昨日得閒同幾個老友去行葵芳, 行到 7 點幾, 見大家都累累地,去左間老老地既中式餐館叫 "美味奇香雞" 食晚餐,一入到去, 有幾個阿叔侍應幾好口, 好主動招呼, 見佢地咁傾得, 就問左佢地有咩好介紹黎食下!! (因為未黎過呢間店食野)因為我地只得3個人, 所以阿叔侍應唔係介紹左好多餸俾我地食姐,有幾個小弟認為最值得推介俾大家試下既係份量勁多又好鬼死好食既炸大腸, 口感一流又好咬口!!之後就黎左個三色蒜香骨,好野味呢, 最正既係同炸大腸一樣大大碟,認真抵食食完之後, 老友話想飲下湯喎,阿叔侍應立刻介紹我地飲杏汁川貝銀杏豬肺湯,我地膽粗粗試下啦,點知一試就愛上....呵呵呵, 真係好好飲, 感覺好滋潤, 可惜份量唔算太多, 但$88, 都算真係咁上下了!!!食過之後, 好期望下次有機會去再試下!!
!! (因為未黎過呢間店食野

食過之後, 好期望下次有機會去再試下!!

2009-05-12