 都真係會嚇走真正既食客
2013-07-31
2013-08-05 742 瀏覽
Saturday afternoon 同友人黎左呢度食brunch, 坐outdoor area, 如果唔係落雨, 都幾寫意.我地叫左 linguine carbonara, forest mushrooms & mozzarella pizza, iced coffee 同埋 raspberry cheesecake.Linguine Carbonara: 好濃郁cream 味, 但係旦味唔夠勁, 當一個pasta 黎食, 係幾OK! 推介Forest Mushrooms & Mozzarella Pizza: 好咸, D菇冇乜菇味同埋太咸 & 蕃茄醬唔夠味, 食唔晒, 差Raspberry Cheesecake: 接受到, 但唔係好食, 個cake 太酸, 同埋raspberry 汁唔夠多, 但個texture 係好fluffy 同埋濕濕地唔係太乾, 如果D cheese 味香濃多少少同埋減D酸味就會幾好食.Iced Coffee: 希望佢地改進下, 冇乜味.....

, D菇冇乜菇味同埋太咸 & 蕃茄醬唔夠味, 食唔晒, 差

題外話/補充資料: Some of the waitresses were daydreaming...
2013-08-03
  • Linguine Carbonara
2013-08-01 529 瀏覽
難得day off梗係同朋友出去飲返杯野架啦行完forever21 朋友就介紹左去inn side out聽佢講d花生可以亂咁掉係地下!不過行到利園個邊見咁靜 係度諗:點會有酒吧呀!去到發現都要排隊 之後都愈黎愈多人 好熱鬧~~inn side out有得坐外面同入面本來我地都係想坐外面 感覺上有氣氛好多咁但實在太熱啦! 我地都係選擇入面因為有冷氣嘆~~~~一坐低waiter就即刻放左盤花生係枱面同埋留意到成地都係花生殼~~~我地點左hot wings同bbq chicken with fries仲有2杯cocktail, snowball同tequila sunrise野飲等左5分鐘都無就到左!隔離好大盤花生送酒!正呀~~snowball ($66)永遠係我至愛 因為本人唔係幾中意飲啤酒之類~~tequila sunrise ($66)  d野食好快就黎齊!抵讚既hot wings ($108)我覺得呢個就無朋友講得咁特別!好大碟, 雖然係ok但味道比較普通!bbq chicken with fries ($108)呢個真係值得推介!d肉好淋同好入味 面個d汁有少少似燒烤味!隔離都配
難得day off梗係同朋友出去飲返杯野架啦
聽佢講d花生可以亂咁掉係地下!
不過行到利園個邊見咁靜 係度諗:點會有酒吧呀!

去到發現都要排隊 之後都愈黎愈多人 好熱鬧~~
inn side out有得坐外面同入面
本來我地都係想坐外面 感覺上有氣氛好多咁
但實在太熱啦! 我地都係選擇入面因為有冷氣嘆~~~~

一坐低waiter就即刻放左盤花生係枱面
同埋留意到成地都係花生殼~~~

野飲等左5分鐘都無就到左!
隔離好大盤花生送酒!正呀~~
snowball ($66)
永遠係我至愛 因為本人唔係幾中意飲啤酒之類~~
snowball
tequila sunrise ($66)
tequila sunrise

d野食好快就黎齊!抵讚既

hot wings ($108)
我覺得呢個就無朋友講得咁特別!
好大碟, 雖然係ok但味道比較普通!
bbq chicken with fries ($108)
呢個真係值得推介!
d肉好淋同好入味 面個d汁有少少似燒烤味!
隔離都配左d汁 同個雞既味道好match~~~~~
bbq chicken
食物方面整體上都滿意
不過waiter d態度真係要改善下
因為叫極都唔應人!呢樣真係差左d!
2013-07-31
snowball
bbq chicken
2013-07-03 372 瀏覽
仲係舊舊公司既時候,樓下就係呢間.隨住新寧大廈拆樓,相信好快消失有一次係好hungry,所以落樓下整個fish and chips做下午茶發現份量不少,鱈魚味道清淡,幸好無雪味,啖啖肉但係又無咩味,脆漿也調味單調,只有輕輕咸味.不過魚肉都叫做嫩滑,加了分唯有下茄汁去幫助吧!而鋪底既薯條也沒有調味,好在薯味十足,也是很多薯肉的那種其實FISH AND CHIPS要做得好係好有難度,始終鱈魚無味.

2012-07-18
15 分鐘 (外賣自取)
2013-06-30 295 瀏覽
不知在那裡看到有關inn side out的驚人消息, 故相約小紅姐來happy hour. Happy friday非常旺場, 筆者六時四十五分到達但已經fullhouse, 旁邊排著長長的人龍. 幸好很快便有二人枱, 雖然是室內, 但在炎炎夏日也算不錯. 坐下即點選了floris strawberry beer (HK$47), 小紅姐則要sex on the beach (HK$70). 筆者近日最愛strawberry beer, 即使此beer沒有做happyhour優惠, 但也想試其水準. 啤酒夠凍冰, 初部合格. 至於味道, 最初帶有一點藥水味, 但喝多數口也尚算順口, 但若與另一品牌fruli相比, 則完全被比下去, 只因其果味較為人造, 還是fruli好! 友人也很滿意其cocktail 味道, size 看來也不小, 算不錯. 無限花生供應, 加上可亂丟花生殼, 這樣的地方已買少見少了, 真的有點不捨.

2013-06-28
$64.5 (其他)
2013-04-14 222 瀏覽
第一次寫食評就選一間自己仲意食既餐廳先^^其實平時都好仲意黎INN SIDE OUT 食晚餐同傾計不過平時就食開晚餐 夜晚呢度真係好FULL今次係我第一次晏就就黎原因係想食個間餐廳太多人黎得呢度我地都會叫啤酒飲 特別係呢款佢好易入口 連平時唔仲意飲啤酒既朋友都會飲一至兩支次次都一定會食 唔知點解覺得晏就仲好食~~~^^ 好脆呢款唔記得叫咩名 不過D 芝士好好味呢度既PIZZA 係薄PIZZA 黎的 好脆而且裡面既料好足 而且好大份 我地通常要4-5個人先食得哂

第一次寫食評就選一間自己仲意食既餐廳先^^

2013-04-13
  • Apple cider
  • pizza
2013-02-02 553 瀏覽
星期五晚由朋友帶路到銅鑼灣一間位於兩旁仿如高聳天際的寫字樓之間的中間的一家Restaurant & Bar很多人排隊,閒聊稍等間便於內里的non-smoking area的圓桌高椅坐下侍應生都是說英語的外國人很親切的坐下後,侍應生隨即在旁邊的大麻包袋用器皿一撈(如撈金魚的撈)把滿滿的花生放在小圓桌桌面上很驚訝朋友一氣呵成的動作。朋友把花生殼一啪,將花生送入口中,再把花生殼拋在地上。一看地面,無論是在室內,還是室外,滿是花生殼啊,看來是這餐廳的文化呢很隨性有趣隨即便融入當中,樂在其中,也把花生殼拋在地上,好不開心和朋友點了兩個餐點和啤酒即大聊近況 輕鬆自在不久,食物到了。大份量。足料!Nachos先上上面有很多芝士芝士愛好者如我吃得津津有味脆脆的小食確和啤酒是天作之合再抬頭一看電視在播放球賽完全是對的氣氛、食物和人。Ribs也到了原本以為大片的肉加上烤法會令RIBS很鞋一吃味道也太好了吧!煮的時間和方法恰到好處加上稍甜的醬汁肉質鮮嫩油脂充分真是享受感嘆一句:果然在骨頭之間的肉是最好吃的肉!這餐廳是最適合和三五知己暢所欲言 大聊特聊的好去處
星期五晚
很多人排隊,
侍應生都是說英語的外國人
很親切的

把滿滿的花生放在小圓桌桌面上
很驚訝朋友一氣呵成的動作。
朋友把花生殼一啪,
將花生送入口中,
再把花生殼拋在地上。

一看地面,
無論是在室內,還是室外,滿是花生殼
啊,看來是這餐廳的文化呢
很隨性有趣
隨即便融入當中,樂在其中,也把花生殼拋在地上,好不開心

和朋友點了兩個餐點和啤酒
即大聊近況 輕鬆自在

不久,食物到了。
大份量。足料!

Nachos先上
上面有很多芝士
芝士愛好者如我吃得津津有味
脆脆的小食確和啤酒是天作之合
再抬頭一看電視在播放球賽
完全是對的氣氛、食物和人。

Ribs也到了
原本以為大片的肉加上烤法會令RIBS很鞋
一吃
味道也太好了吧!
煮的時間和方法恰到好處
加上稍甜的醬汁
肉質鮮嫩
油脂充分
真是享受
感嘆一句:果然在骨頭之間的肉是最好吃的肉!

這餐廳
是最適合和三五知己暢所欲言 大聊特聊的好去處
  • Ribs
  • Nachos
2012-12-23 40 瀏覽
十一月下旬‧陰天其實已少喝酒,不過有時都會因不同的理由喝一杯,是日來這裡,就是因為想吃花生。有飯局在附近,早了點來,就在這裡坐下。要了杯青島,夠凍,夠味,夠爽,不錯。最正還是那一大盤花生,鹹乾好吃,不易樂乎。歡樂時光價才四十上下,今時今日算是不貴的了。
十一月下旬‧陰天

歡樂時光價才四十上下,今時今日算是不貴的了。
花生,是好吃的
其他
用餐優惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
花生,是好吃的
2012-12-04 76 瀏覽
已經不是第一次到 Inn Side Out 的了在銅鑼灣這個旺區,想找一間西式酒吧餐廳,這裡算是很好的選擇是夜再次二人行七時多這裡已經有一點點人龍,幸好等的不用太久已經入座(分吸煙及不吸煙區的,各位記得入座前先講清楚)先點了兩杯酒,一份沙律,一份雞翼然後享受無限供應的花生很快侍應就送來了兩杯 Brooklyn Pilsner一個Shrimp & Pomelo Salad及一客Hot Wings 1lb沙律份量不錯,內裡的蝦也新鮮,伴著蔬菜頗為吸引雞翼比較有西方特式,所以沒想像中的嫩滑酒還是冰凍的比較好喝,在吃喝間酒已經喝光了所以再點了一杯 Chimay White Cap兩杯都容易入口,可能是因為實在太舒服了吧一邊和友人談天說地,一邊慢慢進食,縱使場地比較嘈吵,說話聲量要比較大,但這仍是一個美好休閒之地.如果下次仍然想在銅鑼灣找個好地方談天說地,我仍然會再來.
已經不是第一次到 Inn Side Out 的了
在銅鑼灣這個旺區,想找一間西式酒吧餐廳,這裡算是很好的選擇

是夜再次二人行
七時多這裡已經有一點點人龍,幸好等的不用太久已經入座
(分吸煙及不吸煙區的,各位記得入座前先講清楚)

先點了兩杯酒,一份沙律,一份雞翼
然後享受無限供應的花生
很快侍應就送來了兩杯 Brooklyn Pilsner
一個Shrimp & Pomelo Salad
及一客Hot Wings 1lb

沙律份量不錯,內裡的蝦也新鮮,伴著蔬菜頗為吸引
雞翼比較有西方特式,所以沒想像中的嫩滑

酒還是冰凍的比較好喝,在吃喝間酒已經喝光了
所以再點了一杯 Chimay White Cap
兩杯都容易入口,可能是因為實在太舒服了吧

如果下次仍然想在銅鑼灣找個好地方談天說地,我仍然會再來.
2012-10-22
2012-11-20 39 瀏覽
難得的星期五,當然要happy一下.今日相約同事們去左inn side out,食下野,傾下計.果然係星期五,即使六點半到達都要等位a...黎到呢度,當然要飲hoegaarden喇. 依然係好易入口,仲要好大杯,好抵飲.另外仲order左nothing同sex on the beach, 不過略厭酒味唔夠.仲有試佢既野食,hot wings,好好味,特別係個sauce,伴碟有青瓜感覺無咁熱氣,個擺盤好靚.跟住食左個 Quesadilla with chicken, 呢個要熱辣辣咁食, 因為熱既時候佢個皮軟淋淋咁, 加埋d餡, 好豐富.我自己比教鐘意加sour cream去食.不過d 餡料只係偏重係中間, 如果食邊邊果兩塊就皮多過餡...鐘意食炸野既人點會唔食fish and chips,佢個薯條非常粗,本人比較喜歡粗的薯條,但個魚就麻麻地,因為個炸粉太厚,唔係太食到肉.最後平均一下,叫返個salad.我覺得唔錯,因為佢個sauce好好味上面既蝦都十分好味...幾個人係呢d氣氛下飲下酒傾下計,實在係能夠將返工既怨氣散走...