終於等到男友放假 上個星期六就黎左期待已久既赤柱尋食之旅 第一站係呢度黎到都好多人, 等左一陣先有位, 同埋係無人招呼你, 要自己塭位的.不過黎前睇過食評, 已做好心理準備了黎得呢道當然要試下呢度既招牌西多士啦.. 再要多碗沙嗲牛肉蛋麵同凍奶茶沙嗲牛肉蛋麵﹕牛肉唔係化學牛肉, 係比較有嚼勁那種, 開頭覺得鞋, 但男友話越食越滋味呢! 加上麵係出前一丁, 所以特別正, 加埋隻煎得剛好既蛋, 好食 西多士﹕食既第一啖食唔到咖央醬, 感覺似乎有d油淋淋... 但食到有醬果part, 真係好好味呀! 咬落係好好好鬆軟, 唔會太甜, 唔似平時d西多士0甘食完會好滯. 我地坐個位係廚房附近, 見到師父炸之前搽左層好厚好似cream既蛋漿上多士上面. 見到師父都整到無停手, 都真係幾辛苦呢! 凍奶茶﹕茶味香濃, 甜度適中, 很不錯! 之後再加了一個豬扒包, 但質素很一般, 豬扒薄而略鞋, 可以不試呢到係唔會有落單的, 只係靠老闆既記憶力. 難得既係一個人可以記晒0甘多檯既order, 唔洗我地出聲都會幫我地催單, 好記性! 佩服!同男友對隔離既牛腩麵都好有興趣呢下次要試下. 同埋再encore多

終於等到男友放假
上個星期六就黎左期待已久既赤柱尋食之旅
第一站係呢度
不過黎前睇過食評, 已做好心理準備了

黎得呢道當然要試下呢度既招牌西多士啦..
再要多碗沙嗲牛肉蛋麵同凍奶茶

凍奶茶﹕茶味香濃, 甜度適中, 很不錯!

同男友對隔離既牛腩麵都好有興趣呢
下次要試下. 同埋再encore多次呢度既西多士!

令人回味無窮的西多士
沙嗲牛肉蛋麵