2011-08-06 365 瀏覽
Father Birthday Dinner 係麗港軒度食,我地一行12人,其實大部份人都試過架2、3次喇,因為好味所以番試 這兒座落屋苑內,相信街外人唔多會知 le 度有間味美的潮菜!我都係由親戚引領先識黎咋 我地 Order 左呢度嘅招牌菜 :胡椒豬肚湯重胡椒味,豬肚亦好淋,冬天飲仲正,飲完暖粒粒的!炸蝦丸外皮金黄,內裡肉丸彈牙,點埋酸醬仲正!凍蟹色澤賣相先聲奪人,新鮮、肉質鮮甜,一流必食!滷水拼盤好味有水準,鵝片、豆腐等入味,大堆頭,我地一圍人先攪得掂。涷烏頭魚烏頭幾大條兼帶黃油,點豆醬食仲正!好在影快一步,如唔係魚頭魚尾都俾家人們食哂喇 煎蝦碌呢個算合格,略覺蝦身唔夠爽,亦帶腥,而味可以;APM 潮X 好食d。燒雞肉質好滑,雞味濃,另一必食呀!炸雙麵皇鬆脆麵餅出色,潮式食去落上糖、醋;甜甜酸酸而脆口,+分好味!炸芋頭春卷 & 上湯浸時蔬呢2味我已經無試了as 好飽好飽了,no comment 水瓜烙味道如煎旦角,印象普通。Upload 相有 Limitation,呢味唔 Up lar Last 上埋壽飽、綠荳爽 & 自備 Birthday Cake壽飽是whole night

我地 Order 左呢度嘅招牌菜 :

胡椒豬肚湯
重胡椒味,豬肚亦好淋,冬天飲仲正,飲完暖粒粒的!

炸蝦丸
外皮金黄,內裡肉丸彈牙,點埋酸醬仲正!

凍蟹
色澤賣相先聲奪人,新鮮、肉質鮮甜,一流必食!

滷水拼盤
好味有水準,鵝片、豆腐等入味,大堆頭,我地一圍人先攪得掂。

涷烏頭魚

煎蝦碌

燒雞
肉質好滑,雞味濃,另一必食呀!

炸雙麵皇

炸芋頭春卷 & 上湯浸時蔬
呢2味我已經無試了as 好飽好飽了,no comment

水瓜烙

壽飽是whole night 差的一樣,反叮的,片厚而Un;綠荳爽 quite good,清甜、爽。

豐富的一晚,下次有機會再來!
2011-07-31
生日