中文 | English
mypostpet
我是mypostpet。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
mypostpet  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2012-07-24
類別 : 西式

在上環返工..已經對附近既餐廳好厭倦,上星期行過德輔道中,見到原來舊既"好煮意"變左一間西餐廳mad 太好了!!
就立刻同朋友去食左個dinner。一入去,都full full 地,等左一陣,就有位女侍應同我地講有個卡位埋緊單,下一張到我地了。
全餐廳都貼左好得意既wall paper,加上卡位有好special 既燈飾,成間主題餐廳咁,好岩情侶同一家大奴細黎食 lol

望一望個menue,d 價錢真係好平,三四十蚊一個意粉or 飯,跟飲品就半價。另外仲有個午餐menue,我望左一陣,有個女侍應就走埋黎同我講,由於新開張,晚餐menue 仲未ready,所以尼個午餐暫時仲可以供應,分別係dinner就只可揀湯or 包。

我最終都係揀左個白咖哩魚柳飯set 跟包同熱lemon tea,友人就揀左蛋汁卡邦尼長通粉set 跟湯同hot coffee。

在等既期間,就聽到有人客講d餐仲未到,我心諗,我的點的不會等太耐掛....最終係我的比較快,15分鐘已經到齊了,朋友的就比較耐,都等了25分鐘吧,侍應送餐給朋友時,我就多口問下佢點解其他野會咁耐? (心想:我之後黎食lunch or dinner 係咪都要咁等嫁?) 侍應說因為有d突發事件發生,同埋新餐廳仍在不斷改善同熟習,老闆自己亦在廚房睇住d食物質素,時間,過程,妳下次黎一定會無問題了。哈哈.....

話說回來,我覺得個白咖哩魚柳飯都幾好食,個白咖哩好野味,d汁送飯好好味。smile
而朋友個蛋汁卡邦尼長通粉就普通左d,冇咩特別,不過都好食過xx hurt 果d!! 起碼平d!!
個hot coffee 朋友話幾好飲,比一般茶餐廳的好! 下次我一定要試!!

希望尼間新西餐廳可以多元化d,但keep住尼個價就好啦~lol因為我個人都幾鍾意食西餐。下一次黎我一定會試其他新野!!tongue
推介美食: 白咖哩魚柳飯 熱咖啡
堂食等位時間: 2 分鐘
用餐日期: 2012-07-20
是次消費: 每人約$45 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2012-06-17
類別 : 日本菜自助餐壽司/刺身

之前黎過慶祝朋友生日飯,式但已是3,4年前既事了..但食物我和我的朋友都覺得不錯...所以今次慶祝紀念日,我就提議黎尼度食。

但食物已大不如前了....刺身唔凍,一d都唔新鮮..
刺身

刺身

壽司...食左一口..已經唔想再食第二啖..
壽司

壽司

三文魚頭骨腩...點似呀!!! 咪玩啦!! 係魚骨黎嫁咋喎! 仲要好難食lor!
鹽燒三文魚頭骨腩

鹽燒三文魚頭骨腩

牛柳粒

牛柳粒

串燒

串燒

其他野都唔會令我加分....因為都唔係好食....唉...點解攪成咁....以前黎覺得係超值....今次黎覺得一文不值..我真係寧願食貴d...係食得舒服又開心同安心...我男朋友食完仲痾左兩次...

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2012-06-14
是次消費: 每人約$170 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: