中文 | English
波子公主
我是住在半山的波子公主。我是一名GM,在中環工作。我最常於中環銅鑼灣尖沙咀出沒,最鍾意荷蘭菜法國菜秘魯菜酒店餐廳露天茶座扒房大閘蟹咖喱
食評會員 0次成為首位寫食評會員
波子公主  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-10
類別 : 西式樓上cafe

約左好耐既舊朋友,今晩終於有機會見面。相約係尖沙咀,睇網上介紹book在呢間「回憶寄賣店」cafe,好似幾特別。

門囗有d難搵,要禁門鐘好似去緊人地屋企咁。由好好笑容既店員開門,安排我地坐在個二人既角落位,靜靜地唔錯,可以同朋友慢慢傾計。

幾有心思既menu,除左揀飲品食物,仲有店主關於「回憶」既小文章,好似一本散文書咁。

我地share叫左set dinner - 三文魚意大利飯,夠哂creamy,不過略嫌太淋身,唔夠正忠,味道唔錯。三文魚用左煙三文魚,香香地餸飯,配搭得幾好。

散叫左雞肉串同南乳雞亦,雞肉串味道真係麻麻😰,南乳雞亦就有成意得多,唔知係自家製定現成貨,南乳味道又濃又香,熱辣辣,值得一試!👍👍👍

飲品都幾多選擇,不過一睇到佢杯特色飲品真係忍唔住要試下,兩頁紙介紹一杯飲品?八掛忍唔住問下店員,原來佢地每幾個月會舉辦一次愛情故事徴文比賽,得獎故事會變成一杯特色飲品,好得意啊!😳

今次杯飲品係「鐡甲葉問曾愛的人」阿華田加香蕉,好攪笑既名。佢係上下一層既阿華田配上香蕉鮮奶,淡淡香蕉味同阿華田都幾襯,仲有小小北海道牧場餐廳既凍華田影子,好多華田粉,讚!👍

兩個人埋單每人剛好$120,尚算可以啦。

難得遇到有誠意有心思既食肆,支持!有機會會再黎!😊

南乳雞亦👍

三文魚意大利飯

有心思既menu❤️

有心思既menu❤️

用餐日期: 2013-10-09
是次消費: 每人約$120 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: