中文 | English
我是percy00505。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
percy00505  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-12-01
類別 : 日本菜自助餐壽司/刺身

本人係呢區返工,係呢間放題店旁搭巴士站等車。放覺呢間放題暑假時日日都有人排隊等食。於是放任一試。tongue
2日前訂位7點個時間。店員於當日電話回覆以確認訂座,專業,有誠意。吾似得旺角放題話之你。
同朋友諗住早到10分鐘攞位,樓下女店員話未上得住,不過可以坐住等。樓下有櫈都算照顧週到。不過樓下好凍..

7點準時入座,有點似戲院,個個拎張飛入場!哈哈!樓上燈光充足,我們被經理安排到窗口位,正!雖然係街景,但望落總算舒服。侍應生講解檯號以及飲品order 後我就毫不客氣地填紙。兩份食物紙早已分類。生,熟各一。有安排過很細心。所以我跟朋友各填一份。chopstickchopstick

填完落order大給約5分鐘左右一碟碟食物已鋪滿枱,都係放題的作風。快。
刺身擺設有心思,是冰鎮的,還有假花擺設。視覺上很悦目。刺身都ok新鮮,真係厚切。
其他熟食如牛舌,蕃薯苗,燒菠蘿,都係我叫完1次又1次的至愛食物。。

服務員都算快手,雖然無乜交流,,但有一點我朋友提出的,欣慰係佢地會幫你更換碟的。很貼心^_^
總括說,今時今日,以平價而又做到呢個水平已是難得了。
值得推介朋友。
真係厚切

真係厚切

蟹籽就麻麻..

蟹籽就麻麻..

必食..Order左幾次!!

必食..Order左幾次!!

不過不失

不過不失

睇似好DRY..其實都味

睇似好DRY..其實都味

好好味!!

好好味!!

推介美食: 刺身,鵝肝手卷,蕃薯苗,燒菠蘿
堂食等位時間: 120 分鐘
用餐日期: 2013-11-18
是次消費: 每人約$168 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: