餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

(非會員)
2011-11-20 286 瀏覽
跟男友在銅鑼灣逛街逛到差不多九時點~又係時候搵地方醫肚lu~看到金百利商場有一些樓上食肆~就膽粗粗咁是但揀一間..諗住唔係太餓~醫飽肚仔就算~金百利有好多選擇呀~最後我地揀左"築地日本料理"..因為見佢地九點之後有好多折扣~上到去等左一陣就有位喇~入到去嘅感覺都唔錯~環境唔算好嘈~都可以傾到計~睇下個餐牌都算幾多野食~但因為我同男友都唔算大食嘅人~又唔知個份量有幾大~所以都唔敢叫太多野食~一黎叫左幾款壽司黎食先~再黎叫左個吉列豬扒烏冬~讚佢地嘅手打烏冬真係好好味~~唔似出面個啲咁"淋patpat"~呢隻烏冬透透地仲好彈牙..仲有啲豬扒炸得唔油~d肉仲唔"chi牙"添~最後男友仲叫左個酒煮田螺~味道唔錯~幾夠酒味同辣味~第一次去食~感覺幾好~食物唔錯~環境都幾好~上菜速度同服務都ok~下次有機會~會再去試下佢地嘅其他食物~

上到去等左一陣就有位喇~入到去嘅感覺都唔錯~
環境唔算好嘈~都可以傾到計~
食具乾淨
所以都唔敢叫太多野食~

一黎叫左幾款壽司黎食先~
壽司質數同價錢正比~唔特別好~但都唔差~
再黎叫左個吉列豬扒烏冬~讚

最後男友仲叫左個酒煮田螺~
味道唔錯~幾夠酒味同辣味~
下次有機會~會再去試下佢地嘅其他食物~
食具乾淨
  • 吉列豬扒烏冬