2013-10-20 154 瀏覽
以前喺深水埗見過未試過,琴晚路過旺角見到就上左去試一試。岩岩臨寫食評前真係好疑惑點解全部都係好評。係我要求太高了嗎?環境方面:佢地嘅裝修老實講唔錯,話晒都唔係開左太耐。但可惜張枱有點細,可能因為隻碟太大吧。價錢方面:同一般餐廳差唔多,一個set dinner咩都唔加冇甜品冇特式野飲計左加一都要$119/位,到貴者$190。呢個價錢呢個茶餐廳質素,真係冇下次。食品方面:前菜芝麻八爪魚沙律同芝士焗蠔都算係咁。個蘇皮忌廉湯真係冇咩特別真係好皮,個湯好粉。麵包條定餅我唔識分,總之老人家要小心牙齒。肉眼唔知點解可以唔老,但好似沙紙咁鞋@@伴菜嘅意大利飯同肉醬焗薯⋯唉!不知所謂!金茶王飲品選擇好多,但我都係試返熱奶茶。正!茶味好夠,不過我覺得有點澀⋯甜品因為坐低時見到隔離枱件藍莓芝士餅有幾細件,所以冇試了。服務方面:上菜流程可能真係唔可以同其他餐廳比吧,只可以當茶餐廳。趕趕趕住上晒啲野又唔知隻碟大,張枱細。女侍應同個男經理都仲有笑容,其他果啲好彩只係小小燶面又冇特別黑面。不過上菜人員真係有啲生手,就連佢地面對張枱都唔知點上菜先好,因為我個湯都未飲就有隻大碟到左。唔知以為佢地好趕時間,可能以為8-9
服務方面:上菜流程可能真係唔可以同其他餐廳比吧,只可以當茶餐廳。趕趕趕住上晒啲野又唔知隻碟大,張枱細。女侍應同個男經理都仲有笑容,其他果啲好彩只係小小燶面又冇特別黑面。不過上菜人員真係有啲生手,就連佢地面對張枱都唔知點上菜先好,因為我個湯都未飲就有隻大碟到左。唔知以為佢地好趕時間,可能以為8-9點仲好多客吧。
2013-10-19