2012-10-23 402 瀏覽
其實食開韓國野既人都知韓國食物一向偏貴,尖沙咀韓國街間間最平都五六十蚊,見到韓點以全港最平既韓食做gimmick,就入去試下啦~我叫左個韓式冷面물냉면($33),湯係凍既仲有冰,d份量都比我想象中多,伴菜有半隻蛋,泡菜,紫菜同紅椰菜絲(但其實display張相有肉)不過33蚊對於韓國菜黎講都算平,要計較成本價既話就真係吾建議你食 d麵好幼好煙韌,仲有d冰都係用湯雪凍既,溶左都吾會變淡^^順帶一提店內提供既辣醬好好味,吾算太辣(吾係幾食得辣既我都可以空口食xd),甜甜地有好多芝麻,$3一包$35一支,撈飯應該幾好食haa之後外賣左個炒年糕떡복이($25),相比起d辣醬佢既味道就遜色左少少,不算太惹味亦都吾夠甜,辣度適中,同出面既差吾多,年糕偏軟,不過都有少少咬口如果我下次食應該會落番大量既辣醬,或者值情買d醬番屋企自己整heee炒年糕既醬好夠杰,不過好似只有幾條泡菜(食左兩三條咋未食到底)始終都係覺得韓國街果間掛住韓國國旗既店仔既最好食^^有魚片係入面既,都係30蚊到,食得辣既朋友可以去試下^^

d麵好幼好煙韌,仲有d冰都係用湯雪凍既,溶左都吾會變淡^^

• 堂內辣醬lol