2014-04-12 10983 瀏覽
好耐以前黎過一次,好飽好滿足咁走。搵返D相出黎分享下。烘瑞士芝士配新薯, 酸洋蔥及酸青瓜: 香濃芝士味,加埋配菜酸酸地好fresh,好好食。寬條麵冇乜特別,只係上面白色既芝士好好食。炸豬扒釀芝士,一切開D芝士流哂出黎。豬扒中間夾左塊火腿,賣相同流心都出色,但味道只屬一般。反而由一條條薯仔整成既薯餅,好好食!甜品還可以啦。今次再戰swiss chalet,推門而入,懷舊歐式裝修映入眼簾,感覺去左19世紀農村,好有風味。由於唔太肚餓,淨係叫左沙律同芝士火鍋。侍應拎住個麵包籃,每款都比左一塊我,唔錯,皮硬硬地,中間好軟熟,加上牛油好香。沙律賣相普通,似普通cheese&ham,但芝士味道濃,口質較實,重有配酸瓜沙律菜同新薯,唔錯。傳統芝士火鍋配雞肉:芝士火鍋唔錯,而且有少少酒,味道更香濃。雞肉煎得好香,唔點芝士已經好好食。麵包粒麻麻地,有D似平時放耐左既麵包,稔左同變韌咁。今次再黎,食物都算唔錯,水準仍然keep到,但好似冇左第一次食既新鮮感。可能第一次印象深刻,令到今次期望太高。
好耐以前黎過一次,好飽好滿足咁走。搵返D相出黎分享下。
寬條麵冇乜特別,只係上面白色既芝士好好食。
甜品還可以啦。

由於唔太肚餓,淨係叫左沙律同芝士火鍋侍應拎住個麵包籃,每款都比左一塊我,唔錯,皮硬硬地,中間好軟熟,加上牛油好香。沙律賣相普通,似普通cheese&ham,但芝士味道濃,口質較實,重有配酸瓜沙律菜同新薯,唔錯。

2014-04-09