Jun 21 , 2009 (Sun)幾個星期無黎 , 另我改觀了許多 !以往一直覺得蠻底食 , 幾好味 , 服務又幾好 !不過經過今餐 , 令我完全改觀 , 太差勁 !本來今日有個父親節中菜套餐好底食,不過大家都話西餐廳食中菜怪怪地,所以都係食西餐吧!北海渡炭燒魷魚筒拼牛扖餐忌簾湯 ~ 真正的純忌簾湯,湯裡什麼都沒有。半隻手掌大的魷魚筒燒的香香的用鐵板上,配上醬汁頗野味。可能父親節嘅關係,平日配上厚厚的牛扖變成為薄切,像是食早餐薄薄的牛 扖似的,味道大家試想想早餐牛 扖就了解了,不用多提。鑊仔牛柳餐鐵板上的牛柳厚厚的,且有兩大塊,汁味濃多多的,節日嚟講味道還不瀨。海鮮串燒拼魚扖跟天使麵 (有跟 糖水)大大隻的串燒帶子兩大串,帶子有炭燒的味道肉還嫩 ,魚扖細細件沒什麼睇頭。蘑菇牛扖拼炸蟹柳配天使麵罐頭蘑菇幾片放在碟的一角,早餐牛扖一件,汁都唔多滴,這便是蘑菇牛扖啦!精彩唔精彩!炸蟹柳火喉剛剛好,外脆內軟,不過個天使麵好似煮咗幾日咁,似BB啲糊仔多過麵,加上 D汁好似漿糊,認真難食!餐跟木瓜西米露,凍凍的街邊糖水一個,木瓜生到硬實實,可怕!4人餐湯選 羅宋湯 ~ 香葉味太濃,似乎 太
Jun 21 , 2009 (Sun)
幾個星期無黎 , 另我改觀了許多 !
以往一直覺得蠻底食 , 幾好味 , 服務又幾好 !
不過經過今餐 , 令我完全改觀 , 太差勁 !

北海渡炭燒魷魚筒拼牛扖餐
忌簾湯 ~ 真正的純忌簾湯,湯裡什麼都沒有。

半隻手掌大的魷魚筒燒的香香的用鐵板上,配上醬汁頗野味。

鑊仔牛柳餐

海鮮串燒拼魚扖跟天使麵 (有跟 糖水)
蘑菇牛扖拼炸蟹柳配天使麵

餐跟木瓜西米露,凍凍的街邊糖水一個,木瓜生到硬實實,可怕!

4人餐湯選 羅宋湯 ~ 香葉味太濃,似乎 太重手,水準太唔穩定!
餐飲轉用了鐵做的凍杯,大大杯多多冰,十分冰涼,咁熱的天氣,一飲即刻倍感 涼快!
有無發覺5個人只有4份餐,唉… … 咪就係有個餐追黎追去,個個食哂都仲未黎囉!成個鐘啦!問黎問去都話無攪錯,係咁耐,但其實係叫咗兩個相同嘅蘑菇牛扖餐呀!
我就係食呢個餐啦!我都食咗成半個鐘,這半個鐘真是3場歡喜3場空,因為追咗3次,3次都唔知拎D咩黎! 是是但但拎D野黎,問係咪你地呀!真係火都黎!但最終都係無黎!真係唔知攪咩!不過唔黎就算吧!因為個餐真係超難食... ...

呢度D服務生,真係一家親,明明落錯單,之後後補又漏單,都總唔會認,互相扶持,互相扶持嘅精神係好,但唔係咁用囉!而家咁嘅服務態度唔得架 la !真差勁!!!