2009-01-01 23 瀏覽
一心係黎食呢個, 218有金沙咭仲要唔使加一, 所以一早訂左位. 準時五點半到, 排左十分鐘係門口俾左錢, 就可以入去食餐勁啦. 去到海鮮既counter, 無生蠔, 不過就有啡蟹, 海螺, 青口同埋長腳蟹. 啡蟹味道都幾鮮, 都幾好味, 不過可能係雪得勁得濟, 凍到d牙有d痺. 海螺好大隻, 味道好淡, 仲係一味得個爽口. 青口反而係最有驚喜, 又鮮甜又嫩滑, 真係好好味. 長腳蟹都幾好味, 海水味唔太勁, 蟹肉味好鮮, 我食左成十條, 哈哈, 好好味. 之後食左幾片吞拿魚同三文魚魚生. 壽司要左加州卷同鰻魚卷, 呢兩個卷物反而幾得, 自助餐既野, 有時真係幾估唔到. 沙律菜好新鮮, 要左一大碟, 加左少少煙三文魚, 好正. 今晚既中湯係霸王花煲雞, 西湯係甘筍海鮮湯, 兩種都有試, 都係西湯好味d. 霸王花煲雞個味好淡, 唔睇個牌肯定講唔出係乜湯. 甘筍海鮮湯至少食到少少蝦肉.因為太飽所以無食過熱盤, 一skip就去到甜品啦. 藍莓芝士餅幾好味, 栗子蛋糕好甜, 甜得有d怪, 仲要係栗子超少蛋糕太多, 一句講晒唔好食. 綠茶慕絲唔太甜, 呢個幾清新. 什莓蛋糕好好味, 酸咪咪, 又

沙律菜好新鮮, 要左一大碟, 加左少少煙三文魚, 好正.

因為太飽所以無食過熱盤, 一skip就去到甜品啦. 藍莓芝士餅幾好味, 栗子蛋糕好甜, 甜得有d怪, 仲要係栗子超少蛋糕太多, 一句講晒唔好食. 綠茶慕絲唔太甜, 呢個幾清新. 什莓蛋糕好好味, 酸咪咪, 又香又滑, 呢個very nice.

218真係勁抵食呀!
  • 青口
  • 長腳蟹