2014-01-14 4931 瀏覽
今日好同MR去食開年飯~!心中好想搵到個清靜的地方傾下心事~於是MM就搵左呢一間~!地點喺夬沙咀地庫,尚算易搵,入到去有少少担心電話收唔到~不過算LA~食飯靜靜地就好入到去感覺好日本D住家,空間感夠多~唔會覺得講野嘈住隔離枱,睇落去真正的日本人居多~我地緊係用返純正的廣東話點菜啦~!我地點左燒魚干, 魚生拼盤,吉列炸豬扒,野菜沙津,玉子卷, 仲有條燒魚(時令)燒魚干 – 用黎佐酒,脆卜卜好香好好味,感覺好似食緊有魚味的厚薯片咁~魚生拼盤 – 好精緻的擺法~望見已經好開心~每種款式有三片~好適合我地三個人用~份量唔算多~少少地就好~出品好新鮮,半點腥味都冇.肉質好富豐, 尤其係立魚,超爽~正到不得了~吉列炸豬扒 – 厚豬扒炸得啱啱好,外脆內軟,~上枱仲係好熱,配合好時興的新鮮椰菜絲同特製醬料,朋友好努力咁磨黑白芝麻,加埋真係冇得頂~!新鮮椰菜絲一D都唔欺場,唔會比D發黑的菜比客人,每條都感覺到佢的營養~而且仲可以任FILL,剩係食佢都飽~!! 正~野菜沙津 – 初頭以為只係得雜菜,但原來仲有少少魚干仔喺上面,加埋點點有芝麻味的和風醬汁,唔會有一般沙津醬的重口味之餘,令到客人有點開胃的感覺
於是MM就搵左呢一間~!
睇落去真正的日本人居多~我地緊係用返純正的廣東話點菜啦~!
玉子卷 – 每去到任何一個地方,我都會點呢個小吃~我覺得好味的玉子卷絕對係師夫誠意的製作~!呢到的玉子卷賣相唔錯,一卷一卷,而且好有蛋味~可能廚師唔係主打呢款小食LA., 感覺就有點普通~欠缺左種微熱,啱啱做起的感覺~
燒時令魚 – 好坦白真係食唔出係乜野魚~哈…但係燒得好香好好味~上枱仲係微熱,己可以入口,一D腥味都冇~好正~而且唔會燒得太干身, 脆脆的外皮包住中間的魚肉~
出品非常出色~絕對值得再去~!!

燒魚干
野菜沙津
燒時令魚
玉子卷
吉列炸豬扒
題外話/補充資料: 當日我仲買左枝細細地的清酒入去,可能我地唔係太誇張,所以友善的服務員都冇刻意話追收費用~ SO NICE~~~ 呢到的價錢同出品相當成正比,呢對我呢個米芝連胃的人黎講,好難會選擇喺呢到大吃大喝~! ^O^
2013-01-25