中文 | English
我的推介食評 我推介的食評 0
宅宅女  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-10
類別 : 西式咖啡店麵包店All Day Breakfast

果日收工約好朋友, 入去西貢食下tea歎下世界, 上openrice睇下有咩野好食, 見到呢間cafe好似唔錯, 就決定去呢度!

去到見到好多人喎, 仲諗住要等好耐! 點知又好快手喎, 等左15分鐘左右就有位! Very good!!

坐低睇下有咩好食, 細細間, 但係又有好多choice喎, 又唔貴! 花多眼亂, 結果我就點左一客忌廉汁煙三文魚意粉, 加一杯Cuppucino!

泡打得好幼細的cuppucino

泡打得好幼細的cuppucino

等左一陣, 終於有得食! 好味喎, 意粉好彈牙, 唔會好焾, 煙三文魚又新鮮, 忌廉汁唔會好杰, 分量都唔少! 因為我最怕d汁煮得太濃, 食食下痴埋一舊, 咁就唔好食! 但呢個唔會, 啱我口味! Good! 再講埋個Cuppucino, d泡打得好幼細, 好滑, 細細間舖頭有咁ge水準, 算係咁啦!smile

朋友叫左個All day breakfast, 加埋一杯Latte, 話明breakfast, 仲諗住只for朝早, 但係原來唔係喎, all day嘛!tongue
有拉花, 泡沫幼細的Latte

有拉花, 泡沫幼細的Latte

睇到份量都唔少, 如果女仔食當lunch, 一定足夠!
題外話/補充資料:
呢餐食得好開心, 唔會有頻頻收碟果d趕客野, 成餐lunch tea食左個半鐘, 埋單一人都係六十零蚊, 又傾到偈, 抵食! 下次一定會再幫襯!
推介美食: 忌廉汁煙三文魚意大利粉,Hot Cuppucino,All day breakfast,Hot Latte
堂食等位時間: 15 分鐘
用餐日期: 2013-09-21
是次消費: 每人約$65 (下午茶)

推介此食評

你覺得這篇食評: