中文 | English
iceicechow
我是住在九龍灣的iceicechow。我是一名SALES,在觀塘工作。我最常於銅鑼灣九龍城尖沙咀出沒,最鍾意泰國菜意大利菜法國菜,日本菜,露天茶座私房菜快餐店壽司/刺身火鍋海鮮,鵝肝。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
iceicechow  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-07-09
類別 : 意大利菜西餐廳

佢係樓上舖黎,本身係樓下見到冇抱好大期望,但試完覺得出奇地好食,
魷魚沙律

魷魚沙律

呢個係頭盤啦~都算不過不失,而且覺得幾有創意!!!
呢個飲落去唔算甜,但好鍾意上面D CREAM 同好濃咖啡味!!!!!

呢杯野,好濃咖啡香~~~
呢個勁香,同埋黏黏地,幾好味

呢個勁香,同埋黏黏地,幾好味

呢個真心值得一試,黑松露真係好香,加埋野菌,感覺好FRESH!!
古唔到佢個帶子幾煎完都幾鮮,比目魚排好滑

古唔到佢個帶子幾煎完都幾鮮,比目魚排好滑

呢個古唔到佢個比目魚可以咁滑,外脆內滑,
OVERALL 黎講真係好唔錯,本身好肚餓,一個SET FOR一個人都夠曬飽,
佢D位唔算好多,可以BOOK完位先,比較穩陣,
推介美食: Caramel coffee,黑松露野菌飯
堂食等位時間: 10 分鐘
用餐日期: 2013-06-28
是次消費: 每人約$200 (晚餐)

2013-06-25
類別 : 滬菜 (上海)中式包點

放工去左荃灣行街,
行下行下見尼間祥興記好多人排隊!
甘熱重有甘多人排隊,
應該有啲料到 lol mad tongue

等左二十分鍾,
終於到我,
新鲜滚熱!
見住新鲜煎嫁 tongue
味道吾錯!外脆,内 juicy lol mad tongue

自取等候時間: 25 分鐘
用餐日期: 2013-06-05
是次消費: 每人約$40 (下午茶)
用餐優惠: 試食活動

2013-06-14
類別 : 日本菜Food Court烏冬

今日同班fd去尖咀行街,行到肚餓-3-
行到海港城foodcourt,見到尼間日本店铺好多人咪試下mad
八粒燒八爪魚丸chopstickchopstickchopstick
吾錯,八爪鱼一粒粒.好足料!
真係食到無得停tonguetonguetonguetonguetongue

堂食等位時間: 15 分鐘
用餐日期: 2013-06-01
是次消費: 每人約$20 (下午茶)
用餐優惠: 試食活動

2013-06-10
類別 : 港式

在poly附近比好吃環境又可以就只有小魚滋味。
鱼湯米線、或者其他湯米線都系比較搶手嘅食品~
不過有時會覺得會比較肥腻。 shocked shocked shocked shocked
所以今次叫餸食飯!!一班同事

加了一個豆酥鱼!但和想象的不太一樣,其實是鱼片...

海蜇味道不错,就是分量太少!

雲南小瓜炒豬頸肉:不错!

夏天消暑密豆時蔬炒牛柳;牛柳炒得很嫩

如果作為lunch餐,或者tea time過去坐下,都係個吾錯既選擇...
堂食等位時間: 13 分鐘
用餐日期: 2013-05-29
是次消費: 每人約$70 (午餐)

2013-06-10
類別 : 粵菜 (廣東)港式粉麵/米線粥品

今日自己去粥,尼到甘傳統既粥店 mad
好有特别味道.就係粥香味 tongue
這種街坊的感覺我好LIKE mad mad mad

艇仔粥粥底綿滑,味精又吾多!新鮮熱辣!好足料丫 bowl bowl bowl

炸両既皮好滑,油炸鬼又好脆.因為係新鮮炸嫁 mad mad mad 加上其他醬料更加正丫 lol lol lol lol lol

牛肉腸粉都係個句!腸粉既皮好滑呀 tongue tongue tongue tongue tongue tongue

真係平靚正^^
題外話/補充資料:
GOOD
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-06-28         慶祝紀念: 紀念日
是次消費: 每人約$30 (早餐)