中文 | English
Llla
我是Llla。我最鍾意亞洲歐洲多國菜酒店餐廳西餐廳咖啡店自助餐拉麵素食,飯。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Llla  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-10-21
類別 : 韓國菜烤肉

五點五十分,沒有思索的決定,好,這晚就吃韓國料理吧。

沒有預約所以要七點前交枱👌🏼,想吃人參雞湯結果卻被二人烤肉餐😍吸引,點上一杯啤酒🍺。

沒想到的是,招呼很不錯噢,都不用自己動手烤肉😁懶人有福囉。

繁忙時段的話阿豬媽肯定會超忙吧,人手不是很夠,叫了一次阿姨加茶被忘記了,真的一點都不稀奇。

肉一次過被烤好,慢慢吃的話最後的都涼了,不過吃到超飽的,感覺已經很幸福了。

簡單的一頓飯,簡單就是幸福。❤️

2016-09-21
類別 : 台灣菜小食店台式飲品粉麵/米線

話說都係睇左飲食男女想過來食巴東架,不過好可惜來到已經賣晒.!

原本打算起身走人,不過有驚喜!!呢度嘅老闆熱心又好人,有講有笑招呼人客,在埸食野嘅人都好開心.

係呢個心情放鬆嘅環境就算冇巴東我都食得好開心感覺好好味.!我叫左個飯,仲叫左杯 熱嘅你話事.

味道好得呀,唔會太重手,易入口.最緊緊緊要係,佢D肉唔會孩唔軔,呢點我已經比7分.

而我杯野飲唔係是但熱檸水,真係有心思沖.如果想飲真係試下叫,因為叫你話事所以佢每次沖都唔同,我都好難講.

我會再來幫襯試下佢個巴東lol

題外話/補充資料:
服務態度大加分
是次消費: 每人約$0

2015-09-23
類別 : 西式西餐廳

猶記得第一次幫襯Backyard係就迷上左,價錢經濟食物有心思味道夠水準,{p.s 果陣個老闆仲係度,又令仔又有禮貌,感受到用心去服務}

當時:自家製超有口感香草麵包仔,細得黎好實在既感覺。

當時:沙律係用小番茄有橄欖,好鮮甜好多汁,食到咩叫FRESH。。

當時:肉眼既配菜都有heart,有我最愛既小薯仔同圓形小番茄,新鮮有誠意!五成熟恰到好處!

當時:連杯朱古力望落都想飲多杯。

之後我都幫襯左幾次,但每況越下,樓面陸續換人,最後一次見到個令仔老細已經係幾個月前既事。

今日我又再踏入我好迷戀既呢間餐廳,樓面已經換左兩個粗魯阿叔,這是茶記麼??其中一個算好D!

如今:麵包沒有以前的口感,連個樣都轉埋。。香草味道吃上去根本在挑起我對舊年日既思念。。

如今:肉眼扒價錢如一,但都唔再係我認識既肉眼,無論配菜或是味道,連廚房都換左師傅

如今:朱古力用的還是那個杯,但杯中物,。。。沙律?!橄欖失蹤,番茄係我平時煲湯用果隻。
        最後就係 第一次可以係那度喝到這個雜菜湯。

最後問了粗豪樓面:老細返左鄉下有排都唔返。。。。

如果有一天能回到過去,我會再回來幫襯吧~~~~~~~~~~~~

2015-09-22
類別 : 地中海菜土耳其菜多國菜西餐廳樓上cafe適合大夥人包場派對飲o野傾計

時間大概四點零啦,咁放LUNCH同同事都唔知食乜,就衝左上去啦,老細都岩岩返到咋,

包場既感覺真好~哈哈

咁最後我地好快咁食左少少就無食啦,兩個都係叫左意粉,蘋果茶同米飯布甸就老細請,mad

我叫左個Meatball spaghetti 感覺真係重口味,平時都喜歡嘗試新食物,但今次,個meatball好騷有點宿的味道,意粉好糊斷曬細細條。

而米飯布甸就有點好似紫米的感覺,可能因為上黎時有條毛係上面影響我地食出來既感覺啦。

最正係杯蘋果茶加D土耳其軟糖yummyyummyyummy好飲好sweet好warm,軟糖好咬口likelikelikelike

2015-09-10
類別 : 意大利菜西式

肚子餓看到隔離幾多人怕嘈的情況下入左呢間restaurant & Bar,然後叫了個義大利飯,

不得不讚這個飯很香,聞上去不會攻鼻,蘑菇的味道很濃,魚也不會太鹹,對於平時不怎麼吃魚的我來說,恰到好處!

這個雜菜湯喝了一口就想放棄,比自己煮的還難喝,鹹,鹹,好鹹,因為真的是很鹹,所以要說三次。

最後點了一杯洛神花蜜,好甜,好sweet,同個湯好大對比,一個甜一個鹹。

總結最滿意係個義大利飯。

下次還是試試隔離再決定會不會幫襯。若是要喝酒也會考慮試下(*^__^*)