2010-09-15 13 瀏覽
同朋友慶祝生日, 睇見有離誌介紹, 就o黎左北角呢間新餐廳。地點都ok, 因為地鐵站一出就係啦, 都幾近。一行十人, 仲要十個都大食, 咁就叫左勁多野先o黎一d小食, 食住等... 煙肉蠔卷; 正! 煙肉+蠔, 十分之夾 薯角: 個sauce酸酸地幾開胃, 再加埋內軟外脆的薯角, good呀前菜... 青口仔: 本人一向唔食青口, 不過朋友叫左就試下啦, 一試, 真係好good,好鮮 我都食左4-5隻鵝肝: 本人極愛鵝肝, 呢度同一般法國菜唔同, 鵝肝係拼菠蘿not蘋果, 不過原來拼菠蘿仲正, 好似fresh d~鵝肝脆脆的, 好味!主腳出場, main course... 和羊架: 唔會好騷, 正! 龍蝦全蛋麵: 俾朋友搶哂, 我只係食到麵, 朋友仔話龍蝦好good喎 m6牛: 呢樣係我最想試的main course, 勁好味, 又夠肉味, 唔駛任何sauce都好好食, good!!另加...四重芝士pizza: 略嫌唔夠多芝士, 如果改良下加多d芝士一定會好好味燒烤piiza: 一如expectation, 好食丫甜品... 梳乎里: 真係好大份食完真係好滿足呀! 埋單每人450蚊
地點都ok, 因為地鐵站一出就係啦, 都幾近。

一行十人, 仲要十個都大食, 咁就叫左勁多野

先o黎一d小食, 食住等...
煙肉蠔卷; 正! 煙肉+蠔, 十分之夾

前菜...

主腳出場, main course...
和羊架: 唔會好騷, 正!

另加...
燒烤piiza: 一如expectation, 好食丫

甜品...
梳乎里: 真係好大份

食完真係好滿足呀!
埋單每人450蚊, fine dining算係咁上下價錢啦, 都ok!!
燒烤pizza
薯角, 正!
煙肉蠔卷
賣飛佛: 鵝肝
和羊架
龍蝦全蛋麵
M6牛, Good!!
青口仔
燒烤pizza
薯角, 正!
煙肉蠔卷
賣飛佛: 鵝肝
和羊架
龍蝦全蛋麵
M6牛, Good!!
青口仔
  • m6牛