餐廳: 奇華小廚
資訊:

2013-08-18 573 瀏覽
今日同好紙美去佢公司附近食午飯,佢就推介呢間小廚~放飯時間入去到好多人好熱鬧總算好快有位~餐牌上面款式唔少,有燒味同小炒,我一眼就睇中海南鷄飯,鬼叫我對海南鷄飯情有獨鐘~!!等左一陣阿姐就成SET咁拎上枱,我以為佢係成個托盤放底,誰知佢一件件咁拎上黎,搞到有少少手忙腳亂,張枱又唔大,個套餐又多配件~可能佢地唔夠托盤用,我理解…成個套餐有湯有飯有菜有鷄, 無論那部份的份量都好足夠~我個人要好努力先處理完佢成碗飯佢D飯唔係一般白米鷄油飯.,而係疑似有少少糙米感覺健康D~!!海南鷄太熟, 鷄肉部份一D都唔滑,幸好有鷄亦尖頂住~!!只係一食就知係冰鮮鷄~冇咩鷄味白菜仔凍冰冰,而且煮得太淋了,湯好啖,隱約見到D蘿蔔粒,但唔多~可能仲有翠肉瓜..同樣有點涼意,令人費解更奇妙既係呢個套餐唔包熱茶..最後要叫阿姐比杯水..問返紙美為何推介呢到.先發現這裡是這一區出品是’’最好的’’了 ^__^
總算好快有位~
白菜仔凍冰冰,而且煮得太淋了,
更奇妙既係呢個套餐唔包熱茶..最後要叫阿姐比杯水..
海南鷄

海南鷄飯餐